tisdag 29 juni 2010

The heat is on!

Jösses vilken sommarvärme vi har, idag har det varit närmare 30° här!
Jag har inget spännande att visa inifrån. Där växer strykhögen, dammråttorna har fest och ungarnas saker sprider ut sig för ingen vill vara inne och städa. Ett utekök vore toppen för jag har inte ens lust att vara inne och laga mat. Nej nu är det bad, sol och uteliv som gäller så mycket det bara går.

Vissa blommor som tex rosorna klarade inte den kalla vintern, medan andra aldrig varit större och kraftigare än nu. Här ser ni stjärnflocka och ridarrsporrar i rabatten på framsidan av vårt hus. Riddarsporrarna är faktiskt nästan finast nu innan de slår ut ; )

Hoppas du också har en härlig sommarvecka! Passa på att njuta av den så mycket det bara går.

Soliga hälsningar

Karin

lördag 26 juni 2010

Midsommar...

Hej på er alla!
Jag hoppas att ni har en jättehärlig midsommarhelg. Vi har haft det precis så där härligt som man önskar sig. Underbart väder och god mat tillsammans med glada vänner.

Ha en fortsatt skön helg!

Många kramar

Karin

onsdag 23 juni 2010

Vilken underbar kväll!

Nu är det verkligen en magisk tid. Klockan är snart tio på kvällen och det är fortfarande så här ljust ute. Snart är det midsommar som är den ljusaste tiden på året. Jag har svårt att fatta att jag klarar av vintern när det är mörkt innan tre på eftermiddagen.

Jag sitter vid mitt skrivbord och har fönstret i "salen" öppet. Jag önskar du också kunde höra koltrasten sjunga så vackert utanför och ser du vilken grönska! Syrenhäcken har blommat färdigt, nu är den bara grön och inbäddande. Bakom mina favoritblommor pionerna, som ännu inte blommar hos mig skymtar en liten äng av sommarblommor. Prästkragar, smörblommor, akleja och en och en annan vallmo, de blir fina till midsommarkransen. Nu är det gott att leva på landet *ler*.

Kram till er alla som kikar in till mig!

Karin

tisdag 22 juni 2010

Hohoo sa ugglan...

Min treåring har en slags hatkärlek till ugglor. Han pratar ofta om läskiga ugglor som hohoar och ugglor som kommer in och tänker ta honom. Däremot tittar han väldigt intresserat på naturfilmer eller bilder med ugglor. På somrarna har vi alltid skogsduvor utanför som visserligen inte riktigt hohoar som ugglor, men har ett lite liknande läte. Dessa har en benägenhet att låta som mest så där vid läggningstid för små pojkar.

Trots sin rädsla har han några ugglor som han älskar, bla denna mjukis. Men häromnatten väcktes jag av hans skräckslagna skrik och fäktande med armarna, -Ugglan tar mig mamma. När jag kom in till honom upptäckte jag hur hans mjukisuggla hamnat över ansiktet på honom och trots att han försökte så fick han inte riktigt bort den. Till saken hör att den inte är så där värst mjuk utan faktisk ganska sträv!!!! Oj, oj, oj stackars liten.

Nu har han emellertid hämtat sig från chocken och kan skratta åt den tokiga episoden *ler*. Hoppas han inte får men för livet, vet inte om det finns någon uggleterapi att gå på *skrattar*.

Vilken härlig midsommarvecka det är. Vädret är underbart och ute är det bara så vackert att man får nypa sig i armen. Det blir inte mycket fixat inne bara, man vill ju vara ute så mycket det går. Men det är ju de här dagarna vi ska leva på hela långa vintern så ladda batterierna mina vänner.

Ha det gott!
Varmaste kramarna

Karin

söndag 20 juni 2010

Kreativa marknaden...

Idag är det äntligen dags igen för den här härliga marknaden. Denna veckan har jag sytt så det ryker och jag har många fina saker med mig.

Så här ser det ut hos mig idag. Jag återkommer med fler bilder från marknaden!

Varmt välkomna till marknaden och till mig för att se vad jag gör.
Jag hoppas vi ses!

Karin

torsdag 17 juni 2010

Forget-me-not...Jag har inte glömt bort er mina vänner. Den här veckan har bara försvunnit med sommarlovslediga barn och pyssel inför marknaden på Söndag.

Förgätmigej, visst är det en underbar blomma. Den är både vacker och har ett vackert namn. Hos mig, i min vildvuxna trädgård passar den alldeles utmärkt. På vissa ställen är det en hel matta av dem ;) Här råkade jag komma åt en inställning på min kamera och fick en annorlunda bild. Jag borde nog sätta mig med manualen, det är ju roligt om man kan utnyttja inställningarna man har *ler*.
Ha en fortsatt härlig sommarvecka. Äntligen har vädret vänt och solen strålar;)

Många varma hälsningar

Karin

måndag 14 juni 2010

Kreativ vecka!

Nu plockas det bland alla mina tyger för fullt. Här laddas det för den Kreativa marknaden på Söndag! Det är fjärde gången både för mig och för marknaden och det är alltid lika skoj. Kika in i marknadens blogg för att se några av utställarna.

Jag hoppas vi ses på Söndag i Stallarholmen!

Kramar
Karin

söndag 13 juni 2010

Hjärtligt i badrummet.

Idag skiner solen igen efter några mörka regniga dagar, härligt. På den lilla smala badrumshyllan trivs en liten hjärtan på tråd. Det är verkligen en tålig växt som klarar sig trots att man glömmer bort den ibland;)

Hoppas ni får en fortsatt skön helg!

Många varma kramar

Karin

torsdag 10 juni 2010

Spring magic...

Hej på er alla!

Den underbart söta aklejan köpte jag förra året och nu blommar den med stora rosa blommor. Jag tror den heter Spring Magic. Jag hoppas den sprider sig lika mycket som vanliga aklejor gör. Den här vill jag gärna ha på många ställen i vår trädgård *ler*.

Ha en riktigt bra dag!

Kramar Karin

tisdag 8 juni 2010

Sova?!


Här i huset är det endast mjukisdjuren som ligger så sött nerbäddade och sover i sin säng. Mina barn har helt andra planer, de är inte alls trötta. Det måste vara de ljusa kvällarna som gör dem extra pigga. Man kan ju tycka att de borde vara trötta efter att sprungit runt ute hela dagarna, men icke sa nicke *ler*.

Nu ska jag ut och fånga in dem och hoppas på att få en liten lugn stund innan jag själv slocknar. Att jaga en treåring tar på krafterna *skrattar*.

Ha det gott mina vänner!

Många varma kramar

Karin

måndag 7 juni 2010

Fjäril...

Fjäril, sommerfugl, butterfly, vlinder.

Ingen sommar utan fjärilar. Just nu ser jag inte så många i vår trädgård. De kommer och går och det beror på vilka växter som blommar där. Snart slår kryddörterna ut och då kommer de i alla fall, det är säkert. Nyfiken på vilka blommor som fjärilarna gillar? Kika här.

Under tiden så får jag glädja mig åt de som sitter lite mer stilla inne *ler*.

Ha en riktigt skön dag!

Många kramar

Karin

lördag 5 juni 2010

Nybäddat...Helg och nybättat med svala rena lakan, härligt! En vas med blommor och en vattenkaraff med glas i på sängbordet blir lite extra lyx på ett enkelt sätt;)

Jag har oftast enkla vita påslakan och till dem blandar jag gärna olika udda örngott. Tre kuddar är väl kanske att ta i, men det såg så mysigt ut på bild med många *ler*.Hoppas ni haft en härlig dag, vilket underbart väder det är. Själv har jag jobbat från tidig morgon till sen eftermiddag, kanske är det därför jag bloggar om sängen. Sitter här och jäspar och skulle helst vilja slänga mig i den redan nu, men halv nio är väl lite väl tidigt att gå och lägga sig *skrattar*.

Ha en fortsatt skön helg och tack för att ni hälsar på hos mig. Jag är verkligen glad för det och kommer snart och hälsar på hos er!

Många varma kramar

Karin

fredag 4 juni 2010

Doftpelargon...

Nu har jag fått tag i en doktor Westerlund doftpelargon. Mina nya "doftpellisar" är verkligen favoriter här hemma, alla måste dit och känna på bladen och lukta lite.

Just Doktor Westerlund doftar citrus och har rosa fina blommor, den är en favorit. Ni ser ju att jag ställt den på en piedestal. Jag har utmanat ödet lite med både katt, treåring, och vi andra som också kan råka komma emot den så den välter. Speciellt med tanke på att alla måste dit och klämma lite på den också *skrattar*. Vi får se hur länge den får stå här;)

Ha en riktigt härlig Fredag!

Många varma kramar

Karin

tisdag 1 juni 2010

Korsstygn & stramalj.

Broderier är vad jag tänker på idag. Den söta lilla ljusblå kudden köpte jag för en tia på loppis. Själv har jag broderat ord och suttit i över en timme med några stycken. Hur lång tid tog då inte den här kudden att göra?!

Hoppas ni har en bra dag! Nu tittar solen fram och vi ska ner till landet och så de sista fröna.

Kramar
Karin