måndag 24 november 2008

Min lingonris krans!


Hej alla, hur har ni det där ute i stugorna! Har ni blåst bort eller snöat in i natt?! Här har det blåst och blåser fortfarande ganska rejält. Hos oss har det bara kommit lite mer snö, men jag såg att min bloggvän Hannis skulle åka snöplog till jobbet idag i Uppsala *fniss*!!

Lite pyssel har jag hunnit med i helgen, men jag säger som många av er brukar. Vart tog den vägen?! Ja, ja det är ju en vecka kvar till advent som tur är!

Jag har blivit så inspirerad av en vacker lingonkrans som jag sett i flera bloggar och tidningar. Jag var tvungen att prova och så här blev min.

Den är jättelätt att göra och den är så vacker så det kommer nog att bli fler varianter på den i vårt hus denna jul!

På de jag sett så sitter det en gammal julgransljus hållare. Jag har letat som en galning efter mina! Tänk att man inte kan hitta en del saker när man behöver dem. Jag har nog stoppat in dem på något smart ställe om jag känner mig rätt *ler*. Nu ville jag ju visa er den och så klart få den klar också, så jag provade att göra en hållare själv.





Ibland ska man vara glad att man är en slarver, för den blev ju jättefin den jag gjorde! Kransen är gjord av en oval ring av najtråd, och ljushållaren likaså. Jag tog en märkpenna som var 1,5 cm i diameter och lindade najtråden 5 varv runt den. Sen virade jag ljushållaren ett varv runt kransen och klippte av den med 15 cm kvar. Där längst ner böjde jag en krok och satte en gammal prisma.
Det enklaste är oftast det vackraste, i alla fall tycker jag det.
Ha nu en riktigt mysig och kreativ vecka alla vänner, och tack för alla fina tips och ideer man får från er. Keep on blogging!
Varmaste kramarna!
Karin

28 kommentarer:

Radhusdrömmar sa...

Vad fint du gjort! Gillar den översta bilden, den passade fint med den vackra utsikten.

Kram
Johanna

Titti underkalas-eken sa...

Wow vad fint det blev!! Jag har också set de där kransarna i tidningar och bloggar, men har inga gamla klämljusstakar tyvärr.. men detta var ju ett toppentips!! Jag har flera av de där häng/balansstakarna, men det blev nästan finare med en handgjord! Och så fint med prisman! Vad duktig du är!
Tänk jag följer din blogg med stort intresse (Din är nog min absoluta favorit!)men jag är så dålig på att kommentera, fy på mig! Men nu tog jag bladet från munnen iallafall! Ha det gott! Kram Titti

Dubbelörn sa...

Den blev verkligen fin o pryder sin plats i ditt vackra fönster. Vilken härlig utsikt du också har ;)

Kram

lottens vita och gröna sa...

oh vilken vacker krans, ljushållaren var ju som pricken över iet, tur du inte hittade ljushållarna, hihi!
uuu vad det viner härutanför, lilleman fick sova inne idag, måste in till hannis, åkte hon snöplog, hihi!'
'
varmkram lotten

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej!
Men så kul att du tittade in till mig. Annars hade jag missat din fina blogg.Har tittat tillbaka i olika inlägg du har och hittat massor som jag gillar. dina tidskriftssamlare i ditt sy rum är ju underbara. Så nu lägger jag in dig i bloggkoll så jag inte tappar bort dig :) och länkar till min blogg om det är okej?

annashusidingtuna sa...

Nej, vi är inte insnöade även om det facktiskt har snöat större delen av natten.
Kransen blev ju jättegullig!
Kram Anna

Hannis sa...

Fnissar!!

Karin, så vackert!
Bilden med kransen mot fönstret är fantastisk!

Det är fortfarande snöstorm här!!
Helt galet kaos.
Men desstomer tid till pyssel=))

Kram Hannis

Karin Krut sa...

Jaaa kransen blev verkligen jättefin! Och hållaren blev pricken över i:et, vilken tur att du inte hittade dina hållare ;) nu fick vi andra en bra idé :) Här snöar det också och har gjort hela dagen eeeh.. nåja bara halva har ju gått än ;) men på onsdag skulle det bli 9 plusgrader igen så det gäller att njuta medan tider är :)
Ha en skön måndag
Kram Karin

Älfgärdet sa...

Så vacker den är din ljuskrans! Ska sätta mig ner i em & producera diverse kransar, absolut måste jag försöka mig på en liknande!

Annie - Annalunda sa...

Hej vännen!

Verkligen jättefin!!!! Måste jag prova :) Som jag brukar säga - du inspirerar mig!!!

Tack för den fina länken och för att du vill vara med i min utlottning Karin!

Stor kram - Annie

MiA sa...

Men tjoho vilken underbar krans! Sån vill jag också göra... måste ut och plocka lingonris så fort snövädret lagt sej lite..

Vi får nog kalla på en ugnsspecialist nu för att få ordning på felet med ugnen. Förmodligen inget allvarligt alls, men man ska nog veta var man ska leta :) Keramiken händer inget alls med. Det löser sej!

Kram!
MiA

Anonym sa...

Hallå där och tack för titten. Vad söt den blev din krans. Vilken fin blogg du har. Jag återkommer.
Vi bor ca 3 mil utanför Uppsala österut och ja vi har MASSOR av snö och det kommer mer och mer...skolorna inställda, bussarna inställda...m.m.
Men mysigt när man ändå är hemma då kan man koka en kopp kaffe och titta på det tända ljuset i ljusstaken och bara mysa vidare och se ut över snöstormensvindar.

Kramar @nette

Kristin sa...

Hej Karin! Hoppas ni har klarat er bra i snöandet och blåsten!!!! Här har det inte varit så farligt men vi har nog fått en 7-8 cm nysnö, dock ingen blåst.

Vilken produktiv helg du har haft, jag kollade in på bloppisen och där var det ju kuddar i parti och minut!!! JÄTTESNYGGA!

Kram Kristin

rosenskära sa...

Jättefin Karin! Måste göra dig lite grön och berätta att jag fyndade tio st gamla hållare på loppis i helgen för 20 kr... Känns bra!

Kram/Lena

Lilla huset på prärien sa...

Hej Karin!

Vad fint du har gjort med lingonris och najtråd :) Håller med om helgen, den går verkligen fort. Det kommer nog att vara så fram till efter nyår skulle jag tro. Det är så mycket evenemang och olika träffar som är inplanerade. Och har man inte någonting sådant så är det saker som bör göras... köpa julklappar, baka, kanske åka på lite inspirationsshopping, blommor osv. Men så heter det ju också att tiden går fort när man har roligt ;)

Kram Jenny

::fina:: sa...

Snön mötte mig på vägen till jobbet imorse. Här har snöat hela dagen men inga mängder men blåst har det gjort och halt var det! Vilken vacker krans, jättemysigt med ljuset i! Önskar dig en fin vecka! Kram, Josefine

Karin sa...

Hej Karin!

Så mycket underbar inspiration du bjuder på! Din lingonkrans är så fin och snyggt med den egna ljushållaren. Jag som håller på mycket med trådslöjd blir såklart sugen på att pröva själv. :)

Här har vi inte så mycket snö fast idag har det faktiskt snöat lite grann. Jag föredrar det här vädret framför grått och regnigt novemberväder. Som jag längtar till advent och adventsstjärnor och ljusstakar.

Vilken fin gåva du fick från Aina! Hon är så rar och gör ju så fina saker. :) Härligt! Tyvärr blir det inte så mycket bloggande för min del just nu. Min dator kraschade nämligen i början av förra veckan och just nu är den på kontroll för att se om det går att göra något eller om det blir för mig att köpa en ny.

Ha en härlig vecka och en trevlig första advent! Många kramar Karin

Tidsmästarinnan sa...

åhh, vad fint! Ja det var tur att du inte hittade julgransljushållarna tycker jag, så himla fint det blev!

Stor kram
Susanne

Lilla Blanka sa...

Hej goa Karin!

Åh vad fin din krans blev, och ljushållaren med prisman blev ju verkligen pricken över i:et!

Har tittat igenom de inlägg jag har missat hos dig...oj vad mycket mysigt och fint du visat!

Gillar ditt syrum jättemycket!

Stor kram goa vän!
Mia

Anonym sa...

Vad jättefint du har gjort!
Det skulle jag också vilja prova....
Vi har dock inte lingonris....får väl pröva med nåt annat.

Ha det gott!

Kram från andra sidan plurret.

Vero sa...

Ja här i östhammar har vi verkligen fått en massa snö, mer insnöade än vanligt. hahaha...

hittade hit när jag surfade runt bland en massa bloggar.

Ska kika vidare. Önskar dig en fin dag!

Färjtorp sa...

Hej Karin!
Jag har oxå sett de där vackra kransarna på olika ställen.
Din blev jättefin, man blir så sugen att testa allt sånt här när man ser det hos andra. Det blir ju så himla mysigt.

Idag blir det pyssel här hos oss, iallafall ska stjärnor och sånt fram.
Ha en fin dag!!

Kramar Johanna

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Kransen blev ju jättefin! Och vad fiffig du var med ljushållaren... det blev ju jättefint!
Du kanske är en Kajsa Varg på flera sätt? Du vet: man tager vad man haver
Kram
marie

Viola sa...

Så fin din krans blev och jag nog varit inne och smygtittat på de fina kuddarna, blev så sugen så vi får se....kram

timelesshome annika sa...

Hejsvejs Här sitter jag och beundrar din lingon krans , den blev helt underbar. Jag har också hälsat på shoppen wow. Kan du tänka dig att jag har skaffat en hög med virkade dukar till dig kanske blir det fler. Om du beöver dem inför marknaden får vi ordna det .Jag har även köpt en bedorande brodyr duk du kan få och jobba med
Kram Annika.

Ullis/Leva på landet sa...

Så fin kransen blev. Håller med dig om att det enklaste är det snyggaste. Ljushållaren gillar jag.

Ha det bra!
Kram Ullis

Färjtorp sa...

Kikar in igen och måste bara säga att dina kuddar är HELT UNDERBARA!!!
Du är ju hur duktig som helst.
Sååå fina.

Kram Johanna.

MODERN COUNTRY sa...

Åååh, himmel for en vakker krans du har laget Karin!!! Så herlig vinkel du har fotografert, med naturen sånn gjennom ringen.
Jeg har sett en lignende krans for litt siden og har villet prøve meg selv. Men jeg har enda ikke kommet så langt. Ja nå minte du meg på det.

Håper du hadde en riktig god dag. Jeg satt som vanlig foran symaskinen :) Snart ferdig nå, neste uke sier jeg stopp, så skal jeg pynte, bake, pakke og lage strutar. Det blir mysig det!

Ha det godt gumman og sov godt!
Nattaklem, Aina ♥