söndag 1 mars 2009

Nej nu har hon blivit galen i huset!!!



Hej på er!
Idag är det kallt i vårt avlånga land. Vi vaknade till 12 minusgrader och en strålande sol. Nu har det hunnit blivit lite varmare ute och det är ett underbart väder!
Duvorna på taket undrar vad jag håller på med, och det kan man ju fråga sig. Vad är det hon slänger ut??!!
Jo, det är soffplymåerna! I min butik sålde vi stoppmöbler med dunfyllning och här kommer ett tips till er som har dunsoffor. Vår säljare sa att dynorna mår bra av att ligga ute när det är minusgrader. Då reser sig dunet igen och dynorna blir fluffiga och fina! Alla med dunsoffor vet ju att man får puffa och puffa tyvärr, men de är ju så mysiga att sitta i!
När jag ändå släpade med dem så passade jag på att lägga ut bäddmadrassen och sängkläderna. De mår också bra av lite kyla så kvalstren inte får fäste! Bäddmadrassen ska man ju dammsuga då och då för att förhindra just kvalstren så det ska jag passa på att göra idag!
Det måste vara solen strålar som framkallat denna städhysteri här i huset! Ljuset är underbart, men ack så obarmhärtigt. Alla dammråttor och annan smuts syns verkligen.


Här ser ni en som aldrig behöver tänka på såna tråkiga saker som att städa! Vår katt Sixten tycker det är extra mysigt ute på trappan bland dynor och madrasser. Så här skulle det vara varje dag hälsar han. Det tycker dock inte matte som nu ska ut och piska och puffa soffkuddar. Jag måste erkänna att de var lite dammiga, tur att jag har dem ute idag!

Varmaste kramarna från

"städtanten" Karin

18 kommentarer:

Helena sa...

Åh, vad du är härligt ambitiös! Jag väntar fortfarande på att det där stora "vårrycket" ska drabba mig med full kraft!
Vilken jättefin katt du har!
Kramar

Susanne sa...

Ja man får sina ryck ibland när våren kommer..Sixten en sån jätte fin katt,,jag älskar katter dom vet hur man gör när man kopplar av..Kram

Dubbelörn sa...

Härligt att se att andra drabbats av samma städdille *skrattar*. Har också lärt mig detta fr mor min så här åkte alla sängkläder ut, likaså stora mattorna fr vardrummet.

Kram i solen

Hannis sa...

Hahaha!
Din energi är härlig!
Tror jag tjuvar lite av den så jag orkar resa mig från soffan=))
Men jag kan tänka mig att duvorna funderar.
Vilken söt fyrbent familjemedlem!

Ha en härlig Söndag/
Kram Hannis

Kristin sa...

Hihi, kan tänka mig att duvorna funderade... men kul att Sixten blev glad (kul namn och gullig katt!). Jag har inte städat en pinal den här helgen, bara målat, men det blir så bra så jag är så glad att jag har ägnat mig åt det... städningen finns alltid kvar till en annan dag *fniss*.

KRAM på er!

Linneas Hjärtefröjd sa...

åh va duktig du e!!! vilken amibition! här har de vart mulet hela dan.... men njöt av den underbara solen igår :)

ha en fin kväll o en kanonvecka!!
kram linnea

Tulipa sa...

Hej "Städfia"!
Vad skönt det är när man städar ordentligt!
Ibland släpar jag också ut soffkuddarna och bankar på dem. Det är en må bra känsla efteråt!

Gillar ditt inslag av djuren i detta inlägg...våra katter, 2 st, fäller kopiöst just nu och de är en stor orsak till städning!

Den ena är dessutom stugsittare!

ha en fin kväll!

Kram Mariette

Lilla huset på prärien sa...

Oups... jasså - ska man dammsuga bäddmadrassen?! *hmmm* Har aldrig gjort det... då ligger vi alltså och vältrar oss i kvalster!? :) Ahhh härligt *ler*

Blir nog inga fler minusgrader här hos oss nu men jag ska nog ta och slänga ut alltihop ändå! Låter som en bra grej att göra :)

Kram Jenny

Ullis/Leva på landet sa...

Förstår att duvorna undrade vad du höll på med. Håller med dig helt om att det är perfekt att vädra när det är några minusgrader. Vår katt brukar lägga sig på mattorna som man slänger ut. Ibland skulle man vilja byta liv med katten.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Anneli sa...

Jisses!! *imponerad*
-Så där brukade min mamma göra...själv flydde jag fältet och har tillbringat hela dagen hemifrån...skulle verkligen behöva fejas både fönster och annat, men väntar på inspiration...*;)*

KRAM

Lallis - liv och leverne sa...

Det var ett bra tips:)
Ha en fin vecka som kommer, vännen.
KRAM

Färjtorp sa...

Haha vilken läcker bild av duvorna på taket!! hihi
Och vilken misse ni har!

Hoppas soffan blev hög och plufsig nudå =)

kram johanna

annashusidingtuna sa...

Hihihi vad du är rolig!
Men visst måste man försöka bekämpa kvalstrena.
Vet du om att i en kudde som inte tvättats på ett halvår(eller om det var ett år) så har det bildats mer kvalster än stoppning....uyach vad äckligt, eller hur?
Samma sak med moppen, hur många tvättar den mellan varje moppning?
Efter att ha läst om mikroganismer och diverse backilusker i skolanså har jag i ngt år tvättat moppen imaskin i 60 gr efter varje gång som jag använt den..
Kram Anna

Karin Krut sa...

Visst är det härligt med städning, i alla fall efteråt ;) Jag städade också i helgen och när min tonårson kom hem ringde han mig och frågade om jag hade haft för mycket fritid :D hahaha.. jaa det kanske säger något om frekvensen på städandet ;)
Ha en skön vecka
Kram Karin

Anonym sa...

Visst är det härligt när man drabbas av det stora städrycket. I alla fall efteråt för då känner man sig så nöjd. Föstår att Sixten tyckte det var mysigt med alla dynor utomhus. Han trodde säkert att du lade ut dem för hans skull.
Kram Mia

Tusenfröjd sa...

Så duktig du är! Kan du inte komma hem till mig och ta en runda när du ändå håller på?:-D Hihihi.
Ska genast ta ut mina dunkuddar så de fluffar till sig, tack för tipset!
Ha det så gott!
Liv

n o r d i n g å r d e n sa...

...med risk för att verka tjatig, men kors, vilket supersvackert kök du har!!! Gud va fint, just så skulle jag vilja ha det, mycket smakfullt, in i minsta detalj!! Jag har missat en del bra inlägg här ser jag, jag är också på växthusjakt, tack för bra boktips, tänk att få ha ett sånt att odla i, och sitta i.....

Anonym sa...

Hej, vet att jag är drygt ett år efter men... Jag såg dynorn som du hade slängt ut i kylan och undrar nu vad du har för soffa? Dynorna liknade nämligen de till våra soffor och jag är i desperat behov av nya klädslar så kanske finns det någon modell som är liknande våra??

Tusen tack för bra blogg!!

/Lina liv_lina@hotmail.com