måndag 23 mars 2009

Måndag...



Hej på er alla, hoppas helgen varit bra! Hos oss snöade det igen igår, och nu ligger det ett tunnt vitt lager ute. Jag måste påminna mig att det är ju så här det är, hela april kan ju faktiskt hålla på snöa och töa!
Idag blir det en liten snabbhälsning från syrummet. Jag håller på med fyra fodrade gardinlängder åt en kund och idag ska jag sy. Det blev ju inte mycket jobbat förra veckan med sjuka barn hemma. Det är lite pyssel att fodra dem men de kommer att bli jättefina. Det är ett potatisfärgat tyg från Romo med kvistar och blommor i creme och svagt rött och fodret är rött. Det kommer att bli jättefint i deras sovrum där det ska sitta!


Här är min mammas gamla trokänare, en Bernina som jag syr på för tillfället. Min har det blivit något knas med, men den är snart fixad hoppas jag. Jag har ett litet lavendelhjärta som jag sätter nålarna i när jag syr. Det är jättepraktiskt, och så doftar det så gott också när man använder det.

Nu ska jag återgå till sömnaden, men jag ville bara lämna en liten hälsning. Jag har varit så dålig på att titta in till er, men jag är jätteglad för era kommentarer och hälsningar. I vardagsrummet har det inte hänt någonting i helgen, men snart ska jag sätta fart där och visa er lite mer.

Ha en bra vecka nu allihop!

Många kramar

Karin

15 kommentarer:

Lina sa...

Härligt med systuga Karin, och körsbärsblom är inte fy skam det heller! Lycka till med dagens projekt:)
/Lina

basiclabelSweden sa...

Här på Ö också liten snö, hoppas att solen kommer snart! ha ett bra dag.

Lauras gård sa...

Måste bara fråga - syr du själv det som du säljer i din bloggshop? Det är jätte mycket fint. Jag tar mig inte för och syr någonting numera. Ska försöka ändra på det...

Kram Stina

i et lite rødt hus sa...

Du er flink du, og nydelig pute på det øverste bildet. Jeg har ennå ikke prøvd med på en slik, men det ligger i planene en eller annen gang:)
KLem fra meg

Lilla huset på prärien sa...

Hej Karin! Skönt att höra att du är igång igen. Själv har jag faktiskt börjat filura på om jag skulle köpa en gammal symaskin. Det hade nog varit bra att ha en och lära sig lite på. Det är ju faktiskt ganska så kul att sy när man väl sätter sig ned med det. Säger hon som har sytt i en knapp på ca 6 månader...

Här skiner solen och jag njuter av det!

Stor kram Jenny

Ingalill sa...

Åh,vilka fina bilder. Gamla symaskiner ska man inte förakta..så länge inte undertråden tjorvar förståss....Jag har haft en sömnadshelg (med en gammal Husqvarna) och det var faktiskt jättekul. Det är så länge sedan eftersom vi renoverar större delen av vår tid. Ha det gott!!

Färjtorp sa...

Hej Karin!
Visst är det trist när det kommer snö NU!! Här har det snöat litegrann idag och det känns varje gång som ett bakslag trots att man vet att det kan komma!

Hoppas det gick bra vid symaskinen idag!
Kram Johanna

Loppis Lycka sa...

Fint du syr! Skall nog ta och låna mammsens symaskin också.
Kram Josefine

Ullis/Leva på landet sa...

Hoppas att det går bra med syningen för dig. De gamla trotjänarna är ju alltid bäst.

Ha det bra!
Kramar Ullis

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Karin!
Läste om din blogg i Lantliv och tänkte att nu får jag gå in och titta. Du har jättemycket fint att visa. Fin butik! Det skulle vara kul att ha en egen liten butik, jag gillar att sy och pyssla. När jag var i 20-årsåldern jobbade jag i två olika tygaffärer och sydde mycket. Syr lite då och då, eftersom jag jobbar som lärare nu.
Har själv en Bernina från 1988.
Ha det bra!
Kram Susanne

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg.
Så du syr gardiner, skal bli spennende å se. De blir sikkert så vakre.
Ha en fin dag da, håper solen skinner og kuldegradene er gått sin vei :o)
Klem

Anonym sa...

Så fiffigt med lavendelhjärtat, det måste jag göra ett och ha till nålarna. Tack för tipset!
Kram Stenlycka

MODERN COUNTRY sa...

Ååå hvilket herlig vakkert lite hjerte Karin!!
Det var virkelig en pen og smart Ide. En hel del vakrere enn min vanlige nålepute.

Så du sitter og syr du og, så trivelig :) Det gjør jeg også, til langt på kvelden. Ja, iallfall tenker ut nye saker og tegner og kikker litt rundt i bloggeland og i nettbutikker.
Det er neimen ikke lett og Designe helt nye produker, som er fresht og helt nytt og som ingen andre har laget før meg.

Håper du hadde en fin dag, tross snø og utrivelig vær. Jeg tør nesten ikke fortelle om våre dager med sol og vårlige temperaturer. Men håper dere også snart kan glede dere.

Ha en mysig kveld vennen og lykke til med syprosjektene!

Varmeste hilsner og klem fra
Aina

Badhusviken sa...

Det blir nog jättevackert.
Bilar och symaskiner som krånglar är det värsta jag vet!
Så underbar körsbärskvist.
Kram Susanne

Anonym sa...

Åh vilken gullig nåldyna. Smart med lavendel i så det doftar oxå =)

Underbart insprirerande bilder visar du!!

Ha en bra dag.
Kram//Sara
http://katterochpasta.blogg.se