söndag 16 november 2008

En glimt av mitt syrum!


Hej alla goa vänner! Nu är det Söndag eftermiddag och grått och kallt. Det har precis kommit lite, lite snö hos oss.
Jag vill bara visa er en liten glimt av mitt sy/pyssel rum. Här har jag suttit och sytt lite olika saker i veckan. Det är verkligen roligt att sy igen, det var så länge sen. När jag gick i gymnasiet så hade jag en liten, om än blomstrande rörelse. Jag sydde festkreationer åt chefernas fruar på ett stort företag. Min dröm var då att bli designer, och jag fortsatte sen med en utbildning inom textil/sömnad. Men det var då det. Nu har jag hunnit med och gjort mycket annat sen dess, men glädjen att få skapa lite har kommit tillbaka!
Jag hoppas det blir lite ljusare så jag kan fota mer och visa er!
Nu önskar jag er alla en riktigt skön och mysig Söndagskväll, och vi ses imorgon!
Många kramar
Karin

19 kommentarer:

Lusthuset sa...

Kunde jag gott tro att du har pysslat med textil och design...det syns på långt håll att du har handlaget. Så vacker bild...är det dina nysydda fina kuddar som ligger i en hög. Kan tro att det blev vackra. Ser framemot fler bilder från ditt nyupptagna "syeri". Ha en skön kväll....sitter här och kurar skymmning, men plötsligt tittar solen fram och jag som trodde den hade lagt sig för dagen. Kram!!

Viola sa...

Mitt öga skådar flera kuddar på hög, vad roligt att du kom igång och tycker det är roligt, det kanske blir en ny framtid med symaskinen, vem vet, kram

Annie - Annalunda sa...

Ja det hade jag på känn! ;) Så mysigt och vilka fina kuddar! vad har du i väggkorgarna? Ser spännande ut!

Ha en skön och förhoppningsvis lite ljusare vecka - kram Annie

Englagård sa...

Det var ju en väldigt fin och prydlig liten hörna, attans:) Jag trodde vi skulle få se lite stök;)

Dina kuddar blir så vackra och jag blir mer och mer sugen på en.

Ha nu en lugn och skön söndagkväll
kram Karina

Lilla huset på prärien sa...

Du gör så fina saker Karin så jag kunde ju nästan ana att du hade lite bildning inom området. Inte vem som helst kan slänga ihop sådana fina kuddar!

Och vilka underbara trasmattor ni har köpt! Jag var in på hennes sida och tittade och det såg så himla fint ut. Jag blir så imponerad av människor som är duktiga på att göra saker med händerna. Tjusigt!

Kram Jenny

Färjtorp sa...

Oj så många kuddar!!!
Tjusiga gamla tidningar i fina tidningsställ, kan tänka mig att ditt syrum är lika hemtrevligt som resten av ditt hus! =)

Själv går jag i tapetväljarvånda...

Ha en fin vecka
Kramar Johanna

Ullis/Leva på landet sa...

Så fin bild från ditt syrum. Så härligt att kunna sy sådär bra. Här blir det bara enkla saker som blir sydda.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

annashusidingtuna sa...

Jag måste bara få säga att jag beundrar folk som kan sy och det kan verkligen du....
Gullit du har på ditt syrum!
Anna

Tulipa sa...

Du har verkligen kommit igång vid symaskinen. Vad kul! Det är så härligt när man hamnar i ett kreativt flöde. Ser väldigt fint ut med kuddarna där på hög. Ställen till tidningarna...också jättefina. Vad skådar mitt öga, en gammal Husmodern. Det väcker minnen. Min farmor hade alltid den. Hon var en kvinna som på sin tid hade handarbetsaffär hemma i huset. Vi har fortfarande en hel del kvar från hennes "butik" som min mamma sett till att spara. Sånt värderar jag högt.
Kram Tulipa

timelesshome annika sa...

Hej Karin !
Hoppas du får tid över för dig själv. Gillar ditt syrum, Kuddar....härigt vi som är "kuddomaner".Nej det blev inte ett enda kort i helgen du får veta varför sedan. Jag har busat på riktigt.Du kommer att bli förvånad! Jag har gjort en god gärning och hjälpt en person i nöd situation till något possitivt...hoppas jag!!!
kram Anika

LantlivsAnette sa...

Nämen Karin !!
Vad du kan alltså..och vilka syfärdigheter du ruvar på..det är inte lätt att sy kläder som du gjorde förr, och speciellt åt andra..Fest kreationer !! Nu blev jag riktigt imponerad, jag har sytt mycket kläder i mina dagar så jag vet verkligen vad det vill säga...
Vilka ljuvliga bakelse (jag kallar dom så..) kuddar du syr...kanon !!
Ha det så bra vid symaskinen
Kraaam Anette

Kristin sa...

Hej Karin, ja du, kunde gott tänka mig att du inte var novis med symaskinen!!! Du är jätteduktig du, och vilken härlig hörna att få skapa i! :-)

Igår var jag i dina trakter, tro det eller ej... lämnade av mitt ena avelssto till ett stuteri i Stora Sundby. Vi hade rätt tight tidsram så vi körde bara fram och tillbaka, vi hade ju släp också, och jag ville komma hem igen innan det blev mörkt. Men jag tänkte på dig då och undrade hur långt ifrån där du bor (har inte koll på geografin så bra runt Mälardalen trots att jag bort i Sthlm i 4 år).

Ha det så bra!
/Kristin

Kristin sa...

Hej Karin!
Vi lämnade Lili (hästen) på Salsta gård, det ligger ca 2 km från St Sundby på Eskilstunavägen. Det är också en rätt så stor gård så du kanske känner till den? De har ett stort stuteri och ville gärna låna Lili för minst 1 föl, när de såg att jag skulle minska ner mitt hästantal... en jättebra lösning, så jag slipper sälja Lili, och samtidigt så behöver jag inte hysa/sköta om henne när jag inte känner att jag hinner just nu. En verklig win-win-situation!!!!

MiA sa...

ohlala! Vilka läckra tidskriftshållare!

Ett syrum skulle jag behöva i väntan på att ugnen kommer i drift. Har lust att sy allt möjligt,men orkar inte hasa fram och bort från köksbordet i ett...

Och - nä jag sov inte bort HELA helgen.. jag fick nöja mej med sovmorgnar. Men det är inte så dumt det heller :)

Ha det gott!
MiA

Karin sa...

Karin, du har verkligen "många strängar på din lyra". Men jag är inte förvånad. Allt du gör är lika smakfullt. Det låter mycket spännande att sy upp åt dessa fina damer och med utbildningen. Jag ser fram emot att se mer av vad du syr. Själv har min kreativa ådra verkligen kommit fram eller återvänt de senaste åren. Jag undrar om det inte har att göra med alla härliga och kreativa människor jag stött på här i bloggvärlden.

Ha en fin och skapande vecka! Kramar Karin

Lilla huset på prärien sa...

Hej söta Karin! Ville bara kika in och tacka för din gulliga kommentar inne hos Kristin :) Blir så glad och rörd. Håller med dig - jag har helt galet tur just nu... hoppas att det håller i sig *ler*

Kram J

hemtrevnad marie sa...

Härligt med ett eget pysselrum!!
Tyvärr har jag inte plats för det ,fast det sannerligen skulle behövas...här får man röja av matbordet i rummet varje gång man ska måla rullisar !
Spännande med din sykarriär!
Här är ju en som inte ens kan eller vill tråckla!
kram på dig!

Tvert-om-tanten sa...

Hei Karin!

Er så smått tilbake i blogglandia :-)

Sitter her og er grønn av misunnelse - det blir jeg alltid når jeg ser og hører om de som kan sy...... Mormor var sydame, jeg ligner på farbror Melker.... :-( Ja, ja...farbror melker hadde jo andre kvaliteter som man satte pris på, så har jeg vel kanskje noen jeg og...

Ser iallfall fint ut der du sitter og syr!

Klem

Anneli sa...

Hej, Karin!

Vilken underbar stämning du har i ditt syrum...tänker på vinden hos farmor...
Skönt att kunna ha alla grejerna framme och bara kunna kliva in och låta fantasin och kreativiteten att flöda...och det är klart att du ska sälja på marknaden...låter hur mysigt som helst!

Ha en mysig vecka!!

KRAM

ps. jag har också en dyr och fin symaskin som bara krånglar och ger upp när jag som bäst behöver den...urgh...har därför spanat in min mammas, som liknar den du har fått av din...en grön singer...jag tror faktiskt att dom är 1000 gånger bättre och mer hållbara än alla dessa nya med miljoner finesser...