lördag 19 mars 2011

Solljus...

Inspirationsbild

Här strålar solen idag, vilket underbart helgväder!

Den här bilden har en vän skickat till mig för inspiration till nya huset, visst är det härligt och ljust! Det är från en gammal ombyggd byskola. Lyckliga alla ni som bor i ett liknande hus ; )

Själva går vi in i sluttampen med flytten nu. I början på veckan tas första spadtaget på vår tomt och vi håller på att flytta in i vårt tillfälliga boende. De blir en spännande och annorlunda vår för oss i år!

Ha nu en underbar helg! Hoppas solen skiner lika mycket på er som här hos oss!

Många kramar

Karin

torsdag 17 mars 2011

For Japan with love...


I morgon den 18 mars tystnar bloggvärlden för att hedra de omkomna och tänka på alla de som kämpar i japan.
För att hjälpa, SMS:a "AKUT JAPAN" till 72 900 för att skänka 100 kronor.
Klicka här för att ge en gåva online.

Med kärlek och omtanke!
Karin

onsdag 16 mars 2011

Vackert med Vintage!


Här kommer ett litet tips på en fin inredningsbok.
Vackert med vintage av Sania Hedengren & Susanna Zacke heter den och passar utmärkt till oss som gillar att återvinna och fynda gammalt och udda ; ). Den är full med fina bilder och bra tips! Jag har fotat direkt ur boken så bilderna är väl inte de bästa men ni ser i all fall lite hur det ser ut.

Kolla vilket härligt sommarkök. När jag ser den här bilden så längtar jag verkligen tills man kan ha fönstret öppet när man diskar!


Här är ett härlig kök med matrummet intill. Fint med de mörka trädetaljerna. I mitt nya hus ska jag ha mer trä känner jag *ler*.

Visst är det här sovrummet fint. Härlig mix av saker och ett gammalt täcke i underbara färger som överkast. Hela boken andas vår och sommar med ljusa färger och lantliga miljöer men den avslutas med ett jättefint julreportage.


Vilken underbar julbukett, den skulle jag gärna ha hemma även nu.
Boken har jag köpt här när jag trodde jag skulle hitta något roligt på bokrean! Där kan du provläsa den lite mer oxå ; )

Ha det gott!

Kram/Karin

måndag 14 mars 2011

Tvättstugan...

I vår tvättstuga sitter handfatet till lilla toaletten som inte har något. Det är ett gammalt handfat som vi sågat in i bänkskivan. Tvättstugan har svart/vit rutigt golv och vitmålad pärlspont på väggarna. Här har vi också en vägg med en blommig tapet som jag älskar, den skymtar man i den runda spegeln nedan.

Tapeten heter Melisande från Manuel Canovas. Även om den är stormönstrad har jag inte tröttnat på den alls, den är fortfarande lika fin.

Jag har börjat titta på lite tapeter till nya huset. Vet du något bra ställe där man kan få tapetinspiration får du gärna tipsa mig!

Ha en bra dag!

Kramar
Karin

torsdag 10 mars 2011

Glasparti!

Inspirations bild!

Jag funderar på olika lösningar till vårt nya badrum. Duschväggar, glasdörrar, drapperier, det finns många alternativ men visst var det här fönsterpartiet snyggt. Lite som gamla stallfönster eller industrifönster. Resten var ju inte heller helt fel, här skulle jag gärna tvätta mig *ler*.

Hoppas ni har det bra! Vi packar och rensar som vi gjort senaste månaden men snart ska det vara klart. Ute regnar det idag och inte trodde jag att jag skulle tycka om det men det känns riktigt bra, för då smälter ju snön fortare, hurra!

Ha nu en fortsatt bra vecka!

Kram till er alla,

Karin

måndag 7 mars 2011

Antique...

Vissa blommor får en att stanna till och så var det med den här nejlikan. Den är rosa och svagt grönmelerad och kallas antique, den var som gjord för mig *ler*. Jag hade lite eucalyptus som jag satte dem tillsammans med i en gammal burk och nu det i alla fall lite fint i matrummet. Jag älskar dessa färger, jag blir nog alltid extra romantisk när våren är på gång ; )


Snart är det mesta i matrummet nerpackat. Kvar är det porslin som jag vill använda i det tillfälliga boendet. Även om det bara är tre månader vi ska bo där så vill man ju duka lite fint där också.

Hoppas ni haft en skön helg! Nu är det en ny vecka och snön smälter, härligt!

Ha en bra dag!
Varma hälsningar
Karin

Ps, ett tips till er häromkring, nejlikorna har jag köpt hos Maili Haskels blomster & ting i Gula industrihuset (världens vackraste blomsterbutik). Hon har äntligen öppnat igen efter vintern!


torsdag 3 mars 2011

Kökshälsning!

Jag älskar dessa körsbärskvistar, det är tur att jag har dem att glädjas åt här hemma. Resten av huset liknar mer ett bombnedslag med kartonger, papper och udda möbler. Den sista mars ska vi lämna över vårt hus till de nya ägarna. Då får ni följa med till ett litet, nybyggt timmerhus där vi kommer att bo fram till midsommar. Sen får vi se hur långt vårt hus kommit då och om vi måste hitta ett nytt tillfälligt boende. Det blir i alla fall omväxling här på bloggen framöver *ler*.

Ha nu en riktigt skön Fredag och helg!

Varma kramar
Karin

tisdag 1 mars 2011

Körsbärsblom...

Nu är vårt sportlov över och det är vardag igen. Det ligger fortfarande mycket snö ute men det är inte alls lika kallt längre. Jag har pulsat fram till körsbärsträdet och plockat några kvistar som jag satt i vas. Nu har de äntligen slagit ut, det tar lite tid när det är så kallt både ute och inne *ler*. Körsbärsblom är nog bland det vackraste som finns.

Ha en fortsatt bra dag!

Varma kramar
Karin