fredag 23 januari 2009

Tankar från min strykbräda...

Hej på er alla!
I mitt förra inlägg så visade jag en bild på ett strykrum som såg så härligt ut.
Ibland så måste man liksom påminna sig själv om att det inte är så tokigt hos en själv heller!
Vi står och stryker vid fönstret med utsikt över trädgården. Min strykbräda är jättefin med ett svart och vitt överdrag. Att vi dessutom bytte upp oss till en ångstation när vårt strykjärn gick sönder i somras gör ju inte saken sämre. När strykhögarna växer är det ju inte allför skoj, men ibland kan det faktiskt vara lite avkopplande. Jag stryker också mycket när jag syr, och snart hoppas jag komma igång igen med lite nya projekt.
Jag har försökt att fota idag, men det går inget bra. Ni får se de här bilderna som jag redan hade fast de är lite otydliga.



Man ska glädjas åt de små sakerna i livet, och strykningen gick som en dans när jag "öppnade" ögonen lite *ler*!
Nu är det helg, och jag är riktigt sugen på några loppisbesök. Känner ett starkt behov av vissa saker som jag sett hos er andra fyndare nu!!!
Varamaste kramarna
Karin

25 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ett fint överdrag du hade till din strykbräda. Förstår att det är roligare att stryka när du har detta på.

Ja, loppisarnas tid är ju nu. Det ska bli kul att återvända på dessa shopping rundor och göra lite fynd.

ha en fin dag i strykhögen..:)

Kramelikram @nette

Lilla huset på prärien sa...

Men titta där - så fint du har det när du står och stryker! Här har vi inget särskilt strykställe utan får stå där det finns plats, just nu ingenstans. Men det spelar mindre roll för strykbrädan har ändå gott sönder och fått åka till tippen... måste investera i en ny :)

Önskar dig en mysig fredagkväll!!

Kram Jenny

Anneli sa...

Hej, Karin!!
Jag fastnade för de gamla fina glasen i dina fönster - de är verkligen vackra!!
Jag har samma fina överdrag på min strykbräda på vintern...på sommaren får den vara lite ljusare...visst är man lite knäpp;)
Det är faktiskt rätt så avkopplande att stå o stryka och jag tillhör en gammal kvarleva som faktiskt stryker det mesta...undra inte på att tiden känns knapp emellanåt;)...Men visst gör miljön sitt och höjer arbetslusten...bästa tiden för mig är en sommarförmiddag...med dörren på vidgavel och sol rakt in i tvättstugan...tänk, snart är vi där igen!!!

Ha en skön helg, kraaaam

Camilla Alvén sa...

Hej Karin!
Du får jättegärna länka till mig, då kan jag ju passa på att länka till dig också.
Ha en skön helg
Camilla

Kristin sa...

Hej Karinvännen! Jag förstår att strykningen går som en dans. Själv har jag förpassat min strykbräda till ett hörn av vårt röriga tvättrum, stryker gör jag inte så ofta... Men jag ska faktiskt köpa ett randigt strykbrädesöverdrag från Nyblom o Kollén hade jag tänkt mig, så fort det kommer in i lager igen.

Hoppas du får lite egentid och kan handla något i helgen. Jag känner behov av samma sak! Måste komma ut och få gå någonstans utan att ha två barn i släptåg. Jag älskar dem men man behöver egen tid också.

Ha en jättebra helg, och du, stort tack för awarden i förra inlägget! TUSEN TACK och du får den tillbaka av mig BUMS! :-)

annashusidingtuna sa...

Det var verkligen ett fint överdrag till strykbrädan du hade, har du gjort det själv?
Ha en fin helg!
Kram Anna

LillaFlisan sa...

Oj så glad jag blev av att läsa ditt inlägg!!

Du är så klok!!!



Stor kram och trevlig helg!

Flisan

gamla skolan sa...

Vilken miljö att stå och stryka !! Måste gå som en dans ?! Men tyvärr blir man ju lätt hemmablind , ser inte alltid det vackra som andra ser , när dom kommer hem till en . Kramar Susanne / den gamla skolan

Viola sa...

Strykning måste jag erkänna är det som jag tycker är tråkigast så det överlåter jag med varm hand till övriga familjen, fniss, men min strykbräda döljer jag med en gammal spetsduk för det är ju ingen vacker skapelse precis, önskar dig god tur på loppisbesöken,

ha en riktigt skön helg, kram VIOLAN

rosenskära sa...

Önskar att jag kunde säga att jag har någonstans där jag "brukar" stryka... Sanningen är att jag stryker om och när jag absolut måste, d v s max en gång i månaden och då kanske en duk eller servetter.
Tack och lov för blusar som "ska" vara skrynkliga! Maken stryker oftare, vita skjortan till frimurarsammankomsterna...
Mamma stryker fortfarande ALLT, trosor inkluderat. Kanske att jag skulle stryka oftare om jag hade en vacker strykbräda och en ångstation? Nej jag tror inte ens det...

Ha en riktigt skön helg!

Lena

Anonym sa...

Visst är det kul med loppisrundor, speciellt när man gör fynd. Då är man så himla nöjd när man kommer hem.
Ha en skön helg....kram Mia

kardemumma sa...

Vad fint du har det!Det är första gången jag kikar in.Jag ser att du har fått "min egen gjorda "Jag gillar din blogg award. Kollar du noga så står det Kardemumma smått :)men väldigt smått!!
Kramar C

Unknown sa...

Jag ska erkänna att jag sällan stryker men förstår din tanke med att ibland kan det va skönt att göra något "tråkigt och enformigt" för då kommer mycket goda tankar och inspiration...så funkar iaf jag.

Jag känner mig som du gjorde i förra inlägget, saker o stök överallt...på söndag kanske.

Ha en fin helg, kram Pia

Hannis sa...

Visst är det så att det blir roligare att utföra alla måsten om man kan göra det någonstans där det är fint!
Det här kan ju låta helt galet men jag tycker om att stryka=))
Musik på och sen är det bara att sätta i gång.
Försvinner helt in i tankarnas värld.
Som med målning.

Hoppas att du kommer ut på nån loppis och får fynda lite.
Här är det snöstorm så jag vägrar att sticka ut näsan!

Kram Hannis

Lilla Blanka sa...

Hej goa Karin!

Kloka ord! Det gäller att ta vara på alla stunder och vända det till något positivt. Håller med om att strykning kan vara väldigt avkopplande när man väl gör det :)

Åh jag ser att jag fått en utmärkelse av dig! *stor kram*
Vad glad jag blir att du tänkte på mig, tusen tack!!!

På tal om loppis så har jag varit iväg på två stycken nu på förmiddagen - ingen lycka dock (med undantag av ett litet spetslakan med monogram som jag alltid har svårt för att "lämna kvar")Hoppas du gjort några fina fynd idag!

Ha det så jättebra vännen!!!
Mia

Ullis/Leva på landet sa...

Vilket härligt ställe att stryka på. Här blir det lätt högar eller så åker sakerna in i garderoben och blir strykta när man ska ha dem.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Åhhh, men du har vel den vakreste utsikt når du stryker!
Nei, haugen med strykeklær er ikke det minste gøy å gå løs på, usj,

Jeg tar strykebrettet med meg på kjøkkenet, der har jeg et lite tv som jeg ser på , så under nyhetene stryker jeg, da glemmer jeg at det er så kjedelig, 2 fluer i ett smekk som man sier.
Her gjøres jo aldri bare en sak om gangen, hihi.
Ha en flott søndag.
Ps, trekket på strykebrette ditt var såååå fint. Her trengs egentlig både nytt brett og overdrag, jeg får vel fikse en gang ....
Go`klem

Kristin sa...

Hej Karin, hur går det nu över helgen? Är ni friska? Eller stryker du bara? *fniss*

Jag fick permission från familjen i lördags och det var så skönt att komma iväg en stund. Sedan har jag mest slappat, och så målat två dörrar förstås. På det stora hela en toppenhelg, men nu får vi se vartåt det barkar, S ligger här med superont i halsen och feber... suck. Bara inte vi andra blir sjuka också!

Har en utmaning till dig som tål att tänkas på! :-)

Kram!

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Her står strykebrettet framme hele tiden. I mitt verksted. Men det er slettes ikke fint. Så kankje jeg må gi det et slikt fint trekk som ditt har. For det var jo riktig fint.

Ha en skjønn søndag
klem

Susanne sa...

Hej..Ja så tänkte jag precis idag..Det är synd att man ibland inte kan se skogen för alla träden..Jag längtar oxå att få komma till en riktig loppis..så man kan glädja sig med lite "Fynd"
Kram från mig i Fare

Hannis sa...

Hej Vännen!
Tidningen köpte jag hos Myrra(butik)
Den är riktigt bra.
Ganska mycket vitt och shabby förstås men ändå en bra blandning i den och lite tips plus lite recept
(precis som att jag bakar så mycket*fniss*)

Tror att du kommer att gilla den!

Kram Hannis

Skomakartummen sa...

Vilket fint överdag... Vore skönt stå i tvättstuga att stryka men men den är sååå full att man inte kommer in. Kram sari

MODERN COUNTRY sa...

Hei Karin vennen!!

Ja nu er det mørkt igjen, roen senker seg og da føler jeg alltid for å sitte her sånn helt alene og bare vandre inn i mine favoritthjem. Tenk at jeg er så heldig å få se en bit av ditt?? Et sånt fint hjørne du har da når du styker, kan titte ut av vinduet og la tankene vandre. Kanskje ser du er liten fin fugl av og til, akkurat som jeg gjør når jeg stryker. Det er på en måte meditativt synes jeg, det å stryke. Så blir det gjordt av kjærlighet, det pleier jeg å si til vennen :)
Pleier alltid å bruke dampen, da blir jeg god og varm og det lukter fresht og deilig i hele huset :))
Så fint överdrag strykebrettet har!
Tenkte å lage ett nytt til mitt en gang i fremtiden. Mitt står for tiden ute i gangen men tar det inn hver gang jeg syr. Javisst bruker man det mye når man syr. Så deilig at du har inspirasjon, undrer hva dine nye projekt er?

Håper du hadde en riktig god Mandag, og at du Tirsdag blir like fin!!

Varmeste klemmer!
Aina

MODERN COUNTRY sa...

Oj, min første kommentar forsvant..ville bare fortelle deg at jeg ble så glad og varm i hjertet at dine omtenksomme ord, det gjorde veldig godt!!

Glad jeg har deg her inne Karin.
Kraaam

lottens vita och gröna sa...

oh hej gumma, så fint du har det i din strykvrå, underbart överdrag! du skulle se min tvättstuga, liten som ett musbo och rörigt med skidskor, våta vantar och tvätt, bläää är namnet..efter en dust där tar jag en kopp te i uterummet och då känner jag mig nöjd, hihi! ha det goast vännen, varmkram lotten