måndag 31 mars 2008

Gästbloggaren Annikas påsk...

Hej jag heter Annika och har jobbat i Karins butik i fem år. Karin har skapat utrymme för mig att leva ut min kreativitet. Jag är en äkta sakletare och blir helt lyrisk när jag hittar något nytt/unikt. Att jobba med färg och form är och har varit ett privilegium.


Att blogga är något helt nytt för mig men ett litet tips till dig som inreder ditt hem...
Skynda långsamt med era hem, lev ut din egen stil, stå för det du gillar, köp det du tycker om för det kommer tidsnog till sin rätt i just ditt hem.

Här är några bilder från min påsk.






Tack Karin för att jag fick prova på att blogga.

"KEEP ON BLOGGING"

Vi ses igen!
Annika

söndag 30 mars 2008

Utmärkelse...


Jag har fått en fin utmärkelse av Annie med den vackra bloggen Annalunda. Annie skickade den till alla i sin länklista, och där får jag vara med! Tusen tack Annie, jag blir jätte glad. Gillar ni vackra saker, trädgård och framför allt rosor kolla in hennes blogg.

Min länklista är inte lika lång och flera har fått den så jag väljer dessa som får utmärkelsen av mig.



Marie är dekorationsmålare, bor i ett hem fyllt av vackra saker. Stor familj, alltid glad och klok och säger alltid så goa kommentarer.



Camilla har en relativt ny blogg, men det kan man inte tro. Här sprudlar det och kommer många nya inlägg. Vi har precis "lärt känna" varann, men har lite olika saker gemensamt.



Hanna har en av dom vackraste bloggarna jag vet. Hennes bilder är som poesi och dessutom har hon ett hjärta av guld. Hennes blogg kan jag inte missa.



En ganska ny blogg för mig, men väldigt mycket fint att titta på om man gillar och bor i gamla hus. Våra hus är ganska lika så det är extra kul tycker jag. En varm och go tjej med mycket på gång, väl värt ett besök.



Hannis var en av mina första kontakter i bloggvärlden och hon har en så fin och kreativ blogg. Hon har alltid något nytt på gång så henne kan jag inte missa, dessutom har den här tjejen det största hjärta som tänkas kan.



Kristin har en fantastisk blogg. Hennes inlägg är så inspirerande och vackra, dessutom så skriver hon så bra! Kristin var också en av mina första kontakter och hon gör mig så glad varje gång hon besöker mig. Hennes hjärta är minst lika stort som Hannis.

Till er andra skickar jag en stor kram, jag har aldrig "mött" så många fina människor som här i bloggens värld. Ni är alla beundransvärda.


kramar

Karin


lördag 29 mars 2008

Rosen & pelargon drömmar...

Idag skiner solen, det är underbart. Plockade lite med mina pelargonsticklingar och längtar så efter våran.
Visst blir man sugen på att ha lite ljusare färger runt sig, och jag faller alltid för blommiga saker så här års. Ska ta fram min underbara kudde som jag sålt i min butik. Den och mina mårbacka pelargoner på min veranda... det blir nog så vackert.






Det är så roligt att så många hittat hit till min blogg och jag vill tacka er alla som besöker den.

Ha en riktig härlig helg, det ska jag försöka ha.

kramar

Karin

Dagens citat från min burk,

Unga går snabbare än gamla, men gamla känner vägen. Ordspråk från Uganda

onsdag 26 mars 2008

Spirande knöl...


Hej, kära vänner! Idag vill jag bara visa vad jag har i en av mina glasklockor just nu, är det inte härligt! Kristin med den underbara bloggen I mitt paradis skrev tidigare att man kunde gräva upp en rabarberknöl och sätta in så växer den mitt i vintern! Jag var ute och grävde på sportlovet men den stackarn glömde vi bort. Denna nya knöl har min sjuåring tagit under sitt beskydd. Han ser till att den får vatten och ska sätta ut den i "sitt" land säger han. Jag blir bara glad, och jag kan bara säga att nu längtar jag efter rabarberpaj (har många smarriga recept som kommer, jag lovar).


Rabarber, det är liksom starten på våren att se dom spira.
Visar en sida från våran jättefina lokaltidning där jag är med! Hur påskpyntar Karin handlar det om. Det är jätte roligt att jag fick vara med och på slutet tipsar dom om min blogg, tackar tackar. Här får ni även skymta mig och min minsting.


Ha nu en fortsatt härlig vecka!

kramar karin

dagens citat från min burk,

Den största uppenbarelsen är stillheten.

måndag 24 mars 2008

Bäst och Pest!

God fortsättning på Påsken! Idag är det annandagpåsk och ute snöar det för fullt!!! Känns lite konstigt, och jag som längtade att få pyssla lite i trädgården.

Även jag har blivit utmanad i Bäst och Pest av Hannis hem och Hemtrevnad i Rud. Det här borde jag göra oftare för det är lätt att förtränga dom delar man inte gillar i huset. Det jag gillar bäst beror nog på dagsformen, men jag återkommer oftast till vår ganska nybyggda veranda. Den tillför verkligen något extra till huset. Nu har vi en naturlig utgång till vår trädgård som vi utnyttjar mycket mer sen vi byggde till. Dom stora fönstren gör att det är ett härligt ljus här, tvärtemot vårt annars mörka hus (ganska små fönster och lågt i tak). Dessutom är den vacker!






Idag visar jag verandan utifrån. Bilden tog jag för precis en vecka sen, då var det 6+ grader och sol!! Som ni ser står mitt olivträd ute. Dessa medelhavsväxter såsom citrus träd och olivträd mår bra av att komma ut dagtid under vinterhalvåret om det är milt, för att undvika ohyra! Det ska inte vara vid nollan men ett par plusgrader är alldeles utmärkt. Detta tips fick jag från Kolonigarden, en underbar butik och servering som säljer växter, vackra saker och div matvaror gärna ekologiska. Ni som bor i stockholmstrakten och inte varit där åk dit det är så inspirerande. Kolonigarden ligger i Sickla köpkvarter, där finns fler inredningsbutiker, b l a Vita Hem( vitahem.se), Indori, Designtorget. I närheten ligger även Zandvoort en annan underbar butik.
Oj, oj det blev många tips och länkar här men det är nog för jag inte hunnit skriva så mycket sista tiden. Eller så är det helt enkelt för att dölja mitt pest ställe.."småler.

Värst i dagsläget är vår hall. Mörk stökig och totalt tråkig och smutsig. Lampan har inte fungerat på ett år och förvaringen är inte den bästa. Det sägs ju att det första intrycket är viktigast och detta gör ingen glad. Nu har jag lovat mig själv att ta tag i detta utrymme!


Regeln vid utmaningen är att länka den som utmat dig och sen utmana fem andra! Jag skickar den till er som ännu inte blivit utmanade. Våga anta den, det var inte så farligt som jag trodde!!

Ha nu en fortsatt skön helg och påsklov för er som har det, och jag ska nog ta och gå och städa lite... i hallen!!! Fniss.

många kramar

Karin

dagens ordspråk,

Den enda människa du kan ändra på är dig själv.

lördag 22 mars 2008

Glad Påsk...

En riktigt härlig Påsk vill jag önska Er alla, och hoppas ni får njuta riktigt av god mat och
diverse sötsaker. Här hemma har nu sjuåringens Påskfrossa lagt sig och jag tror t o m han
tröttnat lite på godis, åtminstone för idag!!




Det är kul med påskägg och även jag har fått några!! Detta vackra ägg fick jag av min underbara vän Annika. Det var fyllt med dom sötaste fjädrar, precis vad jag önskat mig! Hon lyckas alltid göra och hitta så fina presenter!





Jag har en Påsköverraskning även till er!! Annika kommer att gästblogga här hos mig inom kort så håll utkik efter hennes vackra hem och underbara saker.

Med detta önskar jag en en fortsatt härlig helg!

Många påskkramar

Karin

Dagens citat:

Jag har en plan. "Sickan" Jönsson

måndag 17 mars 2008

Påskstädning..

Måndag morgon och helgen har bara försvunnit. På torsdag ska min butik vara städad och tömd, då tar dom nya ägarna över. Känns lite vemodigt att plocka med allt och kan inte förstå hur mycket man samlar på sig. Vi har kört många vändor och vågar inte tänka på allt vi har här hemma nu. Ja inte bara från min butik, jag är en riktig samlare och har lovat mig själv att rensa nu när jag blir lite ledig, och det känns ju så skönt när man är klar, eller hur!

Visar lite bilder på mina ägg och blommorna som är i min glasklocka och med dessa önskar jag er en härlig Måndag!

kramar
Karin


torsdag 13 mars 2008

Kommer påskharen i år?

Ja, det är den stora frågan i huset i år! Min sju-åring börjar få "Påskfrossa" tror jag. Han pratar om dom olika dagarna i Påsken och vad dom innebär, vilken dag han ska få leta påskägg, etc, etc.

Påsken är verkligen som upplagd för barnen med godis, klä ut sig, måla och pyssla, äggpickning ja allt möjligt. På vår skola är det äggpickningstävling, fskkl tom nior. Alla är med inkl lärare och rektor! Barnen har med sig två kokta ägg (ifall ett går sönder på resan) och dessa skall kokas efter konstens alla regler. Fusk=diskvalificering! Alla har jätte skoj och det är nog det som jag gillar med påsken. Man får vara lite barnslig igen och måla på äggen, pyssla, göra skattkarta till att finna påskägget som är gömt i trädgården, ja allt möjligt skoj. Och dessutom god mat och sötsaker hela helgen, underbart.



Här inne har jag börjat pynta så smått. Jag hängde mina söta glasägg från Lisbeth Dahl i mina körsbärskvistar och det blev så sött. Det blir nog en lite romantisk påsk i år ser det ut som!




I min glasklocka, vaktelägg och vita pärlhyacinter, så söta och dom doftar dessutom underbart! Måste nog sluta nu för Påskfrossan har spridit sig, (fick dille på färger i texten), hoppas det inte smittar!!

Kramar

Karin

Dagens citat:

Människor är speciella och så även du. Ta vara på din dag och lev här och nu.

tisdag 11 mars 2008

Lite husmorstips!

Jag har en god vän som heter Annika. Hon bor i ett stort härligt hus i Mariefred och älskar liksom jag inredning. Hon har även en förmåga att alltid hitta fantastiska saker och köper gärna gåvor med sig hem när hon är ute och reser. Av henne får man alltid många roliga /vackra saker. När hon var i London sist hade hon med sig b l a denna söta tekanna. Den är liten, för en person och förnicklad. Till den fick jag ett jätte gott te från Harrods. Passar en teoman som jag!


Nu kommer husmorstipset!


Förnicklade saker blir ofta mörka och fläckiga, min fina kanna likaså. Jag nämnde det för Hanna, som jobbar i min butik ibland. Hon kommer från Polen och hon tipsade om att hon brukar stryka på ett tunnt lager tandkräm hör och häpna, putsa lite lätt och skölj med vatten.
Jag hade inget putsmedel hemma, men tandkräm har man ju, så jag provade detta och kannan blev som ny! Testade även på en jätte söt socker skål, lika fin den. Vill ni prova så ta det försiktigt först, jag vet ju inte riktigt vad det fungerar på.
Hanna tipsade också om att man kan lägga vita underkläder som blivit solkiga i vatten med lite bakpulver någon timme, sen tvätta som vanligt och dom blir vita och fina! Detta fina tips har jag inte testat än, men det låter toppen tycker jag. (Har nu rättat från bikarbonat till bakpulver som Hanna lämnat en kommentar om, är inte så lätt med alla ord!)


Tillbaka till Annika. Inte nog med att hon alltid hittar så roliga saker. Hon är också så där avundsvärt pysslig, som många av er också är! Jag har genom åren fått många fina saker som hon gjort. Idag visar jag en burk fylld med tänkvärda ord och citat som hon gav mig på alla hjärtansdag.



En om dan löd receptet, och dagens citat lyder:
"Tiden är den enda resurs som inte kan förnyas"
okänd

Med dessa tänkvärda ord tackar jag för mig och önskar er en fortsatt trevlig vecka!

kramar

Karin
ps tack Hanna för tipsen och Annika, jag är glad att du är min vän!

lördag 8 mars 2008

Vårkänslor...

Idag blev jag så där sugen på att fixa ute! Senaste dagarna har vi haft ett underbart soligt väder och det var det även en stund idag, men när jag väl kom ut hade den försvunnit. Men det är ganska varmt i luften och ljuset...det är så skönt att det är ljusare, så det var jätte härligt ändå.
Vi har haft en stor rishög på tomten sen i höstas som vi eldade av, och min son och hans kompisar har haft jätte skoj och eldat pinnar och grillat korv och marshmallows. Det är så härligt när dom leker för fullt!
Jag var i vår fina blomsterhandel och köpte lite blommor som jag satte i mina rostiga krukor på mitt ännu rostigare bord. Gult fick det bli för det lyste så fint.




Imorgon ska jag ta hand om mina pelargoner som övervintrat. I år köpte jag pelargonjord med extra, extra av allt möjligt. Det sägs att dom ska bli sååå fina!! Det får vi se, jag är glad om dom kommer i år igen.



En fortsatt härlig helg önskar jag er alla!


kramar

Karin

onsdag 5 mars 2008

Körsbärsblomm och downshifting...




Idag stråler solen, det är så härligt. Har tagit mig en paus i utförsäljnings hysterin och gör lite annat hemifrån.

På verandan blommar körsbärsblomm, nu längtar jag verkligen till våren. Idag har jag ätit lunch ute på veranda trappen. Det var kallt, kring nollan tror jag men det var underbart. En rykande tomatsoppa, och min mammas goda knäckebröd, så gott. Det är livskvalite!

Läste i senaste Mama om en ny bok, Lev enklare av Gisèla Linde. Den handlar om downshifting, ett alltmer populärt begrepp om hur vi ska tagga ner och omprioritera för att få mer tid att leva och vara med familjen. Tänker på alla dessa trender och undrar just om man kan påverkas av trender tom kring detta?!! Känsla för dom senaste trenderna har jag alltid haft, men har kanske inte trott att jag påverkas så mycket, men man gör nog det vare sig man vill eller ej. För min del känns det i alla fall spännande vad min framtid har att erbjuda men ett är säkert, jag tänker inte stressa.

Tack för er omtanke och ta nu väl hand om er och era närmaste!

hälsningar från den "trendkännsliga"


söndag 2 mars 2008

Ett svårt beslut



Jag har nyligen tagit ett av mina svåraste beslut och sålt min inredningsbutik efter tio år. För alla som inte känner till min verksamhet har jag haft en stor och fin inredningsbutik i Mariefred sedan 1998. Jag startade den efter att vi flyttat ut hit, i en fantastisk lokal i ett gammalt köpmannahus från 1700-talet. Lokalen var inte renoverad sen 60-talet så det var bara att sätta igång och riva och skrapa och plocka fram orginaldetaljer. I samma veva som vi renoverade vårt hus... Måla och fixa i butiken på dagarna, och sen hem och fortsätta. Det var som tur var innan vi fick barn. Renoveringen tog 5 månader och jag öppnade i slutet av april 98.

Jag har lagt ner min själ i min butik och alltid försökt att hitta vackra och speciella saker. Den har blivit väldigt omtyckt och här måste jag tacka min underbara personal, speciellt Annika och Fia som alltid gjort sitt yttersta för att bemöta kunderna och hålla butiken inspirerande. Det har varit ett "vattenhål" i stan som många utrycker sig. Men det känns bra att få chansen till något annat i livet och det kommer delvis fortsätta vara inredningsbutik i lokalen även framöver.

Och vad ska då Karin Lindström göra utan sin butik, kan man undra. Jag tar ett steg bakåt och min man ska vara pappaledig under sommaren så vi tänker vara lite lediga tillsammans. Vi har äntligen blivit fyra i familjen och det här är det viktigaste för mig just nu. Så det är lite okänt vatten precis som för 10 år sen. Skillnaden är bara att då visste jag precis vad jag skulle göra, nu vet jag inte alls (nästan ). Jag har lite projekt och planer på gång, så vi får se...



Här kommer några sista bilder på lite vår/påsk inspiration som vi fotade innan den stora utförsäljningen började!! Nu är det inte vackert, men väl roligt för den som gillar att fynda!









Tack för den här tiden alla mina trogna kunder och kollegor. Jag kommer att sakna er!

Många kramar

Karin lindström