lördag 2 januari 2010

Vinterdagar/Winterdays...


Hoppas ni alla haft en bra start på det nya året!
Vilka underbara vinterdagar vi har. Soligt, lagom kallt och alldeles vitt av all snö och rimfrost. Nu är det underbart att vara ute med barnen och åka skridskor och pulka. Vi har grillat korv över eldkorgen flera dagar, aldrig smakar korv så gott som när man grillar själv och äter ute. Renskinn och kuddar värmer gott om frusna rumpor ;)


Några lyktor ute är pyntade med rönnbär och har varit det hela hösten. Nu får det vara kvar, det är både vintrigt och vackert.


Jag är så lycklig för att vi har fått snö den här julen. Det är ljust och vackert och alla är glada. Barnens kläder är rena och fina. All lera och smuts har åkt av utan att jag behövt tvätta och det blir inte alls lika smutsigt inne heller *ler*. Minus är väl väglaget, så kör försiktigt alla som är ute i trafiken!

Tack för alla era otroligt snälla hälsningar mina vänner ni gör min dag!
Njut av stunden, den går snabbt över men då kan man alltid fånga en stund till *ler*!

Många varma kramar
Karin

Follow Karin Lindström


29 kommentarer:

Nyanser av vitt sa...

Hej Karin
Vilka vackra bilder. Hoppas du haft det bra. Vi brukar också grilla korv över vår eldkorg ute på landet.
Sköt om dig
Kram Agneta

Home and Lifestyle sa...

Enjoy the winter and the snow!!

Lovely greetings, Ingrid

basiclabelSweden sa...

Godmorron Karin,

Önska dig ett riktigt Gott Nytt År med mycket vackra bilder på din blogg ;)

Kram Bellavien

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

Vad härligt det låter..med pulka och skridskor..och framför allt grillningen i vedkorgen!..
Jag tillhör den frusna sorten som helst tillbringar denna tiden inne, under en pläd..med varmt te i handen..hihi..

Ha det gottis!!

kram Sanne..

Willewira sa...

Hej Karin!

Jag håller med dig... Snön gör allt så mycket ljusare, mysigare och renare... Håller detta i sig så kommer även jag gilla vintern hädanefter. :)

Önskar dig allt gott under det nya året!

Stor snöig kram!!
Willewira

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad härligt det låter att grilla korv utomhus sådär. Här är all snön bortsmält men det är kallt så in i norden... riktigt bitande kallt!

Tusen tack för din gulliga hälsning, jag har också tagit det lugnt med bloggandet i helgerna. Har inte hunnit med liksom. Hinner fortfarande inte med faktiskt... ska iväg om fem minuter. Men ville säga hej.

God fortsättning!

Kram Jenny

Anonym sa...

visst är det roligt med en vit jul i år! Men jag längtar till våren nu!
Väldigt fin eldkorg där! :)

Kram Pernilla

Anonym sa...

Hejsan!
God fortsättning på det nya året!
Vilka underbara bilder du visar!!
Ja, det är så otroligt fint ute nu, med massor av snö och kyla. Idag har vi -20 grader, så vi eldar friskt inomhus. Jag njuter!!!

fröken knopp sa...

hej karin...

ja visst är det väl härlig vädret!! vi har varit ute o åkt skridskor o grillat hela dagen..!!

Jag har lagt till dig i min blogglista o länkat..hoppas det är ok?!

kramar elin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var jättefint med lyktan och rönnbären, sen att frosten dekorerat gjorde det ännu finare. En eldkorg står på önskelistan här, ser så mysigt ut. God fortsättning på nya året.
Kramar
AnnaMaria

Karin Krut sa...

Hej Karin tack för dina snälla ord :) Visst är det så att det är en förändring man är ute efter och just nu längtar jag efter dom krispiga kontrasterna mellan vitt och svart :) Längre fram i vår ändras nog det också så jag är försiktig med att måla för stora saker svarta ;) det är tur att man har lite självkännedom i alla fall.
Dina utebilder ser så härliga ut och jag längtar jättemycket tills vi får torpet så pass färdigt så att vi kan pynta ordentligt :) En eldkorg har jag önskat mig länge så vi får väl se om det dyker upp någon till nästa år kanske ;)
Ha en skön helg
Kram Karin

annashusidingtuna sa...

Ja, det gäller att passa på medan vädret tillåter!!
Årskrönikan i ditt förra inlägg var ju helt toppen.
Gott nytt år!
Kram Anna

Ullis/Leva på landet sa...

Låter som om ni har underbara dagar. Det gäller att njuta när det inte är så kallt. Här har termometern åter igen börjat att sjunka och det blir kallare igen.

God fortsättning på det nya året!
Kram Ullis

Torprosen sa...

Hej där!
Vad härlig din årsrapport var! Är ofta inne på din blogg och blir lika glad varje gång. Bra tips och vackra bilder ger du..Fortsatt go helg! Kram Torprosen

promenader på landet sa...

Hej Karin och tack för go kommentar hos mig! Skönt att även få höra positiva erfarenheter av Stroke! Visst är det underbart med snön det blir ju så ljust och vackert och barnen har ju så mycket roligt att göra! Vackra bilder du visar i dag! Må så gott! Stor kram Maria

Anonym sa...

Vilka vackra bilder.

Jag håller med att det är underbart med vårt väder som vi har. Jag har inte små barn längre så pulka blir det inte. Men bara att ta en promenad ute, snöen knastrar under skorna kan det bli bättre.

Krammmm

Anonym sa...

God kväll Karin!
Årets första dagar blev inte som jag först planerat men vad gör väl det? Jag är ändå inte sån att allt måste gå enligt "planerna". =)
Första tanken var ju att komma igång med ett efterlängtat syprojekt inspirerat av dig. Istället lyckades jag igår få jätteont i ryggen och därmed inget gjort och idag blev vi bortbjudna till kära vänner på en slädtur för oss tjejer och skotertur för killarna. En fin dag med solsken, gnistrande snö avslutades sedan med en jättegod middag. Så, syprojektet får vänta lite och på så sätt hinner jag även tvätta upp dagens loppisfyndade tyg. =)

Kram och tack för att du finns!

//Krista

Kicki sa...

Hej Karin
Gott Nytt År på Dig.
Härliga vinterbilder Du visar.
Visst är det mysigt att vara ute i detta härliga vinterväder. Man är inte riktigt vad vid fint vinterväder.
Härligt.
Ha det Gott
Kram
Kicki

marcus sa...

Krista min vän! Hoppas din rygg blivit bättre, det var inte skoj. Det är ju typiskt när man ska sätta igång något:)

Vilken underbar dag ni haft och vilket trevligt initiativ från era vänner! Det är ju så underbart att åka häst och släde, det längtar jag verkligen efter. Hos oss går det inte alltför ofta för det är sällan så mycket snö som vi faktiskt har nu. Likadant är det med skoter. Den kan inte köras mycket alls här på våra breddgrader:)

Ha en skön söndag och hoppas du får tillfälle att sy. Jag blir ju nyfiken på vad du ska göra. Du måste höra av dig och berätta *ler*.

Många kramar
Karin

Karin Lindström sa...

Hej igen Krista!

Vet inte varför jag är inloggad på min man. Nu har jag bytt profil till min och det är jag som hälsar inte han *skrattar*.

Kram på dig!

Karin

Rita sa...

Hi Karin,
what a beautiful and inspiring blog you have. so inviting!
your home looks stunning under that magical coverlet of snow. Great pics.
happy new year
kram
rita

alegni sa...

jo, det är just väglaget så här års som gör att jag inte gillar vintern. plus kölden förstås. vi hade 22 minusgrader igår, och det är kallt, det!
dina bilder är alltid lika mysiga, goaste karin. rönnbär gör sig så bra där i snön.
det gäller att passa på att mysa ute i snön med ungarna medan tid är. våra grabbar i övre tonåren är inte särskilt intresserade av att gå på picknick med oss längre ;) allt har sin tid, antar jag.
jodå, det är jag som är den mörkhåriga på bilden...
ha en skön söndag! imorgon tar vardagen vid.
varm kram
ingela

Anonym sa...

Hej! Vackra bilder du visar oss, som vanligt! En eldkorg står på önskelistan hos oss också. Imorgon blir det slalombacken och "deras eldkorg" för där smakar korven såå gott efter några timmar i backen!
Nu ska jag börja med ngt jag aldrig gjort tidigare, sticka raggsockor, inspirerad av Lantliv nr.14... Ha det bra!//Ulrika

becca sa...

Hej karin,
Ja visst är det härligt att vi har en sån fin vinter, tyvär lite för kallt när det ligger runt 20 minus, men gud så fint det är ute med snö och frost och så ljust det blir inne.

Ha en bra vecka, kram Rebecca.

Karin Lindström sa...

Hej Ulrika!

God fortsättning! Hoppas du haft en jätteskön jul och nyårshelg! Det där med korv i slalombacken lät inte helt fel, fast jag är ingen skidåkare direkt. Längdskidor passar mig bättre och korven *skrattar*.

Jag har heller aldrig stickat raggsockor och blev också jättesugen på det när jag såg reportaget. Kanske jag också vågar prova om du gör det :)

Ha en skön dag i backen!°

Många kramar
Karin

Pysselpalatset sa...

Hej Karin, vilka ljuvliga bilder... gillar den med lyktan och frostiga bär... Här strålar solen och 12 grader kallt... Jag får lite svår att andas när det blir kallt så jag kan inte vara ute så länge... men jag njuter av vintern innifrån. kram Jeanette

liven sa...

Nydelige vinterbilder her hos deg!!
Ser flere av de svenske bloggerne har vært og grillet korv....er det en slags koselig tradisjon i Sverige kanskje??
her har også vært et flott vintervær...med snø og kulde!
Det skal visst vare videre også. Så da får vi bare nyte det...og vente på våren :o)

Ha en fin uke Karin

Lauras gård sa...

Vad underbart med korvgrillning och en renfäll att sitta på. Det ser jätte härligt ut. Vilken fin lykta du har! Kram Stina

Viola sa...

Visst njuter man utav det vackra vita..och som vanligt bjuder du på ljuvliga bilder..hoppas jag får se dig här, den 20/3 har jag tänkt om allt går i lås, då blir det bloggfest med invigning utav butik och övernattning går att ordna...kommer mera info senare, ha en fin dag, kram