fredag 18 december 2009

Juldukning...

Här kommer ett fint litet dukningstips så här till den sista adventshelgen. Jag såg det i någon av alla tidningar jag plöjt genom den sista tiden och tänkte att det måste jag bara göra.

Jag gröpade ur ett litet hål i ett Ingrid Marie äpple och stack ner ett litet julgransljus i det. Enkelt och jättefint på julbordet. Som placeringskort spritsade jag namn på ett pepparkakshjärta med hål och knöt dit ett vackert band. Hjärtat la jag på en vacker gammal kökshandduk istället för servett.





Den flitiga bakar sina pepparkakor själv, men för oss andra stressade går det jättebra med dessa köpta som redan har hål. Att blanda kristyr är lätt, lite florsocker och pyttelite vatten som man häller i en plastpåse och klipper ett litet hål i hörnet på. Är tiden knapp så finns det kristyr på tub, sen är det bara att texta på:)



Idag är det riktigt kallt hos oss, men solen har strålat och det är så vackert. Skönt med lite ljus äntligen.

Hoppas ni alla får en mysig och stressfri helg, men med tanke på att det är den sista innan jul så är det kanske bara önsketänkande. Själv så var jag iväg en sväng idag när barnen slutat skolan och köpte några klappar i alla fall. Jag som hade lovat mig själv att vara ute i god tid *ler* .

Varmaste kramarna

Karin

Follow Karin Lindström

24 kommentarer:

Ulrika sa...

Vilken fin dukning!
Ja, nu börjar det dra ihop sig, imorgon ska vi göra julgodis och klä granen.... Ska försöka att inte stressa men det är så mkt man vill göra!!
Ha det bra!/Ulrika

Karin Lindström sa...

Hej Ulrika!

Tack för dina rara hälsningar! Jag har knappt haft datorn uppe den här veckan för min lillkille varit så sjuk. Idag har han ingen feber, men då fick min stora kille det!!!

Vad mysigt det lät med att klä granen och gör julgodis. Jag ska också försöka mig på lite godis, men gran brukar vi inte ta in förrän dagen innan.

Är det inte konstigt att när man tycker man har kontroll och nästan är klar så kommer jag i all fall på att jag tex ska göra egen senap och andra sådana saker som man inte egentligen alls behöver göra. Det är liksom som att det måste vara stressigt för att det ska bli jul *skrattar*.

Kram på dig nu och ha en mysig morgondag!

Karin

Anonym sa...

Vilken jättefin och charmig dukning! Å tipset om köpta pepparkakor och kristyr på tub är ju exakt min "klara av nivå". =)
Problemet är ju att komma ihåg att köpa hem det... å fortsätter termometern visa -23 så strejkar jag!!! Imorse hade mina kängor fryst fast i golvet i vår s k kallfarstu.
Efter en rätt slitig och kaosartad arbetsvecka är det så jätteskönt med helg och vara inne med tända ljus och sprakande eld i kaminen och strax... något gott att äta och dricka.
Ha det så bra min vän!

Kram från Krista

Karin Lindström sa...

Hej raraste Krista!

Har ni så kallt, fy de skorna skulle inte jag vilja ta på mig:) Här är det väl 15 minus nu och det tycker jag räcker.

Hoppas du får en riktigt skön kväll och helg! Vad mysigt det låter, sprakar i spisen. Här går jag och sneglar surt på våra kakelugnar. Tänk att vi inte får elda i dem förrän i april!!!

Ha det nu så gott min vän. Jag önskar dig en en skön och avkopplande helg (om det går:)

Många kramar
Karin

Lusthuset sa...

Oj, så vackert och inspirerande. Ja det är ju som man säger bara fantasin som sätter gränser. Det var jättefint och naturligt som jag gillar. Ha en skön helg du också. Kram!

Lissboden sa...

Hej Karin!
Vad fint du dukat. Ett litet tips är att blanda kristyren med äggvita så blir den lite segare.
Ha en fin helg i det vackra vintervädret!
Kram/Maria

LadyDi sa...

Åh, det var en dukning i min smak! Så enkel och stämningsfull på samma gång. Tack för att du delar med dig.

Anonym sa...

Vilken underbar dukning!!

precis så som du beskrev i inlägget under har vi det i vårt hus också...dvs inte så varmt alltid..:) Har ni isolerat golvet?

Ha en skön fjärde advent!

Dubbelörn sa...

Så vackert... :). Det där med äpplet var en bra idé som jag absolut ska anamma till julafton.

I morse hade vi -17! Tack o lov för vedpannan ;)

Stor varm kram

Anonym sa...

Hej igen Karin!
Idag är det hur vackert som helst ute - strålande sol och bara -14 så jag ska faktiskt iväg och leta de första julklapparna!! Inte är jag väl sent ute... å så har jag skrivit en lååång inköpslista med bl a kristyr på. =)
Hoppas att barnen är friska igen!

Ha en bra dag! Kramar

Anonym sa...

åh vad fint! :)
det där med äpple vid dukningen får det nog bli på mitt bord på julafton! :) jättefint! Men ngr pepparkarkor hinner jag inte göra:)
Tack för så fin inspiration!

Trevlig helg!

Kram pernilla

Hannis sa...

Mmmm, fint!
Du är en riktigt mystjej du=))

Härligt när det är extra tanke bakom dukningar.
Allt för sällan man fixar det där lilla extra.

Hoppas att du har en fin helg/
Kram Hannis

alegni sa...

så vacker din dukning är! jag har tänkt använda kökshanddukar som tabletter i jul, så att jag kanske kan ha min vita duk på bordet hela helgen. i vanliga fall brukar den åka i tvätten efter första kvällen...
ha en mysig lördagskväll. hoppas ungarna är någorlunda friska!
varm kram
ingela

Lisas torp sa...

Vilken jättefin juldukning! Så välkomna gästerna ska känna sej.

Tack för alla fina tips!
Lisa

Camilla Alvén sa...

Vackert, det enkla blir oftast det vackraste.
Ha det bra
Kram

rosenskära sa...

Go'kväll kära Karin! Det var en vacker dukning helt i min smak. Ska anamma tipset med att gröpa ur äpplen och ställa på en liten grankvist vid varje kuvert - just Ingrid Marie tycker jag är lite mjöliga att äta men de är ju så vackra i färgen!

Tänk att det redan är fjärde advent - här har du en till (vi är ju i och för sig två vuxna i familjen...) som får ta tag i julklappsinköpen i elfte timmen, men jul blir det ju ändå. Jag är bara så himla lycklig för att vi fått snö och minusgrader och blå himmel i Skåne!

Kramar
Lena

Lilla huset på prärien sa...

Hej Karin!

Vilken fin dukning du har gjort. Själv hinner jag absolut inte göra pepparkakor, tycker ändå inte de är särskilt goda. Men lussekatter, det ska jag göra! Imorgon blir det andra omgången. De är goda och perfekta som mellanmål till barnen också! :)

God Jul!

Kram Jenny

promenader på landet sa...

Hej Karin! Det var en av de vackraste juldukningar jag sett! Må så gott! Julkram från Maria

Tidsmästarinnan sa...

Hej Karin!
Det där var jättefint!! Tackar för inspirationen... som vanligt här inne hos dig. Här är det julkaos, men rätt mysigt ändå :-) Jag hoppas på en riktigt lyckosam julklappsköparkväll i veckan, imorgon har vi ett pyttelitet kalas för lillebror som fyller fyra år så nu ska jag klura ut en skattjakt.
Kram på dig, hoppas ni kryar på er i familjen!
Susanne

pärlemor sa...

Jättefint!
Ska också hinna med julgodis, har bakat lite det är så härligt!
Heter också Karin L. men har alltid blivit kallad Kajsa av min pappa.
Julkramar från Kajsa.

Sjarmerende GJENBRUK sa...

Så koselig og fint. Hvis jeg rekker skal jeg "låne" ideen din.
Ha en deilig siste søndag før jul!
Klem fra Hanna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint och juligt med äpplet och pepparkakan. Du har jättevackra glas också. Hoppas du hunnit allt du tänkt under helgen, här ska bli en slapp-dag idag.
Ha det gott
Julkram
AnnaMaria

Katta sa...

Så mycket fint du gjort Karin. Fina dukningar och den bilden med lila hyasinten är så fin. Önskar dej en fin fjärde advent och en god jul, kram Katta

Annika Christensen sa...

Alltid lika fint när man tittar in här.
God fortsättning på dig.
Annika