onsdag 16 december 2009

Julkort...



Hej på er alla. Jösses vilken vinter vi fått! Mycket snö, men också så blåsigt. Vi har åtta minus och hård vind, det gillar inte vårt hus. Inte ja heller, här är det yllekoftor och raggsockor som gäller!

Idag visar jag några bilder från vår inre hall som är så svår att ta några fina bilder från. Speciellt nu under vintern när det är så mörkt. Nu har jag bestämt mig för att inte vara så självkritisk och visar dem ändå. Det det är ju roligare för er att få se några än inga alls. Hallen är ett litet rum med dörrar åt alla fyra håll, den som ni ser på bilden går in till vårt kök.


I spegeln skymtar ni barnens stora nissekalender. Mina barn, ja eller min nioåring ska jag kanske säga har gått med på att istället för att få 24 små paket varje dag så får han och lillebror varsitt lite större paket varje adventssöndag istället. Det är faktiskt jätteskönt och så blir söndagen lite extra mysig:)


På hallbordet har jag samlat den utgående posten i en gammal låda. Några egna julkort vill jag alltid göra om jag hinner. Det är både roligt att pyssla lite och extra roligt att få ett handgjort kort. Egentligen behöver man ju inte göra så mycket för det finns ju så många fina stämplar man kan använda. Men det är ändå roligt när man kommer igång och klipper och klistrar!



Eftersom det är återvinning som gäller här i huset så blev det några kort med det temat. När jag gjorde mitt trådrulle pyssel fick jag smala remsor från det handskrivna gamla brevet över. Dessa har jag klistrat och sytt fast som en gran, fast maken tyckte det liknande en bröllopstårta *skrattar*. Men nu i jultider så kanske man i alla fall kan tänka sig att det ska föreställa något juligt. Som toppstjärna klistrade jag fast en pärlemor knapp. Förra julen gjorde jag några liknande fast med fina bandrester.

Nu är det en vecka kvar, det är ju faktiskt ganska lång tid. Men jag är alltid en tidsoptimist! Julkorten ska väl postas nu vilken dag som helst, eller hur?!

Varmaste kramarna

Karin

Follow Karin Lindström

9 kommentarer:

Emelie sa...

Ja visst är det mysigt med all snö som nu kommit! Riktig vinter! *ler*

Vilka mysiga små julkort du gjort! Den som får dessa med posten kommer bli glad!

Ha det gott och håll fötterna varma! *ler*

kram Emelie

Elisabeth sa...

Hmmm.. litt mesunnelig på all snøen:) Her er det bart men kaldt... Bor på sunnmørskysten og været er ganske så ustabilt. MEN det er jo lov å drømme om en hvit jul;) Julekorta var kjempefine! Både de du har laga i år og de fra i fjor... og det var gangen/entreen også!

Ha en fin dag... og ja ..en uke igjen!

Gode hilsener fra Lønnetunet

LantlivsAnette sa...

Ohhh så fin hall ni har..och en sån där Nisse kalender har vi här hemma också..men den hänger bara som prydnad, inga paket i den..
Sååå fina julkort du gör, vad roligt för den som får dom , att få ett handgjort kort det är verkligen fint !!
Ha en toppendag
Kraaam Anette

alegni sa...

jag tänkte faktiskt också på bröllopstårta när jag såg kortet :)
vad snyggt ni har det i hallen, karin!
hoppas din lille grabb mår bättre nu.
varm kram från ett 19-gradigt österbotten.
ingela

livet på utanäs sa...

Hej !

Så fin hall ni har , mysig ...

Trådrullepyssel är ju ett pyssel för mig , för jag älskar allt med tråd , tyg och knappar ...

Ha nu en fin fin helg !
Kram Sussi O

Änglarnas hus sa...

Oh..det är så härligt med gamla hus där det viner lite i väggarna och man kan känna vinden mot väggen..hade ett underbart gammalt hus förut..det vi bor i nu är tätt så det känns onaturligt!!

Ja korten skulle ha postats igår den 16:e..det kom jag på när det började dimpa ner kort här..och jag har INTE postat våra ännu..har ingen koll i år alls...känns det som!!

Ha det gottis!!
Kram Sanne

Helena sa...

Jättefina kort! ...och ni har så himla fint hemma, roligt att se från hallen!
kram Helena

Anonym sa...

jättefint julkort! Vad kreativt!
och väldigt fin hall man möts av hos er!

Kram Pernilla

Karin sa...

Det syns ju tydligt att det är en gran! Superfina!
Karin