söndag 28 februari 2010

I love loppis!

Tänk att ett litet fynd kan göra så mycket för att det ska kännas nytt och fint.
Jag hittade två svagt turkosa örngott för en femma styck på en loppis. Det är säkert gamla vita örngott som någon färgat och de är underbara. En mönstrad pläd fick ligga på sängen tillsammans med min mormors vita örngott och de nya fynden. Det blev genast mycket mysigare och vårigare i sovrummet.

Det är nog ett H broderat men man kan nästan se det som ett K om man vill. Visst blev det fint med lite färg, det piggar upp!

Har ni gjort några fynd i helgen? Jag älskar loppis *ler*!

Ha det så gott mina vänner!
Många kramar

Karin

At a flea market I found two lovely pale turquoise pillowcases. I added a patterned blanket on the bed and with my grandmother´s old white pillowcases and my new finds it became a more "springlike" feeling in the bedroom. I love flea market finds;)

fredag 26 februari 2010

Vårlängtan/Spring fever!

Tänk när pärlhyacinterna kommer upp i rabatten. Just nu känns det väldigt långt borta, det är typ 70 cm snö över de små lökarna. Jag måste erkänna att med ljuset som kommer mer och mer för varje dag ökar också min längtan efter våren.

Vi har mycket mildare nu, under eftermiddagen var det bara -1 °. Barnen grävde gångar i de stora snöhögarna och mamma satt och myste med en kopp te på renskinnet. Bäst som jag satt där och drömde om mina rabatter kom jag på att ta ut mina lökväxter för att få lite känsla av vår runt mig i alla fall. Det blev jättemysigt och lite galen får man väl lov att vara, eller hur!


den här bänken utanför vår veranda avnjuts de första fikastunderna. Snart kan man sitta här i morgonsolen och njuta med en kopp te för min del och en tidning. Redan nu tycker jag att fågelsången har ökat, nu går vi åt rätt håll ;)

Ha en riktigt skön helg!
Varma kramar

Karin

While the children dug paths in the snow, I sat with a cup of tea on the reindeer skin, dreaming about my garden and Muscari. To calm my "springfever" I took out my spring bulbs, it was really nice. A little crazy may I allow myself to be * smile *.

onsdag 24 februari 2010

Äppel, päppel!


Vilka underbara vinterdagar vi har. Solen strålar från en klarblå himmel och det droppar från stuprören. Nu vill jag pyssla i trädgården, men det känns ju långt borta med all denna snö!

Någonstans bland alla bloggar såg jag så härliga äppeldekorationer som jag också blev så sugen att göra. Några äpplen på ståltråd toppade med en upp och nervänd lerkruka och en bit snöre att hänga dem i. Egentligen är de till för fåglarna, men än så länge har de inte rört dem. Äpplena fryser när det är så här kallt, det är nog därför. Fåglarna låter sig däremot väl smaka av fågelmaten. Vi fyller på flera gånger per dag, de är hungriga i kylan. Jag är i alla fall glad över dekorationerna, de lyser upp så fint i de kala träden ;)

Ha en fortsatt härlig vintervecka!

Varma hälsningar

Karin

Ps Jag läste också någonstans att de "bredde" kokosfett på trädstammen så fåglarna kunde picka i sig. Talgbollarna fryser när det är så här kallt så de kan inte picka i sig dem men det här gick bra, de behöver ju fettet de små liven ;)

I´ve made some appeldecorations for the birds but they don´t seem to like them. I am at least happy for them, they light up so nicely in the bare trees. The bird seed has instead a fast consumption here, we feed them severalt times a day. It is cold for the little ones this winter, we better look after them ;)

tisdag 23 februari 2010

Barnhörnan del 2.


Här kommer några fler bilder från minstingens lilla sovhörna. Den vita, skavda järnsängen är ett auktionsfynd och den är jag så glad för. Dessvärre är den inte så barnsäker för mellanrummet mellan spjälorna är lite väl stort. Tur att det finns spjälskydd som både gör sängen mer ombonad och trygg. Det här fina skyddet kommer från Himlas juniorserie.


På en hylla står "bara titta på" saker. I alla fall blir det inte så mycket lek med den här coola bilen som en barnslig konstnär byggt, den är mamma rädd om:) Däremot åker dragspelet och posthornet ner då och då för en liten trudelutt!



De underbara trummorna kommer från Walther & Co, dem är det säkert många av er som känner igen. Hos mig har de fått agera både pall, trummor och nu sängbord.

Vårt golv i sovrummet är målat med linoljefärg i en svagt grå/grön nyans, det är även alla socklar och foder. Det ger ett vackert mjukt ljus därinne. På golvet ligger ett av mina senaste loppisfynd. En underbar rund virkad matta av gamla mattrasor. Jag bara älskar de härliga färgerna och dessutom håller den ihop hans lilla hörna så bra.

Hoppas ni har det bra i kylan, jösses vi vaknade med -27 ° här i morse. Solen har strålat från en klarblå himmel, det har varit så vackert men lite väl kallt. Det är så härligt nu när solen når lite högre upp på himlen. På eftermiddagen satt vi i solen på vår veranda och spelade spel och läste. Hela familjen var där och myste, så också katten som låg och "solade" sig i fåtöljen. De här ljusa dagarna är verkligen välbehövliga nu, eller hur!

Varmaste hälsningarna

Karin

Our little boy sleeps in a cozy corner of our bedroom. In the old iron bed that we found at an auction slept also his older brother who is now nine. On a shelf are "just watching" things, in all cases, the lovely car as a "childish" artist built. The children accordion works great and sometimes go down for a little song.

The round crocheted rug is one of my recent flea market finds. I love the colors and I think it "holds together" his corner well. Today we woke up with -27 ° here so we have not been outside for any long times* smile *. It is fortunate that it was sunny and cozy inside, too;)

lördag 20 februari 2010

Bada!


Ute blåser det snöstorm! Vi har varit ute i ett par omgångar och skottat men man skyndar sig in vill jag lova, det blåser kallt om kinderna.

Här är en glimt av vårt badrum. Idag vill jag helst bara slappa i badet, men det är inte så lätt med två stycken "vildar" runt benen *skrattar*. Jag fick nöja mig med att städa härinne;)

Sådana här dagar med oväder är ändå helt ok tycker jag. Man kan ju inte göra så mycket utan mest bara vara inne. Det är på något sätt som om de andra i familjen också känner av att det är oväder och lägger i lågväxeln. Ingen förväntar sig något och om man dessutom skippar alla måsten blir det till en riktigt trevlig dag Jag har pusslat och pysslat med barnen, städat badrummet, fått rensat lite i skåpen och ätit god mat. Ute blåser det storm men inne råder lugn och harmoni. Alla är nöjda och glada, det blev allt en bra dag här idag *ler*!

Ha det gott mina vänner, tack för ni kikar in och vi ses snart igen!
Varma kramar

Karin

We have a small blizzard here today! I just want to take a hot bath, but with my two wild children around the legs, I am glad I got a little cleaning in here! Despite the storm, we had a really nice and cozy day inside today * smile *.

fredag 19 februari 2010

Barnhörna...

Det är fler av er som vill se mer av min sons rum. Jag har inte visat det för han har inget eget rum, han har ett eget cozycorner i vårt sovrum. Jag tog en snabb bild idag och ska visa er mer när jag hinner fota, i helgen kanske.
Inte hade jag valt den här tapeten till honom direkt, men han älskar att ligga och titta på alla olika fåglar och grenar. Han sover i en gammal järnsäng som han storebror också gjorde och i den ser ni kudden jag sydde.

Nu måste jag hasta iväg, men vill ni se mer så kika in snart igen ;)

Kramelikram

Karin


torsdag 18 februari 2010

En kudde till!

Jag vill bara visa er vad jag gjorde när jag var igång och sydde. Mellan gardinlängder passade jag på att piffa en liten kudde till min minsting. Den gamla rödrutiga kudden hade fått ett hål mitt på. Här går det vilt till med kojbyggen och kuddkrig *skrattar*. För att dölja hålet sydde jag på en vintagenäsduk, ni vet en sådan i tyg som man använde förr. Nu gäller ju bara papper, men de som fanns när jag var liten och ännu längre tillbaka var i tyg hade ofta jättefina tryck, speciellt barnnäsdukarna.

Visst blev kudden fin, jag älskar mönstret. När jag rotar runt bland alla gamla tyger dyker det ju upp en hel del som jag inte kan motstå, bla gamla näsdukar. Som väl är så tar de ju inte så stor plats i gömmorna och så kan man ju använda dem till snuviga näsor också. Mycket roligare och trevligare än toapapper, miljövänligare också *ler*.

Ha en fortsatt bra dag!

Karin

onsdag 17 februari 2010

Sy!

Syr, det är vad jag gör idag.
Pappersbokstäverna från panduro har jag klätt i ett vintagetyg. Enkelt och fint, dessutom kan det ju vara bra att få en uppmaning så jag inte sitter där och drömmer bakom symaskinen *skrattar*. Den lilla domherren i trä har min älskade gjort i slöjden när han var barn, den är en favorit;)

Ha en fortsatt bra och kreativ vecka!

Många varma hälsningar

Karin

måndag 15 februari 2010

På köksbänken...


En ögonblicksbild från köksbänken när lugnet lagt sig här efter morgonruschen ;) Det är så mysigt med färska blommor hemma, det piggar verkligen upp! Favoritljusstaken används fortfarande flitigt, men visst märks det att det blir ljusare nu!

Ha en bra start på denna Februarivecka!
Varmaste hälsningarna

Karin

söndag 14 februari 2010

Valentine!

En hjärtformad murgröna får stå för det hjärtliga hos mig idag *ler*.

Ha en riktigt mysig fortsättning på den här kärleksfulla och hjärtliga dagen! Krama varandra mycket, det kan vi alla behöva!

With love

Karin

lördag 13 februari 2010

Virkat fynd!


Och vad var nu den virkade saken jag fyndat!
Jo det var en fin klädförvaring, ett virkat skydd till de finaste plaggen kan jag tänka mig. Kanske den användes vid resa? Lite roligare att packa i än plastskydd i alla fall! Det är härligt med loppis, man vet aldrig vilka kreativa fynd man kan springa på! På ena bilden är vår våg med, också den ett loppisfynd. Den är en riktig trotjänare, fast jag tror den visar lite för mycket *ler*.

Kram till er alla. Ha en bra Lördag!

Karin

torsdag 11 februari 2010

Vårfynd!


Jag måste bara visa den här jeansjackan som jag köpte på KappAhl häromdagen. Den kommer att bli en favorit hos mig känner jag, den har redan åkt på flera gånger. Lite insvängd, volang runt knäppningen och liten puffärm. Både rockig och romantisk, precis så som jag skulle vilja vara. Usch ja, min garderob behöver verkligen en uppryckning, men den känns i alla fall lite bättre med min nya jacka *ler*.


Har du hittat något nytt fint plagg som du är extra glad för? Jag köper alldeles för lite kläder, jag vet inte alls vad jag vill ha. Eller så måste jag helt enkelt springa oftare i klädaffärer och hålla mig mer uppdaterad om vad det finns. Undrar om det kommer med åren, med det blir svårare och svårare att hitta rätt i jungeln:) En personal shopper vore något. Hittade det här när jag googlade på en sån shoppare, en hel utbildning! Det är visst inte bara jag som är vilsen *skrattar*!

Ser ni det virkade som hänger brevid jackan? Det är ett av mina senaste loppisfynd. Kan du gissa vad det är? Håll utkik, i nästa inlägg ska jag visa dig!

Vi ses snart!

Kramar
Karin

onsdag 10 februari 2010

Loppisfynd...

På senaste loppisbesöket på hjälporganisationen fick två kuddar följa med hem. Inte för att vi behöver några fler kuddar i det här huset, men de liksom bara hoppade ner i min kundkorg *ler*. Den lilla med rosorna påminner mig om mormor, där låg det små broderade kuddar i finsofforna! Den stora är stickad i ullgarn, helt underbar. Dessutom ger den skön värme för trötta ryggar, ni hör hur jag säljer in den till maken *fnissar*.

Idag snöar det ännu mer hos oss och det blir jag som får skotta. Maken fick ryggskott förra veckan när han tog rätt på snön, och det var inte bara han. Flera "makar" här i trakten tog visst i för mycket! Han är mycket bättre nu som väl är, men det är inte värt att riskera något. Det är bäst han sitter varmt och skönt och vilar ryggen, eller hur?!

Ha en bra dag!
Många varma hälsningar

Karin

Ps Jag vågar knappt nämna att kuddarna kostade 15 kronor tillsammans! Jag skänkte en slant till i en bössa, all hjälp behövs nu!

måndag 8 februari 2010

Vinterdagar/Winterdays...

Verandan och baksidan av vårt hus i skymning.

Vilket underbart vinterväder vi har, igår var det perfekt -5°, strålande sol och vindstilla. Det kändes att solen värmde, nu behöver vi verkligen lite sol på de bleka kinderna;)


Solen går högre och högre, men än är det långt kvar innan den når över trädtopparna. När jag var barn åkte min familj ofta skidor på åkrarna vid gården där jag växte upp. Här har det inte varit så mycket snö de senaste vintrarna, men i år kan man ju inte klaga på den delen. Vi har några gamla turskidor som vi spårat/trampat oss runt på. Det går inte fort, men det är så skönt att komma ut och det är det viktiga. Så här ser det ut nedanför vårt hus!


Inte bara skidorna är gamla här även snowracern, *skrattar* stackars barn. Nej nu skojar jag, vi har en nyare variant, men den här älskar de att åka på och mamma älskar att se den *ler*.

Tack för alla rara hälsningar om reportaget! Tyvärr går det inte att läsa hela någonstans så ni får nöja er med de bilderna jag visar. Många nya läsare har hittat till mig och ni är så välkomna.
Jag hoppas jag kan fortsätta inspirera både er och alla ni som hittat hit tidigare!

Ha nu en riktigt bra start på denna vecka!

Många varma och soliga hälsningar!

Karin

lördag 6 februari 2010

Söta blommor och evelina...



På matbordet står en liten bricka vår *ler*!

Här kommer en liten Lördagshälsning från mig! Det gamla fatet jag fyndade innan jul kommer jag att ha mycket användning för. Det blev ju min adventsljusstake i år och nu är det en bricka med vår;) Några ljusstakar och udda småvaser med söta små blommor, mer behövs inte för att känslan av ljusare tider ska infinna sig. Ja kanske det inte är bara det. Visst känns det att dagarna är längre nu, det är ju så mycket ljusare!


Igår var jag med i en bilaga till Eskilstuna Kuriren, evelina! De var hos oss och gjorde en intervju och reportage förra veckan, jätte roligt! Jag har fotat tidningen för er som inte bor här i närheten. Själv fick jag ingen fast den ska gå ut till alla hushåll, avkroken där vi bor är väl för avlägsen;) Som väl var fick jag konditoriets bilaga så jag också fick läsa!

Jag vill hälsa alla nya läsare välkommen till min blogg. Jag vill också tacka för alla sms, mejl och kommentarer jag fått från gamla vänner, det är verkligen roligt. Eskilstuna är ju min gamla hemstad (fast jag är uppvuxen en bit utanför).

Nu önskar jag er alla en fortsatt skön vinterhelg. Våren får vi nog tyvärr vänta ett tag till på, men den som väntar på något gott!!!!

Många varma hälsningar

Karin

Follow Karin Lindström

tisdag 2 februari 2010

Tvätt delen...



Så här ser det ut i den lite mer praktiska sidan av tvättstugan. Längs väggen sitter bänkskåp och maskiner och en stor porslinsho för handtvätt. I den runda spegeln skymtar tapeten som många frågat om. Den kommer från Manuel Canovas och heter Melisande, färg taupe. Den har några år på nacken men jag tycker fortfarande lika mycket om den.


Vitmålad pärlspont sitter på de övriga väggarna. Kranen var egentligen tänkt till köket, men när den kom så tyckte vi den var för klumpig där. Den sparades och passade jättebra här istället vilket var tur, det var en dyr rackare. Märket är Hansgrohe.

I vasen sitter eucalyptus som jag skulle gjort kransar av, det hanns inte med så de torkade istället. Inte gör det något, de blev fina här och eucalyptus är nog en av de få blommor som jag nästan tycker bättre om torkad.

Bänkskivan är en standardskiva i ek från ett byggvaruhus. Den är inte min favorit, men vi hade den över från min förra butik. Jag har dessutom lyckats få fula rostfläckar på den som inte går bort. Länge har jag velat gjort något åt den, typ måla den men jag har inte ens vågat föreslå det för maken. Men så plötsligt i helgen säger han "Fy, kan vi inte måla den fula bänkskivan svart". Hörde jag rätt!!! "Vilken jättebra idé, jag kan måla den" sa jag snabbt. Ibland undrar jag varför jag inte säger vad jag egentligen vill, man då skulle han nog bli galen på alla mina förslag. Det kommer ju en hel del knasiga idéer ändå här *skrattar*.

Tusen tack alla goa för era varma kommentarer! Så roligt att ni gillade min sladdgömma, det ska bli kul att se om det dyker upp några liknande inspirationstavlor hos er framöver!

Jag är hemma med min lillprins som har feber så det blir inte mycket gjort här hemma, men jag håller i alla fall som bäst på att plocka bort alla saker från bänkskivan. I kväll ska här täckas och tejpas och sen åker penseln fram!

Varmaste kramarna

Karin

Follow Karin Lindström