tisdag 29 april 2008

Jubileumstävling!

Tack alla ni som läser min blogg, jag blir så glad. Jag hade dessutom en liten tävling för att fira mina 5000 besök, och mitt 10-års jubileum. Alla som lämnade en kommentar till mitt inlägg var med och tävlade.Nu har ni nog väntat länge nog på att få veta vilka vinnarna är....

I mitt paradis
Radhusdrömmar
Faster Atta.
Grattis till er tre.

Min sjuåring har varit tävlingsledare och drog små lappar med alla era namn ur en burk. Han tyckte det var jätte skoj och vill gärna att vi ska tävla mer. Vi får snart hitta på något nytt att fira eller att tävla om!

Vinsterna är ett sött flickansikte att stryka på något och en schablon att måla "bon fête" med, eller två stycken metallkronor som man kan hänga på något, tex ett ljus.


Mejla mig era adresser, min mejladress ser ni till höger här brevid, så ska jag posta vinsten till er så fort som möjligt. Obs! ni kan få önska vad ni vill ha!

Grattis ännu en gång, och till er andra som inte vann vill jag bara säga tack för era gulliga kommentarer, jag blir verkligen glad.

Ha en fortsatt underbar vecka!

Karin

måndag 28 april 2008

Tusen tack!!

Vi hade ett jätte roligt 10-års jubileum, tack vare Er alla mina vänner och kunder som lämnade tårtor och kakor till mig i present. Det blev en hel buffé att välja mellan. Alla lät sig väl smaka, stora som små, vänner, kunder och vi i butiken.
Annikas dotter Johanna och hennes kompis Ebba hade bakat denna underbara 10-års tårta (med lite hjälp av mamma). Dom satt med den i knät i bilen ner till oss, sen hade jag extra hjälp av två duktiga och söta flicker hela dagen! Här kommer lite fler bilder på smarrigheter!Visst ser det läckert ut. Tack Ursula Falkringe, Lotta & Bella Thulin, Birgitta (butik Äntligen), Clara, Regina, Sara, Cia, Viktoria, Lotta, Min mamma Margareta, Annika, Fia, Familjen Kruus, Maria Kruus, Sofie (Två goda ting), Liz och Hanna för uppvaktningen. Hoppas jag inte glömt någon nu.
Jag har dragit tre vinnare av mitt andra jubileum, men jag håller er kära bloggvänner på sträckbänken tills imorgon. Då visar jag vilka vinnarna är och vad ni vunnit!!
Jag avslutar med den vackraste tårtan av alla, från Irene och Tina. En helt underbar blomstertårta, bara en duktig och kreativ florist som du kan göra detta. Och tänk att du satt och åkte in till mig med den Irene, tusen tack igen.
Många kramar
Karin

fredag 25 april 2008

10 års kalas!

Min butik Karin Lindström fyller 10 år på lördag den 26 april. Det vill vi fira med tårtkalas! Jag önskar mig en tårta/kaka i present så kan vi göra något trevligt av detta jubileum efter omständigheterna! Jag vill även passa på att fira mina 5000 besök på denna blogg, så för er alla goa vänner som inte har möjlighet att komma till butiken. Lämna en kommentar till detta inlägg innan midnatt Söndag den 27/4 så drar jag tre vinnare av något fint från min butik!

Bilder från Martha Stewart

Hjärtligt välkomna att fira och smaka tårta och kaffe med oss!


Karin, Annika och Fia

onsdag 23 april 2008

Utmaning..

Hej alla vänner! Jag har blivit utmanad av Millas mirakel att visa mitt bästa, mitt sämsta och mitt senaste köp. Har funderat på vad som kan vara mitt bästa köp men har kommit fram till att det måste vara min garderob. Jag köpte det på stadsauktion för 15 år sen och jag är tycker fortfarande lika mycket om det. Skåpet har varit med om många flyttar och har även stått i min butik, där var det många som ville köpa det. Lite kuriosa kommer här. T o m Martine Colliander som startade butiken Solgården i Stockholm tyckte att det skulle passa utmärkt i hennes (underbara) sovrum!! Nu står det i mitt.

Mitt sämsta köp får bli en charmig gammal trädgårdsoffa med stol som vi köpte på en riktig "bonnauktion" för många år sen. Jag gav 1500.- för den och tyckte det var ett jätte bra köp. Min man var dock inte lika nöjd, vi fick släpa den och stolen (+ lite annat som jag fyndat) i säkert en km för det gick inte att komma fram med bilen. När vi kom hem visade det sig att den var ganska rutten, dvs hel rutten. Jag älskar ju såna här slitna saker, men det klart kan ju kanske vara bra om man kan sitta i den. Har haft den som stilleben i trädgården men nu har min make vår städat och eldat och där försvann den. Kvar är en liten hög men aska!! (och en udda stol)Mitt senaste köp var på auktion i helgen. En liten anspråkslös tavla med anemoner! Jätte söt, inte dyr och nu har min ännu mindre lilla anemontavla fått en granne! Med denna har jag börjat spanat efter fler, kanske början på en ny sammling.Nu ska jag utmana 3 andra och det blir Hemtrevnad i Rud, Vita ljuva tankar och Leas lantliga.
Ha nu en fortsatt underbar vecka, det är så härligt med solen och värmen!
Många kramar
Karin


fredag 18 april 2008

Välkommen in...


Ett stort tack till alla läsare och alla mina kunder. Vilket stöd jag fått från Er! Jag känner så stor tacksamhet att jag fått mötas av alla positiva och stödjande kommentarer både på mejl, blogg och framförallt i min butik.
Vi har varit på inköp och nu börjar vi så smått få in lite varor. Bilderna är från butiken idag och mycket av det ni ser i hyllorna har vi på rea så än kan man fynda!!
Alla är välkommna in, vi bjuder på kaffe och kaka.


Ha nu en riktigt härlig helg, det ska ju bli varmt och skönt!
kramar
Karin
Dagens citat från min burk,
Att erkänna att man misstagit sig är att visa att man är klokare idag än igår.
J.C Larater

onsdag 16 april 2008

Back in business!


Det blir inte alltid som man tänkt sig, jag har fått öppna min butik igen! Vi står idag med en nästintill tom butik, så nu har vi bråda dagar. Det blir lite nystart för oss. Utmaningar gillar jag, och vem vet vad vi hittar för saker. Vissa dagar kommer vi att ha stängt för inköp, men annars är alla är välkomna in till oss igen!
kramar
Karin, Annika och Fia
Dagens citat från min burk,
Den som bedrar alla bedrar även sig själv. Luigi Pulci

torsdag 10 april 2008

Fortsättning lampor..

Idag visar jag några lampor till! För ett tag sen utmanade Marie med vita ranunkler dom som ville, att visa sina favoritlampor. Jag fortsätter visningen av mina lampor idag. Den första syns inte riktigt, men är en klar favorit hos mig trots att jag haft den länge. Det är en mörkbrun fot i mässing med svart linneskärm. Den står i vårt vackra matrum.Den andra lampan har vi två utav, dom är våra sänglampor. Foten kommer från Holland och till den en enkel linneskärm, också en klar favorit.

Den tredje är lite hopkok. Skärmen kommer från Lisbeth Dahl men foten är en gammal jag hade. Söt är den i alla fall.
Den fjärde och sista satt i det gamla köket när vi köpte huset. Den är jag jätte glad för. Vi har haft fler runda också men lyckats slå sönder kuporna tyvärr. Brukar spana när jag är på loppis eller auktion efter nya.

Idag har jag varit i Älvsjö på trädgårdsmässan. Det är verkligen en fröjd för öga och sinne att gå runt bland alla underbara växter och saker. Tyvärr glömde jag kameran, synd för det fanns en hel del att fota och minnas. Jag fick i alla fall med mig lite pelargonsticklingar, lite pynt, och Leilas senaste bok med mig hem. Hade kunnat köpt mycket mer, jag ångrar alltid när jag kommit hem att jag inte slog till. Är det någon som känner igen sig? Ändå har jag blivit bättre på att shoppa när jag ser något sen jag fick barn, för nu finns inte tiden att vela.
Det fanns några utställare som stack ut och jag måste berömma tjejerna på Årstiden. Dom är så duktiga. I år tilltalade deras monter mig verkligen (fast det gör den alltid)!

Ha en underbar Helg!

kramar
Karin

Dagens citat från min burk,
Ett litet moln kan skyla både sol och måne. Ordspråk

tisdag 8 april 2008

Förkläde för klädnypor...

Jag köpte det här söta förklädet när jag var i Malmköping, en liten pitoresk trästad lik Mariefred. Maria som har butiken berättade att hon hade ett sånt när hennes barn var små och hon skulle hänga bebiskläder på tork. Själv tyckte hon det var perfekt att ha småsaker som nappar eller annat i också och nu hade hon sytt några till sin butik.
Det är många av er som hört av sig och undrat hur det är sytt och jag ska försöka visa.

Monogrammet eller nederkanten blir framstycke på fickan ca 20 cm. Vik sen ner handduken på insidan. Den är fäst med lite stygn i underkant på mitten. Sen blir det som blir kvar uppvikt och blir baksidan, ca 30 cm totalt. Sidorna är hopsydda och två band att knyta förklädet med är fästa i övre hörnen, och likaså fickans övre hörn är sydda (se nedersta hörnet på min suddiga bild). Det här var inte lätt att förklara, jag hoppas ni kan klura ut det!!
Vi har varit på en liten minisemester i Dalarna. Först var vi vid Leksand i en liten by som heter Bastberg. Den ligger långt upp på berget med en fantastisk utsikt över Siljan. Sen var vi i Orsa och bodde i en Fäbodsby som heter Fryksås. Utsikten här var inte sämre den. Jag hann besöka några loppisar och butiker bla Lantliv i Leksand, har läst om den flera ggr så det var kul att se. Tvärr blev det inte så mycket shopping för våran bil var proppfull med barnvagn och packning. Synd för jag hittade flera bord och hyllor jag gärna tagit med hem!!


Hoppas ni lyckas sy förklädet och ha en fortsatt bra vecka!
kramar
Karin

Dagens citat från min burk,
Satsa på mycket frisk luft när du behöver tänka.

torsdag 3 april 2008

Vårstädning och rensning...

Åh, vilket härligt väder det har varit i ett par dagar! Solen är ju så härlig, men också obarmhärtig! Alla dammtussar och smutsiga fönster syns ju så bra, så en vårstädning står på tur nu. Jag har också börjat rensa bland alla saker jag samlat på mig, det blir ju en hel del!! Får kanske bli en loppis så småningom!

Idag har jag hängt ut tvätten på tork. Underbart! Visar ett litet förkläde för klädnypor som är så sött. Sytt av en gammal handduk!


Annika tackar alla för dom fina kommentererna hon fått, hoppas det får henne att börja med en egen blogg.

Ha nu en riktigt härlig helg och att det härliga vädret fortsätter!!

kramar

Karin