måndag 25 januari 2010

Ordning och Reda...

När jag skapar har jag ett kaos runt mig, det är tyger och broderier överallt. Jag måste liksom ha lite rörigt så kreativiteten kommer flödande *ler*. Nu måste jag erkänna att jag inte direkt är någon ordningsmänniska överlag. Jag gillar att ha undanplockat men stuvar lätt in i skåpen.

I julhelgen fick min kära make nog och bar ut alla mina sparade recept från tidningar och annat som bara ligger i en hög i vår köks ö. "Inte tittar du på dem, de bara ligger där och skräpar" sa han. Jo det gör jag visst försökte jag med, men han hade ju så klart rätt. Inte blir det av att leta i den högen när man ska laga något. Jag har inte givit något nyårslöfte, men jag har bestämt mig för att ta tag i just den här typen av "problem" i vårt hem. På Ordning & Reda hittade jag en perfekt inplastad pärm för detta ändamål. Här ska det klippas och klistras så mina recept kan bli flitigt använda *ler*. Kreativt kaos i all ära, men när det kommer till viktiga papper och annat man vill spara så är ändå ordning och reda det bästa. Annars skapar det inget annat än negativ energi och det vill ju helst undvika!

Ha nu alla en bra start på den här nya veckan!

Vänliga hälsningar

Karin

17 kommentarer:

Mom´s kitchen sa...

Känner igen problemet *skrattar*
De har så lätt - alla papper och små ting - att samlas i ett hög då och då ;)
Sen plockar man ordning tills.... vidare kan man säga :D
kram Olg@

liven sa...

hihi...hvem kjenner seg ikke igjen her.....
er et "skippertak menneske" jeg så ordenr opp sånn innimellom!!

ha en fin uke Karin

annashusidingtuna sa...

är precis likadan...
Kram Anna

miss marple sa...

...som om jeg skulle sagt det selv...;-)
Klem herfra!

Home and Lifestyle sa...

I can not stand clutter, so this would be a very good solution!!

Have a nice week!!!

Warm regards (but it's so cold here, brrrr...), Ingrid

Anonym sa...

Hihi, ja, jag är lite likadan, och mannen påpekar nu som då att det är ras risk i de flesta skåp o lådor när jag stuvat undan saker..;)
Är själv också in i en ordning o reda period och försöker rensa när andan faller på..:)

Millygarden sa...

Jo det där känner jag igen!! Praktisk och vacker förvaring i dom där trevliga lådorna!


Kram Marina

Anonym sa...

Jo men visst, det är ju likadant här!!! Så sent som igår satt jag och gick igenom en hög med tidningar "för inte kunde jag kasta dem utan att ha kollat lite till"...(de hade verkligen legat lääänge bredvid soffan och irriterat min kära sambo som är förste dammsugare). Resultatet = en stor påse till pappersinsamlingen och en liten hög med recept på bordet som jag med säkerhet aldrig kommer att använda. Ja men jag vet ju redan att jag helst testar recept som jag blivit tipsad/fått av andra!! =)
Ha en fin vecka!

Kram från Krista

Helena sa...

Jag tror att kreativitet och rörigt hör ihop lite....och det är ju så svårt att göra sig av med alla tidningar, dom ligger på hög i väntan på att jag ska klippa i dom!
Ha det bra/ Helena

Bergers Byrå sa...

Hej Karin!

Kikar in här som vanligt=)
Ville bara säga att jag kommer lägga ner min blogg, eftersom jag sitter lite för ofta vid den utan att egentligen få något vettigt gjort. Jag vill lägga tid på annat och spara min energi. Är ingen bloggerska=)

Jag tänkte jag skulle säga till så du inte länkar till en tom sida! MEn jag tackar och bockar för din rara länk!♥

Jag poppar in här vidare - men som läsare. Du bloggar - och jag läser!

Ha det gott♥

Anonym sa...

Känns ung som om du beskrev mig... Här är så gott som alltid undanplockat MEN det skulle behövas en rensning i flera skåp!!!!! Och tänk så skönt det är när man väl tagit tag i ngt skåp!! Det är ett av mina pågående projekt här hemma!!
Må så gott! /Ulrika

seasons of my house sa...

*smile* I know what you mean, but the problem is keeping it ordered I try again and again.
Hugs, Karin

Susanne sa...

Rensa i röran..ja jag vet gör det varje dag..Men en del saker är liksom bra och ha;)...
Kram

LantlivsAnette sa...

Jag vet precis hur det är..jag satt en lång stund i Söndags och sorterade o rensade i mina papper, jag har köpt en pärm med register i, så nu har jag ordning, känns skönt att få det gjort..
Ha det gott
Kraaam Anette

lottens vita och gröna sa...

fnissar karin vi är bra lika, sparar och river ut...sen blir det KAOS...men som marx så det måste först råda kaos innan ordning kan infinna sig...brukar bli så men då råder kaos nånannanstans i huset...total ordning kan bara inte existera!!!
ha det gott karin, varmkram lotten

Ingela sa...

det är ju så enkelt att stuva in saker i lådor och skåp... fast sen är det ju lagom roligt att börja röja och försöka få ordning på allt. lycka till med ditt försök. berätta sen om du lyckas hålla ordning på dina pinaler :)
kram
ingela

Karin Lindström sa...

Hej Ulrika!

Vi är visst många som ler igenkännande över problemen med skåpen. Nog är det bra när man kan stänga dörrarna om högarna, men skulle de ligga framme så kanske de inte skulle bli så stora *ler*.

Hoppas det går bra i rensningen:)

Många kramar
Karin