söndag 20 december 2009

Fjärde Advent...


Idag är det sista Adventssöndagen. Det är bäst att ladda med ordentlig frukost så man orkar med dagens digra "attgöra" lista! Här blir det risgrynsgröt, eller tomtegröt som barnen säger fast de äter inte den. Bara den som serveras i skolan konstigt nog. Men de kan välja på fruktsallad, youghurt, smörgås mm. Nog är det mysigt och gott med en riktigt skön långfrukost.

Vi ska leta gran, göra lite mer julgodis och slå in klappar. Ganska trevliga måsten tycker jag.



Röda servetterna har åkt fram. De passade så bra till den gamla handvävda handduken som har blivit duk hos mig. Den kommer från min pappas släkt och jag tror G står för Gustav Lindström.

Nej nu är det bäst att jag dukar fram gröten, alla är hungriga här :)

Ha en jättemysig sista Advent!
Många varma hälsningar

Karin

15 kommentarer:

miss marple sa...

Hei-hei!Så koselige bilder hos deg idag,får ordentlig julestemning!
Juletreet ble tatt inn i går kveld hos oss,så idag skal vi pynte og kose oss..ha en riktig fin siste advent og kos dere masse.Hilsen fra Norge;-)

Ljuva lantliv sa...

Hej Karin, så härliga bilder du bjuder på. Vi har samma sköna måsten som du och din familj. Julgodis, slå in klappar och förbereda lite mat inför juldagarna. Härliga måsten. Önskar dig en mysig fjärde advent. Kram Anna

liven sa...

Heisann!!
Så koselig det ser ut her!!
her er det julestemning :o)
Har kikket litt nedover i bloggen din.....og så mye fint som du viser!

Ha en fin adventssøndag :o)

Kristin sa...

Hej Karin, vännen! Så mysig frukost och härlig stämning ni har nu! Jag ska inte göra risgrynsgröt förrän 23:e tänkte jag... vi har som tradition att äta gröt på kvällen innan julafton och nagga lite på skinkan till mackorna ;-)

Här är det riktigt bistert ute, men väldigt fint. Det känns som om vi bor i en saga! Vi har huggt granar idag och så har jag gjort fudge. Till kvällen ska jag slå in lite paket. Underbart med såhär "lata" sköna dagar.

Jag tänkte prova din chokladblandning och ge bort till några "som har allt". Det var verkligen en trevlig idé du visade!

KRAM till er!

/Kristin

Lilla huset på prärien sa...

Vilka härliga bilder Karin! Här har det blivit risgrynsgrön till lunch faktiskt. Lilla dottern älskade det men mellandottern fnyste mest...

Idag är det lite avslutning på sonens fotboll så vi ska dit hela familjen.

Ta hand om dig!

Kram Jenny

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Nu kanske du är klar med listan.. bra med en nyttig och god frukost. Hoppas ni hittat en fin gran, våran står i garaget än. Tar in den på tisdag em tror jag.
Ha en mysig 4:e advent
Adventskram
AnnaMaria

becca sa...

Hej Karin,
Ja visst är det härligt med lång frukost med familjen, härligt nu när det snart är jul för då har vi många lediga dagar tillsammans.
Hoppas att ni hittar en snygg gran, det är inte alltid så lätt att hitta den perfekta men jag tycker att bara man har hittat den själv och inte köpt den så behöver den inte vava perfekt, i år blir det en gansak liten gran här hos oss.


Ha en bra 4e advent, kram Rebecca.

Nyanser av vitt sa...

Hej Karin
Hoppas allt är bra hos dig. Jag har nu plockat fram mina tomtar och många saker (inte bara tomtar) jag har kommer från din forna butik. Ska du inte ...iallafall....
Kram Agneta

lottens vita och gröna sa...

hej karin, vilken fin bild du har på dig, du är sååååååå fin!!!
du vilken duk du har, härligt att få ta fram en som har familjen i sig på ett sätt!!!snart är vi med lediga och då ska det baske mig långfrukosta vareviga dag, fniss!
önskar dig och de dina en härlig julvecka!!! varmkram lotten

Lena Skapar och Inreder sa...

Hej karin
Vilka fina bilder du fångar. Ser riktigt mysigt ut. Det är så fint det som återanvänds gamla saker och fina minnen.
Jag njuter av min gran varje dag det känns verkligen skönt med jul. Det skall bli så skönt att få rå om det mina och bjuda på god mat.

Hade gott Lena

Vit som snö sa...

Vad det låter mysigt!!!
Julfrukostar är något alldeles extra tycker jag, det ligger en stämning i huset som aldrig finns annars.
Ha en fin julvecka!
Kram Cilla

Celestial Charms sa...

The way you set up your table is so pretty. Love the white bowls.
Maureen

Pysselpalatset sa...

hej Karin, visst är det något speciellt med julefrukostar... åh, långa och sköna ska de vara... kram Jeanette

alegni sa...

mmm... jag älskar risgrynsgröt. det brukar vi äta till lunch på julaftonen, och sen använder jag resterna till ris à la malta på juldagen.
till surkålssoppan behöver du en burk surkål, två lökar, ca 500 g nötfärs, två flaskor chilisås, lite salt, peppar och vatten. stek lök och kött, häll därefter alla ingredienser i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. koka ca 20 minuter. det lönar sig verkligen att testa soppan - den är supergod!
nix, ingen julpanik eller julstress hos oss. något sådant har jag faktiskt aldrig upplevt, tack och lov. imorgon ska jag laga fiskarna och på onsdag hackar jag salladerna. sen är allt klart!
hoppas du också hinner pusta ut mellan varven. varm kram
ingela

Karin sa...

Så stämningsfullt och vackert Karin! :) Julgranarna är huggits men ännu väntar de på att kläs här. Ha en fin julvecka och god jul till dig och familjen...

Kramar Karin