onsdag 11 februari 2009

Mina trädgårdsdrömmar...


När jag gick en runda i trädgården så tittade jag till min magnolia. Jag fick den på min 40-års dag av min vän som älskar trädgårdar och blommor. Hon har skapat en underbar trädgård till sitt nybyggda hus på kort tid! Tänk att en del bara har det där som gör att allt växer.
Min magnolia växer sakta och har ännu inte blommat. Nu är jag i och för sig inte så många år över 40 *skrattar*, men jag hoppas så att den blommar i vår!

Småfåglarna har det tufft nu i kylan och jag köper frön var och varannan dag känns det som. Men de är så söta och vi alla och vår katt älskar att sitta och kika på dem, så det gör jag så gärna.
Vad drömmer jag om att göra i min trädgård undrade några av er. Ja, så här års har jag de mest storslagna planerna! En rosportal, en ny pionrabatt kanske och ett stort växthus skulle jag verkligen älska att ha. Sen minns jag de goda smakerna av de späda morötterna, den nyplockade salladen och rödbetorna på hösten. Det är underbart att drömma och minnas och jag undrar om jag inte tycker att just dessa drömmar och planer är bland det roligaste med att ha en trädgård!
Jag citerar Hannu Sarenström som skriver att Trädgårdsdrömmar är vackrast när gråsparvarna hukar i vintersnön och letar efter solrosfrön.

The Fairy första frosten i November

Jag skickar en frostig liten ros till er alla där ute! Tack för alla rara kommentarer och besök hos mig! Ni gör mig alla så glad och inspirerad!

Varmaste kramarna
Karin

18 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Det är ju så vackert med Magnolia.
Hoppas att den blommar för dig i år!:)
Kram Lallis

Sea Angels sa...

Thankyou soooo much for the rose Karin......I hope you have some too...Your photographs are as lovely as your words.
I love Magnolia blossoms, they are so special I like the deep pink ones, sometimes I cut them early to make them bloom in the house, to think Spring is closer.
Have a lovely weekend
Hugs Lynn xx

rosenskära sa...

Nu ligger din frostnupna ros i min "Favorit"-mapp!

Nog är det helt sant som Hannu skriver - det är inte målet, det är vägen dit, precis som när man ska resa!

Jag har också en liten kise som ligger vid balkongdörren i sin mjuka "säng" och "knarrar" och vispar med svansen när koltrastarna kommer för nära!

En kram till dig/Lena

Kristin sa...

Hej Karin! Vilket väldigt poetiskt inlägg, både text- och bildmässigt. Nu fick t o m jag trädgårdsdrömmar (annars förtränger jag dem just nu eftersom vi måste fokusera på huset).

Magnolia är underbar. Min syster satte en vid sitt hus förra året. Hennes man är landskapsarkitekt med diverse "kanaler", de kunde köpa ett riktigt stort träd. Lyllosarna!!!! Är jag avundsjuk??? Ja, MEGAMYCKET! Här hos oss går det nog knappt att ha magnolia, vi har på gränsen till zon 5 här på höglandet (fast några stjärnmagnolior tål väl zon 5 har jag för mig?).

Hoppas verkligen att du kan få blomning på magnolian i år. Den som väntar på något gott....

KRAM till er och hoppas ni mår bra allihopa nu! Här är det snuvigt men vi är på bättringsvägen. Har egentligen inte varit jättesjuka, men det har varit utdraget och det blir ju också jobbigt till slut.

Rumour has it sa...

What a lovely, gorgeous picture with that frozen rose!! It´s pure beauty!

Lilla huset på prärien sa...

Åh de är så underbara Magnoliaträden, jag är så himla sugen på att skaffa mig ett sådant. Det finns ett i en trädgård inte långt härifrån som jag brukar gå och flukta hos så fort det slår ut :) Härligt!

Det stod ett helt kapitel om dem i en Allt om Trädgård för något nummer sedan... ska ta och läsa det ikväll kanske :)

Stor kram till dig! / J

i et lite rødt hus sa...

Det er virkelig herlig å vente på våren å planlegge hageprosjektene. Gleder meg masse! Et veksthus står også langt oppe på min ønskeliste, men det får vente til drømmehuset dukker opp:)

Viola sa...

Tack för den ljuvliga rosen...visst längtar man och ser fram emot att få börja påta i jorden igen, har både grönsaksland óch växthus och älskar att få se alla mina blommor igen, ha en bra torsdag, kram

lottens vita och gröna sa...

oh tack för den rosen, ljuvlig!!!!oh har du en magnolia de är ju ljuvliga! hannu ja, den boken ska jag läsa om igen, han är helt underbar!
ha det gott, varmkram lotten

Tulipa sa...

Underbara vinterbilder!

Magnolian kanske slår dig med häpnad i år?!

Kram Mariette

Annie - Annalunda sa...

....och en massa rosor till dig vännen!!!

Sååååå vackra bilder!!!!!

Ja visst är det härligt att planera... här blir det fler rosportaler, kryddland och en potagér....

Hoppas att ni mår bättre! Kramar!!!!

Anonym sa...

Fairyrosen i frostskrud är bedårande!

Roligt att du tycker om mors målade sländor, de är ett vackert minne efter henne... hon lever inte längre... suck!

Hälsningar från Eva-Mari

Anonym sa...

Så vackra bilder. Min trädgård är alldeles översnöad i dag och det snöar lite fortfarande. Visst är det ljuvligt att drömma om allt man vill göra i trädgåden när våren kommer.Det är lycka att få ha en egen trädgård. Hoppas att din magnolia blommar i år.
Kram Mia

Viola sa...

Hej Karin, jag packar väldigt noga, först med rikloigt utav bubbelplast och sedan wellpapp runtóm, sedan fýller jag håligheterna med tidningspapper, det enda som har funkat för att dt ska vara helt när det kommer fram, lycka till och ha en bra dag, kram

Charlotta sa...

Hej Karin - tackar och bugar, nu blir jag nästan blyg - men det är ju så roligt med trädgård! Jag fick ett tips ang min rosa magnolia som blommade så vackert första åren men för varje år fick den färre och färre blommor och till slut inga alls. På hösten myllar man ner höstgödsel och sedan benmjöl som är bra för blomningen (även bra för lökar). Jag följde rådet och våren efter blommade magnolian med 15 underbara blommor! Jag håller tummarna för Din vita stjärnmagnolia - jag vill gärna se den när den börjar blomma.

I helgen skall jag njuta av min nyinköpta bok "Franske förnemmelser i nordiska haver" - den ser helt ljuvlig ut. En högtidsstund att få sätta sig i en mysig fåtölj med en god kopp Roibos-te och den underbara boken.

Underbar var också Din bild på The Fairy - fantastisk.

Många kramar
Lotta

♥Min Eden♥ sa...

Hej hej!
Jag har alltid dreglat över magnolia, tyvärr måste man avstå från det här "uppe" (zon 4-5 enligt svenska mått). Det är frustrerande att vara tvungen att välja bort något som är så övernaturligt vackert.

Ja vet du, som tur riktade jag aldrig in mig på någon karriär som försäljare, för snö-affärerna suuuger :)
Ha det gött!

Gnistrande snö sa...

Hej Karin,

vilket fint inlägg det här är, underbara bilder och fin text. Gillar Hannus citat och bilden av den frostnupna rosen, den är vacker som en dröm.
Håller tummarna för att din Magnolia ska blomma i år :-)

Kramar Katarina

Unknown sa...

Det ligger mycket i Sarenströms utsaga. Jag tror aldrig trädgården är så vacker som när man drömmer om hur den ska vara.