fredag 23 juli 2010

Inspiration!

Ledighet och tid för nya projekt. Idag är vädret sämre här, då får jag genast lust att fixa lite. Kanske blir det en stund vid symaskinen *ler*.

Ha en fortsatt skön sommarvecka!

Varma kramar
Karin

tisdag 20 juli 2010

Kottar!


Hej på er alla rara. Har ni det bra?

Det är en helt fantastisk sommar, det här är verkligen vad vi behöver efter den låååånga vintern! Framför "orangeriet" har stjärnflockan spritt ut sig ordentligt. De stackars rosorna som också sitter här klarade knappt vintern och nu har stjärnflockan nästan tagit över helt. Jag får nog lov att rensa lite ;)


Någon som klarade hela vintern och som vi är så glada för är vår lilla igelkott. Han har bott här ett par år nu och hela familjen älskar att se honom springa runt. Han håller sig lite på avstånd, men sitter man ute på kvällen kan det hända att han springer förbi fötterna på en om man sitter stilla. Jag blev så jätteglad i kväll för jag har länge varit lite bekymrad för honom. Han har varit ensam här och inte haft någon flickvän, men i kväll såg jag att de var två.
ÄNTLIGEN!

Här sitter han stilla så jag lyckas fånga honom. Dock tittar han åt andra hållet ;)

Så gick det med det försöket. Snabbt springer han iväg på sina raska ben. Han såg ju bara för kul ut med magen i marken och benet utsträckt så ni fick se bilden trots att den var suddig.
-"Hua vilken läskig stor männsika med en stor manick framför ansiktet.
Rädda sig den som kan!"

Mycket blommar för fullt nu. Här är det vår klematis "Hagley Hybrid" som verkligen är fin i år. Utanför verandan såg jag just ju vår lilla fyrbenta vän springa förbi med sin lilla flickvän. Det är vindstilla, ljummet och syrsorna spelar för fullt.
Bättre kan det knappt bli *ler*.

Ha en fortsatt härlig Julivecka!

Många varma kramar

Karin
( Som hoppas på tillökning av små taggiga kottar på gården ; )

fredag 16 juli 2010

Trädgårdsland...

I mitt trädgårdsland börjar just nu luktärtorna blomma och salladen är precis så god som den ser ut. Jag sådde sent i år. Först var det ju så kallt och sen blev det inte riktigt tid till att så. Men det gör inget, då får vi ju bara njuta av allt lite senare istället ; )


Att odla lite egna grönsaker är så lyxigt tycker jag. Rödbetorna måste växa till sig, men morötterna är klart på gång. Jag har inga jätteodlingar men lite olika grönsaker och blommor försöker jag alltid ha. Det är verkligen lyx att äta sin egen odlade mat.
Odlar du något själv?

Ha en riktigt härlig sommarhelg!

Kramar Karin

måndag 12 juli 2010

En svag doft av choklad!


Cosmos astrosanguineus

Det enkla är oftast det vackraste!

Jag gillar verkligen chokladblomman. Färgen liksom växtsättet är så läckert och jag vill alltid ha den någonstans i trädgården. Häromdagen när jag planterade en så råkade jag bryta av en kvist som jag satte i en vas. Jag måste bara visa er hur fin den är i sin enkelhet.


Hoppas ni alla har det bra i värmen! Här är det badstranden som gäller om dagarna. Mälaren svalkar i alla fall lite ; )

Ha en bra dag!

Soliga hälsningar
Karin

lördag 10 juli 2010

Skymning...

Hej på er alla, har ni det bra i värmen. I kväll är nog den varmaste kvällen hittills. Vi hade över 25° när klockan var nästan nio på kvällen. Nu är klockan halv elva och jag sitter vid uteplatsen och skriver. Det är fortfarande ljummet och ljust ute, det är bara sååå härligt!

Rosorna blommar för fullt nu som ni ser. Den stora lönnen är vi tacksamma för när det är så här varma dagar. Den skuggar vårt hus och uteplatsen mitt på dagen när solen gassar som mest. Det händer faktiskt att vi ätit lunchen inne på verandan för där är det svalare än ute!

Dörrar och fönster står på vid gavel mest hela tiden. De vackra dubbeldörrarna har en snickare tillverkat till oss. Vi gjorde öppningen extra bred och det är ett stort plus nu när man vill att inne och ute ska vara ett. Dessutom är det perfekt att bära in stora grejer här och det passar ju mig som alltid hittar något nytt, otympligt jag vill ha in ; )

Ha en fortsatt skön sommarhelg!

Varmaste kramarna

Karin

fredag 9 juli 2010

Utflyktstips!


Foto Viktoria Bäck Eriksson


I det gula Industrihuset i Stallarholmen finns det några riktiga pärlor. På Lördagar under Juli månad kommer Jerners Rum att ha sitt lager öppet 11-15. Jösses så mycket fint de har. Jerners Rum har ju såklart öppet sin underbara butik i Mariefred varje dag nu och det är bara ca en mil mellan butik och lager så man hinner lätt med båda två.

Det håller på att flytta in en till butik med gamla möbler och saker och jag vet att hon har smygöppnat den här veckan. Jag ska återkomma med mer information om den, men hon har säkert öppet på Lördagar!


Om ni känner er lite hungriga så ligger Printz bageri i samma hus. Här kan ni fika på jättesmarriga mackor och goda bullar. Mitt insidetips är inlagd strömming på stenugnsbakat surdegsbröd eller kanske något sött, fröbulle med vaniljsmör och sesam, vallmofrön sååå gott! Sen finns det jättemånga goda bröd att köpa med sig hem. Alla bakade med ekologiskt, stenmalet mjöl och surdeg i Sveriges största vedeldade stenugn.

Ha en fortsatt härlig sommarvecka med mycket bad, roliga utflykter, lata dagar och lååånga sköna kvällar med god mat och glada vänner!

Soliga hälsningar
Karin

tisdag 6 juli 2010

Underbart är kort!

Några få droppar regn faller det idag. Utanför fönstret i "salen" blommar pionrabatten på sista versen. Som jag väntat på mina älskade pioner och så vips har de blommat över i värmen. I en stor glasburk har jag satt nyplockade pioner. De har till och med några vattendroppar kvar och just nu doftar det underbart i hela rummet. Vilken lycka det är att kunna fylla sitt hem med alla dessa underbara sommarblommor *ler*!

Ha en bra dag!

Kram
Karin

lördag 3 juli 2010

It´s in the air...

Från och med i kväll och någon vecka framåt är det extra härligt att sitta vid vår uteplats på baksidan av huset, ja förutom att man får slåss med en massa mygg förstås. Varför är det då så speciellt just nu undrar du kanske? Jo, nu har min roshäck vid sidan av uteplatsen precis börjat slå ut. Sitter man här när vinden lagt sig på kvällen eller tidigt på morgonen så omges man av den allra ljuvligaste rosdoft du kan tänka dig. Snart är alla buskarna översållade av den här underbara blomman.


Maiden´s Blush heter den och den gör mig aldrig besviken. Trots att den knappt får något vatten, dåligt med gödsel och sällan kupning på vintern är den vår allra största och mest blommande ros. Jag tror jag ska ge den extra mycket vatten i kväll, nu får jag lite dåligt samvete mot den som är en sån trotjänare hos oss *ler*.

Ha en fortsatt härlig sommarhelg!
Kram på er alla rara ; )

Karin

fredag 2 juli 2010

Soligt!

Hej på er alla!
Vill bara önska er en härlig helg. Vilken underbar sommar vi har. Vädret är verkligen härligt och i morgon ska det visst bli ännu varmare, puh!

Ha det gott mina vänner!

Kramar Karin