tisdag 6 januari 2009

Jag drömmer om...

Januari, en månad fylld av drömmar och längtan.
Här i huset har julen packats ner i helgen. Det är så mysigt att plocka fram sakerna, och minst lika skönt att plocka bort dem. Nu springer jag runt med trasor och dammar och torkar. Den här starka vintersolen är verkligen avslöjande, allt damm och smuts syns plötsligt väldigt tydligt.
Är det lika hos er?
I en glasklocka växer ett Mårbacka skott. Jag råkade bryta av en blommande del när mina pelargoner skulle ner på sin vintervila. Den var så söt och blommade så fint så den fick sitta i en vas. Rötterna växte snabbt ut och jag planterade skottet och satte det under glas. Nu växer plantan ordentligt. Den glädjer mig så mycket och får mig att drömma om våren och alla mina mårbacka på verandan!


Vi var i en liten stad i Västmanland som heter Arboga igår. I en mysig affär stod ett fantastiskt gammalt vitrinskåp. Jag har sån lust att rensa, och håller på och plockar lite överallt i huset. Det ser verkligen inte inspirerand ut hos mig, just nu. Kartonger, pärmar, travar med olika tidningar och leksaker. Det är kanske därför jag bara ser underbara skåp överallt. Dessa har jag fotat från en av mina böcker. Åh, jag skulle verkligen vilja ha ett högt gammalt glasskåp och få lite ordning och reda. Fast i verkligheten kan det inte bli så värst högt, här har vi bara sisådär en 2,15 i takhöjd *ler*.
Fast drömma kan man ju alltid, eller hur!


Idag är det Trettondagen och snart är det vardag igen. Jag ska fortsätta och plocka så vi kan komma fram här i huset. Dessutom håller jag på att målartvätta väggarna i vår groventre. Inte nog med att jag rensar, jag har fått för mig att måla också mitt i all röra *fniss*! Är det inte konstigt att man ska hålla på med alla saker samtidigt. Nu gäller det bara att slutföra projekten också, och inte drömma sig bort och börja på något nytt!!!
Ha en fortsatt skön vecka!
Varmaste kramarna
Karin

23 kommentarer:

Titti underkalas-eken sa...

Alltid mysigt att titta in här! Vilka underbara skåp du visar!! Perfekta att kunna dölja saker i underskåpen med och visa upp saker bakom glasdörrarna upptill!
Haha jag känner igen det där med 1000 projekt på gång samtidigt, att man aldrig lär sig! Det får nog bli mitt nyårslöfte i år, att slutföra påbörjade projekt! Ha det bra! Kram Titti

Lilla huset på prärien sa...

Åh Mårbacka... jag hade flera skott i mitt uterum men så frös det ordentligt ett par dagar... och nu ser de inte så friska ut längre :( Det blir nog till att köpa nya till våren tyvärr.

Lycka till med alla dina projekt! Här passar jag mest barn känns det som, får inte mycket gjort alls.

Kram Jenny

Kristin sa...

Hej Karin, det var verkligen stor vårkänsla på den bilden!!!! Härligt. Fast nu är det ju midvinter ute... vi har haft -16 som värst. Idag är det bara några minusgrader så jag har haft M ute i vagnen (har inte velat gå ut när det varit jättekallt, vet inte hur länge en liten bebis kan vara ute, även om man byltar in dem så är ju kinderna oskyddade...).

Oj, jag trodde ni hade högre i tak! Det ser inte lågt ut i tak på bilderna som du visar! Vi har ca 2,20 på nedervåningen och ca 2 m på ovanvåningen. Det är torpstilen det... *fniss*

Du, skrev du att du hade mailat mig? Jag har inte fått något i alla fall... konstigt om det försvann? Och jag blir så glad att du gillar brädan. Det var ju bara ett infall jag fick så det är roligt att höra att den inte blev kaffeved... *fniss igen*

Ha det så bra och så hörs vi!

Lallis - liv och leverne sa...

Sååå fina skåp:)
Här har julen också plockats undan.
Kram Lallis

LantlivsAnette sa...

halloj där !
Jaa, så där är det, när julen städas ut så får man lust till att måla och allt möjligt..
Vilket underbart skåp du visar, ett sånt skulle man ha, tänk att sy tyg i dörrarna av gamla vackra lakan med monogram på..mm...det vore nåt !
jag är på jobbet nu och tar en paus i inventeringen...puuhh..
Kraaam Anette

Mjuka sa...

Härligt pysslig du är Karin!!! Vill också ha så mycket, allt kanske man kan säga :-)
Ha en fin trettondag!
kram Malin

i et lite rødt hus sa...

Det er rart (konstigt) at man får sånn vaskedilla etter jul. Jeg føler akkurat det samme. Mest av alt har jeg lyst til å tømme hvert skap og rydde ut, men jeg må nok innse at tiden rett og slett ikke strekker til. Jeg tar så mye jeg rekker, men jeg vil også rekke med andre saker, slik som å være ute å nyte det fantastiske vinterværet med en deilig skitur. (og når man vell kommer inn igjen, har man masse energi til städning;)
Et slik skap som du viser, ønsker jeg meg også, men øverst på min liste, står et tv-skap. Gleder meg til loppisene begynner igjen, men her må vi nok vente til april-mai før det blir loppemarkeder (som det heter på norsk).
Klem fra meg

gamla skolan sa...

Mårbacka är underbara ! Köpte en jättefin i våras och har provat att låta den övervintra , har aldrig gjort det med pelagonier tidigare , så hoppas ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Viola sa...

VIssdt är det skön att drömma, men nu har jag avslutat en och satt igång jätteprojektet, det har grott en tid där uppe, vänt upp och ned på hela stora rummet i våningen och nu målas det kan jag lova, det kommer ta ett par veckor innan jag är klar, du jag tittar åt ett annat håll just nu när jag går förbi dammet på som finns lite här och där, nu renoverar jag så då går det ju inte att damma vad skönt, fniss, ha en bra kväll, kram

annashusidingtuna sa...

När lusten kommer kommer den ofta rejält, det ska målas och tapetseras på samma gång, blommor ska planteras och ett bord snickras ihop plus en hel massa annan små pyssel.
Skönt att höra att fler är som mig!!
Kram Anna

Anneli sa...

God fortsättning till dig, Annika!

Känslan du beskriver är den samma även hos mig! Mina pelargoner har blommat för fullt ända fram tills den här kylan kom...jag trodde att dom skulle överleva hela vintern på vår veranda, men bedrog mig;(!!
Nu ser dom inte allt för levande ut...!

Ja, tänk om man hade en härlig takhöjd i sitt kåk...si så där en 3 meter...då skulle det sitta perfekt med det där stora vitrinskåpet...men nu får man nöja sig med det man har och som tur är så har vi en del utrymme i våra uthus liksom säkert även du...;)

Ha det gott och lycka till med allt rensanda och alla dina projekt!!

Varmaste kramen

MiA sa...

Hej Karin!
Smart att sätta glaskupan på luffarslöjd. Har just undrat hur blommorna annars klarar sej under kupan utan att få luft :)

Kram
MiA

LillaFlisan sa...

Ja, vad är det med januari egentligen som får en att bara vilja måla och fixa(städa ska det mycket till innan jag längtar till, dock :-))
Men fint blir det förhoppningsvis!


Stor kram

Flisan

Färjtorp sa...

Ja jag håller med dig! Så snart nyåret är över och januari kliver in så kommer drömmarna om våren =) Det är så skönt när man klivit in på den här sidan var året, känns som att man vill fräscha upp överallt!!!

Ta´t lugnt iallafall =)
Kramar Johanna

Hannis sa...

Haha,rensa och måla samtidigt.
Galenpanna!Har man inte jobb så skaffar man sig=))
Men det är härligt att läsa om din energi.
Den spritter igenom texten!

Kram Hannis

Marie sa...

Vad härligt det ser ut med Mårbackan där under glasklockan, ger en verkligen hopp om våren och värmen.
Hihi, du låter precis som mig. Jag är också expert på att starta upp en massa projekt samtidigt!!! Lycka till med målandet!

Kram Marie

Jessica sa...

Hej Karin,
låter som ni haft ett mysigt jullov!
Här hemma ligger också kartonger, undanplockade leksaker m.m framme. Har en tendens att börja på flera saker samtidigt...

Rekond var det rätta ordet! Du får nog ett bonuspris för det :)

Kram på dej,

Ullis/Leva på landet sa...

Så fina skäp. Skulle också vilja ha några men jag hr inga väggar att ställa dem mot. Härligt med mårbackan i glasklockan. Blir ju lite våigt också. Ja när man kommer igång är det bäst att göra det ordentligt.

Kram Ullis

Leamarlené sa...

Så mysigt med pelargonen. Blev sugen på att ta fram mina fast julen finns kvar här än. Väntar till nästa vecka inan jag tar bort den. Men visst blir det mycket att damma.
Tänk att när man har massor att göra så åker penseln fram...det är ju så himla kul att måla. Hoppas vi får se ditt nya målarprojekt.

Kram, Marlene

hemtrevnad marie sa...

Ja, visst är solen avslöjande...hur fönser nu kan bli sååå skitiga på kort tid, tur att det är för kallt för att putsa, för det har jag verkligen ingen lust med!
Så duktig du är som ska måla om mitt i alltihopa...själv har jag inte kommit till skott ännu med de gula stolarna...guben ville lägga ut dem på blocket först, så jag skulle slippa måla ,hihi!
Fast jag har iallfall tänkt att måla en rullgardin idag, en svart med guldmotiv, får väl se om jag får för barnen??!
ha det gott,
kramis

Lilla Blanka sa...

Hej Karin!

Ja här städas det frenetiskt :) Är det inte byggdamm så är det granbarr!

Vilken ljuvlig bild..på mårbackapelargonen under glasklockan, det startade igång en liten extra vår-längtan hos mig...mmm så mysigt!

Kram vännen ha det så bra!
Mia

Anonym sa...

Det känns precis likadant här. Tusen och en projekt på gång och så denna sol som avslöjar allt. Vi har varit många vissa dagar i jul och nattgäster oxå så jag tvättar och stryker och far fram överallt. I arbetsrummet ligger böcker i travar på golvet för jag fick ett ryck efter nyår och la ut en gammal bokhylla på Blocket, och den blev såld. Så det var bara att tömma. Nu har jag ett par hyllor som måste målas innan jag kommer i ordning. Sen väntar nya projekt.
Kram Mia

Poppins sa...

Det är skönt att rensa ut och göra sig av med ägodelar. Man blir fri på något sätt. Sedan kanske man ångrar sig ibland att man kastade något, men det är ju bara saker. Det mesta går att ersätta.
Dammet syns här också men jag är lat och blundar bara. Nu jobbar man ju igen och fritiden ska inte gå åt städning... :)
kramar från Poppins