torsdag 26 mars 2009

En liten hälsning från mässan...

Hej på er!
Här kommer en liten rapport från trädgårdsmässan, och det blir en väldigt liten en!!! Jag som borde kolla kameran gjorde inte det. Jag hann bara ta två bilder så var batteriet urladdat. Ibland är det ju helt hopplöst, och jag som ville visa er allt vackert. Jag kan i alla fall berätta att det var ljuvligt att strosa runt där bland alla härliga växter och annat fint till trädgården.


Denna klematis var helt makalös! Den blommade så vackert med vita blommor och doftade nästan som jasmin eller något i den stilen. Nu har jag inte namnet på den men det ska jag återkomma med.





Jag fick med mig några rosa aklejor hem till mig. De är så söta och kommer att passa perfekt i min rabatt. De blå irisarna kallas orkide iris och var bara så fina så jag kunde inte motstå dem. Jag ska försöka få dem att klara sig här hos oss, men jag tror det blir svårt.




Det blir en liten paus här hos mig ett par dagar, men vi ses igen nästa vecka.

Jag önskar er alla en riktigt skön helg!

Många kramar

Karin

Follow Karin Lindström

onsdag 25 mars 2009

Pippi på grönt...


Hej på er!
Idag strålar solen och det är underbart ljust och vackert. Det här behöver jag/vi känner jag, livet kommer tillbaka *ler*. Jag ser bara grönt idag för imorgon ska jag på trädgårdsmässan i Älvsjö. Just nu kan jag inte tänka på annat än allt vackert som finns där, längtar så.
Jag ska gå med en jätterar vän som också delar mitt trädgårdsintresse. Ja inte bara det hon gillar det mesta som jag också tycker om så det kan inte bli bättre!




En fortsatt härlig och solig vecka önskar jag er alla!

Många kramar

Karin

Follow Karin Lindström

måndag 23 mars 2009

Måndag...



Hej på er alla, hoppas helgen varit bra! Hos oss snöade det igen igår, och nu ligger det ett tunnt vitt lager ute. Jag måste påminna mig att det är ju så här det är, hela april kan ju faktiskt hålla på snöa och töa!
Idag blir det en liten snabbhälsning från syrummet. Jag håller på med fyra fodrade gardinlängder åt en kund och idag ska jag sy. Det blev ju inte mycket jobbat förra veckan med sjuka barn hemma. Det är lite pyssel att fodra dem men de kommer att bli jättefina. Det är ett potatisfärgat tyg från Romo med kvistar och blommor i creme och svagt rött och fodret är rött. Det kommer att bli jättefint i deras sovrum där det ska sitta!


Här är min mammas gamla trokänare, en Bernina som jag syr på för tillfället. Min har det blivit något knas med, men den är snart fixad hoppas jag. Jag har ett litet lavendelhjärta som jag sätter nålarna i när jag syr. Det är jättepraktiskt, och så doftar det så gott också när man använder det.

Nu ska jag återgå till sömnaden, men jag ville bara lämna en liten hälsning. Jag har varit så dålig på att titta in till er, men jag är jätteglad för era kommentarer och hälsningar. I vardagsrummet har det inte hänt någonting i helgen, men snart ska jag sätta fart där och visa er lite mer.

Ha en bra vecka nu allihop!

Många kramar

Karin

fredag 20 mars 2009

Körsbärsblom...


Idag kikar solen fram lite mellan varven hos oss, och inne blommar mina körsbärskvistar. Så vackra de är, och vilken vårstämning de sprider i vardagsrummet.

Jag vill ju visa er vad jag gjort med fönstren. Jag hade tänkt ni skulle få se vardagsrummet piffat och klart men jag får nöja mig med dessa bilder. På våra låga skåp bakom soffan har jag haft två tavlor, som jag i och för sig tycker jättemycket om men nu kände jag att det var det dags för lite förändring hos oss. Nu står de gamla fönstren där istället och jag har plockat bort alla saker för att börja om. Här ser ni en ostylad bild av vardagsrummet innan jag bytte ut tavlor och annan inredning.

Och så här ser det ut på det ena skåpet idag, resten hoppas jag kunna visa er snart en annan dag. Lamporna kommer jag att ha kvar, de är mina favoriter liksom de stora burkarna men sen vet jag inte riktigt vad som hamnar här. Min vän Annika undrade om jag skulle ha förstren som ramar till några av växtbilderna och det kanske är en jättebra ide. Har ni några andra tips så mottages dessa tacksamt, det är så roligt att höra era ideer.




Ha nu en underbar och härlig vårhelg och är det inte vårväder ute så får vi njuta av vårblommorna inne så länge.

Många kramar

Karin

onsdag 18 mars 2009

Växtpressen...


Visst är det en växtpress som ni alla gissat! Vad roligt att så många av er lämnade en kommentar. Jag som älskat blommor sen jag var liten, drömmer om att samla och pressa dem för att njuta av dem länge.
Som ni ser så har jag redan ett herbarium, fast det är inte mina blommor. Nej detta herbarium är samlat i slutet 1800-talet av en herre, Erik V Tryggelin. Det är minst sju tjocka delar, alla indelade och märkta efter arter/sorter. Det är så spännande att se var han har plockat dem, då var man ju inte ute och reste lika mycket som nu. De flesta är hittade i Rörstrand, kanske hade han ett sommarhus där. Tyvärr har jag det inte framme, det ta alltför stor plats men nu fick jag fram en av delarna och har njutit en stund!
På denna bild ser ni harsyra från växtfamiljen gruinales plockad 15 maj 1890. Växtplats ingenting har han skrivit, han har kanske hittat den utanför dörren *ler*.
Bara handstilen är ju njutbar, eller hur!
Jag är en hopplös romantiker och mitt växthus är i stort sett redan inrett och klart. Kan ni föreställa er några av alla mina gamla trädgårdsmöbler och ett stort planteringsbord. Bordet ska vara stort för på det vill jag inte bara plantera, utan också samla många fina saker som tex min växtpress, vackra gamla lerkrukor, ljuslyktor och redskap. Jag är ingen odlingsfanatiker, utan älskar doften av fuktig jord och ljuset i växthusen. Tänk er att sitta i det en regnig sommardag och mysa. Då får man ju vara ute i ljuset samtidigt som man inte blir så blöt.
Nu har jag delat med mig lite av min drömmar och det är dags att återgå till vardagen.
Jag önskar er alla en fortsatt härlig vecka!
Många kramar
Karin

Ps Den uppmärksamme ser vad jag använt fönstren till! Det får ni se mer av i nästa inlägg!

Follow Karin Lindström

måndag 16 mars 2009

Vad är detta för "skruvad" sak?


Hej alla vänner!
Idag lämnar jag en liten snabbhälsning medans R sover. Min lillkille är fortfarande jättehängig så här blir det inte mycket gjort förutom att bära och vara med honom. Jag vill göra det så bra som möjligt för honom när han är sjuk, och det är ju det som jag är till för som hans mamma!
På min fyndrunda i uthuset så hittade jag också den här prylen. Vad tror ni den är till för?! Jag kan ge er en ledtråd. Om jag hade ett växthus så skulle den nog få stå där! Den är jättetung och har så fina detaljer.






Jag hoppas vi är friska här snart, så jag kan kika in till er alla. Nu har jag missat en hel del hos er och jag saknar den dagliga dosen av inspiration!

Ha det så gott så länge och vi ses snart igen!

Kramar

Karin

Follow Karin Lindström

lördag 14 mars 2009

Nya projekt...


Idag har jag varit i uthusen och fyndat! Jag har släpat in lite saker som jag har fått en ide till. Jag har fått lust till att ändra om lite men har ingen aning om det blir bra! Att ha sjuka småbarn hemma är ingen höjdare direkt. Febern på min lillkille går upp och ner, mest upp känns det som. Han vill bara bli buren och är jättehängig så jag kanske inte kommer så långt med mina projekt. Vi får se, jag lovar inte när jag kan visa vad jag ska ha fönstren till men så fort jag är klar så ska ni få se först av alla!!!





Skickar en blomma till er alla som hälsar på hos oss!

Med denna önskar jag er en fortsatt skön Lördagskväll och helg!

Många kramar

Karin

fredag 13 mars 2009

Solglimtar och tö...

Hej på er alla!
Så här ser min vinterplantering ut idag. Efter allt snöande så töar det och solen kikar fram då och då. Vi har sex plusgrader ute, ljuvligt. Inte trodde jag att jag skulle visa en sån här snöig bild i mitten av Mars, utan jag hade sett fram mot lite penseer och andra vackra vårlökar vid entren.
Jag får helt enkelt lugna mig med vårplanteringar ute, och njuta av lökarna inne så länge!
Min lillkille fick feber igen igårkväll, och den stora har ont i halsen och kan knappt svälja! Nu som jag trodde att alla sjukdommar var över och vi skulle få känna oss friska. Jag längtar verkligen tills våren är här, då brukar ju alla baciller försvinna!
Hoppas ni alla är friska och mår bra, och jag önskar en en riktigt skön helg!
Varmaste kramarna
Karin
Follow Karin Lindström

onsdag 11 mars 2009

Sopplunch på mitt senaste fynd!

Idag snöar det för fullt hos oss och det har hållit på sen igår! Det har kommit mer snö nu än på hela vintern, och jag som bara vill att det ska bli vår!
Jag måste visa er ett till fynd som jag gjorde i helgen. Den vackra svart/vita tallriken från Gustavsberg köpte jag för en tia! Nu har den blivit min nya favorit när jag ska äta.
Snö och kallt, kassan är skral. Vad passar då bättre än en soppa?! Jag har gjort morotsoppa och den blev så god så jag delar gärna med mig av receptet. Jag vet inte vem jag fått det av, men det är en jättegod, nyttig och billig soppa.
Morotsoppa med örter
3 medelstora morötter
200 gram rotselleri
2 stora råa potatisar
1 gul lök
1-1,2 liter vatten
2 hönsbuljong tärningar
färska örter som tex timjan,oregano
2 dl lättcremefraiche
ca 1 tsk salt och lite svartpeppar
Skala rotsakerna och löken och skär allt i stora bitar. Lägg grönsakerna i en stor kastrull. Slå på vatten och lägg i buljongtärningar. Koka under lock ca 25 minuter eller tills rotsakerna är mjuka. Lägg då i lite hackade färska örter ( jag tog torkade). Kör soppan nästan slät i mixer eller med stavmixer direkt i kastrullen. Rör ner cremefraiche (jag hade grädde denna gång).
Smaka av soppan med salt och peppar.

Tallriken har en vacker blombård runt kanten med en landskapsbild i mitten där det står Kongl. Diurgården. Det är nog en samlartallrik tror jag, och jag tycker så mycket om den så jag kommer att leta efter fler!
Hur har ni det i vårt avlånga land, har ni också fått snö? Här är lunchen är slut och snart ska jag hämta barnen. Inte kan jag sitta här och mysa längre, nu måste jag ut och skotta fram bilen *skrattar*.
Ha en fortsatt bra vecka och tusen tack för alla mejl och kommentarer. Missar jag att svara någon av er så fråga igen. Jag svarar gärna men ibland hinner man liksom inte med!
Varmaste kramarna
Karin
Follow Karin Lindström

måndag 9 mars 2009

Några av helgens fynd...





Hej på er alla, hoppas ni haft en skön helg. Hos oss har det varit ett hemskt väder med snålblåst från norr, småregn och runt nollan. Det är mitt absolut värsta väder, och husets också. Är det riktigt kallt ute så klarar huset värmen mycket bättre än när det ligger lite runt nollgrader och blåser. Inte har man velat varit ute några längre stunder!


Men att hoppa ur bilen och slinka in på en loppis passar utmärkt, den lilla biten klarar jag galant *skrattar*. Helgens fynd blev några skrin, ett förstahjälpen och ett syskrin. Förbandslådan har jag en ide till, men så kom jag på att vi verkligen skulle behöva just en sån låda så den kanske får förbli som den är.


Syskrinet var så rart och verkligen nött. Bland knappar och band låg några påsar från 40-talet med extraknappar till en kappa. Kappan var köpt i en damekiperingsaffär i Kristianstad. Kanske har skrinet flyttat med denna dam och tillslut hamnat i Sörmland! Jag älskar gamla sybehör och knappar, och denna gång fyndade jag flera stycken knappar i sina originalförpackningar.
Se så fina de är!







Med dessa bilder önskar jag er alla som tittar in här en bra start på denna vecka!
Många kramar
Karin
Follow Karin Lindström

fredag 6 mars 2009

En kökshälsning...


Här kommer lite fler bilder från hyllorna i köket.

De stora vita skålarna har jag fyndat på loppisar. De använder vi dagligen och jag älskar denna typen av gamla bruksföremål. I den bruna burken från TineKhome har jag maskindiskmedel. Med en liten kille som är och rotar i alla skåp så är det bäst att föravara alla farliga saker på säker höjd. Här står också en gammal mortel i järn, den har en härlig tyngd.



Härliga skålar kan man inte ha för många av. Dessa kommer också från TineKhome.

Här är en bild på min favoritmugg, den är underbar att dricka ur. Den har ni sett flera gånger för den är oftast med där jag är. Jag är en riktig temoster och jag undrar hur många koppar jag dricker per dag!

Svart och vitt har varit en favoritkombination hos mig ett tag och det syns också på mina kökshyllor. Det är alltid det porslinet som jag använder i första hand.




Nu ska jag sätta mig med en liten snabblunch. Hemkokt hallon/björnbärskräm med mjölk, mums! Våra barn älskar kräm men den köpta känns ju inte så jättenyttig. Ibland så glimmar det till lite extra hos min älskade man (ja inte bara ibland :) -Varför kokar vi inte kräm, vi har ju så mycket bär i frysen, sa han. Och sagt och gjort så gick han ut och hämtade bär och kokade kräm. Den är ljuvlig, mycket godare än den köpta och innehåller våra egna obesprutade bär, vatten, potatismjöl och mycket mindre socker. Nu är det inte bara barnen som gillar kräm, vi andra tycker också det är jättegott!

Ha nu en riktigt skön helg!

Många kramar

Karin

Follow Karin Lindström

onsdag 4 mars 2009

Vad döljer sig bakom gardinen?

Idag tänkte jag bara skicka en liten snabbhälsning med några vårlökar från matrummet. När jag laddade in bilden så blev jag så full i skratt åt den svarta klumpen som gömmer sig bakom gardinen. Nu syns den minst på denna bild men ändå. Tänk vad man måste upptäcka alla störande detaljer när man fotograferar, och det är väl det som gör skillnaden på de som är bra fotografer och vi andra amatörer! Jag hade ju fullt upp med att försöka få med blommorna och ljuslyktorna. Sen ska man ju helst inte darra på handen heller och det gör jag!
Så denna klump fick hela detta inlägg att ta en annan form än vad jag hade tänkt mig! Bakom gardinen döljer sig en dimmer som är nytillverkad i gammal stil. När vi renoverade vårt gamla hus var vi så ambitiösa med alla detaljer att vi bara ville ha gamla strömbrytare. Vi letade på byggnadsvårdsbutiker och loppisar efter dem och hittade flera som vi satte in. Dessa sitter inte på dagens standardhöjd utan de sitter så högt som de satt förr. Dessutom är elkablarna dragna utanpå väggarna istället för infällda.
Nu har jag sprungit runt och fotat några av våra olika lysknappar.
Här kommer lite bilder på dem!


1. Dimmern i matrummet 2. Omkopplaren i lilla kammaren



3. Lysknappen i sovrummet 4. Omkopplaren i salen/vardagsrummet



5. Omkopplaren i trapphuset 6. Omkopplaren i vår groventre




Ja, det blir inte alltid som man tänkt sig och tur är väl det. Nu blev inlägget kanske lite mer spännande än bara bilden på pärlhyacinterna!

En riktigt skön fortsättning på veckan önskar jag er alla som hittat hit till mig!

Varmaste kramarna

Karin

Follow Karin Lindström