lördag 26 december 2009

Julfrid....

God fortsättning!

De här dagarna strax efter julafton är de mysigaste tycker jag. Huset är nystädat och pyntat. Kylen är fylld med mat, skafferiet fyllt med godsaker och alla i familjen har äntligen fått lite ro. Barnen leker med sina nya leksaker, maken läser en god bok och jag mest bara är. Jag älskar att bara gå runt och känna in stämningen i huset när det är så julfint, nu känner jag julfrid.

På köksbänken har olika kokböcker stått hela december med markeringar för de olika sakerna jag vill prova. Några recept är gamla favoriter medans andra är nya bekantskaper. Jag måste säga att vår julmat blev väldigt lyckad. Vi gjorde en senapssill med ett recept av Leila för apoteket som blev allas nya favorit. Den kommer absolut att bli en återkommande rätt i vårt hus.



För ett tag sen fyndade jag en underbar gammal röd kakburk på en loppis. Jag såg framför mig hur mysig den skulle vara i köket till jul fylld med kakor. Nu är den det, min snälla mamma har ju varit här och hon hade nästan sju sorters kakor och mycket annat gott med sig. Jag älskar småkakor, det är så gott. Jag får verkligen hålla mina fingrar i styr så jag inte äter upp dem själv *skrattar*.

Hoppas ni alla får ett par underbara, kravlösa dagar. Det kan man behöva efter all julstress;)

Ha det gott, mys med era nära och kära så ses vi snart igen!

Varma hälsningar

Karin

20 kommentarer:

Designe sa...

Jag håller verkligen med om att det är de mysigaste dagarna nu med mys och frid! Man kan äntligen njuta och passa på att äta av de goda kakorna!:) Såå fint kök du har, hemtrevligt med rutigt golv! Ha en fortsatt fin jul! Kram :)

Hannis sa...

Visst är det härligt nu=))
Jag går runt i pyjamas fortfarande*fnissar*
Och äter gör jag som en häst!

Vad jag gillar bilderna från ditt kök!
Underbart golv!

Mys på nu vännen.
Kram Hannis

Anonym sa...

God fortsättning på dig! Härligt lantkök,med läckert golv.Och visst mumsas det i stugorna från norr till söder=)=)Får väl öka på med ett par tjockisrundor under veckan!!
Annica

maría cecilia sa...

Karin, you have a very beautiful blog, love your images. Hope you had a wonderful christmas.
Cariños,
Maria Cecilia

Susanne sa...

Kakburken är underbar,,jag har en rund i tre färger..Tradera fynd..Ditt golv i köket älskar jag..Tyvärr hade det inte passat in här..Skulle varit snyggt med ett grovt trägolv här...Önskar dig en god fortsättning..kram Susanne

liven sa...

Høres ut som du har deilige dager...slik skal det være :o)
Ha en fortsatt fin romjul :o)

Hem och Lycka sa...

Vilken härlig kakburk! Jag funderade faktiskt länge på att göra just senapssillen men det blev inte så. Kanske nästa år istället.

kram Mia

millandante sa...

Så härligt!! Precis som det ska vara dessa dagar! Himmel så gott och fint det var med kakburken!
Hos mig hade den varit tom...!:)
Kram

Anonym sa...

Vilket härligt kök ni har Karin! Så där charmigt och hemtrevligt. Blev genast sugen på att göra om lite här hemma och letade mig upp på vår kalla trånga vind - igen - men där tog orken slut och alla ideér och projekt är kvar och trängs i mitt huvud.
Idag har vi fått ännu mer snö och det har blåst som tusan. Då stannade vi inne och frossade i mat, godis och kakor m m. Självklart har jag gått upp flera kilo men vem bryr sig - hm, kanske min kära sambo som jag delar en 120 cm säng med?!?! =)

Ha det så bra och njut av tillvaron!

Kram från Krista

Karin Lindström sa...

Hej Krista min vän!

Tusen tack för dina rara kommentarer! Jag har nästan inte haft datorn uppe mer än för att göra några inlägg. Jag vill ju att ni ska ha något nytt att titta på *ler*.

Hoppas du haft en jättemysig julhelg. Vi har också mest varit inne idag, det har blåst här också men bara snöat lite grann. Det är ändå skönt att ha några slappardagar, man måste liksom komma ikapp.
Jag minns nog hur det var att sova i en 120 säng, det är ganska rart ändå. Nu skulle jag aldrig kunna tänka mig det, vi har alltid något barn som vill komma och ligga hos oss, ibland två. Jag tycker 180 sängen är trång.

Ha en fortsatt mysig helg!!

Många varma kramar

Karin

Karin sa...

Din kakburk ser härligt mumsig ut!
Karin

becca sa...

God fortsättning!
Visst är det härligt att bara vara hemma och mysa!
Kul att få se mer av ditt fina kök, och kakburken va ju underbar.

Ha en bra dag, kram Rebecca.

alegni sa...

god fortsättning på helgen, goa karin! visst är det skönt med all mat som står i kylen redo att plockas fram så man slipper stå vid spisen dessa dagar. alla godsaker som jag bakade före julen står nästan orörda. bara en endaste gång har vi orkat fika sedan dagen innan julafton :D nå, månne inte bakverken hamnar i diverse magar så småningom - det är sällan jag behövt slänga den typen av ätbart i det här hushållet ;)
kram
ingela

Lauras gård sa...

Jag håller med dig om att det här är sköna dagar! Det är helt ok att gå i nattlinne och myskläder i sort sett hela dagarna.

Vilken underbar kakburk, och så välfyllt! Jag skulle inte kunna låta bli den!

Ni har så fint kök! Jag försöker hämta idéer till det är dag för oss att renovera vårat. Är erat hus också snett och vint? Här är väl inte en vägg rak. På övervåningen är det ordentligt snett. Lägger man en boll på golvet rullar den genast i väg. Men så är det väl med gamla hus... Önskar dig god fortsättning och fler lata, sköna dagar! Kram Stina

Kicki sa...

Hej Karin.
Ja visst är det härligt med lugnet efter julafton.
Jag blir alltid lite rastlös bara, man får lite tid att börja fundera på nya projekt och vill så mycket.
Tänk att man inte bara kan vara någon gång.
Du har ett jättefint julhem. Jättefina bilder.
Ha det gott
Kram
Kicki

Anonym sa...

God fortsättning till dig också!!

Ser så otroligt härligt och mysigt ut i ditt kök!:)

Tulipa sa...

Hej Karin!
Du borde visa ditt kök oftare! Det är fantastikst fint!!! Helt enkelt "to die for"! Golvet, *suck*...ja jösses, jag var här inne och kikade igår men orkade aldrig skriva en hälsning..ja du vet ibland "orkar" man bara kika in, men jag var tvungen att komma in igen idag och bara utrycka min fullständiga beundran!

Precis som jag skulle vilja ha det!

Hoppas ni har det riktigt bra där uppe! Och det låter ju som det....vad gulligt av din mamma att komma med småkakor, det minns jag att jag läst förr, hon är att lita på vad gäller kakor! Vad gjorde man utan sina mammor?! De ställer alltid upp!

Ha det nu så bra!

Stor kram Mariette

n o r d i n g å r d e n sa...

Men gud vilken fint kök du har, min dröm! Och den kakburken, den skulle inte bli långlivad här: ) Ja, dagarna efter julafton och runt advent är nog de bästa! Mari.

(eddas) sa...

Hei Karin....
har så mye trøbbel med min PC og har vært så vanskelig og å lastet ned din side pga sneen du har på siden.....men nå har jeg tyvlånt PC til min sønn...han er i Thailand....har sett nedover på alle innleggene dine...og så mye fint og se....spesielt det bordet du hadde dekket med kongler og kakeformer....det var kjempestilig....
håper du har hatt en kos jul, det ser slik ut:)
Jeg har vært med venner...har ikke familie her i Oslo...men har hatt det veldig koselig....
Mange klemmer fra meg til deg...

Vit som snö sa...

Precis så är det ju, det lägger sej en frid över huset efter självaste julafton.
Tyvärr fick vi inte njuta så av stillheten, vi har mest bara skottat. Hoppas nyårshelgen blir fridfullare!
Kram Cilla