söndag 30 november 2008

Advent...



Jag vill önska er alla en riktigt mysig första Advent. Jag hoppas ni får en härlig dag med mycket pepparkakor och lussebullar och tid för familjen och vänner.
Varmaste kramarna
Karin

fredag 28 november 2008

Julstök!!




Här lyser flitens lampa, så mycket så att hela huset är som ett bombnedslag. Jag förstår inte vad jag rör till när jag ska göra fint! Jag fick för mig att jag skulle baka också mitt i allt, för lite adventsgott vill man ju ha att fika på också. Det blir bara en bild idag, för det är nästan bara köksbänken som går att visa, eller rättare sagt det var minst saker att röja här *ler*!
Granen i vas har jag sett hos många nu, och det är faktiskt jättemysigt med den så! En liten gran inne, på nytt vis a'la bloggare! Jag är så glad att jag började med min blogg, det ger mig så mycket inspiration och glädje. Tyvärr har jag knappt hunnit titta in till någon av er Denna vecka! Lillkillen är sjuk och den stora börjar också bli dålig och markanden denna helg dessutom.
Men jag vill tacka er för era goa kommentarer och jag kommer snart och kikar in till er, längtar så och är också nyfiken på vad ni har hittat på!
Ha nu en riktigt skön och mysig adventshelg!
Varmaste kramarna
Karin
Kreativa julmarknaden är i Stallarholmen vid gula industrihuset och Anna-Karin Sjöbloms Atelje

onsdag 26 november 2008

Vita hyacinter i glas...


Hej på er alla rara! Tusen tack för era snälla kommentarer om min lingonkrans. Ja, ibland blinkar det till där uppe hos en *fniss*. Det var väl tur att jag inte hittade mina ljushållare, så jag fick vara lite kreativ!
Hos oss är det fortfarande snöigt, men jag tror det har blivit mildgrader. Nu har alla barn skoj med snöbollskrig och snögubbar. Jag är hemma med en sjuk liten kille. Han har feber och hostar så här hinns det inte med speciellt mycket, men lite snabbpynt har jag gjort.
Jag älskar vita hyacinter, och speciellt i hyacintglas. Min mamma hade precis såna här glas när jag växte upp och jag blev så glad när jag hittade likadana på en loppis för många år sen. De är nog en klassiker men så fina, och jag tror att jag fyndande 6st för 20 kronor. Billigt var det i alla fall det minns jag.
Nu driver inte jag upp hyacinterna ( man måste börja så tidigt på hösten då), utan jag spolar bort jorden försiktigt på dem i krukor. Aktar man rötterna och ser till att vattnet i glaset inte når löken så går det jättebra. När man driver upp lökarna så ska man ha en liten strut över dem som skydd mot ljuset. Det missar man ju nu när man gör turbofix på det här viset, men inget hindrar ju att man gör några strutar ändå! De kan man ju sätta på några glas med bara vatten i för syns skull. Jag ska nog ta och göra det idag, lagom pyssel med lilleman!



Nu finns mina kuddar att beskåda *ler* i min lilla bloggshop. Jag ska troligtvis vara med på en hantverksmarknad i Stallarholmen med dem på Lördag.
Det finns många olika sorter, jag kunde inte riktigt hejdas när jag hamnade vid symaskinen igen *fniss*! De är alla sydda med olika gamla broderier och virkade dukar. Jag har använt vintagelinne, eller nytillverkat linne och tyger av hög kvalitet. Innerkuddarna är av dun för formen och hållbarhetens skull. De blir mycket finare än fiberinnerkuddar. Fodralen är avtagbara och går att tvätta.
Kika gärna in i shoppen, det finns mer där också. Nattskjortorna och pyjamaserna är underbara. Jag måste bara ta lite nya bilder på dem, de hänger på min tvättlina med äppelblomm! Känns ju kanske inte så aktuellt just nu *fniss*! De finns också i barnstorlek som jag inte har några bilder på alls, men de är jättemysiga.
Mejla mig gärna om ni har några frågor.

Ha nu en fortsatt bra och kreativ vecka!
Många kramar
Karin

måndag 24 november 2008

Min lingonris krans!


Hej alla, hur har ni det där ute i stugorna! Har ni blåst bort eller snöat in i natt?! Här har det blåst och blåser fortfarande ganska rejält. Hos oss har det bara kommit lite mer snö, men jag såg att min bloggvän Hannis skulle åka snöplog till jobbet idag i Uppsala *fniss*!!

Lite pyssel har jag hunnit med i helgen, men jag säger som många av er brukar. Vart tog den vägen?! Ja, ja det är ju en vecka kvar till advent som tur är!

Jag har blivit så inspirerad av en vacker lingonkrans som jag sett i flera bloggar och tidningar. Jag var tvungen att prova och så här blev min.

Den är jättelätt att göra och den är så vacker så det kommer nog att bli fler varianter på den i vårt hus denna jul!

På de jag sett så sitter det en gammal julgransljus hållare. Jag har letat som en galning efter mina! Tänk att man inte kan hitta en del saker när man behöver dem. Jag har nog stoppat in dem på något smart ställe om jag känner mig rätt *ler*. Nu ville jag ju visa er den och så klart få den klar också, så jag provade att göra en hållare själv.





Ibland ska man vara glad att man är en slarver, för den blev ju jättefin den jag gjorde! Kransen är gjord av en oval ring av najtråd, och ljushållaren likaså. Jag tog en märkpenna som var 1,5 cm i diameter och lindade najtråden 5 varv runt den. Sen virade jag ljushållaren ett varv runt kransen och klippte av den med 15 cm kvar. Där längst ner böjde jag en krok och satte en gammal prisma.
Det enklaste är oftast det vackraste, i alla fall tycker jag det.
Ha nu en riktigt mysig och kreativ vecka alla vänner, och tack för alla fina tips och ideer man får från er. Keep on blogging!
Varmaste kramarna!
Karin

lördag 22 november 2008

Advents längtan...


Hej alla goa vänner!
Lördag, vackert väder om än lite blåsigt men minusgrader och lite, lite snö. Idag blir det adventspyssel hos oss. Vi var i skogen häromdagen och plockade lingon och blåbärsris, kottar och lärkgrenar. Nu får vi se vad vi kan hitta på med det.
Ha nu en riktigt mysig och pysslig (kan jag tänka mig) helg!
Många varma kramar
Karin

torsdag 20 november 2008

Den finaste av gåvor...

Idag strålar solen hos oss, och vet ni vad? Vi fick snö igår kväll! Det är två minus och vitt och fint ute. Det är så vackert, om än bara några cm av det kalla, vita täcket.

I fönstret i vårt badrum står den finaste gåvan från Aina med sin vackra blogg Modern Country. I ett underbart paket låg den här fina lilla påsen som hon broderat och sytt. Jag blev såååå glaaaad, jag kan inte nog tacka dig min rara vän! Jag som drömmer om att kunna brodera älskar verkligen denna! Jag glädjer mig också så åt att Aina har satsat på sina drömmar och jobbar nu hemifrån med att designa och sy. Ni måste besöka hennes ljuvliga shop och titta på allt vackert!



Vår övervåning är tillbyggd vi förra sekelskiftet. Vi har fyra vindar/skrubbar med snedtak, ett av dem är mitt syrum. När vi köpte huset för tio år sen fanns det inget badrum, men det var uppdraget rör till en av dessa. Där har vi vårt lilla badrum nu. Här inne har vi ett litet badkar och toalett och handfat, sen finns det inte plats för så mycket mer. I fönstret ser ni den fina påsen som jag har "pads" i. Jag drömmer om ett stort och härligt badrum med badkar mitt på golvet och plats för oss alla! Men vårat lilla duger gott så länge, och mysigt är det i alla fall!


Till sist vil jag tacka er alla goa vänner för era värmande och påhejande kommentarer! Jag kommer nog att prova hantverksmarknaden ändå. Jag tycker kanske att jag inte har så mycket att komma med än, men det kan ju ändå vara värt att marknadsföra sig lite, eller hur!


Ha nu en fortsatt mysig vinter vecka, och jag är så nyfiken på vad ni alla kommer att hitta på till advent!

Många kramar

Karin

tisdag 18 november 2008

Syrummet del två!

Idag fick jag in lite bilder från mitt syrum. Det är i en skrubb, eller kattvind som grannarna säger. Här hade vi bara stuvat in en massa skräp, men för två år sen fixade vi till lite här inne. Tanken var att vår lillkille skulle ha det som sitt rum, det ligger innanför vårt sovrum. Men inte kan jag stuva in honom här! Eller kanske rättare sagt, det blev så mysigt och jag behöver också en egen plats i huset så här har jag ockuperat mig!
Min man tycker inte om för "gulliga" saker. Jag är inte heller så jätteromantisk i min inredning men det här är ju bara mitt rum så här kan det få vara hur romantiskt som helst.
Jag har en modernare symaskin än denna, men när jag kom igång och sy min första kudde så gick den sönder! Så typiskt. Min snälla mamma hastade hit med sin maskin, och nu syr jag för fullt med den. Jag sitter vid ett gammalt nött skrivbord på en pall som var klädd med rosbroderiet när jag hittade den på loppis för många år sen.

I olika burkar förvarar jag sånt som jag kan använda, och är bra att ha. Jag är "Pettson" typen, tror att man kan göra något av det mesta.
Här inne sitter jag också och pysslar, fast det händer inte alltför ofta kan jag erkänna. Julkort brukar jag i alla fall göra, och i de här fina lådorna ligger sånt som är bra att ha då!





Jag har fått en förfrågan om att vara med på en lokal hantverksmarknad med mina nysydda alster. Jag vet inte om jag vågar, men det kanske skulle vara riktigt skoj!

Det är flera som frågat om det går att beställa kuddar och det går jättebra. Jag blir bara glad att det är någon som tycker om dem! Bilder kommer snart så ni kan se hur de ser ut.

Den sista bildens text satt på ett underbart paket som kom till mig från Norge. Den klippte jag ut och satte i en gammal ram. Jag fick en så fin present av den raraste av bloggvänner. Tusen tack Aina, jag tittar på både gåvan och texten varje dag! Jag ska snart visa er vad jag fick för något fint!

Ha nu en fortsatt pysslig och "mysig" vecka!

Många kramar
Karin

söndag 16 november 2008

En glimt av mitt syrum!


Hej alla goa vänner! Nu är det Söndag eftermiddag och grått och kallt. Det har precis kommit lite, lite snö hos oss.
Jag vill bara visa er en liten glimt av mitt sy/pyssel rum. Här har jag suttit och sytt lite olika saker i veckan. Det är verkligen roligt att sy igen, det var så länge sen. När jag gick i gymnasiet så hade jag en liten, om än blomstrande rörelse. Jag sydde festkreationer åt chefernas fruar på ett stort företag. Min dröm var då att bli designer, och jag fortsatte sen med en utbildning inom textil/sömnad. Men det var då det. Nu har jag hunnit med och gjort mycket annat sen dess, men glädjen att få skapa lite har kommit tillbaka!
Jag hoppas det blir lite ljusare så jag kan fota mer och visa er!
Nu önskar jag er alla en riktigt skön och mysig Söndagskväll, och vi ses imorgon!
Många kramar
Karin

fredag 14 november 2008

Trasmattor och skaparglädje!

Hej kära vänner! Idag är det lika grått hos oss som de senaste dagarna. Jag har mest suttit vid symaskinen och sytt kuddar. Det är så jätteroligt, jag kan inte sluta! Tänk att det är så härligt att skapa med händerna. Det är så roligt att välja ut olika kombinationer på tyger och dekorationer. Jag ska fota och visa er när det blir lite ljusare.
När jag kommit in på skapande så måste jag bara få visa er mina fina trasmattor som jag fått. Min kära make tog och beställda två stycken till vårt sovrum. Han ville att de skulle vara svarta, kanske inte jag hade valt det men de är jättefina. Mattorna kommer från Viktoria, Loppberga som sadlat om från finansvärlden och blivit mattväverska. Hon har även en härlig och kreativ blogg där ni måste kika in.



Till en utställning gjorde hon dessa helt fantastiska mattor. Den första med inplockade trasor är så fin, den skulle jag verkligen önska låg på ett av mina golv! Ja alla mattor är jättefina. Titta på den med en applikation. Notera också fransarna på mina mattor, dem har hon knutit som ryska sjalar har sina fransar! Visst blev det fint!


Ett tips från mig! Detta nummer av Gård & Torp Lottar ut en matta från Loppberga. Jag tycker Gård & Torp är en trevlig tidning med mycket att läsa, speciellt om man gillar gamla hus som jag gör! Det finns ett långt reportage om trasmattor i den och några bilder från Loppberga! Kanske kan du ha tur att vinna den fina mattan!
Idag är det Fredag och snart helg. Jag hoppas ni alla får en skön och mysig dag.
Jag ska i alla fall pyssal lite i helgen. Vad ska ni hitta på?
Många kramar
Karin

onsdag 12 november 2008

Gråaste grått...



Både idag och igår sken solen när den gick upp, och efter en liten stund så kom det ett grått molntäcke och la sig fint framför den! Det blir visst aldrig ljust, helt grått och trist.
Många börjar dona inför advent nu. Jag tar alltid bort flera av mina gardiner på våren, och igår satte jag äntligen upp dem i matrummet. Lagom tills många andra sätter upp julgardiner *ler*.
Linnegardiner i vitt eller natur är det finaste tycker jag. Här kommer det inte upp några tryck med tomtar inte. Möjligen skulle jag kuna tänka mig linnelängder med broderade röda monogram, men nu får nog mina duga när de precis kommit upp!!





Några mörka bilder från ett grått Sörmland! Men inne är det mysigt ändå med lite tända ljus, och lampor. Perfekta dagar för pyssel.

Tack alla för era rara kommentarer om min kudde, jag blir så glad! Nu ska jag gå och sy lite mer. Det är så roligt, jag kan inte riktigt sluta.
Ha en fortsatt "mysig" vecka!
Många kramar
Karin
Ps Jag har blivit bönhörd. Solen strålar här en timme efter mitt inlägg! Hoppas nu den vill stanna kvar lite hos oss idag!

måndag 10 november 2008

Vitaste vitt...

Jag har äntligen dammat av min symaskin! Jag älskar egentligen att sy, och har alltid gjort det ganska mycket. Sista åren har jag inte hunnit med det, har ju fått en liten och haft fullt upp med butikerna. Jag har sytt lite på beställning, men inte så mycket annat. Nu blev jag bara så sugen på att prova igen. Jag tävlade om en underbar rund kudde, som jag tyvärr inte vann. Sen har jag sett flera olika runda kuddar i andra bloggar så jag var tvungen att prova!
Ja, så här blev min ena.
Jag har använt olika broderier och spetsar. En gammal gardin fick bli stommen och min mormors virkade duk dekoration! Det var så roligt när jag väl börjat så jag sydde en till och lite annat oxå! Tänk så mycket inspiration man får av alla härliga bloggar, det är verkligen roligt.

Jag avslutar men en liten ros till er alla. Jag vill också tacka alla goa vänner som lämnar så rara och snälla ord efter er! Jag blir så glad när jag läser era kommentarer ska ni veta, ni är för goa!

Ha nu en riktigt bra och kreativ vecka!
Det lackar mot jul.....ja, eller i alla fall mot advent. Jag är så nyfiken på vad ni alla kommer att hitta på!


Många kramar
Karin

fredag 7 november 2008

Små hjärteting...


Idag visar jag några saker som jag är extra glad för. En spegelbricka med lite hopplock av kära saker. Hjärtat har jag fått av min vän Annika. Spegelbrickan av några andra goda vänner. Och det kanske finaste av allt, det lilla målade fatet. Det kommer från min Mormor, och är nog riktigt gammalt.
Jag måste också visa er de underbart söta assietterna jag fyndade förra helgen.





De är handmålade på vita rörstrandtallrikar. Alla sex har olika dekor, men de har alla blommor och någon liten insekt. De är daterade 1955 av en Cajsa Jäderblom. Fyndpriset var 100 kronor för alla sex! Ibland har man bara sån tur. Jag älskar pudriga, lite smutsiga toner och dessa går alla i de nyanserna. Dessa ska jag ta fram när jag får riktigt fint besök *ler*!

Imorgon är det Lördag och fynddag för många. Jag önskar er lycka till med "jakten" och så önskar jag er alla en riktigt skön helg!

Många kramar

Karin

onsdag 5 november 2008

Pippi både inne & ute...


Hej kära vänner! Idag visar jag några bilder från vårt vardagsrum. Bakom vår soffa har vi två låga skåp med glasdörrar. Dessa är perfekta att stuva in saker i och att ställa vackra saker ovanpå.
Utanför fönstret hoppar småfåglarna runt. Jag såg en domherre för en stund sen, de är inte så vanliga här och de symboliserar vintern på något sätt. Ute är det ändå långt från vinter, grått och några plusgrader. Eller rättare sagt, det är nog mest så vintern ser ut hos oss!!!

Inne har jag också små fåglar på flera ställen. En liten sitter så fint och tittar utanför min fågelbur. Innuti står istället en blomma!




Av Hem och Lycka har jag fått denna fina utmärkelse! Vad kan vara mer passande till mig med papilotter och allt!!!



Den skickar jag vidare till några andra härliga "damer", för era härliga och positiva bloggar.

En fortsatt härlig vecka önskar jag er alla!
Många kramar
Karin

måndag 3 november 2008

Lärk och snöbär...


Måndag morgon, och solen letar sig fortfarande fram här hos oss. Vi har haft en underbar helg, kallt men med strålande sol. Det är precis vad jag behöver för snart är mörkret verkligen här.
Jag har plockat lite lärkgrenar och satt med några kvistar snöbär på min skänk i matrummet. Det känns nästan lite vintervackert. Veckorna i November går snabbt och snart är det advent. Nu längtar jag efter lite pyssel och att göra det lite mysigt inne. Många av er har ju pysslat ett tag redan, men jag måste nog komma lite i närheten för att jag ska komma igång! Jag har sett en hel del bra tips bland er alla bloggare så vi får se vad jag lyckas med!


Annika undrar var jag har min fina burk i mässing och metall! Här Annika, på min bricka i vardagsrummet. Ljusen har jag flyttat, det vet ni ju som läser min blogg. Alltför klåfingriga små fingrar gillar att stå och pilla här. Just nu har jag en kloss, en napp, och kastanjer i den!!! Ja, här dyker det upp saker och framförallt försvinner det mest hela tiden. Det är de små fingrarna som inte kan låta bli! Han tycker ju att det är så spännande nu när han kan gå själv, min minsting!

Jag önskar er alla en riktigt skön start på denna vecka!

Många kramar

Karin

lördag 1 november 2008

Allahelgons helg..

Vi tänder ljus på kyrkogårdarna, inne och tänker extra mycket på dem som inte längre finns bland oss! Denna helg är en vacker helg med plats för eftertanke och minnen för mig. Det är också en helg som vi gärna träffar våra goda vänner och umgås.
Idag har denna dag varit en extra vacker dag. Solen har strålat från en klarblå himmel. Det är frost ute, och inne brinner det några ljus och är varmt och skönt.
Bilderna nedan är från vår kyrka i byn.




Jag önskar er alla en riktigt rofylld och mysig Allhelgona! Idag tänder jag ett extra ljus för våra vänner och nära som alldeles för tidigt lämnat oss. Ni finns i våra tankar, alltid!
Många kramar
Karin