fredag 14 november 2008

Trasmattor och skaparglädje!

Hej kära vänner! Idag är det lika grått hos oss som de senaste dagarna. Jag har mest suttit vid symaskinen och sytt kuddar. Det är så jätteroligt, jag kan inte sluta! Tänk att det är så härligt att skapa med händerna. Det är så roligt att välja ut olika kombinationer på tyger och dekorationer. Jag ska fota och visa er när det blir lite ljusare.
När jag kommit in på skapande så måste jag bara få visa er mina fina trasmattor som jag fått. Min kära make tog och beställda två stycken till vårt sovrum. Han ville att de skulle vara svarta, kanske inte jag hade valt det men de är jättefina. Mattorna kommer från Viktoria, Loppberga som sadlat om från finansvärlden och blivit mattväverska. Hon har även en härlig och kreativ blogg där ni måste kika in.



Till en utställning gjorde hon dessa helt fantastiska mattor. Den första med inplockade trasor är så fin, den skulle jag verkligen önska låg på ett av mina golv! Ja alla mattor är jättefina. Titta på den med en applikation. Notera också fransarna på mina mattor, dem har hon knutit som ryska sjalar har sina fransar! Visst blev det fint!


Ett tips från mig! Detta nummer av Gård & Torp Lottar ut en matta från Loppberga. Jag tycker Gård & Torp är en trevlig tidning med mycket att läsa, speciellt om man gillar gamla hus som jag gör! Det finns ett långt reportage om trasmattor i den och några bilder från Loppberga! Kanske kan du ha tur att vinna den fina mattan!
Idag är det Fredag och snart helg. Jag hoppas ni alla får en skön och mysig dag.
Jag ska i alla fall pyssal lite i helgen. Vad ska ni hitta på?
Många kramar
Karin

23 kommentarer:

Kristin sa...

Hej Karin! Jättefina trasmattor! Och jag gillade de svarta (inte oväntat), jag tror de kommer bli jättefina hos er också!

Har du läst Gård & Torp länge? Ungefär 2004-2005 skrev jag nämligen några krönikor i dem om vårt lantliga liv och leverne... Min pappa har också skrivit artiklar dit. Nu tycker jag de har blandat in en hel del "utfyllnadsreportage", som typ om höns och får... hör kanske inte hemma i tidningen tycker jag. Det blir inga djupare artiklar utan känns mest till för "grönavågare", tycker jag personligen. Men ibland är det fina reportage med, även om jag alltid känner att man BORDE så mycket med sitt gamla hus. Vi har FUSKAT enligt Gudmundsson på en hel del plan... ;-)

Kram nu och sitt inte vid symaskinen så ögonen går i kors! *fniss* ha en bra helg!
/kristin

Annie - Annalunda sa...

Hej vännen!

Så fina mattor!!! Snyggt med svart! Jag älskar trasmattor och vävde själv (när jag hade den tiden) Har tidigare varit inne på Loppbergas sida som du tipsade mig om... och där fanns såååå mycket underbart! Tänk vad skoj...igår var jag hos en väverska här och beställde min nya 4 meters matta till hallen!

Ha en underbar helg Karin! Jag blir så glad när jag tittar in till dig...och inspirerad!

KRAM ANNIE

Älfgärdet sa...

Så fina mattor! Men tofflorna/skorna(?) är ju oslagbara!

Viola sa...

Vilka mattor, helt underbara i härliga starka färger som jag gillar, tack för tipset och även med tidningen, ska kiolla den närmare om dt är något för mig att annonsera i, vad tror du som läser den, ha en skön helg, här är en VIOLA med feber och en rejäl förkylning

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej Karin!
Underbara mattor! Och de svarta var jättefina.. skulle mycket väl kunna tänka mig ett par sådana hemma... Och de med rosorna på är enortm tjusiga! Kanske skulle köpa tidningen? Man KAN ju ha tur...
Kram
Marie

Englagård sa...

Jättefin matta, hos mig skulle en svart matta driva mig till vansinne. Jag har nämligen en egenhet att sprida en massa småskräp omkring mig överallt. Vet inte hur det går till men det är inte fint på mörka mattor;)
Mattfransen gör mycket för helhetsintrycket på en matta och dina är verkligen knutna efter konstens alla regler.

Ha en skön fredag
kram Karina

rosenskära sa...

Gud så fina mattor - har maken köpt dem?! Då säger jag wow, vilken make!

Och fransarna, vilket jobb hon lägger ner. Blir lite sorgsen för jag hade en underbar tjock svart sammetsschal från Noa Noa med såna silkesfransar som glömdes bort på bio...

Fast här hos oss skulle ju bara goa Sune lägga sig på den och vips så blev den vitluddig!

Jag är sömnig hela tiden i det här grå vädret så jag fick tvinga mig upp idag. Har lagt ut en ny tävling med kuddfodral kan det vara nåt?

Go helg på dig!

Lena

Lallis - liv och leverne sa...

Wow vilka fina trasmattor. Det gillar jag!:)
Kram Lallis

VIKTORIA sa...

Hej Karin,

Tack för vänliga ord!

Tacka maken också för att han fick mig att börja arbeta med svarta bottnar.

Roligt att se och läsa att du plockat fram symaskinen igen och kommit igång på allvar med skapandet. Jag hoppas fortfarande på dig den 29:e.

Kram, kram
Viktoria på Loppberga

Hannis sa...

Hej goa vän!
Vilken läcker bild med tofflorna som kontrast mot mattan!

Kan tänka mig att du kommer att spendera en del tid framför symskinen i helgen=))

Här blir det inte så mycket skapande.
Ska på stor fest i morgon.
250 personer!
Finns risk att huvudet behöver vilas en del efter sån baluns..

Mysig helg till dig//Kram Hannis

Willewira sa...

Mycket vackra mattor!! Skulle behöva allihop... Vet inte riktigt var mina mattor har tagit vägen.
De har slitits ut med åren och jag har glömt att köpa nya...

Du hittar en utmaning hos mig!

Många kramar och trevlig helg!
~Willewira

Lusthuset sa...

Vilka fantastiska mattor. Förstår att du blev lycklig. Tittade på hennes hemsida och där fanns ju mer "godis". tack för tipset. Ha en skön helg. Kramar!!

LillaFlisan sa...

Wow!
Vilka mattor!



trevlig helg!

Flisan

Anonym sa...

Jättefina mattor!
Jag tycker det svarta är fint jag, och jättepraktisk färg:)
Ha en skön helg!

Karin sa...

Hej Karin!

Vilka underbara mattor. Tack för tipset. Jag ska genast kika in på hennes blogg/hemsida. Tycker det ser otroligt snyggt ut med de svarta färgerna och de färgstarka detaljerna. Franskanten gör också sitt till.

I helgen blir det mest mys och pyssel för min del. Jag hoppas ni får en härlig helg! Kram Karin

Katta sa...

Jag har aldrig sett svarta trasmattor förut men det varju verkligen snyggt!Tycker det var ett bra val av mannen din.Måste titta in i hennes blogg med. Ha en trevlig helg Karin, kram Katta

MiA sa...

Hej Karin!
Klart jag kikade in på Loppberga, vad bra att du länkade dit. Jättefina mattor! Nu är det bokmärkt.

Helgen... jag önskar jag kunde sova bort hela helgen... Jag är så trött och det är så regnigt och mörkt och trist. Jag tror jag blir trött av att ingenting är riktigt strukturerat - det är för mycket som hänger i luften och inte faller på plats. Ugnen är fortfarande inte igång (nu pga att det fattas en sladd *suck*) och jag kan inte bestämma mej för om jag ska vara med på julmarknad 13/14 december eller inte... Äsch, det låter ju inte så farligt när man benar upp det, men på något sätt är det jobbigt ändå!

Önskar dej en riktigt skön helg!
MiA

LantlivsAnette sa...

Halloj Karin !!
Åhhh wow vilka underbara mattor hon gör..och vilken make du har som beställer mattor !! Min skulle aldrig göra det..eller kanske inte våga...det skulle bli fel, jag vet det, han kan inte sånt där..
Jag söker nu efter en stor matta att ha till soffan, det är ju hjul på möblerna så man måste ha en stor matta..
Jag ska kika in på hennes sida, det är länge sen jag gjorde det.
Jag håller med dig att Gård o Torp är en toppen tidning, jag köper alla, har du senaste numret som heter I Stan ? Himmel vad fint nummer...fina kök m.m
Vad jag ska göra i helgen ? Jag jobbar Lör o Sön, men i kväll ska vi till mina föräldrar och fira dom, vet du, dom har varit gifta i 50 år idag !!
Ha det gott
Kram Anette

H A N N A S - F O R M sa...

Hej Karin!! Så vackra mattor..vad duktig hon är!

Hoppas allt är bra med dig!! Visst är det underbart att pyssla! Vi ska faktiskt gå på spökvandring i Gamla stan ikväll...huuu, undrar om det blir läskigt.

Ha det gott så länge!
KRAM
Hanna

Anneli sa...

Hej, Karin!
Jag fick genast förstora bilden på den svarta, fina trasmattan - den är sååå snygg med de fint knytna fransarna! Jag har hennes hemsida bland mina favoriter - och visst brukar hon stå här på torget, när det är happenings på stan?!?

Gård och Torp är en jättehärlig tidning - brukar köpa ett par om året och faschineras alltid av alla duktiga människor, som varsamt tagit itu med underbara historiska miljöer...

Ha en härlig pysselhelg - själv har jag "den stora slapparhelgen" ...;)!!!

KRAM

MODERN COUNTRY sa...

Hei gode Karin!

Jeg har savnet deg denne uken, så først en riktig God Klem!! :))
Ja, så var det helg og jeg ønsket å titte inn å se hvordan det står til der borte i Sverige. Jeg må bare fortelle deg en ting, jeg elsker din runde vakre kudde!!! Men gud så flink du er. Jeg undrer, er det mulig å bestille en senere? Jeg har alltid villet ha en selv, men har ikke våget å prøve meg. Det virker så utrolig vanskelig. Jeg regner med at jeg tar feil, hihi..Men den var sååå underbar!! Og hvilke fine gardiner du har, ser nesten ut som mine :) Har også knyting, det er så fint.
Og fine matter har du også skaffet deg. Fin kontrast med hvitt og svart. Jeg trenger selv noen, det er kaldt for føttene på morgenen og det er ikke lite sjokk de får.

Nå er jeg helt slut, har stablet ved i flere timer. Skal ta meg et glass vin og vente på en venninde. Så spise pizza og før jeg legger meg sy sammen en siste Julestrømpe.

Ha en riktig mysig kveld vennen, klemmer fra meg!

Aina

Lilla Blanka sa...

Hej Karin!

Ja det är verkligen ur-grått ute nu, hoppas det blir lite mer ljus snart, det känns ju som det är kväll dygnet runt :)

KUL att du syr, och att det går bra! Ibland, eller ofta kanske till o med, blir jag ovän med maskinen och ställer undan den..men hade lust att sy lite gardiner denna helgen..får se om det blir några :)

Trasmattorna är jättefina, och de passar ju bra mot det vita golvet, jättesnyggt!

Idag har jag röjt i källaren hela dan, vill få ordning på makens snickarrum (så kanske jag kan använda det lite också hihi)

Kram och ha en fortsatt fin helg!
Mia

Ullis/Leva på landet sa...

Så underbara mattor. Här ärdet mormors hemvävda trasmattor sol ligger på golvet. Ger en speciell känsla.

Ha en bra helg!
Kram Ullis