fredag 30 april 2010

Vilken kväll...

Igår kväll hade jag en härlig kväll med likasinnade bloggtjejer på Slottsträdgården Ulriksdal. Det var en trevlig kväll med bubbel, underbara växter och vackra saker. Det är verkligen fint där och framför allt är personalen så trevliga och kunniga. Det märks att alla trivs tillsammans i den härliga miljön de jobbar i. En bild fick jag till, den här helt underbara stora magnolian George Henry Kern. Jag var mest upptagen med att prata och titta, glömde helt bort kameran *skrattar*. På deras egen blogg finns det många bilder för den som är nyfiken.

Tack alla bloggtjejer för en jättetrevlig kväll. Tänk att man kan ha så mycket gemensamt fast man aldrig träffats. Vi pratade och skrattade så länge så vi fick rusa till kassan och betala precis när de skulle stänga. Och inte nog med det, vi hade mer att prata om så vi stod utanför grindarna i mörkret och skattade en bra stund.

Idag är det Valborg och än så länge skiner solen och det är jättevarmt ute. Hoppas det håller i sig över helgen.

Ha en trevlig helg och en stor varm kram skickar jag till er alla!

Karin

onsdag 28 april 2010

Gamla mjölkflaskor...

I orangeriet har jag planterat några violer i gamla mjölkkannor och i min fina vattenkanna som tyvärr har börjat läcka. Inte måste man köpa dyra krukor. Det är både mer personligt och roligare att plantera i lite "ovanligare" krukor. Man tager vad man haver....


Titta noga på mjölkflaskan, den har bott på en gård där de hette Gustafsson. Den kommer inte från mina föräldrars gård utan är ett gammalt auktionsfynd.

Idag skiner solen fast det är inte riktigt lika varmt som igår. Tack för alla krya på er hälsningar till min lilla son. Han är faktiskt feberfri idag och har ätit lite så det är nog på väg åt rätt håll. Jag hoppas vi kan vara ute en stund så han och jag får lite frisk luft;)

Ha det bäst!

Karin

tisdag 27 april 2010

Glasburkar...

Idag är det underbart ute, vi har 15° varmt! Tyvärr är jag inne och har varit det hela helgen, min lilla son har hög feber och den ger sig inte riktigt. Därför får se en äldre bild på en av alla glasburkar jag använder till förvaring. Burkar är toppen, i den här har jag tvinnade papperssnören. Jag tycker nästan bättre om förvaringssaker där man kan se innehållet. I de andra tex papplådorna har sakerna en tendens att bli bortglömda *ler*.

Nu ropar min lilla sjukling;)
Ha en härlig dag alla ni som tittar in till mig!

Soliga hälsningar

Karin

söndag 25 april 2010

Vårkänslor...

Är det vårkänslor som gör att jag ser allt som har med djurliv och växtlighet att göra? Jag har körförbud just nu, till handelsträdgårdarna. Jag kan köpa hur mycket blommor som helst men jag måste lugna mig lite.

Mina senaste loppisfynd har också inspirerats av naturen. En tallrik med ett fågelmotiv, en zinktunna att plantera i, en tavla med broderade blommor och den här fjärilstavlan som jag fyndade på loppis igår. Ja och så förstås fågelburen *ler*.

Tavlan blev jättefin efter lite putsning och nu står den i biblioteket/arbetsrummet tillsammans med några K.

Hur har det gått för er, har ni gjort några fina fynd i helgen?

Kramar

Karin

fredag 23 april 2010

Små blommor rara...

Tack för alla grattishälsningar om mitt fågelbursfynd! Det märks att vi är många likasinnade som älskar att gå på loppis och leta efter det där fyndet med stort F *ler*.

Huset är nystädat och små vaser är fyllda med ljuvliga vårblommor. Här är det scilla, vita pärlhyacinter och téte a téte som förgyller handfatet i tvättstugan. Tänk att man gillar alla blommor man kan hitta så här års, nu är man verkligen svältfödd;)

En riktigt skön vårhelg önskar jag er alla som tittar in till mig!

Kram Karin

onsdag 21 april 2010

Vilket loppisfynd!

Ute kvittrar fåglarna för fullt, och inne kvittrar jag. När jag var till tandläkaren häromdagen passade jag på att slinka in på loppisen i närheten. Hökögonen påkopplade spanade jag naturligtvis runt i alla hörn och gissa om jag höll på att tappa andan när jag fick se den här!

En stor gammal fågelbur, sådär lite lagom nött och bara sååå fin. Som jag har hoppats på att hitta en, men det har aldrig funnits någon. Nu stod den där och den blev min *ler*.

Tänk, jag kan knappt tro att den verkligen är här hos mig! Nu får jag det trevliga problemet att hitta en fin plats för den. Här står den i matrummet, men jag vill egentligen ha den ute på verandan. Den är ju ganska stor så där finns det ingen bra plats....än. Jag får väl ta och flytta om lite där, härligt;)

Inte nog med detta fynd, tandläkaren sa att mina tänder var så fina! Vilken tur, jag är alltid lite spänd när jag ska dit. Men denna gång gick det toppenbra, jag låg mest och tänkte på fågelburen i bakluckan!

Trallalalala vad jag är glad idag;)

Många kramar
Karin

tisdag 20 april 2010

Ramar?

Några favoritsaker i vardagsrummet.
Mina underbara burkar, en fågelbur och min favoritlampa har fått sällskap av en gammal blomstermålning. Jag har plockat ut den ur ramen som jag tyckte var lite för prålig. Men så hamnade den framför en annan ram som jag också plockat bort från en tavla. Den här guldiga ramen kan man väl knappast kalla annat än prålig den heller. Lite knasigt att ha en tom ram och en målning utan ram som dessutom inte passar i storlek. Men det är bara för att det blir lite mer spännande i inredningen då juh *skrattar*.

Ha en bra dag!

Kramar Karin

söndag 18 april 2010

Elda...

Hej på er alla!

Hoppas ni haft en skön helg. Här har det mest varit soligt, även om vinden blivit kallare under dagen. Nu i kväll kom det in riktigt mörka moln, och plötsligt började det hagla jätte mycket. Aprilväder heter det ju och så har det varit.

I matrummet har vi suttit och myst med tända ljus och en brasa. Äntligen får vi ju elda i våra kakelugnar efter den långa torktiden. Jag kan villigt erkänna att jag varit på väg många gånger denna vinter. Men vi har varit duktiga och väntat sex månader så de fått "sätta sig" ordenligt. Det är desto mysigare nu när vi kan elda och än är det ju ingen sommarvärme direkt:)



En fortsatt skön Söndagskväll önskar jag er alla!

Varmaste hälsningarna

Karin

fredag 16 april 2010

Fika stund...

Jag satte mig just med en kopp te på vår veranda. Här ute fikar man aldrig ensam, här sitter det två damer (nu ser vi bara den ena) på väggen med kopparna i högsta hugg. I vasen blommar körsbärskvistarna och jag fick just en känsla av sommarfika ute i bersån *ler*.

Ute har vi redan hunnit fika flera gånger den här veckan, men då har vi suttit i lä mot en vägg. Tänk att våren äntligen är här, visst är det härligt!

Ha en skön helg!

Varmaste kramarna
Karin

torsdag 15 april 2010

Svart...

Jag måste tacka er för alla rara hälsningar och mejl, jag blir verkligen glad ska ni veta. Jag har varit dålig på att kika in till er denna vecka, men snart tar jag igen det *ler*.

Det är många som frågat om den svarta krukfärgen jag köpte med mig från Zetas på trädgårdsmässan. Jag har ingen aning vad det är för färg, det står bara svart krukfärg blandas med hälften vatten. Jag ska prova att måla några lerkrukor så får vi se hur det håller. Jag vill ha dem ute, tänk om färgen regnar av dem *fnissar*!!!


Inne blommar nästan syrenkvistarna som jag plockade in för ett tag sen. Är man riktigt nära så känner man en svag syrendoft, ljuvligt;)

Ha en riktigt bra dag!
Många kramar
Karin

onsdag 14 april 2010

Spetsmössa och vita pärlor...

Tiarella hybrid "candy striper" och Muscari botryoides 'Album'

Det här är några av blommorna jag fick med mig från trädgårdsmässan fotade i vårt orangeri. Vita pärlhyacinter för de är bara så ljuvliga, och spetsmössa. Den såg jag i många inspirationsträdgårdar och den kunde jag bara inte låta bli. Jag har lite svårt att hitta den rätta platsen för den i trädgården men det ska jag nog komma på. Tills vidare får den vara i kruka.

Ha en fortsatt skön vårdag!

Kramar Karin

måndag 12 april 2010

Zetas...

Jag fortsätter med bilder från mässan och från den utställare som hade den finaste montern av alla enligt mig och många andra, Zetas Trädgård. De byggde den med temat Själen, Spirande, Kvalitet och nog var det både en spirande, själslig upplevelse med hög kvalitet att vandra runt hos dem. Det är alltid svårt att återge känslan men mot ena sidan var det en handelsbod med höga snygga hyllor och en lång disk, allt målat i svart. Till detta hade de satt krukor och detaljer i terakotta, rost, ärgad koppar och bärnsten tillsammans med gröna växter som framträdde mot det svarta. Det var bara såååå snyggt.

Bakom "handelsboden" kunde man gå in i idéträdgården och njuta av den vackra miljön. Det var två höga lusthus, det ena ser ni här. De var byggda av svartmålad råspont med plåttak och mellan dem var det en "pergola" med plåttak och en vacker bänk där man kunde sitta och njuta av blommorna och lyssna på fågelsång. Som ni ser hade de lagt löv på jorden, så det blev verkligen en känsla av att vara ute. Buxbom, magnolior med blåsippor och snödroppar, visst låter det poetiskt och det var det. Här stannade jag länge och bara njöt *ler*.

Igår när vi var ute och cyklade såg jag de första blåsipporna i en skogsbacke. Jag har lite blåsippor i trädgården också men de har inte börjat blomma än. Jag har fått flera kommentarer att det är sent med snödroppar i april och visst är det det. Hos oss har det varit så mycket snö och mina snödroppar växer där det samlas mycket snö så därför får ni se dem hos mig så här sent i år.


Så här såg det ut i de vackra tornen/lusthusen. I det ena fanns en arbetsbänk och i det andra några stolar där det alltid satt någon/några besökare och vilade sina trötta ben;) På hyllor längs väggarna stod det fullt av vackra saker och blommor till försäljning. Jag hade kunnat köpt med mig allt vackert, men det blev mest praktiska saker som benmjöl, snöre och en annan jätterolig sak. De sålde svart krukfärg och inspirerad av allt snyggt svart i deras monter var jag ju bara tvungen att köpa den. Nu ska det bli måla av här hemma. Jag har några stora vanliga lerkrukor som jag tänkt prova på till att börja med;)



Det blev mycket härifrån, men det var också här jag var längst. Nu börjar alla intryck smälta och det är dags att börja förverkliga allt i trädgården. Fast nog känner jag mig själv, det är mycket drömmar och sen räcker inte tiden riktigt till. Men det gör inget, det får ta sin tid här. Min trädgård är en plats att njuta i, inte stressa med *ler*.

Ha en bra start på denna vecka. Här kikar solen fram nu, härligt!

Varmaste kramarna

Karin

lördag 10 april 2010

Nordiska Trädgårdar...

Det var verkligen en härlig och inspirerande dag på trädgårdsmässan. Här kommer lite bilder som inte är de bästa men i alla fall. Det är näst intill omöjligt att fota när det är fullt med folk som kikar, känner ja liksom är överallt;)

Den här härligt gröna skänken fastnade jag för. Fylld med kungsängsliljor och vackert nött, kan det bli bättre. Inne och ute flyter samman mer och mer nu när vi inreder. Vi tar gärna in någon nött trädgårdsmöbel och diverse utesaker som zinkhinkar, trådkorgar etc. Nu börjar vi också inreda ute med mer typiska innemöbler som dagbäddar, skåp, bord etc. Tyvärr har vi väl vårt nordiska klimat lite emot oss, här får möblerna utstå en hel del prövningar. Men är det något som redan är medfaret känns skadorna kanske inte lika stora. Många har ju dessutom växthus och andra uterum som vi inreder för ett härligt uteliv.

Det gröna såg man på många ställen, här hos den underbara butiken Jerners Rum. Jättefina växter blandade med vackra saker både till trädgården och hemmet. Jerners Rum som tidigare hette Jerners Antik och låg på Upplandsgatan i Stockholm har alltid tillhört en av mina favoritbutiker. Därför är jag extra glad och stolt att det är dem som köpte min inredningsbutik i Mariefred och driver nu sin verksamhet i den vackra miljön.



Det fanns många inspirerande idéträdgårdar och den här var en ljuvlig lund fylld med magnolior och underbara vårlökar. Här var doften tung av hyacinter i de finaste rosa toner.


Hasselfors Garden har många fina nyheter i sitt sortiment. Ni har säkert sett deras jättefina reklam i tidningarna under våren. Här är det trädgårdslidret Vila som är så fint uppbyggt och inrett med plantor och vackra ting.

De vackra och praktiska odlingsbänkarna kommer också därifrån. Denna är helt underbar, fylld med de sötaste bellisarna man kan tänka sig. Både växthus och odlingsbänkar levereras obehandlade så man kan måla dem i sin egen favoritfärg. I Hasselfors egen monter var västhuset och odlingsbänkar målat svart, vilket blev min favoritfärg. Skulle vara snyggt här hos oss till vårt svartmålade uthus *blink, blink*


Vitt är inte heller fel, så vackert. Ett växthus står nog högst upp på min önskelista just nu, ja det har det gjort i många år. Inte för att jag måste odla så mycket, men mycket för att sitta där bland den härligt doftande jorden och växterna. Men den som väntar...

Här kikar solen äntligen fram, det har varit några riktigt kyliga och trista dagar. Nu ska vi ut och städa trädgården och drömma *ler*.

Ha en bra dag!

Karin

Snödroppar...

Idag är det Lördag och jag är så förväntansfull, jag ska åka på trädgårdsmässan i Älvsjö! Jag har sett lite bilder från er bloggare som varit där och det ser precis sådär underbart ut som det brukar vara. Tänk att känna dofterna och se all blomsterprakt. Att dessutom få se allt vackert man kan fylla sina trädgårdar med, det ska verkligen bli inspirerande.

Snödropparna har jag grävt upp från en större "tuva" i min trädgård och satt i en kruka. Det är ett jättebra tips för att få lite fint utan kostnad och går bra med de flesta vårlökar. Dessutom passar jag på att sätta ner lökarna på andra ställen än där de satt, på så vis förökar de sig;)

Det här var dagens överraskning. Det är en orkide iris som jag köpte på förra årets mässa. Den hade jag tydligen satt under en rosbuske och den har klarat vintern och blommar redan! Undrar om jag vågar mig på att föröka den på samma sätt som snödropparna? Jag måste nog ge mig till tåls och låta den få föröka sig lite på sin plats innan jag börjar gräva;) Slow gardening är ju det som gäller nu, och det gillar jag.

Ha en bra Lördag!
Kramar
Karin

torsdag 8 april 2010

Junk style...


Gillar man "junk" så gör man! Den här boken är inte ny, men underbar. Den är fylld med jättefina bilder från hem inredda med vintagefynd! Den kommer fram då och då och jag blir alltid lika inspirerad!

Idag blir det en liten hälsning bara, det är ju påsklov så nu ska vi hitta på något skoj!

Ha en bra dag!
Kramar Karin

tisdag 6 april 2010

Vårkänsla...


Vi har påsklov den här veckan och de första dagarna ska vi bara vara hemma. Mellan varven har jag passat på att städa bort påsken, inte för att det var så mycket men lite pynt hade vi. Nu känns matrummet vårfint igen.


På en silverbricka satte jag vita påskliljor i medicinflaskor tillsammans med några ljusstakar. Så ser oftast mina bordsdekorationer ut. Det är både enkelt, vackert och lätta att lyfta bort när man vill ha lite mer plats.

Vårlökar står sig inte länge inomhus, det är för varmt. Det är nästan bättre att klippa ner dem och sätta dem i vas istället. De som står ute får däremot vara med om växlande väder, igår snöade det, inatt var det frost, idag sken solen. Blir det riktigt kallt får jag flytta in dem, men det här verkar de ha klarat;)

Ha det bra, vi ses snart!

Vårkramar
Karin

I have removed the Easter decorations today and made a little more springfeeling in the dining room. On a silver tray I put white daffodils with a few candlesticks. A simple decoration that is also easy to lift off if you want more space;)

söndag 4 april 2010

Övningskörning!!!


Jag har ju berättat tidigare att min minsta son gärna vill baka. Idag gjorde han och jag en smarrig påsktårta Påskdagen till ära. Innan jag skulle servera den tänkte jag föreviga den (bloggskada;). Kameran ville inte som jag så när jag vände mig bort lite hade några små fingrar varit där och stoppat dit en chokladbil. Gissa om jag skrattade när jag fick se den i kameralinsen. Jag har nog en blivande konditor här hemma, tårtan gjorde succé *skrattar*.




Fjärilen är inte årets första, den såg jag redan för flera veckor sen när jag pulsade runt i snön. Det var en märklig upplevelse att se en fjäril flyga förbi mig med fötterna i 3o dm snö;)
Nu har jag säkert redan sett 10 stycken, det bådar ju gott inför sommaren *ler*.

Krokusen är däremot årets första blommor i vår trädgård, de slog ut idag. Vi har ingen södertomt och dessutom ligger isen kvar på Mälaren så våren kommer alltid lite senare här. Men vi får alltid njuta av hösten lite längre istället;)

Hoppas ni alla haft en härlig Påskdag. Nu sitter jag här mätt, trött i kroppen och med hettande kinder, precis så som man ska känna sig efter en underbar vårdag i Påskhelgen!

Tills vi ses igen, en stor varm kram till er mina rara vänner!

Karin

When I turned around to fix with the camera, my threee year old put a chocolate car in the Easter cake. Guess if I was full of laughter when I saw it in my camera lens.

I wish you a Happy Easter!

lördag 3 april 2010

Påskäggsjakt...


Idag är det Påskafton och alla är nöjda och glada efter en lång mysig påskfrukost med äggmålning, färskpressad apelsinjuice, hembakat bröd med en god påskmarmelad (det finns det också;) Sen börjar det som mina barn har sett fram mot sen julafton, åtminstone min 9 åring som varit med om det flera år, den stora påskäggsjakten!!!!

Hos oss har det blivit en lite omständig procedur, åtminstone för mig som ska fixa med allt. Jag gjorde en rolig jakt ett år och nu vill de ju ha samma spännande lek år efter år, får väl skylla mig själv *ler*. Där jakten börjar ligger ett ägg med en ledtråd till nästa ägg, med en ledtråd till nästa ägg osv. När husets alla 14 tomma ägg (tänk att de blir fler och fler varje år) är förbrukade finns den sista lite svårare ledtråden till skatten. Det är såklart ett stort påskägg var med godis och kanske en liten sak.


Nu sitter de med sina ägg och myser, och nog minns jag också Påsken som något riktigt gott. När jag tänker efter så mumsade jag i mig mitt godis ganska fort medans min lillebror sparade sitt i månader så jag skulle sitta där och "dregla". Ja ni kan ju förstå vem som är godisråttan i familjen och redan då kunde man se vem som var spara och slösa. Gissa vem jag är *skrattar*.

Ha nu den allra skönaste Påskafton med mycket mys, god mat och söta saker.
Hos oss strålar solen, fåglarna kvittrar, barnen är glada, vilken härlig dag;)

Varmaste Påskhälsningarna

Karin

torsdag 1 april 2010

Glad Påsk!

En favoritvas med plättar i luften och ett litet fågelbo med vaktelägg. Svårare än så behöver inte påskpyntet vara. Ett litet bo kan man göra själv av grenar, mitt har jag haft i många år och det åker gärna fram igen.

Kör försiktigt alla ni som ska ut och fara ;)

Många påskhälsningar!

Karin