onsdag 31 mars 2010

Kryddörter...

Idag blir det en liten hälsning från köksfönstret. Färska kryddor är alltid trevligt att ha hemma. Tänk snart kan vi plocka färska kryddor ute;)

Ha en fortsatt bra Onsdag!
Kram Karin

måndag 29 mars 2010

Ägg...

Nu har lite påsk kommit fram hos oss också! I dessa ägg lägger jag lite extra gott godis så även vi vuxna får njuta av lite sötsaker i helgen. Min man älskar marsipan och choklad så det är givna favoriter i hans ägg. Det tycker jag också om, men jag är även barnsligt förtjust i cloetta påskskum så det tar jag undan lite till mig *ler*.

Ha en bra Måndag!
kram

Karin

In these Easter eggs, there is little extra luxury candy for us adults in the house. Marzipan and chocolate is my husbands favorites and I love Swedish easter marshmallows, well I love almost anything sweet *smiles*.


söndag 28 mars 2010

Söndagsmys...


Välkommen sköna Söndag!
Idag är det en skön slappardag hos oss. Klockan är redan mycket eftersom vi förlorar en timme. Ute är det grått och regnigt så det gör inget om man stannar inne länge. Vi har inga speciella planer, vi tar dagen som den kommer. Ibland är det skönt att inte allt är perfekt och planerat. Det är oftast när man har minst förväntningar det blir som bäst *ler*.

Ha en riktigt skön Söndag du med!
Varma kramar

Karin

It is a lazy Sunday in our home today! We have no plans, take things as they come.
This will be a very cozy day ;)

fredag 26 mars 2010

Fredagskväll...

Hej på er, ville bara kika in med en liten Fredagshälsning!
I morgon ska jag fixa lite påskfint och bla lägga lite ägg i den fina skålen med lock. Godis får nog vänta lite, annars är det slut långt innan Påsk. Långt innan är inte sant för påsken är ju redan nästa vecka. Åh, jag ser verkligen fram mot den, det är en skön högtid tycker jag.

Ha nu en riktigt mysig kväll, vi ses snart igen!
Kramar Karin

I am going to do some Easter decorating tomorrow. Some eggs will be decorations in the glass bowl with lid. I am really looking forward to Easter, it´s one of my favorite tradition.

torsdag 25 mars 2010

Night time...



Godkväll!
Sitter här med en kopp Pukka kvällste och gäspar. Det är ett örtte och finns i många olika sorter, jag hittade det på coop första gången. Jag föll förstås för den fina förpackningen men jag blev inte besviken på innehållet. Inte vet jag om det är lavendeln och limeblommorna jag känner mig sömnig av, men snart är det dags att krypa till kojs;) Kan ju också bero på lite för få timmars sömn, det är ju så mycket man vill hinna med om dagarna/kvällarna.

Ha det bra!

Kramar Karin

tisdag 23 mars 2010

Vårt trapphus...


Idag får ni följa med mig upp på övervåningen och se vårt trapphus!
När vi köpte huset för 13 år sen var hela hallen och trapphuset oisolerat och ouppvärmt. Det satt en vägg och en stängd dörr precis här i början på trappan och en likadan vägg med dörr in till den inre hallen på bottenvåningen. Övervåningen byggdes ca 1910 och då gjordes trapphuset som är ett torn på framsidan. Det var inte bara iskallt här, all pärlspont var målad med faluröd linoljefärg så det var mörkt och murrigt också.

Vi ville ju naturligtvis använda hela huset så vår första sommar plockade min man ner hela panelen på utsidan och isolerade och jag skrapade och målade pärlsponten. Jag kan bara säga att det var ett digert arbete, det är många kvadratmeter panel. Dessutom använde vi bara linoljefärg när vi renoverade så det var några penseldrag på den panelen kan jag lova. Hur jag lyckades måla väggarna i trappan upp minns jag inte med jag måste nog stått på en stege och vinglat.




Häruppe sitter det tre fönster så det är ljust och fint. Trappräcket är original från 1910, målat pärlgrått. Så här på vårvintern kommer solens strålar in fram på eftermiddagen. Det är mycket därför vi har en soffa här så vi kan sitta och läsa, jobba och vila oss medans det fortfarande är ljust och mysigt. Här ligger ju också gärna vår katt Sixten och myser i solljuset har ni ju sett;)



Så här ser soffhörnan ut, här är det mysigt att vara. På tavellisterna har jag samlat olika saker jag gillar, och pallen är full med tidningar som ni ser. Får jag en liten ledig stund medans barnen leker sitter jag gärna här och bläddrar eller bloggar *ler*. Här uppe är det ett stort rum med dörrar in till de andra rummen. Till vänster ligger vårt sovrum, rakt fram min stora sons rum och till höger är våra badrum och mitt kombinerade dressingroom/arbetsrum.

Helgens ojämna väder med vårväder/snöstorm fortsätter. Igår strålade solen och idag regnar det snöblask, det är ingen ordning alls *skrattar*. Själv dras jag med den segaste snuvan jag haft på länge. Jag varken hör, ser eller känner någons smak. Men nu kan det bara bli bättre ;)

Ha en fortsatt bra vecka min vänner!

Hälsningar
Karin

Today, we take the stairs to our first floor. It is wonderful to sit here late afternoons and read or rest in the last rays of the sun. On the wall I´ve collected various things I like , and on the little table there is many different magazines to take a look in!

måndag 22 mars 2010

Solgult...

Idag strålar solen hos oss och på verandan är det nästan lite för varmt för att sitta och äta frukost. Tänk snart kan dörrarna stå öppna här, åh vad jag längtar!

Om ni vill ha blommande kvistar till Påsk är det dags att plocka in dem nu i början på veckan.
Just nu har jag forsythia, men det är också fint med tex körsbär, äppel, björk eller syrenkvistar. Idag ska jag nog ta och hämta in min påskkartong och se vad jag har i den.
Har ni börjat påskpynta än?

Ha en bra dag!
Kramar Karin

fredag 19 mars 2010

Sätt en deg!

Nybakat bröd doftar gott ända in i själen, skriver Arla i sin lilla broschyr Arlaköket. Det kan jag hålla med dem om, finns det något mysigare. Förra Fredagen bakade ju jag och min lillkille. Vi gjorde dinkelfrallor och det blev riktigt gott. Har ni den lilla Arlabroschyren vår Nr 1/10 så finns receptet där annars får ni det här.


Dinkelfrallor
ca 16 stycken

50 g jäst
4 dl ljummet vatten 37°
250 gram keso (gärna ekologisk)
4 msk smör & rapsolja
2 tsk salt
2 msk brödsirap
5 dl dinkel fullkornsmjöl
6-7 dl vetemjöl special
2 dl pumpakärnor

1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt keso, smör & rapsolja, salt, sirap och det mesta utav mjölet.
2. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 minuter. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225°. Forma degen till en rulle på mjölat bakbord. Skär den i 16 bitar. Doppa ena snittytan i pumpakärnor (eller solrosfrön).
4. Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar och låt jäsa ca 30 minuter.
5. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt bröden svalna på galler.

Det var jättelätt att göra frallorna. Degen blir kladdig så man får hälla ut den på mjölat bakbord och forma till rullen. Sen är det bara att skära bitar och lägga på plåten utan att forma och knåda. Det är skönt när det är enkelt, speciellt när man bakar med en liten bagare *ler*.



Lycka till om ni får lust att baka. Annars har jag sett att många av er ska ut på loppisjakt i helgen så lycka till med fyndandet.

Hjärtat är till er mina kära vänner!

Kramar
Karin

Freshly baked bread smells so good. These breads were really easy to make, perfect when you bake with a little three year old baker *smiles*

Fredag...

Jag vill önska er alla en skön Fredagskväll!

Tack för att ni tittar in till mig.

Kramar
Karin

torsdag 18 mars 2010

Olivträd...



Visst börjar det klia i fingrarna nu när ljuset kommer åter, nu vill jag börja plantera och dona!

Mitt olivträd som "dog" förra vintern har hämtat sig bra får jag väl säga. Efter en vila i jordkällaren fick det komma upp när värmen kom förra sommaren. Jag planterade om det, klippte ner det helt och sen fick det stå ute. Efter några månader kom några små skott uppe på stammen och under sommaren växte det till sig riktigt bra. Den här vintern har det trivts bättre innomhus och har nu börjat sätta långa "skott". Dessa ska man säkert korta in, men det gör ont i mig. Är ju så glad att mitt kära träd är i livet *ler*.

Ett tips som jag läst är att dessa medelhavsträd som oliv, lager, citron etc mår bra att komma ut i solen ett par timmar mitt på dagen när det är några plusgrader. Då förhindrar man löss och annan ohyra som kan komma om man har otur.

Idag droppar det ute och jag hörde också att det väntas vårregn. Plötsligt lät det väldigt trevligt, ett stilla vårregn som lockar fram dofterna ur jorden, härligt. Men det klart det är några dm snö som måste bort först innan marken syns *skrattar*.

Kram till er alla!

Karin

onsdag 17 mars 2010

Knappigt!

Hej på er alla! Tusen tack för era positiva och rara hälsningar om vårt vardagsrum. Tänk att man kan gå och fixa här i sin ensamhet och ändå få så mycket feedback. Jag är verkligen jätteglad över min lilla blogg och er, kära bloggvänner *ler*.

Nu har det mesta stannat av här, vi har dragit på oss en rejäl förkylning. Min lilla kille och jag har roat oss med lite lugnare pyssel. Vi har sorterat knappar i en låda från ett tryckeri. Den är helt perfekt, jag får jättebra översikt över dem och hittar lätt den knapp jag vill ha.

Lådan hittade jag för 20 kronor på loppis, vilket verkligen var ett fynd. Hos en glasmästare beställde jag en skiva av plexiglas som ligger ovanpå som skydd. Den visade sig gå på över 300 kronor, typiskt mig det blir alltid så. Fast jag måste säga att den är värd sina kronor, nu ligger knapparna där så fint utan att bli dammiga ;)

Ha nu en fortsatt skön vecka!

Många kramar
Karin

måndag 15 mars 2010

Romantik i vår?!


På skåpet bakom soffan ställde jag några gamla speglar och ramar tillsammans med en av mina favorittavlor. Här står också den gamla blompressen kvar, tänk snart är det dags att börja använda den igen *ler*.

Den fina glaskupan kommer från min pappas föräldrahem. I den har jag tänkt ha något påskigt men tills dess får den vara tom, den är dekorativ som den är.

Soffan fick några ljusare kuddar än de jag hade här under vintern. Vi har en howardsoffa i ett grovt oblekt linnetyg. Det är bra med en neutral bas, då kan man lätt ändra färger på textilier och saker runt omkring. Den gamla grå dörren har en gång suttit i vårt hus men det finns inte kvar några gångjärn eller karm till den. Den är riktigt gammal och fin så nu får den stå mot en vägg som dekoration.




Det blev ljust och romantiskt här inne med de nya färgerna. Kanske lite för romantiskt, jag ska gå och känna mig för. Vet inte om jag vill jag har en annan stil, vi får se. Ombyte förnöjer sägs det juh, och är det bara lite kuddar och prylar så är det lätt ordnat *ler*.

På soffbordet ställde jag en liten glaskupa. I den brukar jag ha något gott och här ska det snart ligga härliga godsaker. Påsken är verkligen sötsakernas högtid. Mina pojkar räknar dagarna tills det är påskäggs jakt i trädgården. Nu får vi hoppas snön smälter på så vi inte behöver skotta oss runt i jakten på "skatten".

Hoppas ni haft en härlig helg! Solens strålar gör en verkligen glad ;)

Många goa hälsningar

Karin

söndag 14 mars 2010

Filmtajm!

Idag har jag roat mig. Jag ville ändra till lite ljusare färger i vardagsrummet och eftersom stativet stod framme passade jag på att fota lite. Så välkomna på en liten filmvisning!

Jag har försökt att lägga till lite före och efterbilder, med de lever sitt eget liv och vill inte alls. Vi får nöja oss med det här så återkommer jag med stillbilder *ler*.

Ha en riktigt härlig Söndag! Kramar Karin

fredag 12 mars 2010

Lite mer kök!

Håll i er, här kommer några fler bilder från köket *ler*. Igår när jag städade av här passade jag på att göra lite vårfint på en gång. Ett par pastellfärgade kökshanddukar och några kvistar i ett hörn och genast känns det mycket vårigare här inne. Dörren går ut till vår groventre och tvättstuga.

Vårt kök kommer från Ikea. Luckorna heter ädel och var björkfärgade från början. Vi har målat dem med vita och jag blev mycket nöjdare. Bänkskivan är i valnöt och väggarna har original pärlspont. Fula rör gör ingen glad, men de struntar vi i idag *ler*.



Precis så här ser det alltid ut, bänkytan är fylld med saker. Kaffemaskinen är min mans bästa, den är han så glad för. Jag för min del har alltid te på gång, men dricker oftast bara några munnar. Sen har jag glömt bort att koppen står där, börjar alltid med något och teet blir kallt.

I kokbokstället står böckerna jag använder just nu. Först i tur står Arlas lilla broschyr, i eftermiddag ska vi baka matbröd. Här i huset bakas det flitigt, min lilla pojke älskar att hälla och röra. Han hämtar ofta mjöl och säger -ska vi baka! Och visst får han det, mamma gillar också att baka *ler*.

Hjälp mig gärna med min länklista, tänk att jag kunde vara så klantig. Nu har jag i alla fall fått till ganska många adresser, men kika gärna efter din så du är med!

Ha en skön Fredag mina vänner!

Många kramar
Karin

I put some forsythia twigs in a vase and hang up the pastel-colored towels to get a little more spring in the kitchen. Cookbooks are ready, my smallest boy loves to bake so this afternoon we will bake bread.

onsdag 10 mars 2010

Kineseri...

Hej på er alla! Vilka ljuvliga dagar vi har, eller hur! Det droppar från taken, fåglarna kvittrar, solen strålar och jag har fått vårkänslor *ler*.

Jag har hört att om man har mer än tre av något så samlar man på det. Jag vet inte om man kan kalla det samlande, men jag har en svaghet för kinainspirerade saker med körsbärsblom och fåglar. Jag dras till de ljuva färgerna och vackra mönstren. Chinoiserie kallas den stilen som var mycket populär på 1700-talet i Europa och Sverige där den kallas kineseri.

I vårt trapphus på övervåningen har jag gjort lite vårfint och samlat mina chinoiserier *ler*. Soffan fick några nygamla kuddar och på tavellisterna på väggen ställde jag olika tavlor och saker som jag tyckte passade. Det blev en jättetrevlig hörna som alla i familjen genast börjat använda. Här är det ljust och fint sent på eftermiddagarna och vi sitter gärna och läser eller slumrar här en stund.

Sixten vår njutningsfulla katt har också fått en ny favoritplats ;)
Den fina kudden han ligger mot kommer från Susanne Schjerning. Hon gör underbara mönsterkombinationer, ljuvliga kuddar och har inspirerat mig mycket.

Tycker ni att det är mycket tavlor hos mig beror det på en bieffekt från mina stramaljkuddar. I jakten på broderier hittar jag alltid andra intressanta tavlor som liksom bara ropar att få följa med hem. Därav alla collage på mina väggar just nu *ler*.

Jag önskar er en fortsatt ljuvlig vecka!
Många soliga hälsningar,

Karin

I am so happy for the sun and want a more springlike feeling in our home. Right now I have a passion for Chinoiserie and love pale colours, cherryblossom and birds. I have put together some things that I´ve been collecting and made a very cozy corner in our "stairwell" upstairs.
Here has our cosy cat Sixten found a new favorite place:)

Tillägg lunchtid den 10 mars!


Solen verkligen strålar idag och jag sitter just nu på uthustrappen och skrattar åt mig själv. Jag har de senaste veckorna dragit en repa varje dag på skidorna här ute på våra åkrar. Det är så skönt att komma ut i solen och glida fram!!! Nu kan jag ju erkänna att jag har världens äldsta skidor och här är det fullt med snö så det blir mest att "trampa" sig runt i spåren men det är lika skönt det. Idag bara måste man ju var ute en stund så jag hoppade i skidbyxorna och pjäxorna och drog iväg. Väl ute på åkern inser jag hur roligt det måste se ut med en skidåkare i grön basker, vanlig jacka, skidbyxor och klänning fladdrandes runt benen. Jag fick så brått så jag drog bara på mig byxorna under den klänning jag har på mig idag. Det är ju tur att man bor på landet, eller man kanske ska se det så här. Nu har jag nog bott lite för länge ute på landet, jag har visst helt glömt bort att tänka till innan jag går ut *skrattar*.

Kramelikram!

måndag 8 mars 2010

Gästtoalett...


Eftersom jag är inne på badrum/toalett tänkte jag visa er vår lilla gästtoalett på bottenvåningen idag. Den är verkligen pytteliten, inte ens handfat får plats här utan händerna får man tvätta i tvättstugan. Det finns nästan inget dagsljus här, den ligger i vår groventré men men jag har försökt ta två bilder i alla fall.

Golvet är svart/vit rutigt, samma som i tvättstugan. Den har sett ut så här i säkert tolv år nu, men jag har länge funderat på någon förändring. Så fick jag plötsligt inspiration av min egen tavelvägg på verandan. Jag hade några runda broderade tavlor med liknande svart/vita motiv. De fick hamna i collage på den enfärgade väggen. Här tänker jag fylla på undan för undan när jag hittar något som jag tycker passar. Ni kan redan se på mina två bilder att det tillkommit två små runda speglar, de hittade jag när jag rensade lite i skåpen *ler*.



Den fina hyllan har en snickare gjort. I korgarna ovanpå förvarar vi olika rengöringsmedel som inte barnen ska komma åt. Tänk vad det är bra att man samlar på dig lite, nu känns genast den lilla toaletten så mycket finare igen ;)

Ha en riktigt härlig start på den här marsveckan. Nu hoppas vi på mer tö och dripp, dropp!

Varma hälsningar

Karin

Today I show our little gest toilet. I was inspired of my own picturewall at our veranda and made this one here. You can see that I already filled in with two small mirrors, and I intend to put up more things when I find them. Now it feels much nicer here once again.

söndag 7 mars 2010

Vårt badrum...


För ett tag sen ersatte jag förvaringen vi hade i badrummet med den här gamla byrån, och det har jag inte ångrat. Den är riktigt gammal och har verkligen patina. Den är lite svårplacerad annars för den är ganska låg, men här under snedtaket passar den perfekt.

På väggen sitter en liten sminkspegel/rakspegel. Ska man tala om fynd så måste jag säga att den här verkligen var det. Den kostade 5 kronor i en fyndlåda på Röda Korset. Allt jag behövde göra var att sandpappra den lite så den bruna färgen nöttes bort. Under var det här fina mönstret som då kom fram.



Det är så svårt att fota miljöbilder, stilleben blir så mycket finare. Här har jag i alla fall krupit in vid toaletten för att ni ska se hur litet badrummet är. Det är byggt i en av fyra vindar som vi har på övervåningen. Det blev bad och toalett här, dusch och bastu i den mitt emot. Innanför vårt sovrum blev det sy och pysselrum till mig och den fjärde är till för klädförvaring. Från början hade vi ett stort gammalt badkar på tassar här inne, men det blev dåligt i emaljen. Nu har vi bara ett litet badkar här men då får jag plats med min byrå. Barnen kan i alla fall bada, och vill vi så går det också fast man får nästan sitta ;)




Väggarna kläddes med pärlspont som vi målade med vit linoljefärg, och på golvet ligger vanlig plastmatta. När vi renoverade här så rådde de oss till att inte lägga in kakel eller klinker, gamla hus rör sig som de sa. Hade det varit idag hade vi nog gjort det ändå men när man är ung och oerfaren så lyssnar man ju på alla råd man kan få. Vad vi däremot struntade i var att det inte gick att ha pärlspont i badrum. Det har då aldrig varit något problem under de 12 åren som vi badat härinne. Däremot är det nog inte att rekommendera i duschutrymmen.

Jag avslutar med ett annat favvofynd, ett löv i kopparplåt. Visst är det vackert, och det kostade bara en hel guldpeng. I love loppis *ler*.

Det blev ett långt inlägg idag, om ni är kvar önskar jag er en härlig Söndag. Tack till er alla som tittar in, ni gör mig så glad!

Kramar Karin

A while ago we replaced our bathroom storage with this really old chest of drawers, and that is someting I have not regratted. The shaving mirror on the wall is one of my best finds. For almost nothing, I foud it in a bargain box at a flemarket.

We made our bathroom in an attic. It is small and simple but a lovely place, much thanks to alla the great finds that we have decorated it with. I love flea markets ;)

lördag 6 mars 2010

På badrumshyllan...

Lördag morgon, solen strålar och fåglarna kvittrar, vilken härlig dag!
Idag ska jag inte göra något speciellt. Ut i solen måste jag ju förstås när det är så vackert men först ska jag fota lite i badrummet *ler*.

Hoppas du också får en jättehärlig dag!

Soliga hälsningar,

Karin

torsdag 4 mars 2010

Naturfärger...


Hej på er alla!

Jag har frossat i färgstarka stramaljbroderier och vintagetyger nu ett par dagar, jag har sytt kuddar så det ryker *ler*. Nu har jag fått min injektion av färger, därför ser jag bara det naturliga idag ;)

Gamla slitna papper och böcker, rådjurshorn, skrin som har sin ursprungliga träfärg, ett fönster som har nötts av väder och vind och ett underbart ljus som sprider en svag och njutningsfull doft i huset. Vackert, inte sant!

Kram till er alla!

Karin

Today I enjoy the simple and natural in my home. Old papers and books, deer horns, a window that have been worn by the weather and wind, and a beautiful candle that spreads a sweet fragrance in the all rooms. Natural is best, at least today ;)

onsdag 3 mars 2010

En underbar dag!


Idag strålar solen från en klarblå himmel. Det är -6°, vindstilla och världen är vit av all snö. I vårt matrum lyser solens strålar så vackert så här på morgonen. På vårt svarta matbord står mitt favorit loppisfat. Det har hängt med nu sen advent, jag byter bara ut det som står på det. Just nu har jag vita ranunkler i medicinflaskor tillsammans med några silverljusstakar.


På den här bilden ser ni den nya kakelugnen. Snart kan vi elda i den, om några veckor är det premiär. Ni ska se att då har våren säkert kommit och det är jättevarmt *skrattar*. Tills dess får kransen av eucalyptus hänga kvar.

Tack alla för era snälla hälsningar om vårt kök, ni är för rara. Ni ska få se mer, men först måste jag röja upp *ler*.

Hoppas solen skiner på er, jag önskar er en riktigt bra dag!

Många varma hälsningar

Karin

The sun is shining in our diningroom at this time of morning. On our black diningtable is my favorite fleamarket plate. I have used it since Advent, only changed things on it. Today i have white "ranukler" in medicine bottles with a few silver candlesticks.

It is such a beautiful day here today. The sun shines from a clear blu sky, it is -6°, no wind and everything is white of all snow. Although I yearn for spring it can hardly be more beautiful here than today. It is breathtaking ;)

måndag 1 mars 2010

Lantkök...


På en tråkig vägg i vårt kök satte jag upp smala tavellister för några år sen. Det är något jag inte ångrat, det är verkligen trevligt att ha kokböckerna stå här. Alla böcker är ju så vackra idag och dessutom blir det lite lättare att bläddra i dem och få lite inspiration. Det är ju inte varje dag man spritter av idéer till middagen;)


Idag har jag tagit modet till mig och fotat i köket ;) Jag visar inte ofta bilder härifrån, vårt kök är inget att skryta om direkt. Det är både litet och dum planlösning som det ofta är i gamla hus. Och som husets hjärta så är det alltid rörigt och något på gång härinne. Dörren som står lite på glänt är vårt skafferi.

Vi har ingen matplats här, vi äter alltid i matrummet som ligger precis intill. Ja, eller rättare sagt så äter vi nästan alltid ute på vår härliga veranda sen den blev till. Den gamla skolbänken har fått komma in igen från uthusen. Den tar ju rätt stor plats, den är för två barn men nu har vi haft den ett tag i köket. Stressiga mornar äter barnen frukosten här. De sitter också gärna här och ritar mm när vi lagar mat så fördelarna överväger nackdelarna.


Under den nedersta tavellisten sitter sådana krokar som brukar sitta under hatthyllor. Det är perfekt att kunna hänga upp diverse saker, b la hänger här några av mina vintageförkläden. Jag kan bara inte låta bli att köpa när jag ser dem. Ofta är de hemsydda i härliga vintagetyger och i kvinnliga, kreativa modeller. Hemmafruarna var chica när de donade *ler*.


Den här kaninen är inget påskpynt och ingen leksak utan en underbar théhuva från anne-claire petit. Bakom den hänger en annan underbar théhuva från White Sense. De fick vara med för att båda är precis typiska Karinsaker. Jag är totalt "schizofren" i min inredning och gillar på tok för många saker och stilar. Men det är så jag är och det blir ju oftast bra tillslut *ler*.

Ja jösses, idag har jag verkligen blottat mig så jag avslutar med en helhetsbild på denna delen av köket *skrattar*. Här skymtar ni arbetsdelen med valnötsskiva och köksön med marmorskiva. De få gånger jag visat köket får jag alltid mejl och frågor om golvet. Det är lagt med grå och vita plattor i något som heter kvarts vinyl. Nu var det över tio år sen så de kanske inte alls finns idag.

Ute är det snökaos, det både blåser och snöar för fullt idag. Fy, nu har till och med jag tröttnat. Det trodde jag inte jag skulle säga, jag har verkligen glatt mig åt den här vintern men nu när det är Mars så kan det gott vara slut. Hade tänkt visa er en enkel enkel bild på en blomma idag, men i det här vädret behöver vi väl lite mer inspiration än så. Jag blev så glad när jag kollade min besöksräknare idag. Jag gör det sällan, tycker inte det är så viktigt men igår var ni nästan 1000 stycken som kikade in hos mig! Sist jag kollade var det runt 450 stycken så det är ju klart att jag blev jätteglad! Hoppas nu bara jag inte skrämmer bort er med bilder från mitt "spretiga" hem *ler*. Ni är i alla fall varmt välkomna tillbaka, nu när jag så här modig så kanske jag vågar fota fler ställen jag inte visat tidigare i vårt hem;)

Ha det bra i snön, kör försiktigt så ses vi snart igen!

Varmaste hälsningarna,

Karin

Our kitchen is the heart of our house, here is often messy and something going on. In the old schoolbench our kids often eats breakfast and they like to sit here and draw when we cook. I have arranged cookbooks on pictureshelves for inspiration. They are both beautiful to look at and it is so convenient to easily look in them. It is not always the ideas for dinner comes flowing ;)

The red bunny is not an Easter decoration, but a wonderful tea-cosy. It is also the lovely white quilted one hanging behind. They are both so typical Karinthings. I am total "schizophrenic" in my decor, and like far too much different things and styles *smile*. My translation isn´t the best but the google one is even worse. At least you can understand a little of my text;)