söndag 31 maj 2009

Morsdag!




Flaggan i topp för alla mammor!

Vilken underbart solig och härlig dag det är idag, både Pingstdag och Morsdag. 27 grader ute och strålande sol från en blå himmel är det hos oss. Vi har blåst upp poolen och badar för fullt. Tänk vad allt blir lätt när det är varmt och soligt. Barnen vill bara vara ute och springa runt hela dagen. Maten blir liksom enklare att laga, grillning eller något annat lite lättare passar bäst i värmen. Alla blir lite gladare och visst behöver vi detta! Hoppas nu att vi får många såna här dagar i sommar!






Här är några av blommorna som jag köpte på bloggträffen vid Ulriksdals slottsträdgård. Små svarta violer och fjärilslavendel blev en fin kombination i den cremegula emaljhinken. Har jag lite dåliga gamla hinkar som dessa så slår jag små dräneringshål i botten på dem med hammare och spik. Då trivs blommorna bättre! Aklejorna köpte jag på trädgårdsmässan. De har blommat fint sen dess, men nu ska de nog snart ner någonstans i trädgården.

En stor kram till er alla bloggmammor idag!

Karin

Follow Karin Lindström

lördag 30 maj 2009

Pingst!



Jag önskar er alla en riktigt härlig Pinstafton!

Hoppas ni får njuta av det underbara vädret med långa fikastunder och god mat ute!






Varmaste hälsningarna!
Karin


Follow Karin Lindström


torsdag 28 maj 2009

Mårbacka...


Idag regnar det hos oss och min mårbacka trycker sig mot fönstret. Det känns som den vill ut, kanske den behöver vattnas *ler*.

Minstingen skuttade ut i regnet och hoppade och sjöng när han skulle till dagis. Härligt med vattenpölar att plaska i tycker han medans mamma vill skynda sig in i bilen innan alla är dyngsura. Barn och växter gillar det här. Igår blåste det ordentligt och torkade upp ännu mer så nu är dropparna välkomna i trädgården.

Jag hade mest soliga trädgårdsbilder att visa er och de kändes inte rätt idag. Istället visar jag två bilder som inte är från mitt hem, de är från Sköna Hem. De har en sån kvinnlig, skönt rörig, lantlig blandning av färger och saker. Härliga helt enkelt!





Från Sköna Hem




Från Sköna Hem
Mysig atmosfär från ett mysigt lantställe!


Ha en bra dag!


Många kramar
Karin

Follow Karin Lindström

måndag 25 maj 2009

Under äppelträdet / Under the appletree...


Vilken underbar dag det var hos oss igår. Solen strålade och det var 25 grader varmt. Det är precis såna här dagar jag längtat efter. Kvällen var också jättehärlig och klockan åtta hade vi fortfarande 20 grader ute. Vi satt länge under äppelträdet och njöt av nybakad kaka och saft.

Syrener dekoreras det inte bara inne med som ni ser *ler*. Tur att vi har många att ta av.


Antingen planterar jag i gamla zinkhinkar eller så fyller jag dem med plockade blommor och ställer dem på olika ställen. Jag tycker det är så fint med vackra buketter även utomhus.




Under äppelträdet står en salig blandning av gamla trädgårdsmöbler. Här är det härligt att sitta en stund och njuta. I bakgrunden ser ni mer av orangeriet. Innan vi gjorde om det, när det var garage fanns bara de småspröjsade fönstren på gaveln. Alla de andra fönstren satte vi dit. Den lilla röda stugan som ni ser baksidan av är vår gäststuga.





Fånga sommaren och fyll gamla hinkar med syrener etc stod det i min tidning jag satt och läste. Och där satt jag mitt bland mina buketter och log för mig själv. Det var precis vad jag nyss hade gjort!





Ha nu alla en fortsatt härlig försommar vecka!

Många soliga kramar
Karin

Follow Karin Lindström

söndag 24 maj 2009

Ljuvliga vita syrener...




Hej på er alla, hoppas ni haft en sköööön långhelg!

Ute blommar syrenerna och inne har jag fyllt olika vaser i flera rum med dem. Det både doftar gott och är vackert!

Här är utsikten från vårt matrum, det är så grönt ute nu. Orangeriet som var ett gammalt garage vi aldrig använde är nymålat i Falu svart. Här sitter vi när vi har fest och inte vädret är det bästa! Midsommar brukar vara en sån kväll. Då har vi lövat, garagedörrarna står öppna och vi sitter under tak ifall det regnar!






Ha det så bra, och vi ses snart igen!

Många kramar

Karin


Follow Karin Lindström

lördag 23 maj 2009

I min trädgård/ In my garden...

Peona xfestiva


Lördag kväll och jag har just kommit in från en liten kvällspromenad i trädgården. Det har regnat i kväll men nu skiner solen och det är helt stilla och doftar starkt från syrenerna. I vår gamla trädgård växer just nu bondpion, tulpaner, löjtnantshjärta, iris mm. Fruktträden och syrenerna är fyllda med de ljuvligaste blommorna, det är verkligen underbart vackert.
Här är några av dem som jag vill dela med er!

Tulpan

Vit Lötnantshjärta


Iris


Bondsyren Syringa Vulgaris


Vita syrener mot vårt svarta uthus, det är jättefint! Här kommer några bilder på äppelträden och bakom dem blommar bondsyrenerna i lila och vitt.




Jag har sagt att körsbärsblommor är de vackraste, men äppelblom ligger inte långt efter. De här kommer att bli Transparent Blanche. Goda äpplen som mognar tidigt och blir ett underbart gott mos!


Nu är det rätt tid att njuta och bara vara en stund!

Varmaste kramarna
Karin

Follow Karin Lindström

onsdag 20 maj 2009

Lily of the valley..


Convallaria majalis


Liljekonvalj, finns det något ljuvligare? Doften väcker starka minnen i alla fall hos mig. Morsdag, skolavalutning och min mormor Lilian som hade doften som parfym när jag var barn. Man kände på långa vägar att hon kom för hon tog lite väl mycket av de dyrbara dropparna på sig *ler*.

Den här buketten hade min mamma med sig från backen där jag alltid plockade liljekonvaljer när jag var liten. Nu står den på min veranda och sprider en underbar doft!

Hoppas vi får en härlig vårhelg med mycket sol och vackert väder!



Många kramar

Karin

Follow Karin Lindström

måndag 18 maj 2009

Måndag...


Hej på er alla kära vänner!
Idag är det Måndag och hos mig är det verkligen Måndag. Grått och kallt ute och inne krånglar allt från att få barnen till dagis/skola smärtfritt till datorer etc! Vissa dagar vill man bara dra täcket över huvudet :) Jag har suttit och letat bland mina bilder och ingen av alla jag fotat blev bra! Nu struntar jag i det och visar er några ändå!

Här ser ni bloggerskan in aktion. Hur kunde jag tro att jag inte skulle synas där i hörnet *fnissar*. Hur jag än kryper ihop så kan jag inte bli så liten så att jag inte fastnar i spegeln :) Bilderna är från vår hall och i spegeln ser ni in i vadagsrummet.


Här ser ni även lite av vårt grå/vit rutiga köksgolv (blunda för den oranga bollen i hörnet :) När min mamma var och hälsade på så hade hon med sig några kotavlor från gården. Jag visste nog att det skulle finnas någonstans i uthusen. Nu ska jag bara hitta lite plats för dem. Den ena provbor just nu uppe på spegeln!

Ja när man har såna dar så blir man ju destor gladare när någon tänker på en, eller hur!

Häromdagen fick jag en jättefin utmärkelse från en Holländsk bloggvän som bor i Sverige! Hennes underbara bilder hittar ni i hennes fina blogg Bellavien.

Tusen tack för din rara utmärkelse och din hälsning på Svenska! Jag är glad och stolt för den!



Och nu vill jag naturligtvis göra er alla glada men jag ska ju välja några och det är svårt för en diplomatisk våg som jag! Men dessa härliga bloggerskor får utmärkelsen denna gång.

Liljor och Tulpaner
För du alltid är så rar och din blogg är underbar! Dessutom har ni slitit så med er nya butik. All lycka önskar jag er med den!

Rosenskäras Diversehandel
För all din inspiration och hela din underbara person *fnissar, poet blir jag aldrig*. Men du är helt enkelt en jätterar bloggvän som alltid skriver så jag blir glad!

Vit som snö
En härlig blogg full med ideer och inspiration. Sen är du också alltid så rar och gör mig så glad!

Lantlif
Till Anette som har varit med om allt tråkigt. Det gör mig ont och jag tänker mycket på dig! Kanske den här kan göra dig lite glad idag! Du är en jätterar tjej och din blogg är helt underbar, fylld med så mycket vackert.

Så nu känns denna dag genast lite bättre. Tänk vad det är bra att skriva av sig lite ibland!!!

Ha nu en bra start på denna vecka och många kramar till er alla, ni gör mig alla så glad!

Karin


Follow Karin Lindström

fredag 15 maj 2009

Fönsterväggen...


Det är många av er som undrar hur fönsterväggen i mitt dressingroom egentligen ser ut. Här kommer lite bilder som inte är så jättebra, men det kanske går att se lite ändå!

Längs ena långväggen i rummet är klädförvaringen med dubbla rader stänger för hängande kläder. Vi har även satt upp hyllor (som inte är med på bild) för allt annat man vill förvara. För att dela av detta mot övriga rummet byggde min man den här fönsterväggen som löper framför hela förvaringen. Jag går in på ena kortsidan, den andra hänger mina klänningar på. Fönstren sitter ända upp i taket och nertill sitter en träpanel.




Här är en bild innifrån garderoben. Jag har tyvärr lite målning kvar härinne. Garderoben har varit klar i 1 1/2 år och då flyttade jag in utan att måla klart. Nu blir det aldrig färdigmålat. Det är hopplöst när man inte gör klart på en gång, eller hur?! Men nu har jag ju berättat för er alla så nu måste jag väl ta tag i det snart *ler*!





Med en enkel tulipan avslutar jag dagens inlägg!

Ha nu en härlig vårhelg alla mina vänner!

Många soliga hälsningar

Karin

Follow Karin Lindström

onsdag 13 maj 2009

Arbetsplats...


Hej på er alla!
Här kommer lite fler bilder från mitt dressingroom som nu även blivit arbetsplats. Min rörelse har vuxit ur min lilla skrubb *skrattar*. Nej så är det inte riktigt, men just nu syr jag mest gardiner och de kräver lite mer plats än kuddar. Jag har ställt ett stort arbetsbord härinne. Nu har jag mer plats att breda ut mig :) Arbetslampan är ett loppisfynd, visst är den fin!

Bakom bordet ser ni fönsterväggen som delar av klädförvaringen med resten av rummet. Det var ett gammalt kök här när vi flyttade in. Vi behöll inte köksinredningen utan byggde garderober här istället. För ett par år sen gjorde vi om och satte dit väggen av gamla fönster. Den gamla pärlsponten på väggarna målade vi vit linoljefärg med en svag brytning av grönumbra.




En gammal byst som mest är vacker! Jag syr inte kläder längre fast jag gjorde det mycket förr!



I en gammal hattask förvarar jag broderier till mina kuddar. Gamla väskor är perfekt förvaring och mycket roligare än plastlådor.



Idag strålar solen här och det är svårt att hålla sig inne, det är ju så mycket man vill göra ute nu. Men plikten kallar, dags att återgå till sömnaden ;)
En fortsatt ljuvlig vårvecka önskar jag er!
Soliga hälsningar
Karin


Follow Karin Lindström

söndag 10 maj 2009

Pasteller...



Här kommer några bilder från mitt dressingroom. På övervåningen var det ett gammalt kök med pärlspont på väggarna som fick bli en stor garderob/förvaring. Förutom mina kläder så står stykbrädan och ett arbetsbord till mina syjobb här inne. Den gamla byrån kommer från min mammas föräldrahem och den gröna slitna spegeln köpte jag på en auktion utanför Arboga för många år sen. Hyllan med knoppar är nytillverkad och uppe på den står två gamla kinesiska tryck. De är i ljuvliga pasteller med små fåglar och rosor. Jag älskar lite *smutsiga* pasteller just nu, eller har nog alltid gjort det egentligen om jag tänker efter.







Den här stora pjäsen kom min kära man ut med från en återvinningsbutik för många år sen. Det är den enda vågen vi har i vårt hem och den fungerar alldeles utmärkt. Den virkade väskan kunde jag inte motstå när jag hittade på loppis. Passar väl mig perfekt som är inne på virkat just nu, eller hur!


Idag strålar solen hos oss igen. Nu ska jag ut och pyssla lite i trädgården.
Hoppas ni alla får en fortsatt skön helg!

Många kramar
Karin

Follow Karin Lindström