fredag 15 februari 2008

Kakfat och andra fynd...
Idag är det en härlig vinterdag, solen strålar och det är -3 grader. Det riktigt biter i kinderna. Jag tänkte visa mina loppis fynd från förra helgen. Det här jätte söta kakfatet hittade jag. Det är stämplat rörstrand och det är nog riktigt gammalt. 100.- gav jag för det och för mig var det ett fynd, medtanke på vad nytillverkade små fat kostar.
Jag fastnar alltid för vitt porslin, och då gärna fat och skålar. Sitter nu och tänker på hur många kakfat jag har. Det blev en hel del det!!!

Därför kan jag nu inte riktigt försvara mitt köp av det underbara tårtfatet från house doctor dagen innan. Inget jag behöver men det var bara så otroligt vackert. När jag nu har börjat räkna dom så börjar jag verkligen undra om jag ska starta café eller!! Ja, jag får ställa in faten i skåpet och hoppas min man inte läser detta inlägg!!!

Det andra fyndet var ett broderat linneörngott. Vet inte riktigt var jag ska ha det, men blev sugen på att göra om i vardagsrummet när jag provade det i soffan. Det får nog lov att bli lite nya kuddar här.


Nu hoppas jag verkligen inte maken läser detta, för kuddar i soffor är det värsta han vet. -Det går ju inte att sitta för alla kuddar, brukar han säga. Är det någon som känner igen sig? Kuddarna liksom drar sig till mig dom också. Och det går faktiskt knappt att sitta!
Örngottet har en jätte fin infälld spets och ett vackert broderat monogram. Detta gav jag 50.- för ett toppen fynd.
Ja, det är verkligen kul att fynda, och det bästa fyndet av allt visar jag en annan dag!!!! Det passade liksom inte in här, och jag skulle vilja göra före och efter bilder och då vet jag inte hur lång tid det tar med min pysseltakt. Men den som väntar på något gott.....


Ha nu en riktigt härlig helg!


kramar


Karin

2 kommentarer:

Radhusdrömmar sa...

Jättefina fynd!!!
Jag brukar också tänka så när jag skriver om något nytt jag köpt....
.hoppas inte maken läser detta :-)

Han delar inte min uppfattning om vad som är nödvändigt till hemmet.
Fast han tycker ju att det blir mysigt när man fixar.

Ha en bra helg!
Kram Johanna

Vita tankar sa...

Oj så många saker man har smusslat undan för gubben, eller gömt kvittot...;-)!
Fina fynd du gjort, har också en förkärlek till fat, skålar och kuddar...kan man aldrig få för mycket av, eller?
Vilket otroligt vackert hjärta din vän gav dig!

Kram Linda