måndag 31 januari 2011

Kökstankar!

Här funderas det och planeras det för fullt till det nya huset. Jag kan dock inte riktigt hitta köket jag vill ha, vill ju helst slippa köksstommar och standardkök. Jag skulle gärna ha olika fristående möbler som i det här köket.

Men med tanke på allt porslin som jag stuvat in i skänken och vitrinskåpet i matrummet får det nog bli ett kök med mycket förvaring som tex dessa *skrattar*.


Ha en bra dag!

Karin

söndag 30 januari 2011

Blommigt!

Mellan dessa kuddar är det ungefär 100 år men blommönstret består ; )

Kanske är det för att våren närmar sig som jag tycker extra mycket om blommor och naturen just nu. Dessa två kuddar har hamnat brevid varann i soffan på verandan för de är så olika men ändå inte. Den runda gamla är handbroderad med rynkade sidenvolanger sydda runt om och den moderna är handtryckt med guldspets runt kanterna. Den gamla är ett auktionsfynd och den nya kommer från färgstarka danska designern Susanne Schjerning fast den har ett par år på nacken nu.

Ha en riktigt skön Söndag!
Själv ska jag ta mig an den vita skänken i matrummet. Där gömmer sig nog en hel del, den är proppfull med porslin och annat ; )

Kramar, Karin

torsdag 27 januari 2011

Reportage 2002!

Tack för alla era rara hälsningar och mejl angående vår flytt. Det är spännande att läsa om era erfarenheter av renoveringar, nybyggnationer och flyttar och jag uppskattar era hälsningar jättemycket. Många av er hoppas att jag ska fortsätta blogga, vilket jag också tänkt och det blir jag naturligtvis jätteglad att ni vill. Jag har ju bloggat så länge nu så jag skulle verkligen sakna er alla jättemycket om jag slutade.

En sak som är positiv är ju att man får gå igenom allt när man ska flytta. Jag håller just nu på att gå igenom mina böcker och tidningar och det har tagit en hel vecka. Jag kunde nog inte riktigt tro att jag hade såååå mycket tidningar som jag har, trots att jag brukar rensa lite då och då. Jag har skänkt 200 tidningar till Pingstkyrkan och jag har 300 till som jag ska ta med vid ett annat tillfälle. Resten har jag packat i flyttkartongerna ni såg i vardagsrummet.

Mitt bland alla dessa tidningar hittade jag den Allt i hemmet som vårt hem var med i 2002. Det var jätteroligt att se reportaget igen och det kändes så länge sen. Det är fotat för nästan precis 10 år sen då min stora kille bara var ett år.

Några saker känner ni säkert igen, men mycket har också ändrats sen dess. Jag fotade direkt från tidningen så bildkvaliten blir ju inte den bästa men här ska ni få se!


Den här sista bilden är från vårt dåvarande sovrum. När vi byggde verandan byggde vi till det här rummet som vår tioåring har nu. När jag ser den här bilden så saknar jag verkligen det här sovrummet. Det var nog det vilsammaste och vackraste rummet i hela vårt hus med den underbara gråblå väggfärgen och utsikten över Mälaren och åkrarna. Nu har min son den fantastiska utsikten och rummet är allt annat än vilsamt med start turkosa väggar och alla hans prylar *skrattar*.

Hoppa ni också tyckte det var skoj att se ; )

Ha en fortsatt bra vecka!

Många kramar
Karin

måndag 24 januari 2011

Vi ska flytta!

Så här ser det ut just nu hos oss!

Håll i er nu för det här trodde jag nog aldrig att jag skulle säga. Vi har sålt vårt hus sen en tid och ska flytta!!! Det är inte lätt kan jag villigt erkänna, jag älskar verkligen det här huset och min trädgård men ibland måste man bara även om man inte riktigt vill.

I vår får ni följa med mig på mina nya äventyr istället. Min man har alltid drömt om att få bygga ett eget hus och slippa alla kompromisser som det är i gamla hus. Nu ska han få göra det för nu har vi köpt en tomt i Stallarholmen och ska flytta från landet till det lilla samhället. Just nu ritar en arkitekt en ritning till oss så huset är ännu bara i planeringsstadiet. Under tiden bygget blir klart kommer vi att hyra in oss i ett äldre hus som ligger en bit ut på landet så övergången blir lite försiktig i alla fall *skrattar*. Det som är mindre skoj är att vi måste flytta två gånger men så får det bli.

Jag ser fram mot det här och det är riktigt skönt att få ta nya tag och rensa lite. Jag har dessutom bloggat i lite drygt tre år så lite förändring kommer bara att vara bra, hoppas jag. Hur huset kommer att se ut vet vi inte riktigt än, men jag lovar att jag ska visa er så fort vi vet.

Ha det gott nu alla mina vänner!

Många kramar
Karin

fredag 21 januari 2011

Vår veranda...


En av mina tavelsamlingar sitter ute på verandan. Här har jag satt upp "enkla" målningar av blommor i vas tillsammans med olika små tavlor med fåglar. Jag fyller på den och plockar bort undan för undan, beroende på om jag hittar någon ny tavla eller tröttnar på någon.

Det senaste tillskottet är dock ingen tavla utan den här handbroderade mattan. Den är sydd med korsstygn i ett riktigt tjockt och härligt ullgarn. Jag tror den får stanna här ute, det var riktigt mysigt med något mjukt under fötterna ; )


Jag har fått lite frågor om vår veranda så Lina och Ulrika och ni andra, här kommer lite fakta.

Den har innermåtten 3*5 meter och hade jag kunnat bygga större så hade jag gärna gjort det. Vi har en liten sittplats för fyra på ena sidan och fåtöljen och soffan på den andra. Vår veranda ligger på baksidan av vårt hus mot sydost. Utanför har vi en trätrapp/däck där vi får plats med en bänk och ett litet bord. Vårt matrum har verkligen konkurrerats ut av verandan, här sitter vi nästan alltid och äter och njuter av utsikten. På vintern sitter vi inne och sommaren på trappan eller vid vår uteplats som är nedanför verandan. Att ha stora och många fönster har naturligtvis sina för och nackdelar, det blir kallt vintertid och varmt sommartid. Alla våra fönster är öppningsbara så vi kan vädra ordentligt, vi har dessutom en extra bred pardörr som oftast står på vid gavel. Vi har turen att ha ett stort träd som skuggar vårt hus mitt på dagen och sommartid är det räddningen. Är det riktigt varmt ute så sitter vi inne och äter, men annars använder vi verandan minst sommartid. Jag uppskattar den nog allra mest nu när ljuset återvänder, nu dras vi alltid hit ut.

Nu önskar jag er alla en riktig skön helg!

Varma hälsningar

Karin


onsdag 19 januari 2011

Ljuset...

Glasverandan är ett vattenhål så här vintertid. Här är vi mer än gärna för här är det ljusast och trevligast om dagarna. Det märks verkligen att dagarna blir ljusare och ljusare nu, blommorna börjar skjuta skott. Ser ni "Doktor Westerlund", min doftpelargon i bakgrunden. Jag borde nog klippa ner och plantera sticklingar av den.

Innan jul hörde jag klippljud här utifrån. När jag undersökte ljuden fick jag se min treåring vilt klippandes alla mina blommor med en sax han hade fått tag på! Då blev mamma arg, men det kanske var bra för dem för nu växer de som aldrig förr *skrattar*.

Ha en fortsatt bra Januarivecka!

Varma hälsningar

Karin

söndag 16 januari 2011

Lat söndag...

Här har vi en riktigt skön och lat söndag! Just nu regnar det ute, det känns overkligt med regn på all snö vi har. Det är bara grått och ruggigt men jag kan tycka det är rätt skönt ibland när vädret är trist, då känns det liksom legalt att vara inne och dona lite med sånt som jag gillar.

Jag fick ju lite lust på nya färger förra helgen när det var ljust och plusgrader ute. Jag bytte ut den röda mattan i vardagsrummet mot den här mörka och tog bort alla kuddar med rött i. Jag har sen länge två sammetskuddar i en svagt lila/askgrå kulör som jag tog fram igen.


Det blev riktigt vilsamt härinne, så vilsamt att maken gick och la sig för att sova i soffan medan jag var iväg och hämtade en till kudde. Får se hur länge han sover, om jag kan få till några fler bilder innan dagsljuset försvinner helt *ler*.

Ha en fortsatt skön Söndag du med!

Varma kramar
Karin

lördag 15 januari 2011

Samlingar...

Hej på er alla!

Hoppas ni har en skön Lördagskväll.

Satt och tittade på lite bilder i min inspirationsmapp och fastnade för den bilden. Här har de satt upp tavellister längs hela ena väggen. Jag gillar att sätta upp collage av tavlor på väggen som ni sett men att göra så här är ju bra om man vill slippa spika och så kan man ställa annat än tavlor där också. Den låga bänken de byggt nedanför är också en toppenidé. Snygg yta att ställa och lägga saker på och bra med lite extra sittplatser. Dvs, om det inte blivit belamrat med saker som tomma ytor har den tendens att bli ganska snart, i alla fall här i huset *ler*.

Ha det gott!

Karin
PS. Bordet är inte heller fy skam ; )

onsdag 12 januari 2011

Skapande...

En gång i månaden ses jag och några vänninnor hemma hos en av oss och stickar eller något annat kreativt och i kväll är det dags igen. Vi är faktiskt riktigt flitiga och stickar en hel del mellan fikat och "skvallret", men jag kan erkänna att det händer då och då att jag får repa upp för jag nog pratat för mycket och gjort fel *skrattar*.

Denna vimpel är ett av mina klara projekt. Det är gamla loppisgrytlappar som jag broderat min lilla sons namn på och sen sytt fast på olika band. Vimpeln hänger på väggen i ett litet rum på bottenvåningen där hans leksaker har liksom tagit över, därav tapeten som jag nog inte valt till honom annars.

I kväll ska jag börja på en sjal. Det är alltid roligare att börja på ett nytt projekt än att göra klart de gamla ofärdiga av någon anledning. Jag har ett dåligt samvete, en pippitröja till Ruben. Den är som väl är i bomullsgarn och jag har tänkt mig den till sommaren så än finns det hopp!

Ha det gott mina vänner!

Karin

tisdag 11 januari 2011

Drömkök!

Kolla in det här köket, vilken dröm. Härligt med takfönstret och de vackra dörrarna, vilket ljus och härliga ytor att arbeta vid. Lamporna i taket och det stora skåpet är ju bara sååå snygga.

Tack för alla era hälsningar i förra inlägget. Det är inte ofta jag visar bilder från vårt kök, det är både svårfotat och oftast rörigt. Det är ju här allting händer så det är kanske inte så konstigt.

Vi har ett ganska litet kök med tre dörröppningar och ett stort fönsterparti. Nu har vi ett enkelt Ikeakök som vi köpt lite roligare blandare och bänkskivor till men visst vore det underbart med ett vackert platsbyggt kök i mer gedigna material. Jag har dessutom väldigt svårt för köks och garderobsstommar, de är bara för trista tycker jag. Tänk att ha ett jättestort vackert gammalt vitrinskåp med plats för porslinet. Drömma får man väl alltid, eller hur!

Ha en bra dag!

Kramar, Karin


lördag 8 januari 2011

Ljust!

Vilken konstig känsla det var att vakna till takdropp, fågelkvitter och solsken idag! Det är första gången det är plusgrader här på väldigt länge. Plötsligt fick vi alla, inklusive katten vårkänslor ; )

Här står jag i köket och fotar vitrinskåpet i matrummet. Jösses vad det är snett och vint i vårt hus. Jag får nog skylla lite på fotografen (mej) för jag tycker inte att kakelugnen lutar i alla fall. Det ser väldigt vitt ut på bilden, men den här delen av huset är också den ljusaste. Speciellt när jag har vit duk på vårt annars svarta matbord!

Nu ska jag ta mig en titt i mina textilgömmor. I det här vädret blev jag sugen på att plocka fram lite nya färger. Tänk vad lite ljus och fågelkvitter kan göra för inspirationen *ler*.


Ha en härlig Söndag!

Kramar, Karin

onsdag 5 januari 2011

Rent!

Lika mysigt som det är att plocka fram julpynt under december, lika skönt är det att röja bort allt i början av Januari. Granen åkte ju ut redan på Juldagen denna jul (av maken) och det var nog det snabbaste hittills. Sen bars det ut tomtar och röda saker i rask takt.

Denna vecka har vi semester och nu är julstädningen i full gång! Ja, du läste rätt, jag städar inte så noga till jul det blir i alla fall så stökigt med allt runt julen. Däremot nu när det är Januari, dagarna är ljusare, energin börjar komma tillbaka och solen strålar visar mig hur lat jag varit så städas det i varje hörn (nästan i alla fall ; )

Och nu till varför dagens bild ser ut som den gör. Jag tycker ju om att sätta minigranar i mina stora glasburkar men vi har tyvärr väldigt mycket kalk i vårt vatten. När jag använt vaser en längre tid får de alltid så fula kalkavlagringar. Om man fyller burken med vatten och lite ättika och låter verka en stund så är det lätt att diska rent dem sen, ett litet husmorstips!

Ättika är också bra att hälla i ett glas och ställa in i gamla skåp och annat som luktar unket. Den unkna doften försvinner oftast, bra för oss som gillar gammal "bråte" *fniss*.

Jag är ju inte ensam hemma, nej jag har en liten hjälpreda eller kanske bättre en stjälpreda. Det är så mysigt att vara hemma med barnen, men allt tar väldigt mycket längre tid med en treåring runt sig. Det är allt tur att vi har ledigt.
Nu ska jag städa undan burkarna och sen ska jag hjälpa min lilla bagare att baka chokladbollar. Det älskar han och alla vi andra också. Lite belöning måste vi ju ha när vi varit så duktiga *fniss*.

Ha en fortsatt skön Januarivecka!

Många kramar från oss i stöket i köket.
Karin

måndag 3 januari 2011

2011...

Den första veckan på det nya året! Undrar just vart vingarna bär när man kastar sig ut i det okända och oskrivna.

Jag är redo. Det känns inspirerande att möta det nya!

Kram,

Karin

lördag 1 januari 2011

Vita rosor...

Gott Nytt år på er alla!

Jag hoppas ni hade en festlig Nyårsafton och att ni haft en vilsam och skön dag Nyårsdag. Här är vi varit lite sega. Sent blir det ju alltid på nyår och att dessutom skåla i champagne på tolvslaget sätter sina spår *ler*. Det är i alla fall härligt att ha fest med goda vänner, lite extra lyxig mat, smakfulla viner och vacker dukning.

Jag dukade mitt nyårsbord med vit linneduk, vita och svarta spetsmönstrade tallrikar och assietter, svagt grönblå linnetabletter och servetter med hålsöm. I några små flaskor satte jag den här underbara austinrosen. Jag har nog aldrig köpt en snittros på vintern som doftar sååå mycket ros som denna, precis samma doft som några av rosorna i min trädgård.
Det blev en underbar dukning med den ljuvaste doft man kan tänka sig!
Den underbara rosen fann jag i Maili Haskels fantastiskt vackra butik i Stallarholmen. Dessutom hade våra goda vänner varit hos Maili de med och köpt en så fin bukett till oss så idag har jag mest gått omkring och njutit ; )

Tack för alla rara Nyårshälsningar.
Ha nu en fortsatt skön helg!

Varmaste kramarna,
Karin

Ps Är ni nyfikna på dukningen så hade jag dukat med linnet och tallrikarna här!