fredag 30 mars 2012

Påsken närmar sig!

Idag blir det lite Påskinspiration hos mig, mycket för att påminna mig själv om att den är här nästa vecka! Jag och min lilla pojke älskar att baka, speciellt söta saker så Påsken passar oss perfekt. I helgen blir det fullt påskstök i köket *ler*.

Bilderna har jag hittat på underbara Pinterest. Kolla här eller sök på olika teman, det finns hur mycket inspiration som helst!

Ha en riktigt skön Fredag!

Varma kramar

Karin

måndag 26 mars 2012

Grönt...

Vad det är skönt att våren är på väg. Jag kan knappt förstå hur jag överlevt januari och februari! Vilka härliga dagar vi har och den här veckan ska det visst bli ännu varmare, härligt.

Gröna fingrar vet man ju om och gröna ögon kan man har, men mina bruna ögon ser nästan bara det som är grönt. Jag har drabbats av grönsjukan *skrattar*. Jag längtar verkligen efter grönska nu så skynda våren, skynda!!!



Idag får ni se dessa underbara gröna bilder från fotograf Evan Sklar.

Ha en fortsatt grön, hoppsan menar skön dag ; )

Kramar

Karin


fredag 23 mars 2012

Vårkänslor...


En sån här utbyggnad kan jag tänka mig, vilket underbart rum!

Det är varmt och härligt ute, solen skiner och fåglarna och jag kvittrar! Tänk att det är så här det känns när våren kommer. Jag hade nästan glömt bort *ler*.

Ha en härlig dag!

Soliga hälsningar

Karin

onsdag 21 mars 2012

Planering och drömmar...

Källa Foto Ryan Marchall
Igår vaknade vi med snöfall och blåst och då var det vårdagjämningen. Kunde passat bättre med den dagen idag, här strålar solen och det är redan 10° varmt, härligt!

Bilden ovan är inte på mig, men kunde lika gärna vara. Så här har jag suttit med böcker och skisser många gånger under det här året. Att bygga nytt medför ju även en hel del trädgårdsjobb. Man kan verkligen lägga ner hur mycket tid och pengar som helst.

Vår tomt angränsar till ett vackert skogsparti. Den här delen, som är på baksidan vill jag göra extra fin. Det är här vi är mest, skyddade från insyn och i lä. Så här vill jag att det ska bli när jag är klar, som en saga!



Visst är det vackert! Tänk att förlora sig genom stigen in i skogen...

Med bilden i bakhuvet och på min inspirationstavla ska jag snart sätta igång. Nu behöver jag bara en grävmaskin, mycket tid och pengar. Så det kanske tar ett tag innan jag är där *ler*.

Så här ser skogspartiet ut i verkligheten. Bilden är tagen för någon vecka sen när vi vaknade med rimfrost och strålande sol. Det är inte helt fel på vintern heller!

Vi har nyligen byggt ett nytt hus inne i vårt samhälle, i och för sig i en avstyckad skogsdunge men inte trodde jag att jag skulle sitta vid vår glasveranda och äta frukost tittandes på den här älgen. Här stod han på tomten mitt emot oss, ca 15 meter från mig och min kamera och käkade lugnt på allt sly. Det är mer djur här än ute på landet där vi kom från *ler*!

Ha en bra dag mina vänner.
Jag fortsätter drömma!

Karin

måndag 19 mars 2012

Byt ben!


När jag ser vissa saker tänker jag, så smart varför har ingen gjort det här förut. Så var det när jag såg Prettypegs för några veckor sen. Det är är verkligen en toppenidé, fixa till dina Ikea möbler eller andra gamla möbler du tröttnat på. Det är extra roligt att det är ett Svenskt företag med all produktion i Sverige!




Här är duon bakom företaget. Heja Sverige!


Karin

lördag 17 mars 2012

Gamla resväskor!


Det är något speciellt med gamla resväskor, man vet aldrig vad de varit i världen *ler*. Nu när vi har smarta väskor med hjul så har dessa gamla och klumpiga väskor blivit ersatta. De är ju bra till förvaring, jag har mina tyger och broderier bla i mina men här har man gått lite längre och gjort smarta lösningar och möbler av dem!

Pall eller sidobord, smart undersängen förvaring, sovplats för husdjuret, pysselförvaring, badrumsskåp, kruka och hyllor. Kreativa lösningar eller hur! Källa Pinterest.

Ha en skön Lördag!

Karin

onsdag 14 mars 2012

Ut!


Idag vill man bara ut! Det är soligt och härligt och jag sitter inne med en liten sjukling! Jag längtar tills man kan ha dörrarna öppna till trädgården. Tänk att gå ut till denna vackra bakgård, och vilka underbara dörrar att gå ut genom.

Måste också bara visa er den här bilden. Vilken underbar utbyggnad med köket i. Här fullkomligt flödar ljuset. Skulle jag bo här så skulle jag stå och laga mat och baka mest hela dagarna, tom diska vore underbart *ler*.

Härligt är det att drömma!

Kramar

Karin

tisdag 13 mars 2012

Äta ute...


Solen skiner och det är 12° ute, nu får man vårkänslor!

Jag fastnade för den här fina Danska uteplatsen/terassen. Vilka underbara möbler och härliga plädar. Så här fint vill jag också ha *ler*.

Ha en fortsatt bra dag!

Karin

söndag 11 mars 2012

Loft...

Idag blev jag helt kär i den här härliga loftvåningen av arkitekten Diana Kellog. Körsbärskvistar,trä, svart metall, snygga möbler och en varm atmosfär. Jag kan flytta in här direkt *ler*.


Ha en riktigt skön söndag!

Kramar/Karin

PS. Roligt att så många kunde komma till Stallarholmen i Lördags! Vilken lyckad festival ; )

fredag 9 mars 2012

Helgtips!

I morgon, Lördag är det dags för den här goda festivalen i Gula Industrihuset i Stallarholmen.

Här kommer man att kunna köpa korv och bröd i alla möjliga varianter. Nere vid Mälarens strand finns det plats att grilla sina inköpta korvar och inne i Printz Bageri får man kolla in vedugnen och prova på att baka tunnbröd. Det händer mycket mer saker också, så passa på att göra en utflykt till Stallarholmen. Det kommer att bli en trevlig dag!

Välkomna!

Karin

torsdag 8 mars 2012

Planteringsbord...


Det här var en riktig toppen idé tycker jag så jag var bara tvungen att dela den med er!

Av en gammal dörr, en bänk och en liten hylla har de byggt ett jättefint planteringsbord. Återvunnet och kreativt! Av den här idén kan man ju få helt personliga lösningar både inne och ute, härligt!

Idag skickar jag ett grattis till oss alla kvinnor på internationella kvinnodagen! Vi är toppen ; )

Kramar

Karin

onsdag 7 mars 2012

Drömkök!



Vilket härligt kök! Det ser ut som gamla skåp, vilken lycka att hitta dessa *ler*. De har ett väldigt trevlig och långt bord också, perfekt för många vänner och goda middagar. Just middagar med goda vänner har det varit på tok för lite av här, vi har mest tampats med ihärdiga baciller ett bra tag nu känns det som. Nej, nu får det bli nya tag och en friskare vår!

Ha det gott!

Kramar
Karin

tisdag 6 mars 2012

Trä...

Spännande hus fastnar jag för och detta Danska hus var verkligen det. Fasaden är av Douglasgran och behandlat med linolja och tjära. Det ger en härlig lyster och doft säger Laura Bergsoe som är möbelsnickare och har ritat huset. Jag fastnade också för hennes uteplats och helt underbara ateljé/verkstad !


Klicka här för att läsa mer, det är inte helt fel inne i huset heller!

Ha en fortsatt härlig dag!

Kram
Karin

söndag 4 mars 2012

Trädgårdsbod...


I år kommer vi att ägna mycket tid åt vår trädgård. Ett nybyggt hus med en tomt full av sten och fyllnadsmassor är inget skoj. Under hösten planterade jag en stor rabatt på framsidan och nu följer jag med spänning alla små framsteg där varje dag. Ännu ligger det faktiskt snö kvar på stora delar av den men snart så!

På önskelistan ligger en trädgårdsbod där alla mina saker kan få plats. Lite ordning bland allt vore drömmen. Här är några vackra bilder att inspieras av. Översta bilden är från en butik, men visst vore det underbart att ha så fint i skjulet ; )



Här är det helt vitt och dimmigt idag, men solen skymtar bakom alla moln. Kanske blir det en solig dag!

Ha en skön Söndag!
Karin

fredag 2 mars 2012

DIY. Hängare av gamla skoblock.



Jag har sen länge haft dessa skoblock men inte riktigt hittat någon bra plats till dem. De har legat i ett fönster och dammat den senaste tiden och det ville jag ändra på. Jag har också letat efter de "rätta" hängarna till hallen men inte riktigt fastnat för några. Så kom jag på idén att använda blocken som hängare och fick en personlig lösning ; )

Här kommer en liten beskrivning av hur jag gjorde.



För att kunna fästa skoblocken använde jag en skruv som är skruv åt båda hållen (käppskruv). Jag borrade hål i blocken och skruvade in skruven en bit.


Sen borrade jag hål i väggen där jag ville att "kroken" skulle vara. Så var det bara att "skruva/snurra" dit blocket tills det satt fast ordentligt.


Så här fint blev det! Det här kan man ju göra med olika saker av trä, som gamla knoppar tex. Jag vet att jag haft några riktigt fina gamla knoppar i gömmorna som skulle passa riktigt bra som hängare. Frågan är bara var de kan vara nu!


Ha det gott och lycka till om ni känner er sugna på att prova en egen variant. Hör gärna av er till mig med era lösningar!

Karin