tisdag 12 januari 2010

Pärlemor...


I min farmors finskål hade jag vackra julgranskulor till jul. Nu ligger de här vita pärlemorkloten där som dekoration istället. Lite pynt behöver man fast det inte är jul, eller hur? Nu är vi inte så mycket just denna vinter i vårt vardagsrum, för det är ett av de kallaste rummen. Men vi har fått upp temperaturen här till 16° så då kan man ju faktiskt vistas här utan köldskador *ler*. Allvarligt talat så har vi faktiskt fått lite varmare nu i kök och matrum. 18° är helt ok om man haft 15° ett tag. Det känns riktigt varmt *skrattar*. Det är tur att det är lika varmt som vanligt på vår övervåning, där har vi varit mest dessa kalla dagar.

En stor varm kram till er alla som kikar in till mig!
Vi ses snart igen;)

Karin

20 kommentarer:

Poppins sa...

Javisst behöver vi lite dekorationer även efter jul. Det ser vackert och vintrigt ut med pärlemorbollarna!
kramar från Poppins

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Karin!
Så skönt att ni har fått det lite varmare. Apropå dekorationer så måste jag erkänna att jag fortfarande har kvar mina adventsljusstakar i fönstren, bara för att få lite ljus. Ska försöka hitta några andra vackra lampor.
Kram Maria

alegni sa...

brr, det låter friskt med sådana inomhustemperaturer ;)
jag kollade för en stund sedan att vi hade 21 i vårt sovrum, och det kändes kallt!
dina pärlemorbollar är jättevackra och passar bra som vinterprydnader!
kram
ingela

Home and Lifestyle sa...

It's still cold, but a little bit better in your house!! Here in Holland I think the days with snow will soon be over!

Warm regards, Ingrid

Ingalill sa...

Ja tänk vad man blir glad över vissa saker som man bara tar för givet i vanliga fall. Värme t.ex.? ELLER VATTEN - när det var minus 29,3 här i Sävar FRÖS vattnet på vår NYA lilltoa!!!!Men nu duschar vi där av ren tacksamhet sedan vattnet kom tillbaks igår!!!Tänk så nyttigt det kan vara när också säkringarna flyger när det är kallt, man börjar faktiskt fundera på hur mycket el man slösar utan att tänka på naturens tillgångar...Ha en bra kväll!!!

Karin sa...

Det är kallt nu. Vi hade inte vatten i lördags ett tag men det tinade snabbt som väl var. Vi är bortskämda. Men det är smatidigt mysigt med vinter, om det inte blir för kallt inomhus.
Karin

Änglarnas hus sa...

Oj då så kallt!! fryser bara jag ser gradantalet..Lite bortskämd har man allt blivit..tänker ibland på hur det skulle bli om pannan beslutade sig för att sluta jobba!!

Fint med pärlemor i skålen..lite pynt ska man allt unna sig :)!!

Ha det gott!!
Kramis Sanne!

(eddas) sa...

Ha en kos kveld...........
goeKlemmer

Anonym sa...

Hejsan Karin!
Vad fint du gör - det är så inspirerande att se allt du pysslar med. Här hemma behövs det verkligen en höjning av mysfaktorn och jag hoppas och tror att det blir en loppis och shoppingtur i helgen. Det är ju rätt många idéer och projekt som trängs i huvudet nu så nog har jag mycket att göra och leta efter, puh. Hm, i febr har jag tänkt ha en shoppingfri månad "bara för att testa mig själv lite" men jag har inte lovat något än. En loppis-fantast som jag kanske drabbas av abstinens. =)

Men hur länge ska kylan hålla i sig? Även om vi bara har -10 nu så känns det nästan lika kallt som när vi hade -30, brrr. Å tänk, den här snöiga vintern har gjort att min sambo har utökat samlingen av fordon med en skoter. "Måste ju ha något att göra på vintern också då jag inte åker MC" - killar och deras leksaker! =)

Ha det så bra! Kram från Krista

Lauras gård sa...

Roligt att du har farmors finskål ståendes framme så du kan njuta av den. Vilka vackra klot.

Stackare vad kallt ni har haft det. Men nu ska det väl bli lite varmare ute. Varmt och varmt, men -10-15 C känns ju ganska behagligt nu... Kram Stina

Tulipa sa...

Hej Karin!
Låter lite kallt,..*burr*...

Vilket urfint fågelgodis du gjort! Det såg jag först nu..så mysigt och fint!!! Du skämmer bort fåglarna rejält!

Klart man behöver dekoration efter jul också, bara på ett annat vis...gillar kloten...

Önskar dig och din familj lite mer värme!
Stor kram Mariette

Anonym sa...

Oj, vad kallt!! Verkligen synd att ni inte kan använda kakelugnen! Här eldar jag i vår kakelugn i vardagsrummet, så när jag kom upp på övervåningen tyckte jag att det var såå kallt...20 grader!!!
Vackert med pärlemorkloten i finskålen! Jag skulle också gärna vilja ha en sån finskål.
Ha det så bra i kylan! /Ulrika

Solveig sa...

Visst må vi ikke glemme å pynte utenom julen også :o)))) Flotte kuler du viser!
Her har det også vært kaldt. Nå har vi gått fra -24 til -10 og det merkes:o)))
Ha en flott morgendag.
Klem fra Solveig

Designe sa...

Så fint! Jag funderade över vad jag ska ha i min glasskål på fot efter att ha tagit bort julkulorna och lummern...hmm..får fundera lite till. Skönt att ni börjar få i alla fall liiite varmare hemma! Kram :)

STENLYCKA sa...

Vad fint med kulorna i skålen ett bra tips nu när man tar bort alla julsaker. Låter uppfriskande att bo hos er. Visserligen har vi inte så varmt inne heller omkring 19 grader men 15 grader låter kyligt.
Hoppas vintern ger mig sig snart.
Kram och ha en bra Knutdag!

Gnistrande snö sa...

Vill bara kika in och önska Dig en God fortsättning!
Har bestämt mig att ta en liten paus i bloggandet men här kommer jag dock fortsätta att kika in, vill ju inte missa något :-)

Vacker dekoration du visar, gillar både skål och kulor.

Ha det så gott!

Stor kram
Katarina

Karin sa...

Hi Karin,
I found you through the Blog of Bellavien. Looks great, will be back again!
Greetings from ... Karin

annashusidingtuna sa...

Vår ved har tagit slut så det har varit lite kallt här också för man vill ju inte dra på elementan för mycket, vid skötplatsen har vi ställt en kupevärmare så att lillebror inte ska frysa när vi byter på honom, dumt att elen ska vara så dyr så här mitt i smällkalla
vintern.
Fina pärlmorbollar!
Kram Anna

basiclabelSweden sa...

OOOh vad kalt det är hos dig, komm till mig, jag har ett stort kamin, det är så varmt!

Din pärlemorbollar är så vackert.

ett varmt Kram från bellavien

Ullis/Leva på landet sa...

Kul med lite nytt efter jul. Låter inte så skönt med 16 grader. Vi fortsätter att elda på för här är fortfarande så kallt ute.

Kram Ullis