söndag 28 december 2008

Underbara vinterdagar...

Visst är det underbart med julen, men mellandagarna är så mysiga tycker jag. Huset pyntat och städat, mat har man för flera dagar, barnen nöjda och glada och leker med sina julklappar. Inga måsten utan man kan bara vara och skrota runt i pyjamasen till lunch om man vill!


Hos oss har det varit ett härligt vinterväder de senaste dagarna. Idag var det riktigt kallt. Efter långpromenader är det mysigt att samlas runt eldkorgen och värma sig. Det är något visst med levande eld som sprakar.

Det ligger ett tunnt täcke med snö hos oss. Trappan är pyntad med granris. Efter att ha varit ute så är det extra skönt att komma in och värma sig!



Min gamla soffa i hallen har fått rödrutiga kuddar och fårskinn. Här är det skönt att slå sig ner en stund. I trapphuset står barnens gran pyntad, kanske ett par dagar till. Visst är det mysigt med julpyntet, men jag plockar lika gärna bort det så fort som möjlig. Det är så skönt att städa upp och rensa lite.





Ute brinner fortfarande elden och mörket börjar lägga sig, och inne hos oss brinner det ljus i varje vrå. Nu är det gott att leva!


Jag önskar er alla en fortsatt skön helg!


Varmaste kramarna


Karin

18 kommentarer:

Lusthuset sa...

Så alldeles underbar det ser ut. Härligt med eldkorgen. Visst är det mysigt nu så här dagarna mellan julen och nyåret. Jätteskönt. Vi är bortbjudna på nyårsafton så det behöver man inte tänka på...bara "stila upp" sig så gott det nu går. Ha en God Fortsättning. Kramar!!

rosenskära sa...

Vilka stämningsfulla bilder! Skulle platsa i vilket flådigt magasin som helst! Man ser verkligen att du har ett ombonat hem, med plats för både lek och allvar. Eldkorgar ser så mysiga ut!

Här hasar vi också omkring i särken till långt fram på dagen, men vad gör det, det finns ju ingen tid att passa! Tids nog hinner vardagen ikapp oss...

Söndagskram/Lena

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Ja vet du hva, Nå er det godt å leve!
Nyt romjulsdagene snille.
Klem

Ullis/Leva på landet sa...

Så underbart det ser ut både ute och inne hos dig. Håller med dig om att mellandagarna är bra sköna. Mycket avkoppling. Visst är det skönt att vara ute och njuta när solen tittar fram. Man behöver allt ljus man kan få.

Kramar Ullis

Viola sa...

Så mysigt det var att hälsa på dig idag, underbart med denna eldkorg, visst är det skönt med dessa slappardagar, men en del julpynt har redan blivit bortrensat hos mig, likadant varje år, tröttnar fort på allt pynt så fort julen är avklarad, ha en bra vecka som kommer, kram VIOLAN

gamla skolan sa...

Vilket underbart hus du bor i !! Hittade precis din blogg och vill gärna följa dig och titta mer , är det ok att jag länkar ?! Kramar Susanne / den gamla skolan

lottens vita och gröna sa...

oh ditt hus ser såååååå fantastiskt ut, vilka dörrar...vilken färg mot huset mmm och detljerna där i hallen, ohhh! och en eldkorg, en sån önskar jag mig....ha det bäst kära du! varmkram lotten

Lilla huset på prärien sa...

Åh Karin vilka fantastiska bilder du visar!! Jag vill också ha en sådan där eldkorg!! Det är så mysigt när man sätter igång och eldar i sådana tycker jag. Och jag gillar dina små trummor i riset!! Jag har tre som jag är ytterst förtjust i men butiken hade inte fler och sen har jag inte hittat några :(

Visst är det härligt nu med lediga dagar och bara låta dagarna bli till vad de blir. Mysigt!

Kram Jenny

Mjuka sa...

Hej Karin!!
God fortsättning på dig. Mysigt med eldkorg.
Ha det bäst
kramar Malin

Kristin sa...

Hej Karin! Så fina bilder och så på pricken beskrivet hur man tar sig fram igenom dessa lata dagar.

Idag är det ju måndag och S har åkt på jour på sitt jobb vilket betyder att han måste sitta och svara på mail som hopat sig hela julhelgen (han är ombudsman). J har haft näsblod av och till sedan i går kväll, han får det så lätt och har han väl fått det så ger det sig nästan aldrig, M är supergnällig när jag inte prioriterar henne då... suck. Men imorgon är det ledigt för vår familj och sedan jobbar S 2 jan igen. Skönt!

Hur går det med R? Jag tycker så synd om honom som är sjuk hela tiden. Stackarn. Och ni som inte får sova.

Vilken fin eldkorg. Det har jag velat ha en i flera år men det blir aldrig av att jag köper någon, men jag tycker det är lika fint varje gång jag ser en antingen i reportage eller hos någon annan i trädgården. Det är så härligt med elden! Här eldar vi i kakelugnen idag då vi hade -8,5 grader i morse... vi har också så där lite pudersnö som ni så det är väldigt vackert men lite kallt.

Kram till dig Karin och det bästa av alla nyår önskar jag er!!!!

Annie - Annalunda sa...

Käraste vännen!

Så underbart! Vackra bilder...känner riktigt myset och stämningen! Ja det är skönt att rensa lite sen...har redan börjat plocka undan en del...

Jag önskar dig och de dina ett fantastiskt härligt och fint Gott Nytt År!

Din kudde är sååå fin! Bilder hos mig!

Kram Annie

MiA sa...

Hej!
Här skrotar vi också runt och får inte så mycket gjort :) Det är skönt. Tillvaron är alltid så full av måsten annars så några dagar utan krav på någonting känns så härligt!

Söt kudde såg jag i soffan, den med det lilla grå hjärtat :)

Kram
MiA

Anonym sa...

Du har alltid så fina bilder. Hoppas att jag också skall få till det framöver.
God fortsättning önskar Mia

hemtrevnad marie sa...

Alltid så mysigt!
trevligt med en eldkorg...det ska jag ta och önska mig!
Här sitter vi fortfarande inne och ugglar med kattmadamen som vi fick hand om nu i mellandagarna...hon är nykastrerad så vi får kura i soffan!
Ha ett riktigt Gott Nytt år!
kraaaam

Linneagården sa...

Å, SÅ MYSIGT MED EN ELD UTE. GILLAR ALLA DINA BILDER. FÅRFÄLLEN SKULLE PASSA HÄR HOS MIG NU, HIHI...
JAG HÅLLER MED OM ATT MELLANDAGARNA ÄR HÄRLIGA, TID FÖR ATT UMGÅS MED NÄRA & KÄRA. SÅNT GILLAR JAG!

HOPPAS NI FÅR EN TREVLIG NYÅRSHELG. MÅNGA KRAMAR TILL DIG FRÅN MIG //madelene

GOTT NYTT 2009

Katta sa...

Håller med om att mellandagarna är mysiga, allt blir äntligen lite lugnt då.Vilket vackert dukat bord du visade i ett tidigare inlägg.Ha en bra fortsättning och ett gott nytt år, kram Katta

Poppins sa...

Det ser verkligen härligt juligt ut. Här är det barmark även om frosten lägger sig om natten. Levande eld utomhus förhöjer ju julstämningen mycket!
Håller med om att de här dagarna är härliga. Man kan med gott samvete unna sig att vara lite lat. Men julpyntet ska vara kvar till trettonhelgen, tycker jag. Nu vill jag verkligen njuta av allt!
Gott nytt år önskar Poppins

Anonym sa...

Din soffa med skinnet och kuddarna är underbart vacker! Tack för inspirationen och gott nytt år! :o)