måndag 12 oktober 2009

Ett nytt "cozy corner"!

Hej på er alla! Vårt matrum har blivit med kakelugn, soffa, och möbler har ändrat plats. Ni vet ju att vi lät mura om vår gamla kakelugn i vardagsrummet. När vi ändå höll på och stökade fick kakelugnsmakarna även mura upp en i vårt matrum. Skorstenarna var dåliga så där har de murat nya och tätat kanalerna, nu är det bara att vänta till våren så vi får elda i dem *ler*. För er som inte läst tidigare inlägg så ska vi vänta 6 månader innan vi får elda i dem, för att de ska torka ordentligt. Hur kul är det när man hoppats på en varm och skön vinter inomhus!


Den är jättefin och pampig i hörnet, där det en gång stått en liknande kakelugn. Men nu fick vi lite problem. Vitrinskåpet som stått där (för att dölja fula hål etc) måste hitta en ny plats. Min kära make vill absolut ha en soffa här inne för att kunna sitta och softa och titta på elden, nästa år då*ler*. Sen ska jag väl erkänna att vi inte har riktigt lika önskemål han och jag. Han skulle helst vilja ta bort hela vårt möblemang, framför allt tallrikshyllan som han ogillar, (nu använde jag snällare ord än han). Och jag som är så glad för den! Han vill ha soffa och fåtöljer, typ lounch möbler här inne. Ja efter mycket om och men så sitter tallrikshyllan kvar, och kvar står också den fina vita skänken och matbordet! Jag kom på den brillianta iden att ta in soffan som stått i hallen, och då lugnade han sig *fnissar*. Min man har lite väl radikala ideer till skillnad mot konservativa mig, men det är därför jag älskar honom så mycket. I slutändan så är det ändå jag som får min vilja fram, oftast i alla fall *ler*.


Så här ser den lilla mysiga sittplatsen idag. Skänken fick maka på sig mot hörnet och den nätta pinnsoffan fick precis plats brevid. I helgen har jag provat mig fram med olika saker och nu ska jag boa in mig här och känna mig för. Men har fick rätt i att det är mysigt med en soffa härinne:)

Ha nu en riktigt bra start på denna höstvecka mina kära vänner!

Många kramar från ett soligt Sörmland!

Karin

Ps. I hörnet vid soffan ser ni vad jag pysslat med när jag inte möblerat i helgen. Nu är det hög tid för oss att sätta in våra innanfönster, så här putsas det fönster kan jag lova!

Follow Karin Lindström

34 kommentarer:

Kristin sa...

Hej kära Karin!! Så snyggt det blev med kakelugnen. Jag tycker nog nästan att det är finast med raka vita kakelugnar, fastän jag vet att dessa var den billigaste modellen när det begav sig (vår kakelugn i vardagsrummet är just rak och vit och jag älskar den). Er grönaktiga kakelugn måste vara väldigt mycket värd, för min pappa antikhandlaren tjatar väldigt mycket om hur dyrbara sådana är ;-)

Hrm, nu förstår jag inte hur din man tänker sig... ett matrum är väl en plats där matsalsmöblemang och tallrikshylla (och er är sååååå vacker, ju!) finns. Inte där loungefåtöljer finns. Fniss! Trägen vinner!!! Jag känner igen det där hemifrån. Jag håller ju på att övertala min man att vi ska måla över tapeten i sovrummet, men han är än så länge rätt envis. Får se när han mjuknar *ha ha*

Här är jag hemma mån-ons nu för S jagar älg, och någon måste ju passa M. Sedan börjar hon dagis. Tänk att hon är så stor tjej nu, eller "hlicka" som hon säger själv (alltså "flicka"). Hennes tal har börjat komma jättemycket nu, från att bara ha sagt typ 20 ord sedan i somras. Nu är det babbel, babbel, babbel... hon kan sätta ihop 2-3 ord i små meningar också så hon börjar verkligen upptäcka kommunikation ;-)

Kram på dig Karin och njut av ditt härliga matrum!!! Soffan passade så bra där så gå nu inte med på några fåtöljer ;-)

KRAAAAAAAAAAAAM!
/Kristin

becca sa...

Hej Karin,
Å så fint det blir inne hos er, ibland önskar jag att man kunde "gå in i" bilderna så man fick prov sitta soffan och ta på allt fint =).
Är kakelugnen gamal eller är den ny gjord?
Jag önskar mig en sån men vi har inte plats.

Ha en bra dag, kram Rebecca.

Anonym sa...

Vilken fin kakelugn. Den blir härlig och sitta och titta och njuta av värmen "nästa vinter".

Det blev såååå fint med alla möbler.

Kram annica

Nostalgi og Gjenbruk sa...

Hei, Kjempe fin kakelovn du har fått murt opp, kakkelovner er virkelig vakre!
Ha en fin dag:)

Designe sa...

Det ser jättefint ut och så söt träsoffa! Så fin kakelugn oxå! Jag håller på dina idéer!:)
Synd att ni måste vänta så länge med att elda i kakelugnen..för de ger ju så härlig värme och det är så mysigt! Kram :)

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!
Åhhh så fint det blev, vet du, varför ska våra karlar krångla så där..fniss..när det ändå är vi som bestämmer i slutändan..men det vet dom ju inte förstås...;)
Kraaam Anette

Pilgården-Susanne sa...

Ser jättefint ut! Fin tavla eller bonad också.
Kram
Susanne

Majas skafferi sa...

Hej! Ja, du det är svårt att kompromissa när det gäller inredning..! Men det brukar som sagt ordna sig ;)..kakelugnen var ialla fall grymt snygg,(Och allt annat) den liksom "gör" hela rummet! Den ev. ommöbleringen blir säkert fin också, med eller utan tallrikshylla ;)!

Susanne sa...

Så super fint här är..jag ska säga att jag är så avis på dig att du fått i ordning på din kakelugn..Det är nått jag så gärna vill oxå men allt kostar..Så nu får det bli massa värme ljus i den;) Här är frågetecknen oxå många när jag kommer med idéer..men vad ska man säga? Jag tycker du har det riktigt mysigt..massa kramar från Fare

Helena sa...

Så fin kakelugn, önskar att vi hade en också. Jag länkar till dig också! -Missade sist att du hade en liten butik, så nu ska jag sätta mig med en kopp thé och kika runt....jättefina kuddar du gör!
Ha en bra vecka/kram Helena

annika sa...

Hur härligt som helst med kakelugn...dessutom två stycken! Har funnits tre i vårt hus långt innan vi bodde här. Synd att de togs bort. Jag skulle så gärna vilja ha en men han som ska göra jobbet har så många bortförklaringar...
annika

Lissboden sa...

Din kakelugn är så fin. Hela rummet ser så mysigt ut så jag förstår om ni vill elda i kakelugnen redan nu i vinter. Det är bra mycket mysigare än att bara sitta och titta på den. Du får väl ställa en fin lykta framför så känns det kanske bättre.
Ha en fin vecka!
Kram/Maria

Grön Iris sa...

Jätte mysigt corner ni (du) fick till.
I söndags var en vill-ha-en-öppen-spis-dag, tänk du har flera stycken att välja på (kakelugnar)...gu va lyxigt.

Mys på och ha en skön höst vecka tillbaks!

Linda

Titti underkalas-eken sa...

Hej! Jag vet att det vanliga kakelugnsmurare säger är att det tar 6 månader för en kakelugn att torka. Det är också sanning.

Vad de sällan säger (och inte ens alla vet det)är att ett yrkesknep bland de riktiga kakelugnshantverkarna är att elda upp en tidning (typ DN) varje dag i kakelugnen.(Men bara en!)

Då blir kakelugnen torr på en dryg månad utan några som helst skador. Litet tips bara :)

bikim sa...

Dear Karin,
your blog is lovely and your house soo welcoming.
Happy week,
Rosa (Portugal)

Hannis sa...

Oj så fint med kakelugnen!
Värt att vänta på att få elda i den=))
Ser mysigt och ombonat ut!

Kram Hannis

Ps.Klart att maken måste få domdera lite*skrattar*

Pysselpalatset sa...

Vad fint med kakelugnen... här har det snöat inatt... skulle vara skönt att tända en brasa i en kakelugn... kram Jeanette

Susanne sa...

Hej,Karin..Nej det är inte alltid så lätt och hänga med alla bloggares liv;)Man vill ju hänga med sitt eget först och främst;)

Jag har ju äntligen fått en diagnos som jag väntat på ett bra tag..Fibromyalgi och MS och IBS..Om du undrar vad allt detta är så har jag länkar på min högerspalt i bloggen..
Sprutan som jag tar är B12
skall ta tre till sen ska jag äta tabletter som ett tillskott på b12..Jag hoppas att den andra medicin jag tar snart skall ge utslag så jag blir pigg som en lärka..Nej så funkar det väl inte tyvärr,,men jag har hopp om att det skall bli bättre i alla fall..Kram till din dag

Färjtorp sa...

hej! Men oj vilken vacker kakelugn! Vilken lycka och vilket mys =)
Det står högt på min önskelista just nu, nått att elda i.

kram johanna

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej Karin!

Så mysigt med kakelugn. Har också velat ha en sån. Men nu när vi renoverade så finns ingen plats. Typiskt när man ändå har en pappa som är murare.

Blev ju trots allt gulligt med soffan därinne :)

Kram Viveka

Anonym sa...

Tack för komplimangen.

Hej Karin

Nej, det är inte det linneskåpet som jag gav 50:- för. Detta gav jag lite mer men det var otroligt billigt tycker jag. Det andra skåpet har åkt ut i förrådet och ska säljas. Ja du vet hur det är möbler åker fram och tillbaks och ut och in. Jag känner att man får nya idéer hela tiden och det är jätte kul.

Kram annica

promenader på landet sa...

Vad fint ni har det och jättefin kakelugn det är ju så stämingsfullt! Kram Maria

Kicki sa...

Underbart vacker kakelugn. Det ger en sådan härlig känsla med kakelugn i ett rum.
Ni har det verkligen jättefint.
Och Du, Du får säkert som Du vill....det brukar ju bli så, eller hur. Tur att man har en sambo som inte är jätteintresserad av inredning....så man kan få igenom alla idéer man har......Kram Kicki

Anonym sa...

Hej Karin! Det blev verkligen jättefint med kakelugnen och myshörnan. Hade du bott lite närmare kanske jag kommit och knackat på! Här i vårt lantliga paradis har det börjat bli rätt kallt (ingen snö än) och vi eldar för fullt i kaminen i matrummet. Fördelen med compact living är att den lilla kaminen värmer heeeela huset! =) Nackdelen är att när man som jag gillar loppisar och alltid köper tyger, prylar och möbler... det blir fort stökigt! Men då Karin, då tittar jag på din blogg och drömmer mig bort en stund. =)
Ha det så bra! Kram från Krista

Karin Lindström sa...

Hej Krista!

Tusen tack för din rara hälsning! Vad mysigt det låter med er kamin! Jag får snällt vänta till i vår med eldningen!

Nog bor jag i ett stort hus, men det är inte så här städat överallt inte. Jag är hopplös på att köpa på mig loppisprylar och det är ju inte alltid det finns något givet ställe direkt. Mitt dressingroom tex har blivit fullproppat med tyger och stamaljtavlor till min käre makes förtret. Jag försöker verkligen röja i röran, men det känns som om jag bara rör till värre hela tiden. Ja, jag vill bara att du ska veta att jag visar bara de fina sidorna av mitt liv *ler*. Resten inspirerar inte någon :)

Ha det så bra, och du skulle gärna få komma in på en kaffe om du knackade på :)

Kramar
Karin

Anonym sa...

Hej igen Karin! Jag försöker också rensa i min "röra" men oj så fullt det är överallt och när min kära sambo hotar med en CONTAINER och att kasta ALLT så blir jag ju stressad... hm, undrar om det räcker om jag slutför några projekt och sorterar och får lite bättre ordning?!?! =)
God natt! kram från Krista

Pysselpalatset sa...

Hej karin,
Ett stort tack för grattiset... Jag hade en jättebra dag... Ler Kram Jeanette

Ylle by heart sa...

Helt underbara är dina kuddar av gamla broderier... tänk vilken kvinnokraft.. alla tankar och känslor i stygnen. Ibland tror jag att det var ren överlevnad för dessa kvinnor (och män)... som sagt, helt underbara kuddar... design när den är som bäst och helt rätt i tiden dessutom!
Om min studentbörs vore större så hade jag haft flera stycken!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Haha, den morsomste bloggposten hittil i dag. Takk skal du ha, jeg trengte en god latter på morgenkvisten.
Jammen så bra med et varmt hus til midtsommer,hihi.

Håper du har andre ovner i hus som kan holde deg varm gjennom vinteren.
Nydelie sofakrok, åhhh det ser så skjønt ut hos deg.
Ha en flott uke.
Klem

Karin Lindström sa...

Godmorgon Krista!

Min käre make tog hit en container och började slänga alla möjliga saker för ett par år sen. Tex mina gamla trästegar som jag har i trädgården. De är visserligen ganska rangliga men ack så vackra. Han jobbade när hämtningen av containern var, så jag lyfte upp dem och räddade dem. De stod gömda något år i en av bodarna och nu använder han dem igen. Kanske har han glömt att han slängt dem eller så gav han upp *skrattar*.

Jag är nog obotlig. Ganska opraktisk bara det är vackert, det är typiskt mig:)

Men det är ju ändå skönt att rensa lite i sin egen takt, eller hur. Jag försöker få ordning och det som jag verkligen inte tycker om (det är inte mycket), det åker ut nu:)

Ha en riktigt bra vecka i Bollnäs!
Många kramar
Karin

LantlivsAnette sa...

Halloj kära Karin !!
Åhhh, om du visste vad glad jag blev att din fina kommentar inne hos mig, tack snälla du !!
Jaa, jag har väl samlat ihop mig någorlunda nu, men jag tänker på min butik varje dag, det går inte en dag utan att jag tänker på den..att det gick så fel..så fort !!
Alla dessa månader har varit så tomma på nåt sätt, jag har inte haft en endaste ide om vad jag vill syssla med, nu börjar kreativiteten att sätta igång..men det är inte lätt ändå..
Jag förstår att du känner lite samma där..men du ska se att vi hittar nog något snart både du o jag !!
Sååå fint du har det hemma, du är så pysslig o duktig, och en hejare på att sy !!
Ha nu en fin dag
Kraam Anette

Vit som snö sa...

Åhh vad fint det blev! Mysig hörna med soffan o den vackra tavlan ovanför!!
Du får använda din kvinnliga list så att tallrikshylla o allt får stanna kvar!
Kram Cilla

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Karin! Det låter som om vi har ungefär samma strategi du och jag. Ge dem lillfingret så att de inte kommer på att de ville ha hela handen *ler*. Tycker att det nya möblemanget blev jättebra! Lycka till med förnsterputsningen!
Kram Maria

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu