tisdag 30 september 2008

Mormors cykel...

Ibland är det bra med barnens upptäcksfärder. Min lillkille får jag jaga överallt just nu, och idag smet han in bakom vår vedbod där jag inte varit på flera år. Där, lutad mot väggen stod min Mormors gamla cykel. Den hade hon när hon som ung fick jobb som hushållerska i Stockholm. Hon var född i Ånge, och flyttade ner till huvudstaden för att arbeta. Där cyklade hon fram på gatorna med denna Monark.

När jag flyttade hemifrån fick jag den för då tyckte hon den var för tungtrampad. Jag som är född på landet är inte alls van att cykla i stan. En dag när jag kom cyklandes glad i hågen så sneddade jag lite över ett övergånsställe. Jag såg dock inte en motorcykelpolis som kom glidande och stoppade mig genast . Han hade nog inte en av sina bästa dar för han skrek att "han aldrig mer ville se mig på en cykel." Efter det var jag väldigt försiktig med mitt cyklande, lättskrämd bondflicka som jag är. I alla fall för polismakten. Ja vilka minnen, och jag minns än idag hur röd i ansiktet jag blev!

Min Mormor som kom till huvudstaden då. Ja, hon var nog i himmelriket. När hon fick sin första lön så sprang hon genast och köpte en ring som hon sett i ett skyltfönster. Jag har hört om många andra lyxiga saker som hon föll för under denna perioden i hennes liv.


Jag har fått den söta utmärkelsen You are "Just Peachy" från Poppins trädgård, en ganska ny blogg för mig. Här hittar jag så mycket vackert och inspirerande varje gång jag tittar in. Tack så jättemycket för den och de snälla orden du skrev. Jag blir så stolt och jag är glad att jag hittat till dig!

Utmärkelsen vill jag ge till:

Lotten, Lottens gröna och vita för en ljuvligare och mer sprudlande blogg får man leta efter!

Jenny, Lilla huset på prärien för här är texterna så underhållande och bilderna så vackra!

Dessa båda favoritbloggar är inte bara vackra och inspirerande, utan både Lotten och Jenny är två riktigt goa tjejer oxå.

En fortsatt skön höstvecka önskar jag er alla!

Många "söta" kramar,

Karin

måndag 29 september 2008

Äppelplockning...






Mellan helgens kalasande hann vi vara ute och plocka äpplen. Våra äppelträd har verkligen dignat med äpplen i år. Vi har flera sorter som står sig jättebra ända fram till jul. Jag vet inte vad det här äpplet heter, men kanske Katja. Gott är det i alla fall.
Nu ligger de förvarade tryggt i källaren och väntar på att vi ska ta fram dem och njuta.
Ha nu en riktigt bra start på denna härliga höstvecka!
Många kramar
Karin
"An apple a day keeps the doctor away"

lördag 27 september 2008

Lugnet före stormen...

Precis utanför vår bagarstuga har vi en skön hörna! Här är det eftermiddagssol och riktigt varmt och mysigt så här års. Här har jag suttit nu de underbara dagarna och njutit av solen, så gott det går med en 1 1/2 åring. Han älskar att vara ute, men hittar ständigt på olika saker. Han håller ju på att upptäcka hela världen!

På denna bild ser ni en av mina absoluta favoritblommor Australiensisk viol, Viola hederace heter den. Den blommar så troget hela sommaren, och är ganska frosttålig dessutom. Jag köper den även och har inne ibland för denna blomma har en speciell plats i mitt hjärta!


Här ser ni lite utav färgsättningen på vårt uthus. Vi målade det Falu Svart med ockra gula fönster och dörrar. Det blev mycket bättre än det gamla röd/vita. Nu framträder också vårt hus mycket mer.


Jag avslutar med en bild på vår sjöutsikt från soffan. Det är fönstret på orangeriet ni ser och sedan åkrarna och Mälaren. Den här vyn är bland det första jag tittar ut över när jag vaknar. Att se ut över sjön ger mig en direkt känsla över dagens väder. Här får man ro i själen!
Ute stormar det för fullt och inne lär det göra det också för min stora son fyller åtta år idag. Tur att jag hann sitta härute och njuta innan "stormarna" drog in!!!
Jag önskar er alla en riktigt skön Söndag och jag måste bara tacka igen för alla rara kommentarer. Jag blir verkligen rörd!
Många hjärtliga kramar,
Karin

fredag 26 september 2008

Känsliga tittare varnas!

Hej kära vänner. Idag kommer fler bilder från vår bagarstuga. Här inne samlas våra trädgårdssaker i ett kaos. Jag hade nog tänkt stajlat lite innan jag fotade, men det gör jag inte för det är minst så här som det ser ut härinne. Snart blir det ännu värre för då kommer alla sommarkrukor och annat jox in på förvaring. Här måste det vara lite rörigt för här och i trädgården är det en ständigt pågående process. Jag vill ha mina saker nära mig och jag måste erkänna att jag har trädgårdprylar i de flesta av våra uthus, för jag vill greja när andan faller på.
Nu hör också till saken att trädgården är stor så man orkar inte riktigt springa upp och hämta grejer hela tiden.
Bakugnen är kvar och uppe på spiskransen förvarar jag krukor. På krokar hänger annat som man vill komma åt. Ja, jag är ingen pedant, snarare en bohem (låter bättre än slarvig) så blunda om ni är känsliga och ni andra håll till godo!







Idag fortsätter vädret att vara underbart, och jag ska bara vara ute och njuta. Vi får se om jag städar, men det ska man inte räkna med!
En riktigt härlig helg önskar jag er alla!
Många kramar
Karin

onsdag 24 september 2008

Vår bagarstuga




Åh, vilket underbart väder vi har, jag vill bara vara ute!
Till våran gamla gård hör många uthus och i det stora uthuset som vi målat svart finns den gamla bagarstugan. Här kan vi tyvärr inte baka för skorstenen är borttagen sen länge, men till mig passar det perfekt som trädgårdsbod.
Idag har jag fixat lite ute och tagit in krukor och saker som inte används längre.
Solen lyste in så vackert genom de gamla glasen så jag var bara tvungen att hämta kameran!
Jag måste fota och visa er hur det ser ut härinne för spisen står kvar. Men det får bli en annan dag för nu ska jag ut och ta vara på de sista solstrålarna!
Tack igen för alla rara kommentarer, jag blir så glad att ni tittar in till mig!
Många kramar
Karin

måndag 22 september 2008

Höstfägring inne...





Ett hörn av mitt vardagsrum fick en underbar höstbukett. Och jag som tyckte att jag inte hade några blommor längre i trädgården. Här fann jag ringblommor, klematis, krasse, fläderbär och nypon. Blommorna satte jag i min favoritvas i fattigmanssilver, en gammal sifon och ljuslyktor från tinekhome. Detta blir min favorithörna idag.
Ha nu en riktigt skön fortsättning på denna höstvecka!
Många kramar
Karin

lördag 20 september 2008

Till Dig!


Varsågod, en bukett till Dig som tittar in hos mig!


Höstanemon, kärleksört, blommande timjan och alunrot.
En bukett i mina älsklingsfärger från min trädgård.


Tack alla rara för era kommentarer och mejl, jag blir så glaaaad!


Många varma kramar

Karin

torsdag 18 september 2008

Hjärtkavalkad!


Denna vecka har blivit en extra hjärtlig vecka för mig, så jag fortsätter på temat. När jag kikade in hos Hannas Form, en av mina absoluta favoritbloggar så visade hon så vackra hjärtan som de hade gjort av rönnbär och nypon. Jag blev så inspirerad och ville också pyssla. Idag strålar solen här hos oss så jag passade på att plocka in lite bär. Rönnbärshjärtan brukar jag göra på hösten. Det var på en julmarknad i Dalarna som jag fick iden. De är jättefina att dekorera paket och pynta med, och inte bara fina till jul. Så här blev några av våra hjärtan!






För ett tag sen så fick jag en utmärkelse av en annan av mina favoritbloggar. Det var från Kristin, I mitt paradis. I love your blogg kan väl knappast passa bättre än i detta hjärtliga inlägg! För att sprida lite hjärtan så skickar jag den till er alla denna gång! Dessutom vill jag tacka er som tittar in hos mig. Det är så kul att se, och läsa era kommentarer.


Jag passar också på att skriva lite om Uppdrag barn. Det är Childhood som vill främja debatten om utsatta barn i världen. Vattenfall skänker 20 kronor per blogg som länkar, gör det du också!


Jag hoppas solens strålar fortsätter att skina denna helg, och att ni hinner ut och njuta av allt vackert naturen bjuder på.

Många hjärtliga kramar!

Karin

onsdag 17 september 2008

Amor Vincit Omnia


En middag för oss två. En lite extra trevlig dukning med god mat och vin, vi hade det så mysigt så. Vi har en förmåga att glömma vår bröllopsdag och vi vet inte varför, men i år kom vi ihåg den båda två. En bukett röda rosor fick jag av min älskade, love him!

Kramar
Karin


tisdag 16 september 2008

En extra hjärtlig dag!

Idag är det en sån där extra hjärtligdag. Jag fick ett fint paket på posten idag! Det var vinsten från Maries tävling! Med paketet så låg detta jätterara kort där det står -Hej Karin! Här kommer din vinst. Vinsten kommer att passa bra hos dig som har ett gott hjärta! Kram Marie, Nostalgi och Romantik.

Blir man inte lite extra glad när någon skriver så fint till en! Tusen tack Marie för dina vänliga ord och fina hjärtat.




Hjärtat hänger på min skåpdörr i matrummet, det är jättefint. Idag ska jag duka fint här inne och göra lite extra god mat till min älskade make, för idag firar vi vår bröllopsdag!
Hjärtliga hälsningar!
Karin

måndag 15 september 2008

Jag har ett under i min trädgård...

Tidlösa, Colchicum

När vi blev med trädgård för tio år sen så var det spännande att se vad som kom upp! Det var mycket att lära också. Visst har jag varit i trädgården där jag är uppväxt, men nu skulle vi ju fixa allt själva.

Den här tiden, första hösten så kommer jag ihåg hur jag ropade på min man. -Titta, krokusarna har fått fnatt, dom blommar i September! Vi frågade våra familjer, men ingen hade någon aning om vad det kunde vara. Året därpå var det samma visa. Det var inte förrän jag var på Rodendals trädgård en höst som jag fick svaret på vårt mysterium! Där låg det knölar på fat och upp växte blomman, Tidlösa heter den. Den är en höstblommande lökväxt, inte konstigt att den blommade hos oss på hösten!
Om man köper en knöl och lägger inne ljust så blommar den, utan jord och vatten. Sen är det bara att sätta ner den i rabatten så får man blommor nästa höst.

Nu måste jag bara göra ett tillägg. Det är bra att googla lite ibland. Jag har just läst att den är giftig! Speciellt frökapslarna på våren. Det hade jag ingen aning om men vacker är den. Jag ska hålla lite koll på min vas så inte mina små älsklingar är i den!

Colchicum speciosum

Nu är det ändå höst och den årstid som jag gillar bäst. Visst vill jag ha vackert väder, men det är ju något som ingen kan ändra på. Så passa på och njut av allt det goda och vackra vi har runt omkring oss!

En riktigt skön höstvecka önskar jag er alla!
Många kramar

Karin

"Nu är den stolta vår utsprungen, den vår de svaga kallar höst."
Erik Axel Karlfeldt