Här kommer ett snabbfixat tips till choklad älskaren!
Blanda din egen kryddiga kakaoblandning till vinterns varma choklad. Hinner du inte göra chokladpraliner så är det här både uppskattat och lätt att göra.
Rör 125 gram kakao av hög kvalitet med 75 gram rårörsocker, 1 msk malen kanel, 1/2-1 tsk malen ingefära och 1 tsk lyxigt vaniljsocker. Smaka av och tillsätt ev mer socker, det är lite vuxen smak på den. Välj gärna ekologiskt om det går. Häll kakaoblandningen på små glasburkar. Chokladblandningen ska bara röras ut i en kopp varm mjölk. Beräkna 1 msk per kopp eller smaka dig fram.
Jag har hällt min blandning i en gammal patentburk. Ett fint band med en gammal sked knuten runt burken och det blir en både enkel och trevlig present. Vill man kan man skriva en fin etikett hur man blandar chokladen och vad som är i den.
Ha nu en riktigt härlig helg!
Många varma kramar
Karin
Tillägg den 15 dec.
Kika in till Ingela, min bloggvän från Finland om du vill prova en jättegod mjuk kaka på kryddblandningen!
22 kommentarer:
Å vilket fint tips! Det vill jag prova.
Tackar och båckar.
/Lina
Jättebra tips att göra, och ta med sig när man går bort.
Jättekul.
Nu är granen inne vi skall klä den lite senare ikväll. Jag brukar känna mig så nöjd på Julen fort nu för tiden.
Men det är fler som tar in den tidigt här.
Tack för dina fina tips, kulorna åker på granen.
Hade gott Lena
Men vad du är påhittig, det här ska jag prova. Tack för ett fint tips. Och så söt liten film du hittat, älvan som klär granen (i högerkanten). Otroligt vackert!
Ha en mysig lördag
Lussekram
AnnaMaria
Det lät verkligen mumsigt för mig som chokladälskare!!!
Ännu ett bra "Karin-tips"! Det där ska jag snarast prova. Nä, inte att ge bort utan dricka själv!!! =)
Jag älskar choklad, mmmmmm.
Ha det så bra Karin!
Kram från Krista
det där lät fasligt gott. det blir en bra gåbortspresent i julhelgen. tack för tipset, vännen.
kram
ingela
Men så fint Karin!
Toppen för en chokladälskare som jag! Ha en skön helg,tänk att det snöar här i Strängnäs. Man blir som barn på nytt!
Annica
Vilket härligt tips..och receptet låter mums..Jag har också en sådan där gammal drosteburk för choklad..var faktiskt det första jag köpte när jag flyttade hemifrån för lääääänge sedan ;)
Kramis Sanne!!
Hej,
Jag är första gången i din fin blogg:)
Vackra bilder har du många här!
Tyvärr, min svenska är inte så bra.
Jag kommer åter;)
Kram, Marge
Tack så jättemycket Karin!!!
Det känns som en personlig gåva, så mycket roligare än den traditionella blomkvasten eller vinpavan!
Kram Cilla
Och Karin! Vilket ljuvligt julkort med älvan som klär granen!!!
Kram igen Cilla
Hej Krista!
Tusen tack för dina rara hälsningar!
Hur har ni det i Bollnäs, är det pyntat och bakat nu till jul *ler*. Tänk att det är så mycket som man ska göra, eller i alla fall vill göra. Det är bara att inse sina begränsningar och göra så gott man kan:)
Jag har haft rena rama pyntfrossan här ikväll. Nu har kartongerna åkt fram igen och det lite mer juliga har fått komma in. Jag tror aldrig jag haft så här mycket julpynt framme, men jag har ju alltid haft så mycket i min butik. Där börjar man ju köpa sakerna redan i maj och så kommer de i sep, okt. När sen julafton närmar sig så vill man bara ta bort allt och ta in nya fina vårsaker. I år när jag inte har den kvar så har jag nog fått lite abstinens *ler*.
Kram på dig nu och ha en jätteskön lucia och advents söndag!
Karin
Godkväll..Det lät väldigt gott!! Tack för tipset..
Kram till din Lusse dag..
Susanne
Vilket gott tips! Tackar!!!
Kram
Godmorgon, vilket bra tips.... stoppar det i bra att ha mappen.... mums gott dessutom. kram Jeanette
Hej Karin! VIlken god choklad det verkar bli, jag ska prova! Här dricker vi rätt ofta choklad när vi varit ute kyliga vinterdagar så det passar perfekt!
Ha en mysig luciadag!
KRAM från Kristin
Tack för grattishälsningen :) Dukningen blev jättefin ;)
Det låter väldigt smarrigt det där du lagt ut! mums!
Kram Pernilla
Vilken vacker och naturlig dukning du gjort Karin! Jag har också använt de små kakformarna med värmeljus i, det blir jättefint och skogen har minsann mycket att bjuda på.
Ditt chokladrecept låter mycket gott.
Ha det så gott i julstressen!
Kram/Maria
Mums! Vilken kanontips. Gottigotti =)
Ha en fin luciadag.
Kram johanna
Vad mumsigt detta låter och vilken fin present när man gör iordning en så fin burk som du gjort.
Fint pyntat har du hunnit också. Jag gick förbi en hel bunt med såna gamla kakformar på loppisen här i torsdags. Kanske ska gå dit igen då...
Kram Agneta
Mmm så trevligt och gott!!! Och den fina burken, en sån har ju jag med ägt, undrar var den är... vilken fin dukning nedan! Mari.
Skicka en kommentar