fredag 5 december 2008

Kottinvasion...


Turbopysslet fortsätter här hos mig! Jag tror jag ska hinna så mycket, men det är alltid en massa andra saker som kommer i vägen. Jag plockar inte fram all julen innan första december utan tycker det är mysigt att "fylla" på hemmet lite undan för undan innan jul. Många av mina fina julgranskulor vill jag gärna använda innan granen är inne, tycker det är synd att de ska ligga i lådorna. Därför dekorerar jag olika kakfat och vaser med dem under tiden.
Här är ett jättelätt sätt att göra adventsfint på. Ni som följt mig känner ju till min svaghet för kakfat, jag har ju åtskilliga! Fyll ett med fina kulor och lite grönt så har ni den enklaste och vackraste dekorationen. Här har jag lagt glas och silver kulor med lite olivkvistar och kottar. Nu kommer lite kuriosa om kottarna!
När vi var till Österlen i somras hittade min man dessa vid Ystads havsbad. Han plockade mängder av dem. Jag tyckte mest de var skräpiga (sandiga) och kanske fulla med sandloppor, men jag lät honom hållas *ler*. Tänkte ju förstås på hur fina de kunde bli till jul. När vi kom hem så plockade han in dem och jag plockade diskret ut dem igen. Kottar i Augusti kändes inte rikigt rätt. Men kottar i december det är verkligen trevligt och nu är jag jätteglad att han plockade så många. Vi har dem lite var stans snart!
Jag önskar er alla en riktigt skön och mysig adventshelg.
Pyssla lugnt!
Varmaste kramarna
Karin

17 kommentarer:

Annie - Annalunda sa...

Jättefint!!! Så vackert! Jag brukar göra likadant med mina kakfat och kulor... så fina kottar har jag tyvärr inte... käre maken plockar sten istället... ;)

Idag är det grått och slask här...trist....jag skulle ju ha fotat allt det fina ute idag...

Kram Annie

rosenskära sa...

Vilken man som plockar kottar! Undrar vad min man skulle säga om jag bad honom? Han skulle säkert tro att jag hade en skruv lös...

Tänkte faktiskt ta en promenad längs med landborgskanten här, där det växer en massa tallar, och plocka med mig fina exemplar. Har kollat in ett lärkträd också, men det står i en trädgård så jag måste ta mod till mig och knacka på...

Ha en mysig fredag!

Kram/Lena

MiA sa...

Lyckos dej som hade färdigplockade kottar! Jag tänkte pynta lite med kottar här förra helgen, och tänkte att det blir enkelt och bra. Bara ett par meter att gå utanför dörren. Haha.. trodde jag ja! Där det för ett par månader sedan låg hundratals kottar under tallarna så finns inte en ynka kotte kvar. Jag misstänker starkt att det är de gulliga ekorrarna som hoppar här i träden som flitigt samlat in allihop till sitt vinterförråd. Och det unnar jag dem gärna så de vill bo kvar. Men snopen blev jag!

Ha det gott!
MiA

Kristin sa...

Hej hej! Så fint Karin! Jag har ju inte använt den idén mer än i år men den kommer absolut tillbaka hos mig.

Idag har jag fyllt på mitt pyssel jag med, jag tog in lite fler smågranar och så enris. Att köra omkring M i vagnen och leta efter enbuskar nära vägen (lilla damen gillar nämligen inte när man går iväg från vagnen) i snömodd på ca 5 cm var ingen hit, men vi hittade lite grand i alla fall.

Vi är nog mer en stenplockarfamilj än kottfamilj. Vi släpar alltid hem massor med sten, och värst är jag... *fniss* Men vilken tur att du fick de fina kottarna - man vet aldrig när "fynden" kommer till användning...!

ha nu en bra helg och stor kram till dig och familjen!
/Kristin

Karin sa...

Hej rara Karin! Tack snälla för dina varma kommentarer hos mig. Det värmer verkligen. Jag hoppas snart vara tillbaka i gammal god bloggform men först måste jag införskaffa en ny dator. Det lämnar ju ett hål i plånboken så jag gillar både turbo- och plånboksvänliga pynttips! :D

Så snyggt och enkelt med kottar och julgranskulor. Du gör helt rätt som använder både kakfaten och kulorna redan nu. Hihi, så bra med maken som var förutseende och plockade kottar. Själv plockade jag kottar alldeles nyligen. Det funkar ju det med men nu är de rätt fuktiga och trista.

Önskar dig en riktigt härlig andra advent med mycket julmys. Stor kram Karin

Lily of the valley sa...

Gillat din kottinvasion och ditt turbopyssel!

Ha en härlig helg
Kram Lily

Ullis/Leva på landet sa...

Vilken tur att du fick hem så måga vackra kotter då i somras, *s*. Så fint du gör. Det är bra med turbopyssel också, dina blir så fina.

Ha en riktigt skön helg!
Kram Ullis

lottens vita och gröna sa...

hallå vännen, älskar dina enkla pysllingar, det är det komplicerade och alltför uttänkta som blir ploottrig, detta var såååååå fint!

varmkram lotten

Färjtorp sa...

Jag gillar oxå kottar! Det blir superfint att pynta sådär i olika fat som du har gjort.
Såg även dina kransar här nedanför. Piffiga blev de ju!
Jag satt röda hjärtan i mina, har lagt ut bild på bloggen.

Ha en mysig helg.
Kramar Johanna

Lilla Blanka sa...

Hej Karin!

Jättefina kottar! Jag kommer ihåg att jag letade kottar som en galning när jag var i Danmark (hade tidigare sett jättestora fina kottar på ett ställe..)- men hittade inga. Dina är jättefina!

Kransen i förra inlägget ser så underbar ut, naturlig och snygg helt enkelt!

Kram
Mia

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej!
Javisst är kottar en bra dekoration. Ibland har de sina ljusa ideér våra gubbar ;)

Ha en skön helg

Kram Viveka

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei snille deg!
Men så fin en dekorsjon. Kongler er så takknemlig å dekorer med, de er superfine.
Nå skal jeg løsrive meg fra dataen, hi hi, har hatt en liten bloggerunde og tiden flyr.

Jeg holder på å hjelpe den lille frøkenen i huset med å skape litt julestemning på hennes rom, virklig kul å gjøre barnenes rom om til julerom hihi. Det skal bli så fint så, man får vel fotografere litt også underveis, for bloggen sin skyld tjihiii.
Ha en herlig helg
Klem

annashusidingtuna sa...

Jag håller med rosenskära om det första hon skrev!
Men fint blir det och det ser så personligt ut på ngt vis, gillar naturligt pyssel.
Kram Anna

Gnistrande snö sa...

Vilket vackert julstilleben du skapat!
Jag är också svag för kakfat på fötter.

Fick också ett gott skratt när jag läste det där om kameran och skotern, lät som om de körde fort med skotern där uppe i norr :-)

Ha en fin fortsättning på helgen!

Kram
Katarina

Frida sa...

Hej Karin!
Vilken vacker dekoration du har gjort, det behövs inte så mycket för att det ska bli vackert. Önskar att jag hade mycket kottar hemma kanske får ta en runda i skogen någon dag.
Hoppas du får en teevlig 2:a advent!
Kram Frida

Beas sa...

Vackert...och jag dögillar tapeten!

Tråkigt att du inte fick några kuddar sålda, men roligt att du gjorde succé på annat sätt i alla fall.

Ha en ljuvlig andra advent!

Kram Bea

Englagård sa...

Det blev ju jättefint med kottar och kulor tillsammans. Vilken tur att du har en sån förutseende man:)

kram Karina