torsdag 30 oktober 2008

Kransarna på plats...


Hej på er alla vänner! Jag måste bara säga att jag är så glad för alla mejl och kommentarer jag fått den senaste veckan! Först så var jag lite fundersam om jag skulle göra min bloppis, det är ju kanske inte alltid så roligt att visa allt sitt "skrot" man har! Men nu är jag bara glad att jag gjorde det. Själv gillar jag ju att fynda, och det är ju perfekt om något kan glädja någon annan! Jag har också fått veta att jag har många läsare som bor runt om i landet! Det glömmer man ju liksom bort när man sitter här hemma och skriver!
Bilderna tog jag igår. Kransarna sitter nu och pryder våra ytterdörrar. Här var det vackert väder och solen sken! Det är annat än nu det. Ute stormar det och är kanske bara två grader. Har hört att det kanske tom ska det bli snö i natt!
Idag blir det ett litet gult tema. Våra ytterdörrar borde målas, linoljefärgen har bleknat och den drar lite åt rosa nu. Här nedan kommer en bild på dörren in till min bagarstuga, där jag har mina trädgårdsprylar. Den är lite mer nymålad så den färgen är betydligt gulare!




Jag avslutar med en bild på den gula björken vid vägen. Här står det sex stycken och det är bara den här som har sina löv kvar, eller kanske hade efter denna blåsiga natt!
Jag vill tacka er alla igen och önska er en riktigt skön, rofylld och kanske lite *festlig* Allhelgona helg!
Många kramar
Karin

tisdag 28 oktober 2008

Det bidde en bloppis!


Hej på er alla! Idag får ni se vad jag funderat på. Till er som inte känner till mig och vad jag gjort så kommer lite bakgrund här!


Jag har haft en inredningsbutik i Mariefred i tio år, den hette Karin Lindström som jag! Jag hade även en barnbutik i tre år som hette Lilla Karin. När jag fick mitt andra barn så kände jag att det fanns viktigare saker i livet, så jag sålde först barnbutiken och ganska nyligen min stora butik.

Nu har jag varit hemma i två månader och håller på att plocka här med alla saker. Det har ju naturligtvis blivit en hel del som jag samlat på mig genom åren. Det är ju lite fel årstid för loppis så jag har gjort en bloggloppis, bloppis istället. Jag har ju sett flera av er som har det och nu tänker jag också prova.

I min bloppis kommer jag att lägga in olika saker efterhand, och man vet aldrig vad man kan hitta. Det vet jag knappt själv *fniss*, för det dyker upp allt möjligt i mina skåp och gömmor
(jag har många uthus på gott och ont)!

Sist så har jag en post med nya produkter. Här säljer jag lite olika varor som jag tycker är bra. Har man varit handlare i många år så är det svårt att hålla sig borta från inköpen!

Välkomna in och titta i min bloppis, alla mina läsare. Hör gärna av er till mig om det är något ni vill köpa, på något sätt så kan vi alltid ordna leveransen.

Många kramar

Karin

söndag 26 oktober 2008

Höstmys...


Hej alla vänner!
Jag vill bara önska er en riktigt mysig kväll. Nu är det bara att tända en massa ljus och mysa.
Jag är snart klar med min lilla ide!
Varmaste kramarna!
Karin

lördag 25 oktober 2008

Veckans glädjeämnen...

Hos Karin med den underbara bloggen Ute och Inne såg jag ett lövhjärta som de gjort. Karin *med det fina namnet* visar alltid de mest förtrollande bilder. Hon målar med kameran! Nu har hon veckans glädjeämnen som tema och det tycker jag var toppen, så jag hakar gärna på.
Idag har vi haft en riktigt skön höstdag med krattning och pyssel i trädgården. I ugnen har jag min Mammas goda äppelkaka så snart ska vi mysa och fika. Att vara ute och "jobba" lite och sen komma in i värmen med te och äppelkaka det är en höjdare och ett av mina glädjeämnen.
Min minsting pratar mer och mer och hans nya ord är också något som jag blir så glad för. Bla säger han nu äpple så hans små läppar "fladdrar". När han såg storebrors lördagspåse sa han godish. Ja listan med ord kan göras lång, men det är det raraste jag kan tänka mig just nu.
Att samla vackra saker från naturen och trädgården har gett mig så mycket glädje denna vecka. Och mina kransar med snöbär sitter nu fint på våra ytterdörrar. Vilka glädjeämnen har du haft?
Med mitt krattade lövhjärta önkar jag er alla en fortsatt trevlig helg!
Många kramar
Karin

Ps Jag har funderat på en sak ett tag, men nu har jag bestämt mig. Ni får se så fort jag är klar, snart hoppas jag!

torsdag 23 oktober 2008

Man tager vad man haver...

Jag blir så inspirerad av er alla som pysslar och många har dekorerat med snöbär har jag sett. Jag gör som Cajsa Warg, tager vad som finns till hands även när jag pyntar med blommor!
Min krans har en stomme av pilgrenar. Den har jag klätt med snöbär, lärkgrenar med kottar, och lite oregano som jag rensat i örtlandet. Den doftade så gott och blommade fortfarande med lite ljuslila blommor så jag tyckte det var synd att slänga den.


Nu hänger den så fint på vår dörr och doftar mysigt av kryddörter. Min stora son säger att den doftar pizza, och visst det är ju oreganon. Så Benvenuto, mina vänner Pizza Corona!



Av raraste Poppins med bloggen Poppins trädgård har jag fått denna fina utmärkelse. Tack så mycket! Du inspirerar alltid med underbara bilder från ditt hem och trädgård!

Nu är det ju jättesvårt att välja ut några (speciellt för mig som är våg *ler*) när man får så mycket ideer från er alla. Men denna gång skickar jag denna till:

Lusthuset för alla vackra bilder och härliga tips!

I mitt Paradis för här inspireras jag alltid av många saker från målning, pyssel och inredning!

Lilla Trollbacken för alla vackra pyssel och underbart fina hus!

Det är så roligt att jag fått så många kommentarer om såpatricket! Ni ska veta att jag blir så glad, och jag är jättetacksam för alla tvättips som jag fått från er!

Tusen tack för all inspiration ni ger och en fortsatt härlig vecka önskar jag er alla! Nu ska jag gå och göra en krans till, för vårt hus har pardörrar!!!

Många kramar

Karin

måndag 20 oktober 2008

Tankar från min tvättstuga...

Har man barn som vi så blir det hur mycket tvätt som helst, och jag har tvättat mer än någonsin de senaste dagarna känns det som. Idag kom min åttaåring hem som en lergubbe. -Mamma, vi har haft jättekul, vi har lekt lerkrig på utedagen. -Åh, vad roligt sa jag och tittade på honom, eller rättare sagt hans kläder. Det var bara att slänga allt i maskinen.
Det är ju trots allt så roligt när de är ute och leker, och jag tvättar gärna då. Jag minns en klok man som sa till sina barn när de stack, -Kom hem skitiga och hungriga! Och hellre det än att de bara sitter vid datorn, som min pojke helst vill!



Eftersom jag mest tillbringat min tid i tvättstugan så blir det lite husmorstips därifrån idag *ler*.
Av våra rara grannar fick vi en praktisk linoljesåpa med pump från Gysinge. Det är en härlig såpa baserad på linolja istället för tallolja. Den använder jag när jag ska lyxa lite, annars används det nästan bara grönsåpa här i huset. Båda är jättebra till bla trä och stengolv som vi har, ugnsrengöring och fläckar på kläder.

Här kommer nu mitt husmorstips. I en sprayflaska har jag blandat 30% grönsåpa och 70% vatten. Såpblandningen använder vi och sprutar på alla sorters fläckar innan vi lägger in tvätten i maskinen. Är det riktigt elaka fläckar så tar vi ren såpa och gnuggar lite lätt, sen får det ligga en stund innan vi tvättar plaggen. Det fungerar på nästan alla fläckar, och tro mig här är det grisigt värre med en 1 1/2 åring som vill äta själv. Det som varit svårast att få bort just nu är faktiskt äppelfläckar! Speciellt våra Gravenstein, det blir tråkiga bruna fläckar kvar. Är det någon av er som har något bra tips?

Jag har sen länge skippat alla dessa universalmedel som finns och håller mig till grönsåpa! Ett miljövänligt och prisvärt alternativ som doftar naturligt rent av tall.



Med detta slutar jag för idag, nu måste jag gå och hänga tvätten också *fniss*.
Ha en bra vecka nu alla vänner och tänk på miljön!
Många kramar
Karin

söndag 19 oktober 2008

Det bidde en burk...

Idag visar jag vad jag köpte på min lilla utflykt till Kungsör. En burk i keramik från Frejas Boning. Hela 50 kronor kostade den och nu pryder den mitt lilla bord i matrummet.


Jag fick en perfekt plats för värmeljus. Dem eldas det friskt med här hemma och nu slipper jag hämta i skåpet varje gång! Det var min "nyfikna" rara bloggvän Jenny som undrade vad jag shoppat. Av henne fick jag denna fina väska i ett så fint paket. Jag hade turen att vinna hennes tävling! Så glad jag är och Jenny, den är perfekt till stickningen och tack för tepåsen, allt passar mig utmärkt!

Jag önskar er alla en fortsatt skön helg!

Många kramar

Karin

fredag 17 oktober 2008

Outlet tips!


Jag har en vänninna som bor i ett härligt gammalt hus i Kvicksund, mellen Eskilstuna och Västerås. Vi har kännt varann i många år, och båda gillar gamla hus och fina saker. I Kungsör har det öppnat en Outlet med inredning som hon är eld och lågor över. Vi har sagt så många gånger att vi ska åka dit, och nu gjorde vi slag i saken.

Den heter Q Outlet Inrednig & Design. Jag förstår att hon älskar denna butik. Mycket fint och låga priser. De har lite roliga märken som inte brukar finnas i andra outletbutiker bla Dome, Frejas Boning, Affari, Moltex, Markslöjd och Gripsholm. Många av dessa märken har jag sålt i min butik, så det var extra roligt att se. Just nu hade de fått in många nyheter, och de berättade också att de snart får in ännu mer, bådar ju gott!

Frejas Boning har många vackra rustika krukor och här fanns det mängder av dem. I den här serien fanns det också olika krukor, och denna urna med lock.

En rosljusstake som kostade 149 kronor! Många undertallrikar i bakgrunden.



Fina tennsaker och sidebord också från Frejas Boning. Bordet kostar 899 kronor! Här ser ni lite fler krukor från samma företag.



Kuddar och överkast från Dome och Moltex. Min översta bild är från Moltex hörnan och den här från Dome. Lampor fanns det också. Stor cylinder och kuddar i samma tyg.

Den här jättefräcka vasen gör sig inte rätt på min bild. Den är riktigt stor, minst 50 cm hög. Den kostar här 279 kronor, och i en stor fin plantskola i Stockholm så tar de 1299 för den!! Ett riktigt fynd om man gillar turkos.


På övervåningen fanns det mycket ljus och lyktor. Mässing har kanske inte varit så jättepopulärt, men det är på gång om man ska tro på trenderna. På en av mina bilder finns det en ljusstake i två storlekar. De kostade 100 kronor för två oavsett storlek!! Ljusbrickor och brickbord från Affari.





Mina bilder är inte de bästa. Jag hade med mig en gammal kamera och snabbfotade bara lite, men nu har i alla fall fått ett smakprov. Jag kan varmt rekommendera denna butik, både för fyndfaktorn och så är de så trevliga också.




Efter shoppingen blir man ju hungrig och nu ville Britt visa mig ett ställe som de hade hittat av en slump. Det heter Kungsudden och ligger på andra sidan ån. Jag förstår att hon ville visa mig det här mysiga cafet och resturangen som ligger vackert på en udde. Vi åt en god lunch och orkade tyvärr inte något efteråt, annars kan jag säga att deras kakbord såg helt underbart ut! Åk över ån mot Köping så ser ni skylten strax efteråt. Däremot var vi tvugna att åka till Kungsörs konditori och köpa munkar som de är kända för. Inte minst för munkarna utan också för den härligt orenoverade interiören.

Jag kan varmt rekomendera er alla att göra ett besök i denna gamla kungastad Kungsör!

Soliga hösthälsningar!

Karin
Ps Tusen tack Britt för denna härliga dag och fikat hemma hos dig!

www.qoutlet.se
Kungsudden 0227-10221

onsdag 15 oktober 2008

Rost & betong, och award!

Vilka härliga dagar vi haft här hos oss. Hösten har verkligen visat sig från sin allra vackraste sida, och jag vill bara vara ute hela tiden!


Nu får det vara slut tvättat här hos mig *fniss* så idag visar jag er lite vackert som jag har vid vår entre. Här står ett rostigt bord med några andra rostiga saker samlade. Till det så har jag några detaljer i betong. I Stallarholmens blomsterhandel så köpte jag det här fina äpplet för 85 kr, (passar mig med alla äpplen här på tomten!). Det tyckte jag verkligen var prisvärt med tanke på att detta håller ju år från år.


I mina krukor sitter det perenn ljung och murgröna. Jag gillar den perenna ljungen, den blir inte lika hög och är lite finare. Nu ska jag visa en bild på en annan kruka med ljung och en planta som jag tappat namnet på? Hjälp mig, ni vet säkert! Den är i alla fall vacker med de mörka bladen ihop med betongen, eller hur!


Här står en av mina byster. Denna kvinna med sitt lockiga hår välkomnar oss varje dag, men får nog komma in i värmen till vintern. Vi vill ju inte att hon ska frysa stackarn!

Jag har också fått en fin utmärkelse av rara A Note From..A.R. Kika in i hennes blogg, här får man alltid nya ideer! Denna vill jag skicka vidare till några härliga bloggar.

Min goa bloggvän Hannis, med Hannis hem. Hennes underbara blogg är full med tips och nya pyssel. Jag tänker på henne speciellt idag för hon har ont i öronen och ligger hemma!

Till Leva som jag. En blogg med många fina tips och vackra saker. Denna award är du väl värd, och jag tänker ofta på dig!

Till Lantluft. Här är en bloggtjej som jag faktiskt har träffat. I hennes blogg får man oftast ett väldigt gott skratt och många fina tips!

Till Leas lantliga. Lea har jag också träffat trots avståndet mellan oss. Hennes härliga blogg besöker jag mer än gärna. Här får man alltid fina tips och ideer, och så skriver hon så roligt oxå!


Jag vill återigen tacka er alla som tittar in till mig! Det är så roligt att så många nya som gamla läsare hittar hit! En riktigt skön höstvecka önskar jag er alla!


Många kramar

Karin

måndag 13 oktober 2008

Vår tvättstuga del två...

Hej kära vänner! Jag hoppas ni alla haft en skön helg! Hos oss har vädret varit på sitt mest strålande humör. Igår var det verkligen helt underbart. Trots lite blåst så var det så varmt och soligt, och med alla dessa underbara färger så kan man ju inte annat än njuta!
Jag vill tacka er alla för att ni tittar in till mig. Och så många kommentarer jag fått om vår tvättstuga, jag blir verkligen jätteglad! Visst är det underbart att få ha detta utrymme nu, för i sju års tid så tvättade vi och hängde all tvätt vid vår lilla groventre. Det var ett hopplöst snubblande över tvättkorg och lakan hela tiden. Nu har vi stor plats att röra oss på, och det är verkligen en vardagslyx som var väl värd att investera i. Är man barnfamilj som vi så blir det ju en hel del tvättat också.
På bilden ser ni vårt handfat som också är härinne, vår lilla toalett ligger precis utanför. Här sitter en populär spegel har jag bland alla bloggarna. Den är från House Doctor, och finns i många storlekar och färger! I den skymtar ni vårt fönster med utsikt mot trädgården. När vi har gäster så tänder jag alltid några ljus här. Idag är ljusen till er!
Det var många av er som frågade om min tvättmedelsförvaring. Det är egentligen två ishinkar, som jag dessvärre köpt på en mässa! Det är en skopa att ta isen med, och så är de lite isolerade inuti för att hålla kylan!!! Det behövs ju dock inte här men de är perfekta att hälla
tvättmedlet i. Fråga i affärena runt er, jag har i alla fall sett några olika varianter ute i handeln!
När vi hängde tvätten förut så fanns det kopparrör i taket att hänga på. Här inne hade vi ingenting i taket och vi funderade på olika lösningar. Jag ville helst ha en sån där Engelsk träställning som man kan hissa upp och ner. Men det tyckte inte maken var lika bra. Han påpekade att vi har ju bara 2,15 i takhöjd så den ställningen skulle nog inte komma undan när man hissade upp den (vi skulle nog slå huvet i den)! Det klart fick ju erkänna att han hade rätt där, men åh så fina de är!!
Han är dock alltid så påhittig så han satte istället upp hållare och rör från Elfa med gämna mellanrum i taket. Det fungerar verkligen bra, stadiga och så syns de inte så mycket som tex tvättlinor hade gjort.



Nu önskar jag er alla en riktigt bra start på denna vecka. Och till er som letar tvättmedelsförvaring så hoppas jag ni hittar liknande tunnor. Om inte annat så kommer de nog in igen till butikerna när våren och issäsongen närmar sig!

Många kramar!
Karin

fredag 10 oktober 2008

Vår tvättstuga...


Hej alla vänner! Idag visar jag lite av vår tvättstuga som vi är så glada för. Vi byggde till den när vi byggde verandan för tre år sen och det är verkligen en lyx. Vi satte in både handfat och diskho för här tar jag in allt jag plockar och skördar, det är så skönt att slippa få in det i köket. Det är också perfekt med ett grovkök vid fester. Skönt att få undan disken, så slipper man se den i köket där det ofta blir dukat buffe. Här skulle man faktiskt ha en enklare diskmaskin också om man får drömma! I den runda spegeln så skymtar ni min favorittapet. Den ser nästan ut som en rund tavla. Tapeten är från Manuel Canovas och heter Melisande.


Jag önskar er alla en riktigt skön hösthelg! Vädret är lite grått, men inte så kallt hos oss. Känner vi oss bättre så hoppas jag att vi kommer ut i skogen. Det finns nog gott om trattkantareller nu!

Många kramar
Karin

torsdag 9 oktober 2008

Mysstunden varade bara en kort stund...




Hej alla vänner! Idag är det ett riktigt innemysväder. Eller så kanske det beror på att jag är lite förskyld som jag bara vill vara inne och kura! Jag gjorde några ljus till mig själv också. (För er som inte sett det så tipsade jag om ljusdekoration i mitt förra inlägg). Jag satte dem på min marockanska bricka i vårt vardagsrum med lite annat "jox", för att mysa till det lite. Nu ska jag erkänna att här kunde det inte stå några saker. Min minsting upptäckte att det var en perfekt lekplats, han fick ju precis rätt höjd så några tända ljus blir det inte här på ett tag. Jag hade verkliga problem att bara försöka få till en bild. Jag får nog flytta hela rasket till matbordet för han har som tack och lov inte börjat klättra än!!!

En fortsatt "mysig" och bra vecka önskar jag er alla!

Många kramar

Karin

onsdag 8 oktober 2008

Nu faller löven...

Snart ligger alla vackra löv och färger på marken och det doftar jord och skog. Jag älskar verkligen den här tiden, och speciellt när det är så här underbart väder som vi har här idag!

När jag skulle hälsa på en väninna så fick jag genast lite problem med vad jag skulle ha med mig. Vad hittar man en eftermiddag på landet? Jag kom på att jag såg så fina blockljus dekorerade med höstlöv i en butik i Stockholm i helgen. Det såg jättevackert ut och dessutom hade de lagt på en tia på priset för dekorationen. Varför inte tänkte jag, ljus är ju något som alltid går åt. Allt som behövs är ljus, löv, grovt snöre och sax. Titta så fina de blev, och jätte uppskattade!





Jag avslutar med en ögonblicksbild från vår veranda. Så här vackert var det i morse när vi åt frukost. I natt kom frosten för första gången. Jag hade täckt lite som jag vill spara som väl är.

Nu mina vänner ska jag gå ut och njuta av solen. Min minsting är fortfarande förskyld och det har nog smittat av sig på mig också. Lite ont i halsen har jag , men jag hoppas det går över. Jag ska göra några fler ljus för de blev så fina. Det var jättemysigt när de var tända hemma hos min väninna, så jag måste också göra lite höstmysigt inne hos mig!

Tack för alla era rara kommentarer, jag blir sååå glad. Det är så roligt att titta in till er alla i era vackra hem. Jag får så mycket inspiration, och ni gör min dag!

Många kramar

Karin

måndag 6 oktober 2008

Ljus i vårt hus...



Måndag morgon och solen strålar! Idag är jag hemma med min minsting som är lite förskyld. Vi satt och myste i matrummet när resten av familjen hade åkt till skola och jobb. Det var så vackert härinne med ljusen så jag var bara tvungen att hämta kameran.
Rosen plockade jag igår kväll när jag var ute och täckte mot ev frost, men det blev ingen inatt. Idag ska jag plocka av de sista björnbären och ev mer äpplen och så kanske jag hittar lite fler blommor att rädda!




Nu ska vi gå ut och njuta av det härliga höstvädret. Jag önskar er alla en skön Måndag och en bra start på denna vecka!

Många kramar
Karin

söndag 5 oktober 2008

Ruskväder eller mysväder...

Idag är det ett riktigt ruskväder hos oss med blåst och regn. Tur att jag inte måste vara ute. Ibland är det ganska skönt att bara vara inne och "kura" också. Vi har ätit en låååång frukost med tända ljus.

Nu ska jag fixa ihop ett paket till min brorsdotter som ska döpas idag! En underbart söt liten flicka som är otroligt snäll och glad. Det är så härligt i kyrkan när det är dop tycker jag. Nästan alla vänner har ju också med sig barn så det blir lite livfullare stämning då!

En av mina lyktor har fått lite höstdekoration. Mossa och taklök från trädgården. Ja, vi har mycket mossa hos oss men det tycker jag inte gör så mycket. Den är ju grön, jätte mjuk att gå på och mysig att pynta med så jag "jagar" den inte direkt.

En riktigt skön, lat och mysig Söndag önskar jag er i detta "innekurar" väder!

Många kramar

Karin

fredag 3 oktober 2008

Min kopp...

Visa mig din kopp så ska jag säga vem du är!! Det skrev Anette i sin underbara blogg Lantlif idag! Här satt jag lägligt med en kopp te och "smyg"bloggade. Undrar just vem jag är?Kardemummate, och lite choklad. Ja, ja det är ju Fredag idag och faktiskt naturgodis *fniss*.

Min favoritkopp har ni sett förut. Det blir nästan alltid den trots att jag har många, temoster som jag är. Det är Elisabeth Ottebrings keramik från Mikaela Willers underbara butik på söder i Stockholm. Vi får se om det är någon som antar utmaningen, men jag kan inte lova att jag kan säga vem du är!!

En riktigt härlig helg önskar jag er alla!

Många kramar
Karin