onsdag 14 januari 2009

Solstrålar...

Idag har det varit så vackert väder här i Mälardalen!
Solen har strålat, det har varit runt noll grader och vindstilla!

I huset har ljuset letat sig in genom våra fönster. De gamla fönsterglasen ger så vackra skiftningar på tapeterna. Det är något speciellt med gamla fönster och genom dessa har solens strålar letat sig in i huset i flera hundra år. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att byta ut dem mot nya, trots allt jobb med våra innanfönster. Tänk så många hus som fått sina utbytta och nästan helt förlorat sin identitet. Såsom spisen är husets hjärta är fönstren husets ögon!


På verandan skuggades min ena lingonriskrans mot den vackra tapeten. Minns ni den som jag gjorde till jul? De är så fina därute, de får nog hänga kvar ett tag till.





Solen kastar långa skuggor efter oss så här års i vårt land! Men den går högre och högre och det blir ljusare och ljusare för varje dag nu, visst är det härligt. Vi är alla så beroende av ljuset, både människor, djur och växter. Och så fort det är soligt och ljust så känns allt mycket lättare!

Visst längtar man nu efter våren.

Kram på er alla!

Karin

21 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Ja, jag längtar verkligen efter våren!
Jag är uppvuxen med englasfönster på sommaren och till hösten så rullade mamma fetvadd runt tidningspapper och la emellaninnan hon satte in de andra fönstrena.
Brukade bli riktig rimfrost om det var ordentligt kallt ute....
Kram Anna

Lilla huset på prärien sa...

Ah vad härligt det ser ut! Här har vi haft riktigt disväder med massor av dimma. Faktiskt mysigt det med... det luktar så gott när det är dimma tycker jag. Friskt. Fast jag har hört att det är tungmetallerna i luften... *ler* Ja, man kan dö av allt.

Tråkigt med barnen som är sjuka - hoppas de kryar på sig snart!!

Kram Jenny

Susanne sa...

Åhh vad härligt det ser ut..När jag tittade ut i morse så vad det grått o dimmigt..Lättade lite på dagen men det var långt ifrån det vackra som blir med frost..Jag kan gärna ha vinter men när det var som idag ja då bara jag längtar till solen o våren..
Kram Susanne

Anonym sa...

Visst är det ljuvligt med solen. Här i Skåne har vi varit insvepta i grå dimma i 2 dygn nu. Man blir lite lätt deprimerad, men så fort solen visar sig igen så får man skynda sig ut och lapa sol.
Kram Mia

Lallis - liv och leverne sa...

vackra, vackra bilder!
Och tapeten, husnygg som helst:)
Det ser riktigt mysigt ut.
Kram Lallis

Emma sa...

Hoppas solstrålarna hittar hit oxå. Så fina bilder med kransens skugga o kransen.

kram Emma

Färjtorp sa...

Ja inte tackar man nej till ljuset! Man blir så mycket piggare och allt blir lättare på någe vis.
Så bra bilder du har tagit.

Kram Johanna

Kristin sa...

Hej Karin, vilka härliga vinterbilder du bjöd på! Vi hade också ganska fint väder igår men vi har ju inte mått bra så vi var bara ute en halvtimme eller så (för att barnen skulle få lite frisk luft) innan benen vek sig igen. Hade ett "återfall" av magsjukan i natt så jag är riktigt kass idag, suck. Det här är det jobbigaste vi varit med om på länge!

Nu ska jag däcka i soffan ett tag till när M sover förmiddagsluren... puhhhhhhhh....

Viola sa...

Vilket vackert inlägg du bjuder oss på, underbara skuggbilder både inne och ute, hoppas du har en bra dag, kram

Linneas Hjärtefröjd sa...

hej!
tack för tipsen!! :)
svårt o få till de innan man lärt sej...

härligt med klara soliga dagar, eller hur längtar man till våren!!
härliga bilder!!

ja, jag använder blogger,(är ny här så tog bara "första bästa") man får inget mail när man lagt upp nåt nytt, men på instrumentpanelen så ser jag vilka som lagt upp nya inlägg på dem man "följer". jag tycker de är helt ok.. :)

ja de är underbart att jobba med blommor!! ett ganska slitsamt yrke dock... ligger hemma med nack/rygg smärtor denna veckan.. så allt har sina för o nackdelar.... men som sgat, verkligen underbart o kreativt yrke!!

hoppas du får en skön helg!
kram linnea

rosenskära sa...

Jag ÄLSKAR ditt hus Karin! Både huset och omgivningarna rättare sagt. Den lite stormönstrade tapeten är en stor favorit. Känns helt rätt i miljön. Jag antar att du gillar att traska omkring på byggnadsvården. Jag också. Era fönster är ju ett ARV, de kan man ju aldrig ersätta!

Mariefred? Det är ju bara på halva vägen för oss (nja, nästan)! Vi ska ju hela vägen upp till Dalarna och har tänkt ta oss förbi Stockholm på hemvägen, så Mariefred är ingen direkt omväg (säger jag nu ja, tänk om hela bilen är fullproppad med fynd och vi längtar ihjäl oss efter våra barn!).

Krya på er!

Kramar/Lena

Hannis sa...

Vilket härligt inlägg!!
Mysig känsla.
Och vackra bilder!

I dag när jag cyklade hem så sken faktiskt solen.
Passade på att njuta av ljuset=))
Känns direkt att kroppen och sinnet får ett lyft.

Hoppas att du får en fin helg med ute väder så ni kan njuta riktigt//
Kram Hannis

MiA sa...

Hej Karin!
Jag håller med du. Jag är så glad att vi har gamla buckliga och blåsiga fönster. Alltså, det blåser inte genom dem men det är blåsor här och var i dem. Ljuset blir så särdeles vackert inne när solen skiner :)

Jobbigt med sjuka barn. Pyssla om dem ordentligt så blir de säkert friska snart igen!

Kram
MiA

lottens vita och gröna sa...

oh vilka bilder du tar karin, du är en riktig konstnär, underbara skuggor! oh jag suktar nu efter ljus ljus ljus, sitter i vårt uterum en stund på förmiddagen och suger i mig solens värme!

ha det gott vännen! varmkram lotten

LantlivsAnette sa...

Halloj !
Jaa, visst längtar man efter våren nu, och du vet ju som har haft butik att Januari är den värsta månaden på hela året !!Jag skule vilja stryka bort den från almanackan...
Men snart är den förbi och vi kan se ljuset och solen också kommer det in nyheter i butikerna..
Ha en fin Fredag
Kraam Anette
P.s Ojj vad fina bilder du visar oss, tapeterna och dina underbara fönster...

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det är så skönt när solen visar sig, och man blir lite piggare ett tag... Och det är skönt att det bara blir ljusare och ljusare...
Nu har halva januari gått, och det går så fort så snart har vi riktig vår!
Kram
Marie

Mitt Egnahem sa...

Karin! Vad kul det var att få se inne i ert trapphus. Har du sett i senaste Gård o torp att det var ett reportage om en hel by i Sörmland där sådana runda trapphus är vanliga! Påminner om ert. Håller helt med dig om fönstren. Tänk om folk förstod vilken kulturskatt som bara slängs på tippen. Staten ger ju dessutom bidrag till fönsterbyten... Ert sovrum var också MYCKET smakfullt. Skåpet och tapeten... Ha ett härligt år och lycka till med allt du tar dig för! MVH Värmländska Mitt Egnahem/Nyhems byggnadsvård

Gnistrande snö sa...

Åh vilka fina bilder, underbart ljus i dem. Den där med de långa skuggorna är så läcker.

Ha en skön helg!

Kram
Katarina

Lallis - liv och leverne sa...

Hej goa du.
Kikar in för att ge dig en kram och önska dig en fin kväll.
/Lallis

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Ja , sant det er fantastisk med solen i januar. Så flotte bilder hos deg, jeg nyter!
I går hadde vi en sådan fin dag her, men i dag, nei dag er det full storm med iskald vid, brrrr.
Ha en herlig helg.
Klem

Karin sa...

Hej Karin,

vilka otroligt mysiga och "ljusiga" bilder! Otroligt härligt att ni låtit fönstren vara kvar, har svårt att förstå hur man kan byta ut gamla vackra fönster mot nya. Jo jag vet att det är både mer praktiskt och ekonomiskt men... :)

Efter att ha sett din lingonkrans gjorde jag faktiskt en nästan likadan fast med buxbom istället. Så himla fint! Den sitter fortfarande uppe och får göra det ett tag till. Hoppas det fina vädret fortsätter hos er! Jag ska verkligen ta det lugnt i helgen men fint väder så att det kan bli en härlig långpromenad i solen. Ha en mysig och härlig helg! Kram Karin