tisdag 30 december 2008

Happy New Year!







Tack för i år alla mina goa bloggvänner.
Att börja med bloggen har varit bland det roligaste jag gjort, och jag är verkligen så glad och även stolt att jag lyckats med teknik och allt. Datorer har inte varit min starka sida, men nu så har jag tom blivit vän med den *ler*.
Det som jag är mest glad för är att jag mött er detta år. Tänk vilka underbara och härliga bloggar och hem jag fått besöka. Dessutom är ni är alla så rara och goa också! Några av er har tom blivit till lite av mina bästa vänner!! Jag ser verkligen fram mot det nya året och alla nya inspirerande möten, rolig läsning och vackra bilder!




Jag vill önska er ett festligt slut, och ett riktigt

Gott Nytt År 2009!

Karin

söndag 28 december 2008

Underbara vinterdagar...

Visst är det underbart med julen, men mellandagarna är så mysiga tycker jag. Huset pyntat och städat, mat har man för flera dagar, barnen nöjda och glada och leker med sina julklappar. Inga måsten utan man kan bara vara och skrota runt i pyjamasen till lunch om man vill!


Hos oss har det varit ett härligt vinterväder de senaste dagarna. Idag var det riktigt kallt. Efter långpromenader är det mysigt att samlas runt eldkorgen och värma sig. Det är något visst med levande eld som sprakar.

Det ligger ett tunnt täcke med snö hos oss. Trappan är pyntad med granris. Efter att ha varit ute så är det extra skönt att komma in och värma sig!



Min gamla soffa i hallen har fått rödrutiga kuddar och fårskinn. Här är det skönt att slå sig ner en stund. I trapphuset står barnens gran pyntad, kanske ett par dagar till. Visst är det mysigt med julpyntet, men jag plockar lika gärna bort det så fort som möjlig. Det är så skönt att städa upp och rensa lite.





Ute brinner fortfarande elden och mörket börjar lägga sig, och inne hos oss brinner det ljus i varje vrå. Nu är det gott att leva!


Jag önskar er alla en fortsatt skön helg!


Varmaste kramarna


Karin

fredag 26 december 2008

Annandagen...


Nu är det redan Annandagskväll, som vanligt så rusade helgen förbi. I år är det ju ändå lite längre helg eftersom det är Lördag imorgon och man kan fortsatta mysa lite av julen och ledigheten.


Jag försökte fota lite från vårt vardagsrum idag, men det var så mörkt så bilderna blev inget vidare. Jag har i alla fall lagt i lite mörkröda kuddar i soffan och en matta under, det blev mysigt härinne med de varma färgerna.


Granen har redan blivit plundrad av små klåfingriga händer och katt. Min lillkille tycker att det är jättekul att hänga om pyntet, och det hittar jag på många ställen i huset *ler*.









På kakelugnen hänger barnens julstrumpor kvar. När min stora kille var liten så sydde jag en till honom, och i år fick minstingen en liknande.

Om det går att se så har jag dekorerat dem med gamla knappar som jag samlat på mig. Snögubbarna är av stora pärlemorknappar. Tyvärr syns det dåligt, bilderna blev suddiga.



Avslutar med några ryska tomtar och granar. Adventstiden innan jul dekorerar jag med milda färger och växter, men julhelgen vill jag att mina barn ska tycka är en magisk helg. Hos oss är det deras helg med några olika tomtar och annat glittrande vackert i barnens ögon!

Jag vill tacka er alla som kikar in och hälsar till mig. Själv har jag inte hunnit blogga någonting, och jag är så nyfiken på hur ni har det! Jag hoppas jag kan "hälsa" på er snart!


En riktigt God fortsättning önskar jag er, men mycket mys och vila. Kanske shopping också! Börjar reorna imorgon? Då får man väl se till att vässa armbågarna ordentligt och slå sig fram!!!
Varmaste Julkramarna

Karin

torsdag 25 december 2008

Juldagen...

God fortsättning! Jag hoppas ni haft en riktigt mysig julafton och juldag.
Nu är det juldagen och hos oss har solen strålat, och det är ett par minus. Äntligen och så mysigt det varit. Trevliga middagar och mysiga fika/glöggstunder avlöser varann och visst är det skönt att vara lediga och umgås.
Matrummet är julskrudat och i julhelgen så har jag dukat med rött.
Som bordsdekoration har jag gjort kransar av eucalyptus som ligger på zinkfat med ljus.



Finbesticken och servisen är framdukad *ler*. Röd duk, rutiga kviltade tabletter och en liten juldoftande kudde som dekoration.


Visst är det ändå roligt att få duka fint och pynta "loss" lite ibland! Här behövs lite mer glamour!
Jag önskar er alla en fortsatt mysig och stämningsfull julhelg! Nu ska jag skynda mig och sätta på glögg och fika till våra vänner som snart kommer!
Varmaste julkramarna
Karin

onsdag 24 december 2008

God Jul!



Nu är det äntligen julaftonsmorgon!

Jag har tassat upp och dukar fram julfrukosten och kollar så att tomten lagt paketen i julstrumporna *ler*.





Jag önskar er alla en riktigt God Jul och att ni får en skön och mysig helg!



Varmaste julkramarna


Karin

söndag 21 december 2008

En mysig dag!



Hej på er alla! Vilka underbara människor ni är, och så många rara ord jag får. Jag blir så glad att höra från er alla. Det är också så roligt att många nya läsare hittat hit, och ni är alla så välkomna!
Idag har vi varit på ett jättemysigt äventyr. Vi var med goda vänner till deras skog och högg gran, plockade ris och grillade korv. Solen strålade äntligen från en klarblå himmel och det var ett par minus. Det var så härligt att vara ute, något som det varit på tok för lite av i allt regnande den senaste tiden. Jag fick en jättefin och tät gran, något som vi inte alltid lyckats med här i huset! Nu står den fint lutad mot väggen här ute och väntar på att komma in till oss!
Jag har så fina små flätade godiskorgar i papper som jag satt i några lärkgrenar. Godiset har jag inte lagt i dem än, för det skulle inte bli långlivat där kan jag lova! Det är inte bara jag som är en gottegris här i huset *fniss*!
Jag hoppas ni alla hinner njuta lite och inte stressa ihjäl er! Jag är alltid ute i sista minuten, det kommer nog alltid vara så. Men med åren har jag sänkt kraven och vill inte vara helt slut på julafton. Min mamma har alltid sagt att det blir ju jul i alla fall, och det har det ju alltid blivit. Och på något sätt så blir det alltid bra tillslut!
Ha det så gott alla!
Varmaste kramarna
Karin
Ps. Tack Erik och Clara för en underbar dag och gran!

lördag 20 december 2008

Grattis till vinnaren!

Vinnaren av den här mysiga nattskjortan blev. Trumvirvel............
Tack alla ni som var med och tävlade! Så många kommentarer och mejl jag fått, det var verkligen roligt. Helst vill jag ju ger er alla en vinst, men det går ju inte. Men vem vet det kanske blir en till tävling så småningom.


Jag har fått många nya bloggar att kika in i, och ni är alla så välkomna tillbaka att kika in hos mig!
Nu vill jag önska er alla en riktigt mysig helg. Det julstökas i varje vrå kan jag tänka mig! Hoppas ni alla hinner njuta en stund och inte bara stressa.

Varmaste kramarna

Karin

Ps vill ni använda slumtalsgenerator så finns det bla här

måndag 15 december 2008

Tävlingen avslutad!


Jag får så många underbara kommentarer och mejl från er,
och så många besökare varje dag, jag blir så glad.
Det vill jag fira med en tävling!
I min bloggshop säljer jag underbara nattskjortor och pyjamaser. De finns i vit brodyr (som på bilden) rosa/vit randig och blå/vit randig i storlet S-M-L. Det finns även ursöta nattskjortor och pyjamaser till barn.
Jag lottar ut en damnattskjorta i valfri färg och storlek. Allt du behöver göra är att lämna en kommentar i det här inlägget innan 24.00 på Fredag den 19 december. Länkar du min tävling i din blogg så får du en extra vinstchans, använd gärna någon av bilderna. Tala bara om i kommentaren hur du gör.
Har du ingen blogg så kan du mejla mig eller lämna en kommentar.
Vinnaren publiceras på Lördag!


Nattskjortan kan bli en underbar present till dig själv eller att ge någon lycklig i julklapp!
Lycka till nu alla, jag håller tummarna!
Varmaste kramarna
Karin

lördag 13 december 2008

Sankta Lucia....

En riktigt mysig Lucia önskar jag er alla!

Bild lånad från Svd
Varmaste kramarna

Karin

fredag 12 december 2008

Änglar med vaniljsmak...


Småkakor gör något med människan! Det är något visst när man blir bjuden på "sju sorters" kakor. Inte har man nu sju sorter, men om jag bjuder på småkakor så blir både barn och vuxna så glada och väljer och smakar! Nu måste jag erkänna att hos oss finns det för det mesta småkakor till jul (ja annars också) tack vare min älskade mamma! Hon bakar alltid olika sorter som hon har med sig när vi ses!
Dessa små änglar har dock jag bakat och det är faktiskt mysigt när det blir av. Lite som att baka pepparkakor för till denna deg använde man pepparkaksformar. Min stora kille var glatt med i baket och lät sig väl smaka av degen. De har en underbar doft och god smak av vanilj. Här kommer receptet.
Vaniljkakor
ca 35st

150 g smör
3/4 dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 vaniljstång
50 g röda cocktailbär

1. Mät upp smör, florsockret, vetemjölet och potatismjölet på bakbordet.
2. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg dem med det andra och hacka snabbt samman allt till en deg.
3. Hacka coktailbären grovt och arbeta snabbt in dem. Arbeta inte för länge eftersom bären går sönder och färgar degen. Låt vila kallt i ca 1 timme.
4. Sätt ugnen på 175 grader
5. Kavla ut den kalla degen på mjölat bakbord till en tunn platta, ca 1/2 cm. Ta ut kakor med valfri form och lägg på bakpappersklädd plåt.
6. Grädda kakorna till svagt gyllenbrun färg i mitten av ugnen ca 10 min.
Att ge julklappar till de som har allt är ju en omöjlighet. Men att ge något som man bakat är alltid uppskattat. Många kan inte baka eller har helt enkelt inte tiden.
Jag har lagt mina änglar i en cellofanpåse och satt lite notpapper och band upptill. Sen gjorde jag en etikett med en bokmärkesängel. En ganska enkel och uppskattad gåva.

Imorgon är det Lucia och det firas för fullt runt om i landet. Jag ska ta mig an det för mig omöjliga. Att baka lussebullar! Jag har aldrig lyckats trots otaliga försök med kesella etc. Det har blivit bagarns bullar de senaste åren, men nu känner jag mig peppad. Jag ska i alla fall försöka men jag lovar inga bilder och tips *fniss*. Det kanske blir små torra saker som det brukar bli!
Ha nu alla en riktigt bra Fredag och mysig Lucia!
Varmaste kramarna
Karin

onsdag 10 december 2008

Jag erkänner....



Även jag har en adventskalender! Ibland smyger jag dit en godsak eller något annat rart som jag kan njuta av. Förhoppningsvis hinner jag före de andra som ständigt kikar i luckorna om det finns något gott här i också!!
Jag måste erkänna att jag älskar julgodis! Choklad, nötter, marsipan, och annat gott. Tomteskum är en absolut favorit och måste alltid finnas med på gottebordet!




Här i köket står den på en av mina hyllor. Till vardags har jag mina kokböcker här, men nu har de fått ge plats till kalendern och några nissar. Min minsting har bestämt sig att nissarna är Molly Mus *fniss* så hemma hos oss har vi Molly i juldräkter!!!
Ha en fortsatt mysig vecka och unna er något gott ni också!
Varmaste kramarna
Karin

tisdag 9 december 2008

Julkort...

Hej på er!
Jag gjorde några julkort igår kväll som jag vill visa. Jag försöker alltid göra några egna varje jul, för det är så roligt att få hemmagjorda kort och dessutom är det kul att pyssla tillsammans. Min son brukar göra några till mor och far föräldrarna och några till hans vänner.
Nu när jag var inne på band (se förra inlägget) så fortsatte jag i den andan. Jag klippte helt enkelt några band och klistrade på vita dubbla kort. En julgranskula och en gran. Min son blev så glad att jag hade gjort en tipi (ett indiantält) på mitt julkort *ler*. Jag måste få dit en toppstjärna tror jag men jag försökte i alla fall göra en granform.
Ett enkelt sätt att göra egna kort av lite bandrester.
Ha en fortsatt och kreativ vecka!
Varmaste kramarna
Karin