onsdag 15 september 2010

Spriten i kaminen!

Att jag gillar gamla saker har väl inte undkommit någon vid det här laget. Speciellt vackra gamla saker som har en funktion. Så är dock inte fallet med den här fina gjutjärnskaminen. Den står endast på vår veranda för att den är så vacker, inte för värmens skull. Här ute finns det ingen anslutning och dra rökrör är en kostsam historia (ful dessutom, måste dras utanpå huset och högt över nock) så den får enbart stå här för att den är så charmig.

Vi använde den faktiskt till något helt annat ett tag, som barskåp. Det blev en rolig händelse när vännerna bjöds på "en lille en" ur kaminen, men det var både opraktiskt att behöva lyfta på det tunga locket (inte för att det dricks speciellt ofta här i huset) men mest var det nog för att våra barn tycket det var väldigt skoj att plocka i och ur flaskorna. Det kändes lite osäkert med flaskor, gjutjärn och kalkstensgolv!!! Den idén får vi kanske ta upp igen när vi blir gamla *ler*.

I soffan ser ni en av stramaljkuddarna som jag syr. Den här är en favorit, den är lite tokig med akvariefiskarna och barockdamen och jag gillar den mer och mer.

Ha en riktigt bra dag!

Karin

15 kommentarer:

Unknown sa...

De är fantastiskt fina och charmiga de gamla kaminerna.
Häftig kudde, duktig du är =)

Kram Catta

White cotton grass sa...

På min "vill-gärna-ha-lista" finns just en gammal kamin :)
Inte för att använda utan, precis som du har det, bara ha den som dekoration....

avundsjuk!! ;)

helena

Kom Achterom sa...

Beautiful ofen!! so sad you can't have him in your home i love my fireplace it is wunderful warmed.
I wish you a nice day
Yolanda

Vita små hjärtan sa...

Mysigt då man kan använda föremål till annat än vad det är tänkt för! Jättefin kamin, den pryder sin plats var den än står!
Ha en fin dag/Agnetha

Anjas Hill sa...

Vilken tjusig kamin!/Anja

Designe sa...

Vilken charmig liten kamin och så smart att ha den som litet barskåp så den kom till användning!:) Jag är lite sugen på en sån liten kamin oxå och hoppas på att springa på ett litet sånt fynd till bra pris nånstans!:) Vilket jobb med kuddarna..ser svårt ut! Ha en bra dag! Kram :)
ps. jag gjorde din enkla äppelkaka, blev superbra!

Penseldraget sa...

Otroligt vacker kamin =) o så kul att använda den till nåt annat. din kudde är bedårande vacker ..
kram pia

Mitt hvite hus sa...

ÅÅå for en flott ovn du har.. virkelig et flott syn... så moro å finne slike gamle skatter..

klemmer =)

Dubbelörn sa...

Kaminer kan användas till mycket så varför inte gömma spriten där :D.

Vacker är den i alla fall!

Kram

Isas Trädgård sa...

Underbar kamin som pryder sin plats ! Visst är det något alldeles speciellt med gamla saker som har levt sitt liv och bidrar med lite själ ?!

Beundrar dig som har tålamod att sy den supervackra kudden !

Ha det så gott !
/Isa

The Secret Garden sa...

Vilken fin liten kamin! Jag har köpt en gammal vedspis som jag tänker sätta i växthuset. Blir bra kyliga höstkvällar. Om det blir klart nån gång... men det är en annan fråga. :)

Trevlig helg!

millandante sa...

Så fin kamin!!! Elda i ?? Det är ju inte högsta prioritet...!:):)

Kram

Elle sa...

Din gamla fina kamin är verkligen något speciellt. Nästan för fin för att användas.
Jag har nämnt ditt inlägg med min sjuka humor och länkat till dig i mitt senaste inlägg. Jag hoppas du tar det på rätt sätt. Om du har något emot det får du gärna säga till!
Ha en jätteskön helg!
Kram Elle

Mor Grön sa...

Jag har också en sådan där liten oinkopplad kamin från sekelskiftet. De har en ganska låg verkningsgrad så det känns inte värt investeringskostnaden att koppla in den men de är ju fina som prydnad.

En sak du ska hålla ögonen öppna för är om kaminen blivit påmålad med målarfärg (den ser silverfärgad ut?). Målade kaminer brukar efter en tid rosta sönder innifrån då färgen, till skillnad från spissvärta, lägger sig som ett tätt lager på metallen.

jenny sa...

Du har verkligen en helt ljuvlig blogg! Jag har en tävling på min blogg just nu där jag lottar ut ett presentkort för 1000kr på inredning, kanske något för dig?

http://jennyn.se/2010/september/fantastisk-tavling-i-samarbete-med-andrum.html

Önskar dig en härlig måndagkväll!

Kram Jenny