lördag 30 januari 2010

Mood Board...

Av en gammal skåpdörr fick jag den vackraste moodboard/anslagstavla!

Ni som följer mig har sett dörren förr. Den kom in från en av våra bodar och hamnade i vardagsrummet ett tag. Till jul ändrade jag där och då hade den ingenstans att ta vägen. Tills en dag, då jag blev tokig på alla sladdar och telefonjack som störde vid skrivbordet. Jag letade efter något högt smalt som kunde dölja allt det fula mellan skåp och skrivbord och då fick jag syn på dörren som stod lutad mot en vägg. Det blev jättebra där, allt det fula hamnade bakom men den kändes lite malplace bland ekmöblerna. Varje gång jag var där tänkte jag att den kanske skulle bort och att jag egentligen borde ha en kom-ihåg-tavla så jag kunde fästa mina utklipp och annat jag vill få inspiration av.

Jag gillade ju dörren så då funderande jag istället hur jag skulle kunna fästa lappar och annat utan att förstöra den. Häftstift gör fula hål och "kludd" tar nog bort den redan falnande färgen:) Istället blev det så här...


Jag tog en vanlig ståltråd och lindade runt dörren oregelbundet. På så vis kan jag sätta fast bilder mellan "kryssen" och stoppa dem bakom tråden som jag vill. För att få ytterligare möjlighet till att hänga upp bilder satte jag upp små klämmor från gardinringar.

Nu är dörren (som i och för sig innan var fin) både en funktionell, praktisk och vacker detalj i vårt arbetrum/bibliotek. Det gillar jag *ler*.

Idag är det så vackert ute, jag kan inte se mig mätt. Däremot blir man inte ute några längre stunder, vi har 18 minus här så det gäller att pälsa på sig!

En riktigt skön vinterhelg önskar jag er alla!

Varmaste kramarna

Karin

PS. Tack för alla era hälsningar om vår tvättstuga. Jag återkommer till er så fort jag kan med mer information om tapeten etc.

torsdag 28 januari 2010

Tvättstuga...

Hej på er alla! Hur har ni det i snön, har ni fått skotta er ut från huset som jag?
Här är det vitt och fint ute. Mycket nysnö, säkert minst 2 dm, lite vind och ett par minusgrader. På skolan var det full aktivitet i snöhögarna, det grävdes gångar och gjordes kanor för fullt! Själv har jag fått min morgongymnastik i form av snöskottning. Det måste vara bra för både "gäddhäng" och "bilringar", eller hur!

Idag var kameran med mig in i tvättstugan så det blev några bilder därifrån när jag väntade på en maskin. Vi byggde till den samtidigt som vår älskade veranda och jag måste erkänna att den här delen är nästan lika älskad den. Att tvätta går som en dans *ler*. Den gamla "diskbänken/skänkskåpet" fick komma in från vår bagarstuga. Den är perfekt som både förvaring och arbetsyta, även om den oftast är belamrad med saker som antingen ska ut eller som tillfälligt inte hittat sin rätta plats här inne i huset. Idag var här tomt så det var bäst att snabbt passa på och fota;)

Tvättstugan är både stor, vacker och praktisk, vad kan man mer önska sig;) Den här väggen är tapetserad och resten har vitmålad pärlspont. På motsatta sidan är tvättmaskinerna. De får ni se en annan dag, idag kände jag mig mest rosig (är så glad för vår fina tapet och varm om kinderna efter skottningen;)

Me, Myself & I in action. Kan det bli några bilder som fungerar tro?!


Tack alla rara för era kommentarer om vårt bibliotek. Jag lovar att jag ska visa er mer, det var bara så svårt att fota därinne idag. Jag har gjort en jättefiffig sak där inne av en gammal skåpdörr. Den ska ni få se i nästa inlägg, så håll utkik!!!

Sköna vinterhälsingar från mig!
Rosiga Karin

Follow Karin Lindström

tisdag 26 januari 2010

Stilkrockar...

Det slog mig att jag nog inte visat så många bilder från vårt arbetsrum/bibliotek. Här inne har det blivit en salig blandning av möbler. Skrivbordet är egentligen vårt gamla matbord. Det har fått stå kvar inne för jag vill inte att det ska bli fuktskadat ute i bodarna. Längst ner står ett tungt gammalt ekskåp som man inte flyttar på i första taget. I de gamla resväskorna på skåpet förvaras familjespelen.

Stolarna är två gamla 50-tals stolar vi har haft i många år, de har däremot varit förvarade i uthusen. De hade ett gräsligt tyg, men man sitter jättebra i dem. För ett tag sen lät vi klä om dem med ett ulltyg från en gammal arméfilt från marinen. Det blev både snyggt och dessutom praktiskt för här sitter ofta sonen och hans kompisar och gejmar.

Jag kan bara meddela att jag gör framsteg med receptpärmen. Har klippt och valt flera stycken recept som ska få vara med i min pärm och jag fortsätter skapa lite ordning bland pappren *ler*.

Ha det gott mina vänner!

Varma hälsningar

Karin

måndag 25 januari 2010

Ordning och Reda...

När jag skapar har jag ett kaos runt mig, det är tyger och broderier överallt. Jag måste liksom ha lite rörigt så kreativiteten kommer flödande *ler*. Nu måste jag erkänna att jag inte direkt är någon ordningsmänniska överlag. Jag gillar att ha undanplockat men stuvar lätt in i skåpen.

I julhelgen fick min kära make nog och bar ut alla mina sparade recept från tidningar och annat som bara ligger i en hög i vår köks ö. "Inte tittar du på dem, de bara ligger där och skräpar" sa han. Jo det gör jag visst försökte jag med, men han hade ju så klart rätt. Inte blir det av att leta i den högen när man ska laga något. Jag har inte givit något nyårslöfte, men jag har bestämt mig för att ta tag i just den här typen av "problem" i vårt hem. På Ordning & Reda hittade jag en perfekt inplastad pärm för detta ändamål. Här ska det klippas och klistras så mina recept kan bli flitigt använda *ler*. Kreativt kaos i all ära, men när det kommer till viktiga papper och annat man vill spara så är ändå ordning och reda det bästa. Annars skapar det inget annat än negativ energi och det vill ju helst undvika!

Ha nu alla en bra start på den här nya veckan!

Vänliga hälsningar

Karin

lördag 23 januari 2010

Spegel, spegel...


Hej på er alla!
Idag är det ett underbart väder här hos oss! Solen skiner, snön är vacker, det är lagom kallt och vi vill alla bara vara ute!

En lite lurig bild med en samling saker som egentligen inte hör ihop men som bara är så vackert, kanske just därför. Gammalt fönster, vintage ram och broderad tavla. Bakom har jag ställt en fin gammal spegel och i den ser ni vår katt Sixten som också vaknat till. Ute är det kallt om tassarna, men i fönstret ser han många spännande små fåglar och grannkatter *ler*. Den broderade tavlan kommer nog inte hamna på någon av mina kuddar, det är ju anemoner
som i min samling fast denna är av ett annat slag.

Ha en jättehärlig helg med mycket sol och mys!
Många varma hälsningar

Karin

Follow Karin Lindström

torsdag 21 januari 2010

Uppåt väggarna...

På motsatta sidan av det lilla bordet på verandan står en nätt liten soffa. På väggen har jag samlat olika blomtavlor och fyra fågeltavlor målade på sidentyg. Några av er kanske minns att jag köpte en tavla med anemoner i vas som passade så bra till en liten anemontavla från min mormor. Nu har jag tre men jag letar ständigt efter fler. Jag har alltid varit så försiktig med att spika i väggarna, det är ju så tråkigt med en massa hål. Men det kom jag över förra våren när jag satte upp de första tavlorna här. Det är roligt att fylla på med tavlor när jag hittar en ny som jag tycker om, och när jag tröttnat på den här tavelväggen har jag säkert ändå tröttnat på tapeten *ler*. Ett bra tips för att slippa fula hål är att först skära ett litet kryss med en vass kniv där spiken ska sitta. Lyft lite på flikarna och spika innanför. När man sen tar bort spiken klistrar man igen krysset så syns det nästan ingenting!

Ha en fortsatt bra vintervecka!

Många kramar

Karin

tisdag 19 januari 2010

Verandan...

Hej på er alla rara!
Tusen tack för alla era goa tvåårshälsningar och fina ord om min blogg. Ni ska verkligen veta att mitt hjärta är fyllt av glädje. Nu är jag ännu gladare för min lilla blogg *ler*.

Det blir mycket bilder från vår glasveranda men det är här ute vi är mest så här års. Här ute är det oftast ljust trots att det är grått ute. Vid det lilla slagbordet sätter jag mig gärna ned för en liten bloggstund eller beundrar utsikten.

En stor varm kram till er alla, vi ses snart igen!

Karin



fredag 15 januari 2010

Två år!


Idag för två år sen gjorde jag mitt första trevande blogginlägg! Jag hade under julhelgen upptäckt vad bloggar var och kunde inte slita mig från datorn de lediga dagarna (smög dit så fort jag fick en liten ledig stund:) Tänk att få kika in i så många hem stylade av de som bor där, det var så häftigt och inspirerande. Jag var bara tvungen att prova själv. För ett år sen tyckte jag att mitt första år med bloggen gått så fort och jag hoppades kunna fortsätta med nya inspirerande inlägg ännu ett år! Nu har det gått två och det gick ju bra att fylla det året andra året också *ler*.

Så här ett par veckor in i 2010 börjar ännu ett nytt spännande år för mig och min blogg! Jag tycker fortfarande det är lika roligt och inspirerande. Ja kanske är det till och med ännu roligare nu när jag lärt känna er, alla mina bloggvänner lite mer. Utan er skulle det ju såklart inte alls vara lika roligt. Att vara en del i en speciell gemenskap med likasinnade, inredningstokiga tjejer är en härlig känsla och den vill jag inte tappa, inte än i alla fall. Jag vill också tacka er, alla mina trogna läsare för jag ser även er som mina bloggvänner! Jag är så glad för era kommentarer och mejl, och tackar ödmjukast för att ni tagit er tid att skriva några ord eller en fråga till mig. Tänk att få en hälsning från någon därute som skriver att jag gjort dem glad och inspirerat dem. Bättre feedback får man leta efter *ler igen*!


Ett stort fång tulpaner skickar jag till dig idag! Mitt hjärta är fyllt av glädje som alltid när jag kikar in i min blogg och det är tack vare dig min rara bloggvän!

Många varma kramar

Karin

torsdag 14 januari 2010

Vintervitt...






Jag blir ofta inspirerad av det som är runt omkring mig, jag lever nära naturen så där finner jag självklart stor inspiration. Just nu är det makalöst vackert ute, jag tror aldrig jag sett vårt landskap så vitt! Alla träd och buskar är täckta av rimfrost och marken är täckt av snö. Tittar jag ut över Mälaren så är det mesta vintervitt, med lite undantag av mörkare grått/brunt
från trädstammarna. Det är runt tio minusgrader, vindstilla och bara underbart vackert!

Här kommer lite vintervita bilder från mitt liv, som annars inte är fullt så vitt.

Ha en fortsatt härlig vintervecka. Hoppas ni hinner stanna upp och se er omkring, det är storslaget/breathtaking!

Många varma kramar

Karin

Follow Karin Lindström

tisdag 12 januari 2010

Pärlemor...


I min farmors finskål hade jag vackra julgranskulor till jul. Nu ligger de här vita pärlemorkloten där som dekoration istället. Lite pynt behöver man fast det inte är jul, eller hur? Nu är vi inte så mycket just denna vinter i vårt vardagsrum, för det är ett av de kallaste rummen. Men vi har fått upp temperaturen här till 16° så då kan man ju faktiskt vistas här utan köldskador *ler*. Allvarligt talat så har vi faktiskt fått lite varmare nu i kök och matrum. 18° är helt ok om man haft 15° ett tag. Det känns riktigt varmt *skrattar*. Det är tur att det är lika varmt som vanligt på vår övervåning, där har vi varit mest dessa kalla dagar.

En stor varm kram till er alla som kikar in till mig!
Vi ses snart igen;)

Karin

lördag 9 januari 2010

Röd hyacint...

Hyacinthus orientalis

Hej på er alla, hoppas ni har det bra i kylan! Tänk vad den håller i sig, idag har vi -20° igen. Det är så kallt i huset, vattnet till våra badrum på övervåning har frusit och på bottenvåningen är det bara 12° i vissa rum. Nu är det bra nära att vi eldar i våra kakelugnar, men vi måste vänta tills mars innan vi kan prova. Tänk att de måste torka i sex månader, och så typiskt att det skulle bli en så kall vinter i år!

Även om vi fryser så trivs i alla fall lökväxterna bra när det är lite svalare! När hyacinterna blivit långa och rangliga klipper jag av dem och sätter dem i vas istället. Det här är en röd hyacint även om den ser mer cerise ut, men det gör ju inget nu när julen är över. Den är en härlig färgklick på vår veranda.


Tack för era rara kommentarer om mitt fågelgodis, jag blir så glad. Det är bara en nackdel med dem precis som med talgbollar, de blir för hårda när det är så här kallt. Har ni fågelbord kan ni istället hacka lite småflisor av kokosfett eller av godiset. Eller så gör ni som jag gjort, lagt småflisor på marken under trädet på morgonen. Då hinner fåglarna äta upp det innan kvällen så inga ovälkomna hungriga små gnagare dras till maten!

Ha en fortsatt skön helg och klä på er ordentligt i kylan:)

Många varma hälsningar

Karin

torsdag 7 januari 2010

Birdy nam nam!

Jösses vilken kyla, skönt att vakna med lite mildare väder idag! Efter städning av kyl och skafferi bestämde jag mig för att göra lite extra fågelgodis till våra små vänner. De måste frysa där ute i kylan!

Jag smälte kokosfettet som blev över från ischokladen och blandade i lite nötrester. Häll sen blandningen i några formar eller små koppar och lägg i en snörstump så det går att hänga upp godiset när det stelnat.

Inte för att vi får så mycket nötter över efter jul, vi använder det hela året. På bilden ser ni vår frukostblandning med solrosfrön, pumpakärnor och mandlar. Till den kan man tex ta en sked linfrön, lite russin eller annan torkad frukt så har man en nyttig och god muslivariant. Valnötter använder jag också till det goda valnötsbrödet som jag ofta bakar.


Först var de lite misstänksamma, men efter en liten stund kom det en liten talgoxe och kikade nyfiket. Vad kunde detta vara för något, kanske går det att äta *ler*.

Ha en fortsatt bra vecka!
Många kramar

Karin

tisdag 5 januari 2010

Ett rum med utsikt...


Det gamla bordet som stod i vårt matrum hamnade på verandan när vi möblerade om efter att vi blev med kakelugn. Här är det skönt att sätta sig ner en stund och bara vara. Det blev en underbar plats för reflektion.

Julen är över, godiset uppätet och alla saker ska packas ner till nästa år. Nu får tomtar och kulor vila sig efter att ha varit i centrum under några veckor. Det är skönt att städa bort julen och få ny inspiration. Lite nya blommor och kanske någon kudde drömmer jag om nu. Men i år är det lite annorlunda känner jag, våren får vänta. Nu är det vintermys som gäller här, och det tack vare all snö och vackra vita dagar vi har *ler*.

Ha nu alla en fortsatt härlig vintervecka!
Varmaste hälsningarna

Karin

lördag 2 januari 2010

Vinterdagar/Winterdays...


Hoppas ni alla haft en bra start på det nya året!
Vilka underbara vinterdagar vi har. Soligt, lagom kallt och alldeles vitt av all snö och rimfrost. Nu är det underbart att vara ute med barnen och åka skridskor och pulka. Vi har grillat korv över eldkorgen flera dagar, aldrig smakar korv så gott som när man grillar själv och äter ute. Renskinn och kuddar värmer gott om frusna rumpor ;)


Några lyktor ute är pyntade med rönnbär och har varit det hela hösten. Nu får det vara kvar, det är både vintrigt och vackert.


Jag är så lycklig för att vi har fått snö den här julen. Det är ljust och vackert och alla är glada. Barnens kläder är rena och fina. All lera och smuts har åkt av utan att jag behövt tvätta och det blir inte alls lika smutsigt inne heller *ler*. Minus är väl väglaget, så kör försiktigt alla som är ute i trafiken!

Tack för alla era otroligt snälla hälsningar mina vänner ni gör min dag!
Njut av stunden, den går snabbt över men då kan man alltid fånga en stund till *ler*!

Många varma kramar
Karin

Follow Karin Lindström