fredag 30 januari 2009

Pärlhyacinter och broderier...


Hej på er alla mina vänner!
Idag är det Fredag och hela veckan har bara försvunnit för mig! Om ni har saknat mig så lever jag *ler*! Jag har bara inte hunnit med att hälsa på er och fota något vackert till min egen blogg. Just nu är jag inne i ett kreativt kaos!!! Jag är överallt och ingenstans känns det som, men syr gör jag i alla fall. Har några beställningar som jag fått gjort och så vill jag ju göra lite nya kuddar. Överallt är det trådar och skräp efter min framfart, och inte nog med detta. Jag målar ju också om i vår groventre som aldrig blir klar. Jag ska försöka att slutföra allt jag börjat med, men det är liksom alltid roligare att börja med något nytt hela tiden.
Finns det någon hjälp för såna som mig :)
Ni har väl väntat med spänning på vad jag fick med mig hem efter min lilla turne sist. Tänk att det är så skönt att bara komma iväg själv ibland. Det var precis vad jag behövde.
Vita pärlhyacinter blev det. Jag har satt dem i mina gamla lassiglas. Jag älskar dessa, de är så vackra och användbara. Sitter det inte blommor i dem så har jag pennor och annat på mitt skrivbord.
I en antikaffär hittade jag den söta tavlan med broderier. Den är riktigt gammal och broderiet faller nog isär om jag plockar ut det. Det var så fint för det var cremefärgat tycker jag. Jag gjorde ett riktigt fynd för det var halva priset på tavlan, ibland har man tur!


Tittar man riktigt noga så står det Wendla. Hon broderade detta, men har inte broderat något årtal tyvärr! Sen kommer mina initialer K L och M som i mitt mellannamn (säger inte vilket).Till sist så vill jag be er om hjälp!

Här är en av mina senaste kuddar. Visst är jag nöjd med den, men det saknas något på det vita partiet tycker jag. Här sitter jag och pratar med mig själv om dagarna, men jag får inget bra svar. Har du något tips eller tycker du att den är fin som den är? Skriv gärna hur du tycker att den skulle kunna vara! Ibland är man så ensam när man sitter och skapar, jag saknar att kunna bolla lite med någon. Sen så kanske den ändå blir som den är med då har man ju i alla fall bestämt sig att den blir bäst så!

En riktigt skön helg önskar jag er alla!

Varmaste kramarna

Karin

måndag 26 januari 2009

Drömmar i Januari...Tänk dig doften i ett växthus och lökväxter som blommar för fullt! I vår trädgård växer det mängder med pärlhyacinter på våren och jag älskar dem. Inne har jag nästan inga blommor just nu, men drömmer om dem.
Imorgon ska jag iväg på en liten turne till en stad nära mig. Då hoppas jag på lite laddning av mina batterier och att några underbara blommor följer med mig hem! Kanske kan det bli en loppistur också, det blev det inte så mycket av i helgen!
Bilderna hittade jag hos Hannu Sarenström, underbara!


Ha en bra dag!

Kramar

Karin

fredag 23 januari 2009

Tankar från min strykbräda...

Hej på er alla!
I mitt förra inlägg så visade jag en bild på ett strykrum som såg så härligt ut.
Ibland så måste man liksom påminna sig själv om att det inte är så tokigt hos en själv heller!
Vi står och stryker vid fönstret med utsikt över trädgården. Min strykbräda är jättefin med ett svart och vitt överdrag. Att vi dessutom bytte upp oss till en ångstation när vårt strykjärn gick sönder i somras gör ju inte saken sämre. När strykhögarna växer är det ju inte allför skoj, men ibland kan det faktiskt vara lite avkopplande. Jag stryker också mycket när jag syr, och snart hoppas jag komma igång igen med lite nya projekt.
Jag har försökt att fota idag, men det går inget bra. Ni får se de här bilderna som jag redan hade fast de är lite otydliga.Man ska glädjas åt de små sakerna i livet, och strykningen gick som en dans när jag "öppnade" ögonen lite *ler*!
Nu är det helg, och jag är riktigt sugen på några loppisbesök. Känner ett starkt behov av vissa saker som jag sett hos er andra fyndare nu!!!
Varamaste kramarna
Karin

onsdag 21 januari 2009

Dags att röja...

Bild lånad från Isabella Smith

Hej på er! Här hemma är det inte alls inspirerande just nu. Jag har liksom kommit av mig efter alla magsjukor och förskylningar. Idag är alla tillbaka på sina platser i alla fall, och jag hoppas vi får hålla oss lite friska nu ett tag. I huset är det mest stökigt överallt känns det som, stykhögen växer, prylar är det överallt. Nog är det ändå konstigt hur barnen och man själv kan dra fram så mycket. Det blir allt till och röja lite.

Något som glatt mig i eländet *ler* är alla utmärkelser jag fått! Jag blir så glad ska ni veta!

Av rara Susanne, Tidsmästarinnan har jag fått dessa!Tusen tack Susanne! Du gjorde mig verkligen glad med din rara kommanetar och award!
Jag skickar Nice blogg Award till:
Och du har en gullig blogg till:
Sen har jag fått denna fina utmärkelse av två härliga bloggar. Den gamla skolan och
Wallas verden. Tack snälla ni för den!


Med den följde vissa regler :
1. The winner can put the logo on his/her blog.2. Link the person you received your award from.3. Nominate at least 7 other blogs.4. Put links of those blogs on your.5. Leave a message on the blog of the people you´ve nominatedJag vill ge denna till dessa sju underbara bloggar!

I mitt Paradis

Hannis hem

Vita ranunkler

Lantlif

Lilla Blanka

Gnistrande snö

Liljor och tulpanerOch till sist så har Katta med den ljuvligt vackra bloggen Rost & Rosor utmanat mig med detta!


Visa den fjärde bilden i din fjärde mapp
i din dator, om du har mappar i mappen visa
den fjärde bilden i den fjärde mappen där.


Min fjärde bild i min fjärde mapp blev denna bild med härliga minnen från förra våren. Några minns kanske den, det var min minsting som just lärt sig gå och sprang runt och plockade blommor i vår trädgård. Jag räddade dessa ljuvliga blommor plockade av ännu ljuvligare små händer och satte dem i olika vaser i vårt matrum. Åh, så fina minnen bilden ger!


Denna utmaning ger jag till dessa tjejer för era bilder är så vackra och jag vill alltid se mer!

Timeless home

Poppins trädgård

Ute och inne

Annalunda

Nu vill jag önska er alla en fortsatt bra vecka! Jag hoppas jag får lite fart på mig själv. Skulle i alla fall vilja stryka i det vackra rummet som Isabella visar! Då går det nog mycket lättare eller vad tror ni?

Varmaste kramarna till er alla!

Karin

måndag 19 januari 2009

Inspiration...

Hej på er alla! Hoppas ni haft en härlig helg!

Efter Formexmässan så känner man sig både tom i huvudet och så inspirerad av alla intryck.
I Lördags åkte vi till goda vänner i Leksand och där får man också sån inspiration och en massa nya ideer. Nu har jag sån lust att börja fixa, skapa och dona!
Tyvärr är min minsting hemma och är förskyld för hundrade gången. Det är rent hopplöst för de små när de börjar på dagis, så här blir det inte så mycket jobbat. Han och jag har sorterat knappar idag. Jag sorterade, han kastade runt dem, blandade och hällde i burkar igen. Inte så som jag ville ha dem, men så som han ville att de skulle vara! Dyra leksaker i alla ära, men nog har han haft väldigt roligt och plockat med alla knapparna.
Jag har plockat lite bland olika tyger och broderier. Nu vill jag sy lite nytt!

Jag avslutar med en bild på ett collage som min stora kille gjort för några år sen! Det är så fint med fåglar, glitter, guldtårtpapper. Det sitter i mitt pysselrum och jag älskar det liksom alla saker barnen gör. De är de allra finaste i mina ögon!

Ha nu alla en riktigt bra och kreativ vecka, och tack för alla hälsningar, jag blir så glad ska ni veta!

Varmaste kramarna

Karin

lördag 17 januari 2009

Frostiga dagar...Här skiner solen, kallt och frostigt är det fortfarande. Ett härligt vinterväder har vi verkligen. Här kommer några frostiga bilder från trädgården. Fönstret är i vårt orangeri/uterum.
Nu är det mässhelg och dags att se vad det är för trender för våren. Det är alltid så inspirerande att gå runt och se vad som ska komma, trots att jag inte har kvar min butik. Jag kan inte riktigt hålla mig därifrån!


Bild lånad från TineKHome


Tinekhome tror på mycket vitt, vitt, vitt. Det passar ju oss eller hur!

Nu önskar jag er alla en riktigt skön helg!

Varmaste kramarna

Karin

onsdag 14 januari 2009

Solstrålar...

Idag har det varit så vackert väder här i Mälardalen!
Solen har strålat, det har varit runt noll grader och vindstilla!

I huset har ljuset letat sig in genom våra fönster. De gamla fönsterglasen ger så vackra skiftningar på tapeterna. Det är något speciellt med gamla fönster och genom dessa har solens strålar letat sig in i huset i flera hundra år. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att byta ut dem mot nya, trots allt jobb med våra innanfönster. Tänk så många hus som fått sina utbytta och nästan helt förlorat sin identitet. Såsom spisen är husets hjärta är fönstren husets ögon!


På verandan skuggades min ena lingonriskrans mot den vackra tapeten. Minns ni den som jag gjorde till jul? De är så fina därute, de får nog hänga kvar ett tag till.

Solen kastar långa skuggor efter oss så här års i vårt land! Men den går högre och högre och det blir ljusare och ljusare för varje dag nu, visst är det härligt. Vi är alla så beroende av ljuset, både människor, djur och växter. Och så fort det är soligt och ljust så känns allt mycket lättare!

Visst längtar man nu efter våren.

Kram på er alla!

Karin

måndag 12 januari 2009

Hyacinter och pärlspont...
Hej på er alla vänner! Så var denna helgen över och Måndagen och vardagen är här.


Idag visar jag en bild från vårt trapphus. Jag satte ifrån mig vasen när jag skulle gå ner, och var bara tvungen att ta ett kort. Ljuset var så vackert. Jag älskar hyacinter, och köper dem gärna nu efter jul. Ofta är de billiga och står sig länge i vas.


Vi har ett stort trapphus med grå pärlspont. När vi köpte vårt hus var denna delen helt oisolerad, och det satt dörrar nere i hallen som höll kylan borta. På övervåningen var vi tvugna att ha alla dörrar till rummen stängda! Så kunde vi ju inte ha det utan min man isolerade bakom all panel. Pärlsponten var målad i falurött, det var mörkt och murrigt. Jag målade hela ytan med grå linoljefärg! Vet inte hur länge jag höll på, men det tog tid. Högt är det också i trappdelen, där stod jag och vinglade på en stege minns jag.
Trapphuset är den tornliknade utbyggnaden som ni ser på framsidan av huset. Jag har faktiskt inte visat er några bilder härifrån kom jag nyss på. Får ta och fota lite någon dag.

Nu håller jag på och fräscha upp vår andra ingång, groventren. Det tar dock lite tid när man har småttingar. Vårt hus var färdigrenoverat innan vi fick barnen, det var så skönt. Men efter ett antal år är det ju dags att börja om igen!

Jag önskar er alla en bra start på denna vecka, och tack för alla kommentarer om vårt sovrum. Ni är bara bäst!

Kram på er!

Karin

torsdag 8 januari 2009

Vårt sovrum

Idag visar jag några bilder från vårt sovrum. Jag får ofta frågor och mejl om olika saker, och det är flera av er som vill se mer av vårt sovrum.


Vi tapetserade om här förra året den här tiden, och jag är så glad för den här underbara tapeten. Den är riktigt mönstrad och sitter på alla väggarna, hos oss passar inte fondväggar. Några har frågat vad den kommer ifrån. Och Annika, som lämnade en kommentar hos mig den 2 Jan, den kallas toile och kommer från Classic Wallpaper Collection II från Sanderson. Vill ni kika mer så titta in till Engelska Tapetmagasinet sidan 4. De har bra bilder.
Vår järnsäng är handsmidd och i massivt järn. Den kommer från One of a Kind i Malmköping.
Tapeten är svartmönstrad och snickerierna och trägolvet svagt grå/gröna. I sängen har jag ett svagt isblått överkast och till det en mix av kuddar i svart, vitt och isblått. Några av dem, de runda kommer från min kuddkollektion.


Här inne står nog mitt mest älskade skåp. En garderob i gustaviansk stil som jag köpte för många år sen på auktion. Ni vet ju att jag älskar skåp, jag skulle gärna ha flera olika i varje rum om plats och pengar fanns!

På golvet ligger svarta trasmattor från vår vän Viktoria, Loppberga. Här kommer också en bild på kakelugnen som står här. Tyvärr får vi inte elda i den, men någon gång i framtiden hoppas jag den kommer fungera. Tänk vad mysigt att krypa ner och höra hur det sprakar.
En gammal karackelerad spegel, trots att man inte ska ha speglar i sovrum enligt Feng Shui!
Jag hittar sällan tavlor jag gillar, men speglar hittar jag alltid och den fick sitta här för det kändes så tomt på väggen!


Oj, det blev mycket länkar idag. Jag hoppas att ni fått svar på frågorna, och undrar ni något så mejla mig gärna. Jag försöker svara på allt, om jag kan dvs *ler*.
Nu är vardagen med skolor och dagis igång för de flesta. Lika skönt som det är när ledigheten börjar, lika skönt eller nästan i alla fall är det när vardagen och rutinerna är igång igen!
Här fortsätter jag att tvätta väggar och snickerier i groventren, och hoppas kunna börja måla snart. Usch, det är för trist medans man håller på. Jag vill bara att det ska vara färdigt direkt!
Men den som väntar....
Tack alla som kikar in till mig, och jag önskar er alla en fortsatt bra vecka!
Varmaste kramarna
Karin

tisdag 6 januari 2009

Jag drömmer om...

Januari, en månad fylld av drömmar och längtan.
Här i huset har julen packats ner i helgen. Det är så mysigt att plocka fram sakerna, och minst lika skönt att plocka bort dem. Nu springer jag runt med trasor och dammar och torkar. Den här starka vintersolen är verkligen avslöjande, allt damm och smuts syns plötsligt väldigt tydligt.
Är det lika hos er?
I en glasklocka växer ett Mårbacka skott. Jag råkade bryta av en blommande del när mina pelargoner skulle ner på sin vintervila. Den var så söt och blommade så fint så den fick sitta i en vas. Rötterna växte snabbt ut och jag planterade skottet och satte det under glas. Nu växer plantan ordentligt. Den glädjer mig så mycket och får mig att drömma om våren och alla mina mårbacka på verandan!


Vi var i en liten stad i Västmanland som heter Arboga igår. I en mysig affär stod ett fantastiskt gammalt vitrinskåp. Jag har sån lust att rensa, och håller på och plockar lite överallt i huset. Det ser verkligen inte inspirerand ut hos mig, just nu. Kartonger, pärmar, travar med olika tidningar och leksaker. Det är kanske därför jag bara ser underbara skåp överallt. Dessa har jag fotat från en av mina böcker. Åh, jag skulle verkligen vilja ha ett högt gammalt glasskåp och få lite ordning och reda. Fast i verkligheten kan det inte bli så värst högt, här har vi bara sisådär en 2,15 i takhöjd *ler*.
Fast drömma kan man ju alltid, eller hur!


Idag är det Trettondagen och snart är det vardag igen. Jag ska fortsätta och plocka så vi kan komma fram här i huset. Dessutom håller jag på att målartvätta väggarna i vår groventre. Inte nog med att jag rensar, jag har fått för mig att måla också mitt i all röra *fniss*! Är det inte konstigt att man ska hålla på med alla saker samtidigt. Nu gäller det bara att slutföra projekten också, och inte drömma sig bort och börja på något nytt!!!
Ha en fortsatt skön vecka!
Varmaste kramarna
Karin

lördag 3 januari 2009

Vy över Mälaren

Hej på er alla! Tack för alla hälsningar, ni är för underbara!
Idag visar jag några bilder från vår promenad ner till vår lilla badplats. Här är viken av Mälaren som vi ser från vårt hus. Det är inte is här ännu, för här ute är det ganska djupt.
Här har vi en mysig liten badplats som de som bor runt omkring gärna utnyttjar. Så här års går man gärna hit för en stunds meditation. Det är så vackert att titta ut över landskapet!

Jag avslutar med några frostiga bilder. Visst är det vackert ändå med vintern, om den får vara så här som den varit nu den sista veckan. Det är bara att suga i sig och ladda batterierna, man vet ju inte hur länge kylan stannar!
Jag önskar er alla en fortsatt skön helg!
Varmaste kramarna
Karin

torsdag 1 januari 2009

2009

Nyårsdagen, solen strålar från en klarblå himmel och ute är det sju minus och lite snö!
Vilken underbar start på det här nya året! Nu har det vänt och ljuset kommer åter, och jag tycker redan det känns lite lättare. Jag hörde igår att under december fram till jul så hade det endast varit sex soltimmar totalt hos oss. Inte undra på att man kännt sig trött!!
Nu kan det bara bli bättre!


Ha den bästa starten på detta nya år 2009!
Varmaste kramarna
Karin