måndag 2 mars 2009

Ljuvliga anemoner...


Måndag morgon och Mars månad har börjat. Nu närmar vi oss de ljusa dagarna och våren känns inte alltför avlägsen.
På bilden ser ni mitt senaste loppisfynd. Jag hittade en till anemontavla till min samling och denna är den absolut finaste. Jag hade ju bara två innan, så först nu kanske jag kan kalla dem min samling *ler*. Dessa tavlor är fån 30-40 talet och anemoner var visst ett populärt motiv då.
De har blivit min nya favoritblomma och jag köper gärna några och sätter i vas jag också. De håller mycket bättre än tex ranunkler som gärna vickar hos mig!



Idag är här stilla och lungnt, ingen mer städning nu på ett par dar hoppas jag!

Jag kan hälsa er att soffan är jättefluffig och puffad. Nu får nästan ingen sitta i den för den är så fin *skrattar*! I soffan har jag haft blandade kuddar i plommon, mörkrosa och svart en av dem ser ni på bilden. Till hösten och jul tycker jag det är fint med lite färger som ger värme. Då lägger vi också på en matta i färg för det ska bli lite ombonat. Nu har jag bara lust att bära ut allt och lägga i kuddar i andra färger! Känner inte ni också för att andra och fixa när solen och ljuset kommer? Det kanske blir ett ryck till här, vi får se!
Jag önskar er alla en riktigt bra start på denna Marsvecka!
Varmaste kramarna
Karin
Follow Karin Lindström

22 kommentarer:

i et lite rødt hus sa...

Fint bilde. Det er deilig med vårsolen, og jeg kjenner også at det skjer noe inni meg hva det gjelder städning. Men jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, vil gjerne ta alt med en gang, men tiden rekker ikke til, dessverre. Jeg får begynne i et hjørne.
Ha en fin uke, klem:)

LantlivsAnette sa...

Vad härligt att ha nystädat och fixat..i ett par dagar i alla fall, sen syns det inte..eller hur ?
Du gjorde verkligen ett jätte jobb med alla dynorna...sitt nu ner och ta det lungt, det är du värd.
ha det gott
Kraam Anette

Viola sa...

Ví har samma kärlek till anemonerna du och jag, har samma erfarenhet som du om dessa...underbart vacker tavla, ha en bra dag, kram

annashusidingtuna sa...

Väldigt fin tavla!Visst är det så att vårljuset gör att man vill förändra om hemma.
Kram Anna

Lilla huset på prärien sa...

Ja, idag var jag tvungen att kasta sofföverdragen i tvätten. Inte för att här är så soligt och fint kanske men för att våren närmar sig och då vill jag att allt ska vara vitt och rent :)

Kanske lite svårt just idag när regnet öser ned och alla skor är grusiga...

Men snart så! Gillar också anemoner förresten :)

Kram Jenny

Leamarlené sa...

Nog är den vacker tavlan..helt underbar. Anemoner är nog en av dom vackraste blommorna.
Ja, tänk man borde damma lite här hemma nu när solen tittar fram...många damråttor finns det. Snart dags att putsa alla dessa fönster med...pust..det lät jobbigt.

God fortsättning på veckan..

Kram, Marlené

Camilla Alvén sa...

Visst blir jag sugen på att fixa och dona och helst möblera om lite MEN min man vägrar att möblera om, han tycker att det är bra som det är, tråkmåns...
Ha det bra
Camilla

Anonym sa...

Vilken vacker anemontavla. Det är roligt med ett samlartema... bara det inte blir för mycket! Själv har jag en tavla med blekrosa rosor i ett krus som jag ropade in på auktion för jättelängesedan. Den är målad, ganska naivt men charmigt, av Ruth Hofer 1939. Jag har försökt forska lite vem hon är (var) men inte hittat någonting.

Lycka till med din samling.

Hälsningar från Eva-Mari

Linneas Hjärtefröjd sa...

så fin tavla!! ja anemoner är fint!
idag har vi fått in små söta bellisar, så köpte med mej vit o rosa hem.. även lite annorlunda primula.. :)tycker att lökar o vårblommor funkar lika bra som snittblommor så här års.. :)
vet inte om man e arbetsskadad??! :D hihi

ha de underbarast!! kramar linnea

Lina sa...

Hej Karin!
Första gången jag är hos dig och vill bara tacka för en fin blogg!
Fin tavla du hittat också:)
/Lina

lottens vita och gröna sa...

oh du anemone samlerskan, sååå fin tavla! det är en skön känsla det där när allt liksom är klart och fixat...tycker att kudden där i stolen är fantastisk! ha det gott karin, varmkram lotten

MODERN COUNTRY sa...

Hei gode vennen min!

Håper du har hatt en herlig helg! Her var det også fint vær og vi passet på og gjøre en hel masse. Sånn energi en alltid får av fint vær. Men i natt snødde det igjen, så hos oss føles våren like lang vekk som for en måned siden. Ja man klager jo.

Jeg satt akkurat og tittet på din lille søte pus sixten ( var det riktig?),så god den er!! Jeg klarer jo ikke og holde meg igjen, jeg bare elsker dem skjønner du :)) Det var jo smarte råd for å få sofaputene fluffiga och fina :) Så skjønt som det er når allting er rent og ryddig. Det blir på en måte som sjelen også har fått satt allting på plass.

Du, fikk du mailen fra meg? I dag viser jeg endelig kudden, ble jo såå fornøyd!!

Ønsker deg en riktig fin ny uke Karin, ha det så godt!

Varm klem
Aina

MODERN COUNTRY sa...

Oja, glemte jo helt bort det underbara bildet med Anemonene, så vakkert!! Og fine farger som liver opp. Jeg må snart få inn litt mer farger, gjøre det vårlig.

Og takk fr at du tipser om min konkurranse! God du :)

Klem

Tidsmästarinnan sa...

Halloj bönan!
nu blev jag sugen på att köpa anemoner... du inspirerar som vanligt Karin!
Vad härligt med en nyfluffad och vinterfräsch soffa!

Stor kram
Susanne

Karin sa...

Vilken underbar tavla Karin! Förstår att du "samlar" på dem. :) Härligt att det är nystädat, här skulle jag behöva en veckas ledigt bara till att röja. :/ Ha en härlig vecka!

Kram Karin

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Karin,

Vilken vacker anemontavla, jag förstår att du gillar dem, både som konst och som riktiga, måste köpa ngn sån kvist nästa gång, du har rätt, de håller ju så mycket bättre än tex ranunkler... vilken fin bild på stolen och den läckra gröna kakkelugnen! Fina bilder nedan med, på duvorna och katten, en känsla av vår... ja, nu vill man röja och dona, mer ämn någonsin: )

Ha en bra första vårvecka, tänk, nu är det mars, men vi har nästan en meter snö så våren känns tyvärr långt borta.... Mari.

n o r d i n g å r d e n sa...

...Sixten såg jag nu att raringen hette, vilken goding!

n o r d i n g å r d e n sa...

...med risk för att verka tjatig, men kors, vilket supersvackert kök du har!!! Gud va fint, just så skulle jag vilja ha det, mycket smakfullt, in i minsta detalj!! Jag har missat en del bra inlägg här ser jag, jag är också på växthusjakt, tack för bra boktips, tänk att få ha ett sånt att odla i, och sitta i.....

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei snille! Så fint bilde !
Og ja, solen og det sterke vårlyset gir en herlig energi. I dag er det min tur å vaske, rydde, kaste og få huset friskt, skal bli så godt!
Ha en herlig dag.
Go`klem

Ps: Har jeg gratulert deg med månedens blogg i Lantliv... om ikke gjør jeg det nå, det var så gøy å lese...og vel fortjent!

gamla skolan sa...

Ja ! Anemoner är så fint ! Din tavla var riktigt fin ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Poppins sa...

Jo, visst får man lust att pyssla inomhus men samtidigt ser man ju hur smutsiga fönstren är och hur dammet ligger i drivor. Men jag fuskar och fixar lite på ytan och går ut en promenad och njuter av solen. Dammsuga får vi göra en annan dag.
Vilket vackert stilleben det är med stolen, kudden och den vackra kakelugnen.
kramar från Poppins

basiclabelSweden sa...

Jag hittade dig genom lantliv ;o), du har ett underbart blogg, hälsningar från en Hollandska kvinna som bor i Sverige.