måndag 12 april 2010

Zetas...

Jag fortsätter med bilder från mässan och från den utställare som hade den finaste montern av alla enligt mig och många andra, Zetas Trädgård. De byggde den med temat Själen, Spirande, Kvalitet och nog var det både en spirande, själslig upplevelse med hög kvalitet att vandra runt hos dem. Det är alltid svårt att återge känslan men mot ena sidan var det en handelsbod med höga snygga hyllor och en lång disk, allt målat i svart. Till detta hade de satt krukor och detaljer i terakotta, rost, ärgad koppar och bärnsten tillsammans med gröna växter som framträdde mot det svarta. Det var bara såååå snyggt.

Bakom "handelsboden" kunde man gå in i idéträdgården och njuta av den vackra miljön. Det var två höga lusthus, det ena ser ni här. De var byggda av svartmålad råspont med plåttak och mellan dem var det en "pergola" med plåttak och en vacker bänk där man kunde sitta och njuta av blommorna och lyssna på fågelsång. Som ni ser hade de lagt löv på jorden, så det blev verkligen en känsla av att vara ute. Buxbom, magnolior med blåsippor och snödroppar, visst låter det poetiskt och det var det. Här stannade jag länge och bara njöt *ler*.

Igår när vi var ute och cyklade såg jag de första blåsipporna i en skogsbacke. Jag har lite blåsippor i trädgården också men de har inte börjat blomma än. Jag har fått flera kommentarer att det är sent med snödroppar i april och visst är det det. Hos oss har det varit så mycket snö och mina snödroppar växer där det samlas mycket snö så därför får ni se dem hos mig så här sent i år.


Så här såg det ut i de vackra tornen/lusthusen. I det ena fanns en arbetsbänk och i det andra några stolar där det alltid satt någon/några besökare och vilade sina trötta ben;) På hyllor längs väggarna stod det fullt av vackra saker och blommor till försäljning. Jag hade kunnat köpt med mig allt vackert, men det blev mest praktiska saker som benmjöl, snöre och en annan jätterolig sak. De sålde svart krukfärg och inspirerad av allt snyggt svart i deras monter var jag ju bara tvungen att köpa den. Nu ska det bli måla av här hemma. Jag har några stora vanliga lerkrukor som jag tänkt prova på till att börja med;)



Det blev mycket härifrån, men det var också här jag var längst. Nu börjar alla intryck smälta och det är dags att börja förverkliga allt i trädgården. Fast nog känner jag mig själv, det är mycket drömmar och sen räcker inte tiden riktigt till. Men det gör inget, det får ta sin tid här. Min trädgård är en plats att njuta i, inte stressa med *ler*.

Ha en bra start på denna vecka. Här kikar solen fram nu, härligt!

Varmaste kramarna

Karin

22 kommentarer:

Vit som snö sa...

Härliga bilder!!! Man blir lite avis på er som fått strosa runt där, ser fler som fallit för Zetas monter o den ser onekligen vacker ut! Tur att vi som bor långt borta får njuta av fina bilder istället!
Kram Cilla

Lauras gård sa...

Åh, jag hade så gärna velat åka på mässan! Varför gjorde jag inte det? vilket jobb det måste varit att bygga upp allt och plantera. Men det blev tydligen väldigt uppskattat. Alla som har skrivit om det verkar såå nöjda. Tack för du delar med dig! Kram Stina

Elle sa...

Jag tycker att du hade fångat känslan i montern rätt bra ändå, får väl föreställa mig att det var ännu finare!! *ler*

För mig är trädgården också mer avkoppling, absolut inte arbete. Idag slank ett par små perenner med hem, som jag ska plantera sen. I dagens inlägg bjuder jag på lite halvtaskiga bilder från min lilla örthörna!
Vår trädgård är ju under uppbyggnad, inte ens hälften är färdigt ännu, så jag har mycket "avkoppling" framför mig! *blink*
Ha en skön vårdag!
Kram Elle

Home and Lifestyle sa...

Dear Karin,

I can imagine it was great to be there! Thanks for your lovely pictures, because it's to far to visit the garden fair myself :-)

Have a happy week!

Many hugs, Ingrid

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja nu längtar man ordentligt efter att få sätta igång i trädgården!
dina bilder är ju underbara.
Synd bara att det är så långt borta.

Kram Viveka

STENLYCKA sa...

Underbara bilder, förstår att du njöt av Zeta de har så god smak.
Låter spännande med att måla krukorna svarta. Vad är det för färg man använder? Jag målade några krukor i fjol svarta och då använde jag sockelfärg.
Kramar Raina

Norregård sa...

Hade varit så trevligt att besöka mässan!!
Ha en bra start på veckan;o)

Kram Kram Malin

Karin sa...

Visst var väl kungsängsliljorna underbara.
Karin

Mitt Stugliv sa...

HejHej!

Åhhh vilken kavalkal med ljuvligheter, jag skulle ju varit där men är så glad att du visar och delar med dej av dina bilder. Man skulle bara vilja börja med lite styling i Stuglivs trädgården.

Solen och det varma vårvädret har varit i Kristianstad idag oxå.

Ha en fin kväll
KramKram
Lotta

Vintage House sa...

Härliga bilder här oxå, super fint..
hoppas du har haft en ljuvlig dag
kram
sandra

Gugis Pärlor sa...

Ååh, jag har velat på den trädgårdsmässan i flera år nu, men tyvärr är det så lång väg för mig och det har inte passat sig. Kanske nästa år? Hoppas verkligen! Växthuset fanns också på den mässa som jag besökte i helgen. Det är helt underbart!!

Ha en fin kväll!

Jessica sa...

Åååå, det ser underbart ut, och en dag som denna får man verkligen lust att gå ut i trädgården och börja påta.
Tack för att du delar med dig av den fina upplevelsen från mässan, i år hann jag inte åka upp på den, vilken jag är mycket ledsen över.
Blir väl snart ett besök upp till Zetas, har ännu inte varit där sen ombyggnationen ( som min karl bla har varit med och byggt). Våren kommer med mycket inspiration :-)
/ Jessica

Körsbärshöjden sa...

Som vanligt helt underbara bilder :)

Hälsningar
Eva

Anonym sa...

Hej Karin och tack för att du visar oss så härliga och inspirerande bilder från mässan!
Snart snart är all snö borta och i helgen tog jag bort lite eklöv m m ur en rabatt och tänk, det var lite grönt som tittade fram där under. Vad det var? Ingen aning! =)Å sen har jag tagit fram några trädgårdsböcker för årets "att göra"-lista...om det blir något gjort återstår dock att se. Ibland är det så roligt att bara titta, planera och inspireras lite. =)

Hoppas ni får en fin vecka!

Vårkramar från Krista

Torprosen sa...

Åh vad kul det hade varit att få gå runt på mässan...men,men vad är väl en bal på slottet...Underbara bilder du visar, så man är ju med på ett litet hörn ändå.Tack!från Torprosen

Anonym sa...

Jätte fina bilder! Förstår att det fanns mkt fint på mässan. (Undrar varför inte jag planerade in ett besök??) Låter väldigt intressant med krukfärgen, jag har ett gäng terrakottakrukor som skulle behöva nytt liv jag också. Vad heter färgen, kanske går att få tag på? eller så får jag skicka maken till Zetas, han jobbar rätt nära i veckorna....
Ha det så bra i vårsolen, jag ska strax ut och njuta på min lediga dag!
Kram från Ulrika

Camilla Alvén sa...

Det ser verkligen fint ut!
Själv har jag också massor av planer för trädgården men det är som du skriver svårt att hinna med allt men man måste ju få drömma lite...
Ha det bra
Kram

Karin sa...

I can imagine you enjoyed it. Must say that your last picture is my favorite. Like the bottles very much!
Love, Karin

Unknown sa...

Åhh, Zetas tillhör en av mina favoritbutiker. Det är alltid en höjdpunkt vid den utflykten. Speciellt om man får ta en fika vid deras supermysiga café!!
Är så himla ledsen att jag missade mässan i år, men får njuta av alla bilder från alla er som var där.
Ha det så bra.
Camilla

Moa sa...

Zetas monter verkar vara särskilt vacker och innehållsrik.. förstår att du tillbringade extra lång tid där.. sinnligt och härligt för själ o öga ser det ut som. Tack för titten, Monica

Lissboden sa...

Vilka underbara bilder du visar från mässan. Jag måste absolut åka dit nästa år. Jag har mycket att lära om trädgård.
I vår trädgård har de första blåsipporna börjat blomma och det är härligt.
Ha en fortsatt fin vårvecka!
Kram/Maria

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Karin,

Bilderna är fina och jag får i alla fall ett "hum" om vad jag gått miste om ;) Nästa år måste jag absolut åka dit! Har inte så värst gröna fingrar och trädgården är katastrof just nu. Inspiration hos dig - ja tack! :)

Ha en skön dag,
Sanna