onsdag 29 februari 2012

Foto Stellan Herner

Vilken härlig hall och trappa. Vi funderade på att måla vår nya trapp grön för att få in lite färg, men gjorde inte slag i saken. Den är istället opraktiskt vit. När jag ser denna blir jag sugen på att ta fram penslarna *ler*.

Grönt är skönt!

Karin

tisdag 28 februari 2012

Green dreams...


Slutet av Februari, snön smälter och fåglarna kvittrar. Just nu drömmer jag om att odla och sitta ute i trädgården. Våren har kommit en bit på väg i Skåne, där städas det i trädgårdarna har jag sett. Här är det fortfarande snö och fruset men snart så!

Det här uterummet har fastnat sen jag såg det i Elle Interiör för ett tag sen, så magiskt vackert. På nästa bild har ägarna gjort odlingslådor i betong, passar perfekt till naturen och deras stil. Minns jag rätt är det från Gotland.

Källa

Vi har en härlig tid framför oss!

Ha en bra dag!

Karin

måndag 27 februari 2012

Mina kuddar i Antik & Auktion!


Idag var det lite extra roligt när jag såg att två av mina kuddar var med i ett reportage i tidningen. De är fotade i ett hem i Stockholm hos en man som har förkärlek för 30-talet. Jag är ingen kännare eller samlare men har märkt att jag också ofta dras till saker från den tiden. Det finns en elegans som tilltalar mig.

På köksgolvet skymtar man min vän Viktorias trasmatta, lika roligt det!


Bilderna fotade jag ur tidningen så de är inte så bra, men vad gör väl det.


Jag har inte sytt något på ett helt år nu. Först flyttade vi från huset och in i det nya, som var en riktig kraftsamling. Att bygga nytt hus är ju inte heller någon lätt sak, jösses vad mycket tid det tagit. Dessutom har jag inte riktigt plats för allt mitt material här i nya huset så det mesta är magasinerat till vidare och några kuddar har det inte blivit sytt på väldigt länge. Men nu börjar lusten och inspirationen återkomma, speciellt när jag fick se detta *ler*.

Ha en riktigt bra start på denna vecka. Snart är vi inne i Mars, härligt!

Varma kramar

Karin

lördag 25 februari 2012

Bibliotek...


Men kolla bara, vilken vägg! Höjden och ljuset och dessutom fyllt med böcker, vilken härlig matplats! Idag kommer lite olika bilder med böcker, passande så här i bokrea tider!

Hos Karin och Carl Larsson i Sunborn hade de bokhyllor vid matbordet. De läste alltid högt ur olika böcker medans maten svalnade. I dagens stressade samhälle finns ingen tid till att sitta och vänta vid bordet med högläsning om maten skulle vara för varm. Nu "tjänar" man istället tid om man får vänta och hinner pressa in något mer man "måste" göra, tyvärr.
Men man behöver ju inte ha sina böcker vid matbordet. Det kan ju vara nog så avkopplande att sätta sig en stund i lugn och ro efter maten och läsa.

Här kommer några fler inspirerande bilder på hyllor/bibliotek.



Det är allt härligt med böcker även om jag måste erkänna att jag inte läser speciellt mycket. Fina böcker med vackra bilder och lite text, plus mängder med barnböcker är det som jag läser just nu. Hur är det med dig, vad läser du och har du gjort några riktiga fynd på årets bokrea?

Ha en skön helg!
Varma kramar

Karin

fredag 24 februari 2012

Prinsessa...


Bild House of bliss

Sötaste rummet till en liten prinsessa! Det är i alla fall rart med små bebisar. Hela Sverige har plötsligt blivit prinsessigt med tårtor, rosa, kronor och bebisar *ler*. Det här var precis vad man behövde mitt i februari!

Ha en skön Fredag!

Karin

torsdag 23 februari 2012

Grattis Viktoria och Daniel!

En liten Svensk prinsessa har kommit till världen!

Åh, vad roligt att få en glad nyhet! Det ska bli spännande att se mer av den lilla.



Ha det gott!

Karin

måndag 20 februari 2012

Sovmorgon...


Idag har jag fastnat för härligt sommriga sovrum. Kanske är det för att det är Måndag och sportlov som jag känner för att ligga kvar i sängen *ler*.

Fint med det gröna sängbordet och linnelakan mot vitt. Vissa saker tröttnar man aldrig på och linne i natur och vitt tillhör mina favoriter. Just nu sover vi i underbara vita stentvättade linnekakan. Bara att tvätta o hänga (gärna torktumla) ingen strykning eller mangling här inte.





Det här sovrummet tilltalar mig mest just nu och det är de underbara fönstren som fångar mig. Gröna lampor gillar jag också och de här hänger oväntat som sänglampor!
Bilderna kommer från Gardener & Marks

Ha en skön dag!

Karin


torsdag 16 februari 2012

Sommardrömmar...

Tänk att vakna i det här underbara växthuset, vilket läge!


Ute är det verkligen inte sommar utan riktig vinter. Solen skiner, flera dm nysnö och -10°. Det är ett fantastiskt vinterväder och konstigt nog tänker jag på sommaren. Det är alltid så här den här tiden på året, det är nog ljuset som gör längtan ännu större.
Februari är en bra tid för drömmar *ler*.

Varmaste kramarna

Karin


tisdag 14 februari 2012

Valentine...

Mycket kärlek och många hjärtan önskar jag er alla idag!

Love

Karin

fredag 10 februari 2012

DIY

Tänk att kunna plocka egen sallad igen! Just nu känns det ju långt borta i kylan och snön men snart så ; ) Jag ska göra i ordning köksträdgården i vår och har tänkt bygga odlingslådor. Fick se dessa härliga, bra tips till liten yta och snygga dessutom.

Ha en skön Fredagskväll!

Kramar

Karin

onsdag 8 februari 2012

Syrum...


Källa Pinterest

Visst ser det här syrummet härligt och inspirerande ut! Massor med roliga saker och ändå ording & reda. Kul idé med saxarna på väggen och smart trådrullehållare.


Här är ett annat sy/arbetsrum som också tilltalar mig. Lite mer verkstad över det, snyggt. Udda målade pinnstolar är fint och den här gula är ju bara hur härlig som helst. Gult är det många som bloggar om just nu. Vi behöver nog lite pigga färger för att överleva kylan och februari ; )

Ha en fortsatt bra vecka!

Varma hälsningar
Karin

måndag 6 februari 2012

Grönt är skönt!

Ute är det smällkallt, vitt och soligt och ju vitare och soligare det är ju mer längtar jag efter grönt just nu *ler*. Mitt olivträd har hamnat på köksbänken. Det är inte lika stort som det gröna trädet i förra inlägget, men man tager vad man haver.

Ha en bra Måndag!

Gröna kramar

Karin

lördag 4 februari 2012

Grönt...

Inspirationsbild

Just nu längtar jag efter mer grönt! Jag ska leta efter en stor växt. Kanske lika stor som denna, jag har inte riktigt lika hög takhöjd dock men visst var det inspirerande. Ljuset kommer, men varför denna kyla. Men det är ju faktiskt vinter än så man får väl bara finna sig.

Ha en skön helg!

Varma kramar
Karin