onsdag 26 november 2008

Vita hyacinter i glas...


Hej på er alla rara! Tusen tack för era snälla kommentarer om min lingonkrans. Ja, ibland blinkar det till där uppe hos en *fniss*. Det var väl tur att jag inte hittade mina ljushållare, så jag fick vara lite kreativ!
Hos oss är det fortfarande snöigt, men jag tror det har blivit mildgrader. Nu har alla barn skoj med snöbollskrig och snögubbar. Jag är hemma med en sjuk liten kille. Han har feber och hostar så här hinns det inte med speciellt mycket, men lite snabbpynt har jag gjort.
Jag älskar vita hyacinter, och speciellt i hyacintglas. Min mamma hade precis såna här glas när jag växte upp och jag blev så glad när jag hittade likadana på en loppis för många år sen. De är nog en klassiker men så fina, och jag tror att jag fyndande 6st för 20 kronor. Billigt var det i alla fall det minns jag.
Nu driver inte jag upp hyacinterna ( man måste börja så tidigt på hösten då), utan jag spolar bort jorden försiktigt på dem i krukor. Aktar man rötterna och ser till att vattnet i glaset inte når löken så går det jättebra. När man driver upp lökarna så ska man ha en liten strut över dem som skydd mot ljuset. Det missar man ju nu när man gör turbofix på det här viset, men inget hindrar ju att man gör några strutar ändå! De kan man ju sätta på några glas med bara vatten i för syns skull. Jag ska nog ta och göra det idag, lagom pyssel med lilleman!



Nu finns mina kuddar att beskåda *ler* i min lilla bloggshop. Jag ska troligtvis vara med på en hantverksmarknad i Stallarholmen med dem på Lördag.
Det finns många olika sorter, jag kunde inte riktigt hejdas när jag hamnade vid symaskinen igen *fniss*! De är alla sydda med olika gamla broderier och virkade dukar. Jag har använt vintagelinne, eller nytillverkat linne och tyger av hög kvalitet. Innerkuddarna är av dun för formen och hållbarhetens skull. De blir mycket finare än fiberinnerkuddar. Fodralen är avtagbara och går att tvätta.
Kika gärna in i shoppen, det finns mer där också. Nattskjortorna och pyjamaserna är underbara. Jag måste bara ta lite nya bilder på dem, de hänger på min tvättlina med äppelblomm! Känns ju kanske inte så aktuellt just nu *fniss*! De finns också i barnstorlek som jag inte har några bilder på alls, men de är jättemysiga.
Mejla mig gärna om ni har några frågor.

Ha nu en fortsatt bra och kreativ vecka!
Många kramar
Karin

23 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Det är så fint det du gjort även om det är ett turbopyssel.
Kram Anna

Lusthuset sa...

Jag tycker som du att vita hyacinter (vita blommor överhuvudtaget faktiskt) är finast. En har redan blommat ut som jag tjuvstartade med för några veckor sedan. Multihyacinter är också fina, blir bånga blommor på en lök.
SÅÅÅÅÅ underbart fina dina kuddar är...du är SÅ DUKTIG! Hoppas du får sålt många.....och du, krama den lille sjuklingen och hoppas att han kryar på sig snart...tänk så mycket roligt det är på gång vid denna tiden på dagis och i skolan. Kram till dig också!!!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej Karin!
Det är så fint med hyacinter, och jag har också satt i glas hemma...
Dina kuddar är jättefina! Hoppas det går bra med försäljiningen!
Kram
Marie

Lilla huset på prärien sa...

Hej Karin! Åh jag älskar också hyacinter - de doftar så himla gott och det blir juligt direkt när man tar in dem i huset tycker jag. Har inga ännu men funderade på att snart köpa hem några. Dina kuddar är så fina, du är verkligen duktig på att sy!

Ha en bra vecka! /Kram Jenny

IKT i min vardag sa...

Det inhandlades en vit hyacinth här idag, någon annan färg är inte välkommen ;)

Vilka underbara kuddar du sytt!Ta med dig måååånga kuddar för du lär sälja dem:)

Kram

MiA sa...

Hej Karin!
Stallarholmen är så fint säger min man. Jag har aldrig varit där (låter konstigt kanske, men så är det..) men makens familj har ett sommarställe där sedan många många år. En gammal prästgård. Jag har sett det på kort - jättefint :)

Gulligt du har gjort med hyacinterna!

Ha det gott!
MiA

Kristin sa...

Hej Karin! Jag har haft fullt upp nu några dagar men jag svarar dig på mailen ang dina frågor, jag har inte glömt bort dig! :-)

Synd att ni är sjuka igen, det är ett elände med dagisbacillerna när man ska skola in en liten. Jag hoppas verkligen det snart blir bättre.

Kram och ha det så bra så länge!
/Kristin

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej!
Vilket kap för de fina lök vaserna.
Har ännu inte satt några, men skall in till stan imorgon så det blir väl köp då.

Kram Viveka

MODERN COUNTRY sa...

Hei vennen!

Du gjør det alltid så fint du, og jeg blir alltid inspirert til å gå i gang selv. Hva er vel en Jul uten Hyacinter?
Men de må være hvite, det synes også jeg er vakrest. Jeg kjøpte meg en Amaryllis i forrige uke, du skal bare se hvor lang den har blitt. Gleder meg til den også springer ut.

Ja nå har jeg vært i shoppen din, putene er underbara!!! Ja du får sjekke mailen din :)

Ha en mysig kveld Karin!
Klem Aina

Lallis - liv och leverne sa...

Så fint med hyacinter i glas:)
kram Lallis

LillaFlisan sa...

Härligt vackra kuddar!!

Du är då för duktigt, dom ser jätteavancerade ut!


Kram

Flisan

Annie - Annalunda sa...

Goaste vännen Karin!
Så roligt med dina kuddar...ska titta in i bloppissen så fort jag skrivit klart... ;) Vita hyacinter är underbart... har två här hemma som blommar för fullt nu...jag är även lite svag för de blå... när jag är lite retro... :) Hoppas ni piggar på er...inte roligt när di små är sjuka.

Kramar Annie

Hannis sa...

Karin Söta bloggvän!
Tänk om du hade kunnat vara här i dag och hjälpt mig!
Skulle försöka mig på att göra en krans,en enkel vacker med buxbon eller lingonris.
Vilket skämt!
Sned och vind,med blödande fingrar och stigande irritation åkte allt i papprskorgen!
Hur f... får man den rund??
Och hur binder man i hop den snyggt,alltså ståltråden??
Skrattar i efterhand och kan bara krasst konstatera att det inte är min grej=))

Vad kul med marknaden!!
Det kommer att gå jättebra!

Kramm Hannis

Vackert med Hyacinterna!

Tulipa sa...

hej!
Vad vacker din krans i förra inlägget är!
Fint med alternativet till ljushållaren, som berodde på ditt "slarv"...
Vad kul att du kör på med dina kuddar!
Lycka till på marknaden (eller var det någon annan försäljningsplats...).
Kram Tulipa

Ullis/Leva på landet sa...

Det är ju jättebra när man skan fixa på ett snabbt och enkelt sätt. så fina kuddar du har sytt.

Kram Ullis

Englagård sa...

Det är fint med hyacinter i glas men hos mig får dom inte blomma och då är det lite slöseri tycker jag. Jag gillade din krans med ljushållare:)

Ha det gott
kram Karina

Anonym sa...

Den vita sammetskudden med applikationer var bara så läcker...skickar du till Norge också???

Sea Angels sa...

How lovely your cushions look Karen I so like the addition of the lace doilys, they are so pretty, wont the hyacinths be gorgeous when they bloom.
Hugs Lynn xx

Poppins sa...

Jag gjorde precis samma sak igår, flyttade över en hyacint från kruka till glas. De tål ganska omild behandling har jag märkt. Jag brukar dra av lite av rötterna så de får bättre plats i glaset och det brukar fungera bra.
kramar från Poppins

Viola sa...

Här bara sprutar det kreativitet kring din blogg, vad härligt med allt det vackra som du nu åstadkommit vi din maskin, kram

Anonym sa...

Äntligen!!! Så har jag fått fram rätt länk till dig! Hoppas allt är bra med dig! Ser att du håller dig sysselsatt! :-) Underbara kuddar!! Ha en underbar 1:a advent och hoppas vi snart ses igen! Kram Anna.

A home far away sa...

Vad kreativ och duktig du är på at sy! Och ljuvliga väldoftande hyacinter inför advent, kan det bli bättre:-

Jag hoppas att du får en fin adventshelg!
Kram Gunilla i Singapore

Karin Lindström sa...

Malou!

Om du läser detta så skickar jag gärna till Norge! Det är inga problem.

Hälsningar
Karin