tisdag 18 november 2008

Syrummet del två!

Idag fick jag in lite bilder från mitt syrum. Det är i en skrubb, eller kattvind som grannarna säger. Här hade vi bara stuvat in en massa skräp, men för två år sen fixade vi till lite här inne. Tanken var att vår lillkille skulle ha det som sitt rum, det ligger innanför vårt sovrum. Men inte kan jag stuva in honom här! Eller kanske rättare sagt, det blev så mysigt och jag behöver också en egen plats i huset så här har jag ockuperat mig!
Min man tycker inte om för "gulliga" saker. Jag är inte heller så jätteromantisk i min inredning men det här är ju bara mitt rum så här kan det få vara hur romantiskt som helst.
Jag har en modernare symaskin än denna, men när jag kom igång och sy min första kudde så gick den sönder! Så typiskt. Min snälla mamma hastade hit med sin maskin, och nu syr jag för fullt med den. Jag sitter vid ett gammalt nött skrivbord på en pall som var klädd med rosbroderiet när jag hittade den på loppis för många år sen.

I olika burkar förvarar jag sånt som jag kan använda, och är bra att ha. Jag är "Pettson" typen, tror att man kan göra något av det mesta.
Här inne sitter jag också och pysslar, fast det händer inte alltför ofta kan jag erkänna. Julkort brukar jag i alla fall göra, och i de här fina lådorna ligger sånt som är bra att ha då!





Jag har fått en förfrågan om att vara med på en lokal hantverksmarknad med mina nysydda alster. Jag vet inte om jag vågar, men det kanske skulle vara riktigt skoj!

Det är flera som frågat om det går att beställa kuddar och det går jättebra. Jag blir bara glad att det är någon som tycker om dem! Bilder kommer snart så ni kan se hur de ser ut.

Den sista bildens text satt på ett underbart paket som kom till mig från Norge. Den klippte jag ut och satte i en gammal ram. Jag fick en så fin present av den raraste av bloggvänner. Tusen tack Aina, jag tittar på både gåvan och texten varje dag! Jag ska snart visa er vad jag fick för något fint!

Ha nu en fortsatt pysslig och "mysig" vecka!

Många kramar
Karin

31 kommentarer:

Lusthuset sa...

Så fint det blir och så roligt att ha ett särskilt syrum, där man kan ha grejer framme, speciellt som du ju har så fina saker. Blir så inspirerad! Jag tror jag skall lägga några av mina gamla spetsar i burkar för det blev ju snyggt. Jag kom över två trärullar som man kan ha spets på och det blev så fint...kan ju komplettera med burkarna. KLART!!... att du skall vara med på hanverksutställningen. Kuddarna är ju fina. Ha en skön dag. Kramar!!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Klart du ska vara med på en hantverksmarknad! Det låter ju jättekul... och då kan du ju få sy massor med fina kuddar och sälja!
Så härligt att ha en liten kattvind för pyssel... Jag har varken katt eller vind :)
Kram
Marie

Hem och Lycka sa...

Absolut att du ska vara med, du är ju jätteduktig! Du syr så fina kuddar och vilket mysigt syrum du har! kram

Willewira sa...

Så mysig hörna du har!
Inte gör det väl att det är litet när det är ditt!

Ser att du varit produktiv... många kuddar ligger där och frestar mitt ha-begär... :)

Vad roligt att du ska vara med på hantverksmarknad.

Hoppas det går bra för dig!

Ha det gott!
Stor kram Willewira

annashusidingtuna sa...

Vilka fina pyssel kartonger du har!
Har du pyntat till dem själv?
//Anna

MiA sa...

Hej Karin!
Det är väl klart att du ska vara med på marknad! Sträck på dej och fega inte ;)

Ha det gott!
MiA

rosenskära sa...

Klart Karin ska bli marknadstant! Du måste ju visa dina vackra alster, fast sälj inte allt för jag undrar om jag kan leva utan en av dina runda kuddar...

Vad tar du för dem?

Lena

Millas hem sa...

Söt liten "kattvind"! :)
Kram C

Tusenfröjd sa...

Så skönt att få ha ett alldeles eget rum där man kan härska precis som man vill! Ett rum där man kan få pyssla, sy och fixa...
Kuddarna är ju helt ljuvliga. SÅ klart du ska vara med på hantverksutställningen. Det blir ju en kul grej!
Ha det så gott!
Kramis Liv

Living by Milla sa...

Hej Karin!

Dina kuddar är ljuvliga - klart du ska stå på marknad med dem!
Så mysigt du har i ditt syrum. du skulle se mitt, rena bombnedslaget, hahaha!

Stor kram
Camilla

Annika Christensen sa...

Du visar så mycket fint Karin.
Tittar in lite då och då och då blev det idag.
Tycker också att du skall vara med på en hantverksmässa för man måste prova för att veat om det är något som passar en. Jag provade att göra ett fotojobb en gång vilket jag abslout inte trodde skulle leda mig till att jobba med det och leva på det.
Jag slipper att sitta på hemmet och säga jag skulle provat.

Ha det gott
Annika

Emma sa...

Klart du ska vara med på marknaden, så fina kuddar som du syr. Tveka inte, du är super duktig.
Vad lyxigt med ett eget rum. Ska när tid och pengar finnes inreda en atelje på vår vind. Kan säga att jag lääääääängtar dit:)
Kram Emma

Karin sa...

Hej Karin!

Så mysigt att få kika in i din ateljé. Härligt med ett rum där man kan gör precis som man själv vill. Jag önskar verkligen att jag hade ett pyssel-/syrum. Då skulle jag också leva ut hela min romantiska ådra för i ärlighetens namn är jag inte alltid så rosig och rosa när jag inreder. :) Dina kuddar är verkligen otroligt fina och det är klart att du ska sälja dina alster på marknaden! Jag ser fram emot att se mer och kanske beställa en.

Åh, Aina är verkligen så söt. Kan tänka mig att du fick något alldeles speciellt utav henne. Ha en härlig vecka! Kramar Karin

timelesshome annika sa...

God morgon !
Vad glad jag blev att få träffas. En liten sund är bättre än inte alls. Jag älskar dina kuddar, fortsätt skapa.Följ ditt hjärta.Dom är super snygga, pris sätt utifrån vad du själv tycker det blir bäst.Jag skulle gärna viilja ha ditt mysiga syrum.
Många kramar från Annika
Glömm inte bort att du är värdefull

Unknown sa...

Men oj oj oj vilket fantastiskt syrum! Detta var en för mig ny blog men en himmla tur att jag hittade hit för nu ska jag ta och kika igenom den riktigt mkt och låta mig inspireras! Ha en toppen dag! Kram Petra

LantlivsAnette sa...

Åhh Karin !!
Vad du är duktig..också syr du på en maskin av världsklass en BERNINA !!
Vi säljer såna...vad glad jag blir...Och vad du producerar, vackra kuddar !!
Ditt syrum är ju underbart fint, jag förstår att du trivs därinne..
Klart att du kan var med på marknaden du har ju så fina saker..
Ha det gott
Kraaam Anette

Sea Angels sa...

Hi Karen looks like you are going into major production.....you could always join me on saturday haha....
I love the cushions so much.
Hugs Lynn xx

Radhusdrömmar sa...

Vad mysigt det ser ut! Kul att ha ett eget litet rum, det skulle jag också vilja ha. Kul med marknaden, klart du ska vara med på den, de ser jättefina ut!!!

Kramar
Johanna

LillaFlisan sa...

Vilket härligt syrum!
Lyckliga du som har plats till ett eget pysselrum. Det drömmer jag om!

Din lilla pall med rosenbroderi är helt bedårande!!

Kram

Flisan

Anonym sa...

Så härligt syrum du har!! Önskar att jag också hade ett...
Du ska absolut fara och sälja på på julmarknaden!! Dina kuddar e jättefina!
Jag ska också på julmarknad o sälja i helgen, och det är så kul!!

Hannis sa...

Klart du vågar!!
Du gör så fint!Sträck på dig!

Härligt att ha en egen skaparhörna.
Kan tänka mig att flitens lampa lyser där=))

Kram Hannis

Viola sa...

Jamen det går ju lysande vad var det jag sa....fram med bilderna nu så vi får välja och vraka, så klart du ska var med på julmarknaden!!!Världens chans vetja, ha det bra vännen, kram

Marie sa...

Vilket härligt syrum du har, ser jättefint ut! Och självklart ska du vara med på marknaden, kuddarna är ju helt ljuvliga!

Kramar Marie

Leamarlené sa...

Tack för att du kikade in hos mig. Blev nyfiken på din blogg...och gissa...den här vill jag följa. Känns trevligt att läsa allt du skriver. La dig på min blogglista..hoppas att det går bra.

kram, Marlene

Poppins sa...

Det är härligt att ha ett eget utrymme där man kan bre ut sig med sina prylar. Jag har precis skaffat mig en liten hörna i TV-rummet där jag kan sitta och pyssla utan att behöva plocka undan grejorna mellan varven. Jag samlar också gärna på mig saker som är bra att ha. Och en del kommer ju till användning.
kramar från Poppins

MODERN COUNTRY sa...

Hei min gode bloggevenn!

Men gud for et vakkert syrom!! Ojo, kjenner jeg blir helt varm av dette rommet. Din stil er virkelig noe helt spesielt, vakkert, kunstnerisk med dyp anelse av romantikk. Ikke rart det det rører og spirer i den kreative delen igjen! Så deilig. Hadde en stund uten lyst, det var ikke gode tider skaljeg si deg. En artist kan ikke leve uten å kunne lage noe vakkert. Og dine kuddar, så himmelsk vakre!! Nei, Karin, jeg vet ikke riktig hvordan jeg skulle begynt å sy en rund pute. Jeg har tenkt på det flere ganger og tittet i bøker. Har t.o.m søkt på internett for å finne en enkel men god forklaring, uten å lykkes. Hvis du noengang skulle ville gjøre et forøk, tegne en liten tegning og sende til meg :)) Jeg hadde blitt så glad!

Og du gode vennen, tok du virkelig vare på papiret. Jeg blir jo helt rørt! Klemmer!
Og grattis med forespørselen, klart du skal takke ja og våge og være med!! Dette er du jo så dyktig på!

Nå tar jeg kvelden, segneferdig med lett hodepine. Lang dag, men tror vennen var litt for ivrig med å fyre i kveld. Han har alltid så kalde føtter.

Natta, sov godt!
Klem
Aina

Englagård sa...

Så produktiv du har varit, jag tycker absolut att du ska vara med på hantverksmarknaden. Dina kuddar kommer att gå åt som smör.

Mysigt syrum du har, men det stackars barnet då. Fick han nåt rum?:D

kram Karina

i et lite rødt hus sa...

For et inspirerende syrom du har, og ikke minst det å ha alt på et sted, det savner jeg. Da må man jo ikke rydde opp etter seg hver gang man er ferdig!
KLem

Englagård sa...

Jag tycker nog att det verkar mer pillrigt med dom stora runda saker du syr. Lapptäcken är ju bara en massa raka sömmar:)

kram Karina

Färjtorp sa...

Men du vilket mysigt ställe! Ett eget litet krypin är ju perfekt. Och vilka söta pyssellådor.
Jag saknar verkligen mitt pysselrum, det gick till lillan... får nog ta en liten skrubb jag me och inreda den!

Ha en fin dag!! (har inte valt tapet än, det är ju så svårt)
Kram Johanna

pysseltanten sa...

Jag blir så avis på ditt pysselrum!
Sån ordning o reda där verkar vara.
Vill oxå ha! (*suravis*)
Klart du ska bli marknadstant, hihi!
Du har ju jättefina saker...

Kramizar