lördag 9 januari 2010

Röd hyacint...

Hyacinthus orientalis

Hej på er alla, hoppas ni har det bra i kylan! Tänk vad den håller i sig, idag har vi -20° igen. Det är så kallt i huset, vattnet till våra badrum på övervåning har frusit och på bottenvåningen är det bara 12° i vissa rum. Nu är det bra nära att vi eldar i våra kakelugnar, men vi måste vänta tills mars innan vi kan prova. Tänk att de måste torka i sex månader, och så typiskt att det skulle bli en så kall vinter i år!

Även om vi fryser så trivs i alla fall lökväxterna bra när det är lite svalare! När hyacinterna blivit långa och rangliga klipper jag av dem och sätter dem i vas istället. Det här är en röd hyacint även om den ser mer cerise ut, men det gör ju inget nu när julen är över. Den är en härlig färgklick på vår veranda.


Tack för era rara kommentarer om mitt fågelgodis, jag blir så glad. Det är bara en nackdel med dem precis som med talgbollar, de blir för hårda när det är så här kallt. Har ni fågelbord kan ni istället hacka lite småflisor av kokosfett eller av godiset. Eller så gör ni som jag gjort, lagt småflisor på marken under trädet på morgonen. Då hinner fåglarna äta upp det innan kvällen så inga ovälkomna hungriga små gnagare dras till maten!

Ha en fortsatt skön helg och klä på er ordentligt i kylan:)

Många varma hälsningar

Karin

24 kommentarer:

Solveig sa...

Så flott en farge på den hyasinten! Herlige bilder.
Ikke godt å gå rundt å fryse, nei! Det er -20 her også, men vi er heldige å ha pesien å varme oss på...
Ønsker deg en god helg videre, uansett. Alltid kjekt å kikke innom deg og få inspirasjon.
Klem fra Solveig

Ullis/Leva på landet sa...

Vilken otur ni har att det har frusit hemma hos er. jag håller tummarna varenda dag att vi ska klara oss. Ska ju bli lite bättre i nästa vecka. har också sådana röda hyacinter och jag tycker att färgen var så snygg. De är dessutom de enda som är kvar här hemma.

Kram Ullis

Änglarnas hus sa...

Men såå kallt det är!!..Hörde på radion att kylan satte sig i väggarna son en sorts tjäle..vilket gör det svårt att få upp temperaturen!!
Småfåglarna behöver verkligen all tänkbar hjälp nu!!

ha det gott..trots kylan!!

Kramis Sanne.

promenader på landet sa...

Hej vännen men vilken utur att ni har kallt inne också! Vi hade också kallt inne i morse men vi hade i alla fall 15c, vi eldade i kaminen så det blev varmare under dagen! Må så gott och vacker Hyacint! Kram Maria

Vit som snö sa...

Så ljuvlig färg på hyacinten!
Härligt att du också tänker på småfåglarna, dom är beroende av oss människor såhär års!
Kram Cilla

liven sa...

nydelig farge på hyacinten...og ekstra fin holder den seg i kjølige omgivelser!!
Her fyrer vi i ovnen fra morgen til kvled!!

ha en fin lørdagskveld :o)

Home and Lifestyle sa...

That's very cold...I hope you have a warm place in your house!

Your hyacint is lovely, it's my favorite flower for this moment!

Wish you a nice evening!

Warm regards, Ingrid

Anonym sa...

Är det därför de inte äter av mina bollar!! Undrat varför de inte vill ha min fågelmat....:-) Nu blir det pickefrö istället...:-)

Viola sa...

Du..här är en till som hade inget varmvatten i badrummet i morse..vi höll på flera timmar innan det lossnade, igår natt hade vi ca 27 gr kallt...rekord här hos oss..så nu får det stå och smårinna hela natten så att det inte fryser igen..det är en prövning vill jag lova..första vintern på Bossgård..vilken ljuvlig färg på dina hyacinter..imorgon lovas det mildare väder, det ser jag fram emot, ha det gott, kram Viola

Tidsmästarinnan sa...

Hej Karin,
och en varm kram till dig i kylan!
Vad härligt med en röd hyacint, jag är så himla förtjust i dem men nu efter jul blir de plötsligt svårare att hitta. Jag tycker mer det är en vårblomma än en julblomma.
Önskar dig allt gott för det nya året och hoppas vi ses även 2010!
Kram (igen)!
Susanne

Lilla Blanka sa...

Hej goa Karin!

Men vilken ovanlig färg på hyacinten, den var väldigt vacker!

Vad spännande med egentillverkat fågelgodis, det fick jag lust att göra nu också. Tycker så synd om småfåglarna i den här kylan.

Kram
Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här har vi bara minus 13 idag, en klar förbättring. Men jag får nog byta fågelmaten igen, det är så synd om deras små näbbar. Jättefin Hyacint, vilken färg!
Ha det gott
Goa kramen
AnnaMaria

alegni sa...

uj, vilken otur ni haft med era vattenrör. hoppas ni får dem upptinade snart, för att bo i så kallt hus måste ju vara jobbigt. det var 12 grader i makens barndomshem i onsdags när vi var där och hjälpte möblerna att flytta ut, och vi fick nog behålla vinterrockarna på oss under hela det tre timmar långa besöket.
en värmande kram från
ingela

Grön Iris sa...

Kul att du använder dom som snittblomma, tack för tipset ;).
Dom blir ju ännu vackrare då!

Vi har haft -8.00 grader här idag, tillskillnad mot -15, så det kändes riktigt behagligt. Tänk vad man vänjer sig. Hoppas det tinar snart hos er!

Jag har missat några inlägg, tar mig en titt!!!
Kramis Linda

Lauras gård sa...

Vilken färgstark och vacker hyacint! Längtar tills man ser dem komma upp i trädgården. Det känns som evigheter tills dess...

Stackare vad kallt ni har. Trist att ni inte kan elda, det hade ju varit toppen nu. Våra kakelugnar är inte täta så vi kan inte heller elda i dem. Men huset är någorlunda tätt och pannan i källaren eldas för fullt så det är varmt och gott. Gårdshuset där emot är otätt och där har vattnet fryst. Trist! Men nu är det mildare väder på gång! Ha en skön vecka! Kram STina

Kicki sa...

Hejsa Karin
Vilken vacker färg på hyacinterna.
Smart att sätta dem i vas.
Gillar också Ditt fågelgodis. De behöver verkligen lite omtanke nu stackarna.
Kram
Kicki

Sköna o Gröna Ting sa...

Kikar in för att jag behöver inspiration.., idétorka men det kliar i fingrarna som attans!!!
Måndag, ny vecka och nya tag....
Hoppas din helg har varit lugn och skön.
Önskar dig en härlig start på veckan...
Skickar med en massa värmande kramar
Marianne

livet på utanäs sa...

Hej !

Tänk vad det kan vända i vädret. Nu har vi nollgradigt och världens bästa sparkföre =)

På tal om järnspis , så eldas det i den så att den blir glödröd , kanske inte så bra ?!? Men mycket härlig värme ...

På tal om vårlökar , jag har en hel påse osatta påskliljor ... suck ... undra just om det är försent att plantera dem =)

Ha det gott !
Kram Sussi O

Designe sa...

Vilken härlig färg! Den blir man glad av!:) usch så kallt ni har det i huset, trist! Vi eldar för fullt i våra kakelugnar för att hjälpa värmepumpen!:)..men hallen är svinkall...brr..Nu är det i alla fall 13 minus idag..det går framåt! Hoppas det löser sig för er med vattnet snarast! Kram :)

Anonym sa...

samma här, klipper också av lökväxterna när de blivit för långa. Det är nästan fina tycker jag. Visst är det en härlig färg på hyacinten. Man blir så glad av blommor!

Kram pernilla

Lissboden sa...

Vilka vackra hyacinter du har.
Ja, nu har man nästan börjat tycka att kylan är lite för långvarig men jag tillhör ju dem som älskar vinter så jag ids inte klaga. Idag har det i alla fall varit ok här, ca 10 grader.
Ha det så gott!
Kram/Maria

Önskedrömmar i hvitt sa...

Du din stackare va kallt! Det är visst många som bor i äldre hus som har problem med frusna ledningar nu när det har varit så kallt under en längre tid. Vågar väl knappt erkänna att vi har haft det motsatta "problemet". Vår bergvärmepump har fått spunk så vi har haft 32 grader i badrummet, rena tropikerna...Varför vill svenskar alltid ha det lagom? Nu har fåglarna hittat designmataren, hurra!
Hoppas att ni har fått upp värmen,
kram Maria

millandante sa...

Så fint att sätta dem i vas!
Läste ett nytt fågelmatstips idag och det var att blanda havregryn med matolja... enkelt och tydligen väldigt bra!
Kram

houseofchandeliers and vintage sa...

Hejsan
Du har så fina och behagliga bilder.Dina fågelgodisar ser goda ut, man vill nästan smaka.
Kram Zara