måndag 30 maj 2011

Bad...

Inspirationsbild
Det här härliga badrummet är lite likt vårt nya badrum. Det blir ungefär lika stort, vi har valt ett liknande kakel och kommer att ha badkaret på samma plats. Vi har också ett fönster placerat på samma ställe, dock inte riktigt lika vackert som detta. Observera takfönstret, vilket ljusinsläpp!

Just nu håller jag på att leta efter förvaring/handfat. Visst är det snyggt med handfat som sitter på ställning som i badrummet nedan, men var ska man göra av alla saker. Får nog hitta en kommod så man kan gömma undan allt.


Hoppas ni haft en skön helg!
I Lördags var det Kreativa marknaden och det var verkligen en lyckad dag! Många trevliga utställare med härligt kreativa saker. Det är verkligen inspirerande att träffa andra kreatörer och hittepåare som en av dem kallade sig *ler*.

Ha en fortsatt skön vecka!

Varma hälsningar

Karin

torsdag 26 maj 2011

Lördagstips!

Bild Viktoria Bäck Eriksson

På Lördag är det åter dags för den Kreativa Marknaden i Gula Industrihuset i Stallarholmen.
Denna gång står jag inte själv men mina kuddar kommer att finnas till försäljning hos Loppberga/Viktoria och Cia Eriksson. Stramaljkuddarna säljer jag med 100 kronors rabatt, nu 795 kronor komplett med innerkudde. Även bomullskuddarna har jag rea på, priserna är lite olika. Kika gärna in i shopen! Rabatten gäller även för er som inte kan komma och tom 31 maj. Är du intresserad, eposta mig.

Kika in på marknadens blogg för att se ett urval av utställare. Gula Industrihuset i sig är väl värt ett besök. Förutom alla spännande verksamheter som finns där i vanliga fall kommer Jerners Rum i Mariefred att öppna sitt lager!!! Här finns det många godbitar kan jag lova.

Printz Bageri har marknadscafé nere vid Mälarens strand där det kommer att serveras goda mackor, söta saker och crépes, både söta och matiga, allt eko såklart! Mycket kommer att gå i rabarberns tecken för just nu är det Rabarberfestival i Sörmland. Ett tips är att köpa ett gott vedugnsbakat surdegsbröd med sig hem, de är beroendeframkallande.

Till sist kommer ett hett tips. Snart kommer det att öppna en kött och charkbutik mitt emot bageriet och under marknadsdagen kommer de att smygöppna med korvgrillning har jag hört!

Varmt välkomna till en speciellt trevlig dag i Stallarholmen.

Karin

onsdag 25 maj 2011

Trädgård!


Att vara förstagångsbyggare är minsann ingen lätt sak, det är så mycket att tänka på. När vi köpte vår tomt var det 1 meter snö överallt, det gick inte att se hur den såg ut. Vi kunde ju se att huset skulle ligga högt och att det var fin utsikt men det var allt. När markberedarna skulle börja med tomten fick först skrapa bort all snö för att hitta platsen där huset skulle ligga. Sen kom ju alla frågetecken om hur tomten skulle planeras.
-Ska det bestämmas nu, undrade jag? -Javisst, det är ju nu vi är här med alla maskiner, svarade de. Inte hade vi tänkt på tomten, det vara ju så mycket att bestämma med själva huset *ler*.
Vi fick snabbt goda råd av vår arkitekt som sa att det är bättre med terasser än höga slänter så markkillarna gjorde två avsatser där vi på något sätt skulle få till murar.

Det finns en uppsjö av olika stenprodukter och nu skulle vi välja något passande, jösses vilken vånda. Vi fick tipset om l-stöd men det kändes för stramt så tillslut föll valet på granitmur och en trappa av granit. Det här är ingen billig mur så det fick bli en på den övre avsatsen och den nedre avsatsen får nog bli en slänt i alla fall.

Här är trappan och murens början. Det gick åt ca tjugo murblock till vår mur som går runt den södra sidan av huset. Nedan ser ni muren och huset från sidan.

Här är muren och den nedre terassen som nu bara är grusad. För tillfället har jag ingen plan hur vi ska göra med den. Jag läser allt jag kan hitta om sluttningar och släntplanteringar för att få lite idéer. Det känns som om slänten har blivit ett problem och därför blev jag så glad när jag fick hem en bok idag som jag beställt. Den heter Trädgårdens sluttningar av Kerstin Engstrand och den är verkligen inspirerande. Hon säger att man inte ska se nivåskillnader som problem utan istället ger det oanade möjligheter att tillföra spännande detaljer till trädgården. Nu känns det mer optimistiskt och nog ska jag få till det här *ler*. Nyfiken på boken, klicka här.

Stenen har vi köpt genom Molnsätra gård som har mycket fint och varit kunniga och hjälpsamma. Här passade vi även på att köpa andra saker till trädgården som marksten etc som ni får se längre fram.

Ha nu en fortsatt skön Majvecka!

Varma hälsningar

Karin

Ps Har du några tips och idéer om vad man kan göra med sluttningar tar jag gärna emot dem.

fredag 20 maj 2011

Köksinspiration...

Jag går i kökstankar. Just nu håller en snickare på att bygga vårt kök. Jag har många härliga köksbilder i min inspirationsmapp och det här är en av dem. Vi har en glasveranda på framsidan av huset och i den har vi valt att ha vårt kök. Köket ovan har takfönster och det har vi också, så här ser det ut just nu!

Stort härligt fönsterparti och dörr ut till altan med morgonsol och så takfönstret. Vi är så mycket i köket så det fick hamna på bästa läget. Matrummet kommer innanför, där sitter man ju mest den mörkare årstiden och då blir det mysigt att kura in sig lite med tända ljus.

Vi kommer att ha en stor köksö eftersom det inte finns plats för så mycket överskåp här. Köket blir platsbyggt i ek, det känns tidlöst och vi vill ha in mer trä i inredningen. Vad det är svårt att välja kök. Vi fastnade båda för det här ekköket nedan så lite inspiration från det får vårt.

Hoppas ni får en skön Fredag och en härlig helg! Vädret ser ju lovande ut ; )

Många kramar
Karin

lördag 14 maj 2011

Vårt nya hem...

Hej på er!

Det var så länge sen jag bloggade men idag blir det en hälsning från mig i alla fall!

Nu har vi flyttat ut från vårt fina hus. Allt är tömt, städat och lämnat med sorg i hjärtat måste jag erkänna men också med en förväntan och spänning mot vårt nya projekt.

Här har ni vårt blivande hem! Det har varit många funderingar hur huset skulle se ut och ett letande i månader efter rätt hus, vilken djungel av husfabrikanter och stilar. Konstigt nog hittade vi inget vi fastnade för så till slut blev det ett hus som en arkitekt ritat och som en byggfirma bygger i lösvirke. Överst är ritningen från alla sidor, baksidan med två utgångar och framsidan med verandan. Entrén ligger åt norr och det är den kortsidan som bara har ett fönster. Huset är klassiskt med inspiration från Hälsingegårdarna som jag alltid tyckt varit så vackra med sina tvåvåningar och många fönster.


Byggplatser är föga inspirerande men så här ser det ut. Här fotar jag nästan nere från vägen. Vårt hus ligger högt och vi har valt två våningar istället för 1 1/2 plan, mycket beroende på den fina utsikten. Här står jag framför verandan, visserligen zoomar jag men vi har en jättefin utsikt över Mälaren och inloppet till vårt samhälle.Just nu hyr vi ett litet, ganska nybyggt, timrat hus långt ut på landet i slutet av en lång guppig grusväg med skog och åkrar som grannar. Vi bor inte helt ensamma här ute, det ligger både permanentbostäder och sommarhus i närheten. Här har vi det bra, det är så rofyllt och vackert. Sixten, vår katt har ju också fått flytta med och det har gått jättebra. Här ligger han i kvällssolen och myser på en sten. Jag har varit lite rädd att han kanske skulle gå bort sig eller gå "hem" igen, han är 10 år och har bara bott i vårt gamla hus, men än så länge har han kommit tillbaka och det lovar jag att jag också ska göra. Nästa inlägg ska inte dröja alltför länge, nu har jag ny energi och mycket att visa er framöver!

En varm hälsning till er alla!
Vi ses snart igen,

Karin