söndag 28 juni 2009

Ett stort tack till er alla!

Vilken härlig dag och helg! Här har ni mig, bloggerskan själv med en ny kudde fångad av min vän Annika Timeless home. Själv var jag så stressad så jag fick bara med mig minneskortet och ingen kamera! Här stod vi i alla fall i 30 gradig värme från 8- 16. Jag kände mig som ett russin när jag kom hem men det var det värt. Vilken inspiration det gav att se allas fina alster. En sån skaparglädje det finns runt omkring i stugorna!



Jag vill tacka er alla läsare och andra besökare som kom och hälsade och kikade på vad jag gör. Extra roligt var det naturligtvis när några gamla vänner från Eskilstuna kom. Och alla ni andra som läser min blogg och hade åkt hit trots värmen, tusen tack ni gjorde mig så glad. Några kuddar har nu fått nya hem, det är jag både glad och stolt för!

Ha nu en fortsatt underbar sommarvecka!
Varmaste kramarna
Karin

Follow Karin Lindström

fredag 26 juni 2009

Kreativa marknaden...




Hej på er alla! Nu packar jag in allt i bilen till Kreativa marknaden i Stallarholmen. Fullt med kuddar och bord/stolar och andra saker är det. En mässa kräver ju lite planering, jag vill ju att min "monter" ska vara fin.

Nu vill jag visa er kudden jag sydde igår natt. Så här blev den, härliga färger och mönster av mina gamla vintagetyger. Jag hittade ett tyghäng från en butik för ett tag sen på en av mina loppisrundor. Det var dukprover från 50-talet som kom från ett Holländskt företag. Det är det blommiga tyget, sen har jag blandat broderade dukar och spetsar. Jag är riktigt nöjd, den har lite "Odd Molly" över sig på något sätt.

Varmt välkomna och träffa mig och de andra utställarna!

Och till er andra som inte kan komma, ha det så skönt i solen i helgen!
Många kramar

Karin

Follow Karin Lindström

torsdag 25 juni 2009

Skymnings ros...


Skymningen faller och klockan är snart 11 på kvällen. Det är fortfarande ljust, vinden är sval och det doftar underbart i trädgården. Jag har tassat runt och doftat och njutit en lång stund och jag måste bara visa er. Idag slog min första ros ut för i år och det är denna underbara vita Iceberg. Den är jättekraftig och fin i år och den brukar blomma långt in på hösten. Jag undrar om inte vita blommor är vackrast i skymningen.




Nu kommer mina kreativa timmar, det är nu som mina saker skapas till marknaden. När man har två barn lediga i tio veckor så får man liksom ändra sina rutiner lite. Egentligen är jag ingen kvällsmänniska, men nu när det är ljust har tom jag svårt att sova och syr som bara den. De senaste kvällarna har jag haft sånt flyt/flow så då är det väl bara att köra!

Efter helgen ska jag hälsa på hos er alla mina goa vänner. Jag saknar er ska ni veta, det blir inte mycket tid över till bloggen ljust nu. Men nu ska jag krypa in i "garderoben" och gasa lite på symaskinspedalen och se vad det blir för något fint i natt!

Kram på er alla!

Karin

Follow Karin Lindström

onsdag 24 juni 2009

Sommarfönster/Summer window...


Solen strålar och en svag vind fläktar in genom det öppna fönstret. Enklaste silduksgardinerna silar solljuset och i fönstret står en kanna fylld med blommade schersmin. Det var så enkelt och vackert så det fick bli dagens bilder.

Vi har ett underbart sommarväder och vad jag förstår så är det vackert i hela Sverige. Nu vill man inte vara inne mer än nödvändigt. Jag har två lediga barn hemma så nu blir det inte mycket arbete gjort. Men jag syr så det ryker på de få lediga stunder jag har. På Lördag är det ju marknaden och jag vill ju ha lite att sälja då också.




Vi har alla orginaldetaljer kvar i vårt gamla hus. En helt fantastisk detalj är det öppningsbara fönstret i fönstret. Med ett lite vred så öpnnar vi vädringsfönstret med sina smala profiler som passar perfekt i det stora fönstret. Tänk vilken skicklig snickare som gjorde detta och jag undrar vad det skulle kosta med ett sånt hantverk idag. Vi har i alla fall turen att få använda detta underbara fönster.






Visst är jasminen/schersminen ljuvlig, på kvällarna doftar buskarna otroligt mycket. Igår när vi höll på och donade så började myggen komma dessvärre. Det blir till att klä på sig och köpa myggmedel. Är det någon som vet något bra naturligt skydd mot dem? Jag hörde tex att man kan lägga en gång av mynta så följer myrorna den ut ur huset istället för myrr. Inte vet jag om det fungerar men nog kan det väl vara värt att prova! Man vill ju inte använda för mycket
gifter utan helst naturliga saker.


Nu önskar jag er en fortsatt skön sommarvecka!

Kramar

Karin

Follow Karin Lindström

måndag 22 juni 2009

Soliga dagar...


Här kommer en liten hälsning från mig. Idag strålar solen från en klarblå himmel. Vi har precis kommit tillbaka från en snabb visit vid badplatsen. Där var vi inte länge för vinden är ganska kall, men sitter man i lä så är solen riktigt varm. Den här veckan ska viss bjuda på mycket sol, hääääärligt. Man får passa på att njuta de stunder man kan.
Ha det så bra och vi ses snart!
Många soliga hälsningar
Karin

Follow Karin Lindström

lördag 20 juni 2009

Sommar...


Barfota små fötter, solbrända små händer och smultron på strå. Nu är det väl sommar ändå!

Min söta lilla kille smakar gärna på de röda små bären. Mums säger han och vill ha mer. Vi har haft en härlig helg, faktiskt med mycket sol. Och det är ju en dag kvar att njuta av ledigheten.

Här kommmer också två bilder från vår kakbuffe på midsommarafton. Det var nog minst tolv olika tårtor och till det andra goda bakverk. Solen strålade på eftermiddagen när vi reste stången och sjöng smågrodorna och lekte sista paret ut. Det blev en jättehärlig dag.








Marängtårta, cheesecake, jordgubbstårta, kladdkaka mm, många olika sorter var det. Och som ni ser gjorde jag den som jag funderade på att göra. Den blev jättegod, och det var även alla andra. Nu har man stillat tårtsuget för ett tag. Åtminstone ett litet tag *ler*.

Ha nu en fortsatt härlig helg!

Varmaste kramararna

Karin


Tack Karin & Staffan för en jättehärlig eftermiddag i ert rara hus och trädgård!



Follow Karin Lindström

torsdag 18 juni 2009

En Midsommarnattsdröm/ A Midsummer Night's dream...

Jag fick en dukningsutmaning av min rara bloggvän Katta Rost & Rosor. Den här dukningen blev inspirerad av ett fång vackra lupiner. Färgen stämde så väl med mina gamla tallrikar.



En ärvd duk, linneserveter, nysilver, och två olika tallrikar. Den större har ni sett förr och är en av mina favoriter. Den kommer från Sydafrika och har ett spetsavtryck som bård. Den mindre lila heter Stambul från Gustavsberg. Jag älskar udda saker och blandar gärna olika material och stukturer. Det blir mer spännande så!






När jag dukade så saknade jag något på bordet. Det blev lite vilda blommor från vår vilda trädgård. Humleblomster, hundkex, prästkragar, aklejor och kråkvicker. Sju sorters blommor satta i udda små vaser istället för under kudden. En riktig midsommar dukning.






Jag önskar er alla en riktigt härlig Midsommar!

Varmaste kramarna
Karin

Ps Nu börjar det precis regna här, vi får väl klä på oss ordentligt och se till att ha tak över huvet *ler*.

Follow Karin Lindström

onsdag 17 juni 2009

Snart midsommar...



Jösses, midsommar snart! Vi har liksom kommit av oss när vi var utomlands. Nu ska man ju köpa och laga lite god mat och då måste man ju veta vad man ska hitta på!

Jag ska i alla fall göra en god rätt med matjessill som jag såg Mat-Niklas göra för ett tag sen. Man lägger matjessill, hackad ägggula och vita, hackad lök och gräslök i rader på ett fat. Sen lägger man ut potatishalvor och ringlar över brynt smör. Jättesmarrigt och ett ganska enkelt sätt att få en lite lyxig sillrätt. Passar perfekt till midsommarlunchen. Kika här så får ni receptet.

På eftermiddagen bjuder ett par grannar in till traditionellt resande av midsommarstången och tårtbuffe. Alla som kommer tar med sig en tårta och efter dansen så smakas det för fullt. Kanske jag gör Leilas jordgubbdstårta med lemoncurd. Det låter gott, och ser lite skoj ut med noblesserna. På en buffe gäller det ju att sticka ut, eller hur! Klicka här om ni vill ha receptet.


När jag var och handlade hittade jag en ny tidning. Lantliv Sommarmat heter den och den verkar jättefin. Många fina bilder och recept. Lantliv är ju min favorittidning så jag hoppas denna är lika bra. Kanske blir det ett och annat därifrån, vem vet.

Lycka till med allt stök inför helgen!

Många kramar

Karin

tisdag 16 juni 2009

Ljuva blommor vid trappen...



Idag strålar äntligen solen hos oss igen. Himlen är klarblå, men luften ganska sval. Äntligen tänkte jag, lite ljus så jag kan fota lite bilder hit. Då har kameran åkt med kära maken till Tyskland! Ja, det blir inte alltid som man tänkt sig.

Jag visar istället en av mina krukor som är planterad med fjärilslavendel, salvia och astilbe. Det blev en härlig kombination till den mörka höga krukan. Jag har en på varje sida av trappan vid verandan. Till hösten får de komma ner i någon rabatt och förhoppningsvis glädja oss även nästa sommar.





Ha nu en fortsatt skön vecka och hoppas solen fortsätter skina på oss :)

Varmaste kramarna

Karin

Follow Karin Lindström

söndag 14 juni 2009

Hemma igen!

Då var vi hemma i Sverige igen! Hos oss fullkomligt öser regnet ner och skillnaden vädermässigt mellan Cypern och Sverige känns väldigt stor. Där hade vi runt 40 grader varmt vissa dagar och knappt någon vind. Det är ju nästan lite väl varmt men nu när jag sitter här iklädd jeans, tröja och strumpor och småhuttrar längtar jag faktiskt lite tillbaka. Tänk att vi satt ute klockan 11 på kvällen i tunna kläder och det var ca 27 grader och inga mygg. Det är inte många kvällar per sommar det är så här! Vi har haft en jätteskön semester och nu har vi laddat batterierna och fått en brunare ton på våra bleka skandinaviska kroppar. Jag hoppas bara att jag får visa solbrännan lite och inte gömma den innanför alla lager kläder *skrattar*.


I kameran finns för närvarande bara semesterbilder så jag passar på att göra lite reklam idag istället. I Stallarholmen kommer det att vara en härligt kreativ marknad den 27 Juni som jag har bestämmt mig att vara med på. Här kommer det att komma många spännande utställare för er som gillar unika saker. Här finns inget massproducerat utan allt är gjort med kärlek utav kreativa människor som brinner för sin sak. Jag visar kuddar och annat som jag sytt av underbara vintagetyger, broderier och virkat. För er som är intresserade att läsa lite mer så har Viktoria Loppberga lagt ner många timmar på en egen blogg för marknaden, kika in här så får ni se!




Bor ni i närheten så tycker jag absolut att ni ska boka denna Lördag och åka på en utflykt till vår marknad och vackra ö i Mälaren. Här finns också många andra saker att besöka. Bla Mälsåkers slott , ett jättevackert barockslott som under många år förfallit men nu så sakta restaureras igen. Gillar man byggnadsvård och vackra hus och detaljer så är det här slottet väl värt ett besök.


Tusen tack för era hälsningar när vi varit borta. Nu ska jag försöka ta igen var jag missat hos er alla mina rara bloggvänner!

Många kramar

Karin

fredag 5 juni 2009

Semester...



Hej på er alla! Nu drar vi på semester till Cypern en vecka! Fy vad kallt och blåsigt det är, just nu känns det ju inte alls svårt att lämna Sverige ett tag!


Tack för alla hälsningar och jag hoppas vädret vänder så det blir soligt på er här hemma också!


Varmaste kramarna


Karin

onsdag 3 juni 2009

Banankaka under äppelträdet.

En nybakad kaka till fikastunden är extra gott. Jag hade ett par brunprickiga bananer som ingen ville äta. Då kom jag på att det var jättelänge sen jag bakade banankaka. Denna saftiga och goda kaka har hamnat lite i skymundan. Den känns kanske inte fin nog för man tar övermogna bananer i den, vad vet jag! Förr var det ofta just därför man bakade. Hade man sur grädde så gjorde man sockerkaka/rulltårta tex. Man var helt enkelt bättre på att ta vara på allt, ja kanske var man tvungen.
Den är i alla fall enkel att baka och smarrig värre.
Så här gjorde jag.






Banankaka

100 g smör
3 dl socker
2 ekologiska ägg
5 dl vetemjöl (dinkel fungerar jättebra)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
(1 liten nypa salt)
1/2 dl grädde/fil
2 bruna bananer

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, minst 1 1/2 liter. Rör matfettet och sockret poröst. Tillsätt äggen. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en bunke och häll i blandningen. Mosa bananerna och tillsätt dem och grädden. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

Blanda gärna i hackad mörk choklad, det blir extra smaskigt. Eller gör en glasyr av grädde och mörk choklad. Koka upp 1 1/2 dl grädde och tag av plattan. Rör sen i 100 g hackad mörk god choklad tills den smälter och ringla över kakan.Vill du kan du sen dekorera kakan med hackade nötter eller något annat gott. Strössel kanske om barnen får säga sitt, sockerbomb och härliga färger det älskar de!



Idag är det verkligen inget fikaväder ute! Det blåser hårt och det är regntunga moln över oss. Men såna dagar kan det ju även vara mysigt att vara inne och baka *ler*.

Jag måste passa på att tacka er alla för era rara kommentarer och mejl. Jag har varit så dålig på att hälsa på hos er. Vi ska åka på semester och jag håller på att göra klart alla sömnadsjobb innan dess. Jag tar alla tillfällen jag kan till att sy. Just nu känner jag mig lite stressad, men det löser sig säkert som det alltid gör.

Ha nu alla en fortsatt bra vecka!
Många kramar

Karin

Follow Karin Lindström

måndag 1 juni 2009

Skymnings bukett...




Igår kväll när jag gick på kvällspromenad med min minsta pojke var det så vackert. Syrener blommar för fullt och längs dikeskanterna börjar sommarblommorna att slå ut. Jag plockade ett stort fång midsommarblomster, hundloka och ormbunkar och fyllde en hink med dem vid entren. Klockan var tio, doften av syren och andra blommor fyllde luften och det var ljummet och alldeles stilla. Skymningsljuset var underbart och jag satte mig en stund i korgstolen och myste! *Nu är det gott att leva*.

Ha en bra start på denna underbara vecka och njut en stund när ni får tillfälle!

Många varma kramar
Karin

Follow Karin Lindström