lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!!

Inspirationsbild


Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla!

Hoppas ni har en riktigt trevlig kväll.


Vi ses igen 2012
Varma kramar

Karin

tisdag 27 december 2011

Karamell...

God fortsättning på er alla!

Hoppas ni haft en skön julhelg med mycket gott och trevligt umgänge. Vår blev precis som jag önskade mig med släkt, mycket gott att äta och goda vänner. Nu är det över och några av julsakerna (de få jag hade i år) har redan åkt ner i kartongen ; )


Jag köpte den här härliga amaryllisen till jul, men det är först nu den slagit ut. Underbara, nästan lite våriga färger har den. Det är nästan så att jag redan börjar längta efter de första vårblommorna *ler*.

Ha en fortsatt skön mellandagsvecka!

Varma kramar
Karin

fredag 23 december 2011

Kommer tomten?

Nu är det nära. Kvällen innan julafton som vi kallar uppesittarkväll i Sverige! Den största frågan just nu här i huset är om tomten kommer i morgon och om man måste vänta tills det blir mörkt och Kalle & co varit på Tv. Vi har smugit in lite klappar under granen och barnen är sååå nyfikna och otåliga, vad kan det vara!

Jag satte mig precis ned med en kopp te och försökte samla mig, har jag koll på allt nu? Det känns faktiskt som det mesta är ok, fast än har jag allt lite kvar att fixa med. Är det uppesittarkväll så är det ; )

Ha det gott nu mina vänner. En riktigt God Jul önskar jag er alla!

Karin

torsdag 22 december 2011

Dan före dan före dopparedan!


Nu är det dan före dan före den stora D-dagen och julstressen har drabbat även mig, fast jag bestämt mig för att jag inte skulle det. Jag har precis dragit runt med dagiströtta barn på stormarknaden och handlat helgmaten (och det var man ju inte ensam om ;). Dessutom var vi tvungna att besöka ett par olika butiker för jag hade inga klappar till far, kusinerna, svärmor och i morgon jobbar jag heldag! Pulsen är 180 och en dusch vore nog det lämpligaste just nu. Hur kommer det sig att det alltid blir så här *skrattar*!

Det är väl bara att inse att man inte är den bästa på att planera och att det liksom måste vara så här innan jul för att man ska kunna njuta av julfriden och ledigheten under helgen!

Jag pratade med en stressad kund som berättade att hon verkligen ångrade sig att hon hade gått in på facebook på förmiddan! Där stod det att den ena efter den andra var helt klara eller hade lite småfix kvar och nu bara skulle slappa och mysa! -Är du också helt klar, undrade hon uppgivet! Sociala nätverk i alla ära, men nog kan det bli lite väl pretentiöst ibland! Så blir det kanske även hos mig för inte vill jag skriva om min dåliga sidor eller dagliga tråkigheter, men jag är precis som alla andra. Inte kommer det att bli någon stillsam uppesittarkväll för mig i morgon kväll heller. Nej, då flänger jag runt och gör allt som jag borde gjort tidigare *ler*. Få är dem som inte julstressar!


Så här vitt och fint är det hos oss just nu och jag hoppas att snön får ligga kvar över julhelgen (även om prognoserna skrockar regn). Nog är det mysigt med en vit jul!
Jag är glad att vi valde svart hus. Snyggt mot vitt är det också.



Ha det gott nu mina vänner!

Det blir jul i alla fall, som min mamma brukar säga!

Varma kramar

Karin

tisdag 20 december 2011

Julstök...

Så här års blir det mycket pyssel i köket. Alla goda juldofter är nog bland det trevligaste med julförberedelserna! Här ska läggas in sill och göras lite julgodis i eftermiddag. Barnen ser mest fram emot godistillverkningen. Det kan ju hända att man får smaka *ler*.

Nu börjar det dra ihop sig och tänk att det kom snö till slut! Utanför våra fönster är det helt vitt, härligt. Nu hoppas jag bara det ligger kvar till jul för det vore ju så mysigt.

Ha det gott nu och njut av stunden. Snart är hela julen över!

Varma kramar
Karin

måndag 12 december 2011

Röda bär...

Hej på er alla!

Hoppas ni haft en skön helg. Börjar ni känna av julpulsen? I morgon är det redan Lucia och snart bara 1 1/2 vecka kvar, nu börjar det dra ihop sig. Jag har haft en jätterolig och trevlig helhelg i Stockholm ihop med fem likasinnade stickjuntekompisar! En av oss bor på Söder och en gång om året lunchar, shoppar vi och är kulturella tills fötterna brinner. När vi hade fått nog (= blev utkastade från NK vid stängning) tog vi oss till R´s underbara våning och åt god mat med mycket tjejsnack och stickningar vid bordet . Turligt nog har vi lyckats passa in Nobelfesten två år i rad nu så det har gett det hela lite extra stjärnglans *ler*.

I år var vi på Beckmans julmarknad där studenterna säljer egentillverkade kreativa föremål. Det var verkligen roligt och vi hittade en hel del unika julklappar. Nu var vi tyvärr inte de enda som ville dit, jösses vilken trängsel och värme men det var det värt! Har ni inte tagit er dit så planera in det nästa jul.

Kvistarna ni ser på bilden är Ilexkvistar som mataffärerna och blomsterbutikerna säljer. Jag har alltid ratat dem men det gör jag inte nu, de är så fina och lyser upp i mitt annars lite färglösa hus! Jag satte dem i en gammal glasburk och det blev precis så enkelt och fint som jag gillar.

Ha nu en riktigt mysig Lucia och en fortsatt trevlig vecka!

Varma hälsningar

Karin

Ps. Tusen tack R för all god mat och husrum och tack till er andra för trevligt sällskap och alla härliga skratt

lördag 3 december 2011

Välkommen hem...

Vid vår entré har jag ställt ett rostigt bord med en samling krukor och lite grönt. Det är trevligt att mötas av något vackert redan innan man kommit in.

Mossa är perfekt att dekorera med som här, en liten boll eller tex runt blommorna. Ljuslyktan har också fått lite mossa i botten. Grönt gör sig fint mot rost och silver, mer än så här behöver det inte vara.


Ha en riktigt trevlig helg med mycket mys och roligt pyssel!

Varma kramar
Karin

torsdag 1 december 2011

December...

Första december, nu är vi inne i julens månad och nedräkningen har börjat med diverse kalendrar. Vi har en mysig tid framför oss!

På köksbänken har jag en mässingsbricka där jag satt vita hyacinter i gröna Tine K lyktor. Grönt, vitt, rött och mässing/silver kommer att vara julens färger hos oss i år. Det blir nog mest blommor här för julpyntet har jag inte kommit åt där våra saker står magasinerade. Hittade kartongerna längst in under en massa tunga prylar så det är frågan om jag kommer att få fram dem över huvud taget. Men det mesta brukar ju gå när man är envis, skam den som ger sig *ler*.

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Varma hälsningar

Karin