måndag 8 december 2008

Är Julen brun...



Hej på er alla! Hoppas ni haft en mysig helg. Vi har bara tagit det lugnt och donat och bakat lite. Ena halvan av familjen har varit hängiga nu när vi andra börjat pigga på oss!
Ute är det runt nollan och har mest varit mörkt och regnigt. Brunväder kallar min man det när det är lerigt, kladdigt och det mesta i naturen har antagit den färgskalan.
Inne verkar min jul också blivit bruninspirerad i år *fniss*. Nu när jag tittar tillbaka på mina bilder så är det mest de färgerna som är hos mig. Rött är en av mina favoritfärger, men till jul så väntar jag med rött till julhelgen. Då dukar jag däremot gärna med röda dukar och blommor.
Nu till advent dukade jag med dessa naturtoner. En enkel och billig dukning med lite grenar, kottar och några vackra band istället för servettringar.



Det enklaste är oftast det vackraste, eller hur!
Nu närmar julen sig och pulsen stiger hos de flesta. Stressa inte ihjäl er, gör bara det nödvändigaste. Lite skit i hörnen dör ingen av, det viktigaste är ändå att vara närvarande och göra mysiga saker tillsammans.
Jag önskar er alla en riktigt bra vecka!
Varmaste kramarna
Karin
"Take time to enjoy the simple things in life"

19 kommentarer:

Kari sa...

Hvilken vakker oppdekning! :-)

Karin Lindström sa...

Hej Kari!

Tack snälla du för det, vad jag blir glad!

Klem/Karin

Lallis - liv och leverne sa...

Ja, vädret är ju verkligen inte alls vitt på alla ställen i landet. *ler*
Ha en fin vecka.
Kram Lallis

Willewira sa...

Vilken vacker dukning, Karin!

Jag gillar det stilrena och enkla så detta tilltalade mig verkligen!!

Hoppas du får en härlig dag!!
Kram Willewira

Titti underkalas-eken sa...

Åh, vad fint det blev! Så fint med banden runt servetten! Nu får vi hålla tummarna för lite snö snart! Ha det gott! Kram

hemtrevnad marie sa...

Ja inomhus är det ju väldigt vackert med bruna detaljer!!
fast jag håller med...ute är det verkligen trist...vi som hade så fint med snön förra veckan...nu håller det på att regna, så nu försvinner väl allt!:(
Kan se din fina rostiga hink ute med fullt av snö runtom...jättefint!
ha en bra måndag!1
kramis

me and alice sa...

Hej Karin!
Åh vad vackert du dukat. Älskar också det enkla...
Jasså ni har brunväder stackare. Här är det vitväder med snöflingor stora som dasslock än så länge, men dessvärre väntas varmare väder så vi får nog brunväder vi också om ett par dagar!!
Jisses vilka fina kuddar du har sytt Karin!!!
Kram Susanne

i et lite rødt hus sa...

Det enkle er helt klart det vakreste:)

Kristin sa...

Hej Karin, håller med dig, det enklaste är det vackraste... och jag gillar att använda saker från naturen i mitt dekorerande.

"Brunväder" var ett bra ord. Här är verkligen lerigt och geggigt. Det blir ju liksom aldrig ljust nu om dagarna!!! Otroligt påfrestande tycker jag, man märker hur beroende man är av solljus. Fast, en fördel är ju att man inte ser sina oputsade fönster... ;-)

Jag tycker vi har julen under kontroll än så länge. Imorgon ska vi handla sista klapparna. I helgen bestämde jag och svärmor hur vi skulle dela upp julmaten mellan oss (väldigt smidigt, mina svärföräldrar kommer hit och svärmor har med sig hälften av julmaten och vi har andra hälften). Har skrivit listor på vad jag ska fixa innan jul (är ju en riktig list-fia) så jag tycker jag har det mesta inom räckhåll...

Kram på dig med och ha det så bra, nu hoppas jag snart bacillerna lämnar huset för gott!!!

Lusthuset sa...

Så vackert med vitt och brunt. Jag älskar naturfärger, som brunt, natur åt linhållet och allt sådant...och här är det inte heller rött förrän till jul. Jag har bakat de första kakorna idag, men jag tycker inte det liknar dem på bilden undrar just varför?? Ha en skön kväll. Kram!!

Tulipa sa...

Jag instämmer i att det enkla ofta är det vackraste. Det är ju inte alla förunnat att kunna se konsten i de små tingen!
Kram Tulipa

Mer av allt sa...

Vad fint du har! Själv vräker jag på med rött - och lite vitt. Vilka fina kuddar du syr! Jag återkommer med ett köp när det våras!

Ha en bra vecka!

Anonym sa...

hej gumman ;) vad fint du dukat, och vad fint det var med kottar till :) gillar verkligen färgerna jag med.. här i jul blir det faktiskt vaxduk med gammal skrift från stoff och stil, vitt porslin med vita linneservettringar och lite röda detaljer.. åååh ser fram emot juldukningen, den första i vårat hus :)

gjorde en sats knäck idag igen med massor med cocos i, blev seg som kola och såååå god :) prova med cosos, ta ca ½-1 dl cocos, 1 dl ljussirap, 1 dl socker, ½ dl grädde. blanda allt i en microsäker skål och kör i ca 6½ minut på 750 watt :) sen är det bara att lägga i ischokladformar, in i kylen och sen njuta!

stor kram sara

Lillstuga sa...

Hej hej!! Har varit dålig på att skriva kommentarer ett tag men jag är in och tittar hela tiden!! Blev så inspirerad av dina kransar av najtråd och lingonris. Var ut i skogen och plockade ris och skickade gubben att köpa najtråd. De blev inte alls som dina och inte fick jag till det med ljuset med det blev ett hjärta istället, blev rätt nöjd ändå.
Ha en fin vecka!
Kram Anna

Jessica sa...

Hej Karin,
inte så tokigt med "brunväder" om det inspirerar till så fin dukning som du gjort :)
Har börjat uppskatta material man kan plocka från naturen mer och mer.
Kanske beror på åldern? *fniss*
Tack för fina kommentarer, blir så glad!
Må gott!
Kram
Jessica

Angel.Pearls sa...

Åh, vad fint! Underbart med "linnefärger" -sobert o snyggt!! Kram//Eva

annashusidingtuna sa...

Jag håller med dig, julen ska inte stressas fram utan istället vara fylld av en massa mys!
Kram Anna

Tidsmästarinnan sa...

Hej goa vännen,
jaa! jag håller med, enkelt är så himla fint!
Jag gillar verkligen din dukning, precis i min smak....

En stor kram till dig du rara Karin!
Susanne

Emma sa...

ditt bruna är betydligt vackrare än det bruna utomhus:) Håller tummarna för att det kommer mycket snö.

Kram Emma